Monday, June 14, 2010

Utara Semenanjung & Sempadan - Day 2, Prt 2


Smbung citer lgi eh ... dh settle shopping dn mkn tghari kitorg pn balik arr ... Otw singgah  kt Gua Kelam ...  nama je Kelam tp dlm tu terang ye ... hehehe ... so korang kalo gi Perlis jgn la takut2 atau ragu2 nk masuk ye .. Sgt2 selesa brada di dalam gua ini ... Sejuk ... x da bau tahi kelawar ... air ventilation pn very good .... ada byk lmpu samar2 kt dlm tu n the most important things is it's safe fr everyone ... Jgn la korang takut kalo2 korang x fit ke ... nt safe fr kids ke ... Kerajaan Negeri buat gua ni cantek2 n convenient fr everyone ... Byran masuk pn murah sgt2 .. Every car dia caj RM1, Adults RM1 and kids RM0.50 jer ... murah, kn. 

Ada sungai kecik merentasi Gua ni 

I've told u terang benderang ...  See ...
Apa lgik??  Ambek gmbr arr ...
  
 It's nt scary inside ... very convenient ..

Cantek, kn ... Dgn 'dim lightnya' ... 

 Stop jap ... ambek gmbr ramai2 dulu ... hehe ..

  Yg ni dh kt ujung skali 

 End of Gua Kelam
jln pelan2 dlm 10-15 min jer .. x jauh pun .. 

 Dini ngada arr ... dia takut nk jln sbb titi gantung tu goyang2
dh rmai2 msti la ada gegar skit ...

 Nice, kn ??

 Model 'Gua tgh posing' ... hahaha ..

Di hujung gua ada anak sungai yg cantek dn bersih
Bdk2 ni pntang jmpa air ... sume pkat mndi ..
pdhal bju spare x bwk pn ...
basah arr korang dlm keta
hahaha ... 

seronok tgk bdk2 ni hepi ...
diaorg mndi kitorg plak lepak kt tmn2 yg disediakn di situ ..

Dh hbis brseronok2 ...jom kita pulang ...
Sarah Ardinie ni suka btl dgn aku
Mana2 pegi pn dia naik keta aku jer ...
Hehehe ... 

Mlmnya kitorg gi dinner kt Pekan Kangar
Kt sni konsep Fd Court ...
mcm2 ada ... laksa beras, soto, goreng2, sate ...

Sotong kangkung tu aku pnya ...
Aiman smpai ckp 'biasa arr ...
Kalo yg byk sayur tu msti mama pnya ...'
Hehe ... ko dh paham sgt dgn mama ko ni ye Aiman ...


Smpai rmh dh almost 10.  Kitorg pn siap2 kemas beg baju masing2 ... kemas2 rmh skit2 .. pastu tidor.  Soknya 3 pgi dh bngun ... 4.15 kitorg start our journey home.  Stop solat dn breakfast kt Gng Semmangol n isi petrol kt Sg. Perak ... pastu non-stop to KL.  Prcaya dak ... 9.30 aku dh smpai kt SU??  Aku rasa cam naik keta F1 arr .. laju btl ... dn prcaya dak ... 10.20 aku start blik enjin keta terus gi keja  ... b4 11 aku dh smpai opis ...  Sapa sngka, kn ??  Alhamdulillah ... Tuhan bgi rahmat pd hambanya yg kerdil ini.  Aku x mngantuk dn  penat pn.  Infact aku blh keja cam biasa .. kt opis pn blh trun naik tngga brkali2.  Maybe sbb kitorg start journey subuh2 ... jln x jem, keta x byk, cuaca pn  x panas ... tidor pn mmg dh cukup ... so quite relaxing arr ... Apa2pn aku brsyukur sgt2 atas rahmat yg diberi kpd ku .. aku blik rmh sempat tukar baju, mesin kain 1 round, masak air dn trus gi keja.  Kalo org len msti dh penat dn melepek, kn .. Alhamdulillah .. semoga trus dirahmati dgn kesihatan dn rezeki yg baik. 

Yg paling penting  is we spend quality time tgether ... fmili aku ni always busy memanjang ... so masa yg ada tu elok la di manfaatkn dgn sebaik2nya ... aku gmbira bila dpt buat Mama, Abah dn Aiman hepi ... aku btl2 puashati wth this trip ... Nxt wiken kalo ikut plan asal ada camping kt Janda Baik.  Tp mcm nk cool down arr, nk lepak2 kt rmh jer .... minum ptg dgn jiran2 ke ...dh 2 mggu brturut2 aku brjln jauh.  Tgk la cmna nnti ... Tunggu .... hehehe ...  







2 comments:

Ismayanti said...

Bestnyer makan seafood...tringat zmn study dulu..pasni nk gi cni plak la..dh ader info nie..

kakchik@ella said...

mmg best Yanti .. Sedap, segar dn murah ... Yanti gi nnti dduk je la kt Hmestay tu. selesa sgt2 dik ...