Wednesday, July 28, 2010

Aku Jawab Kat Sini Eh ...


Hehe .. Balik dari Jakarta-Bandung, byk btl prtanyaan korang kt aku eh .. dh mcm kaunter prtanyaan lak aku nih .. hehe .. Penat la korang .. x larat nk jwb satu persatu .. Aku jawab kt sini eh .. korang x marah kn ... Ala .. blh la .. mmg la tk da personal touch tpi kalo jwb kt sini .. bkn takat  korang je ... yg lain2 ... trmasuk la yg 'TAK TANYA PON ..... ' pn blh tmpang sekaki jgak .. btl tak ?? Hehehe ...
 Jgn kedekuts info .. tk baik tau .. Tuhan tk suka org kedekuts .. hahaha ...



Ramai tanya psl hotel yg cantek ni ...


This is G.H. Universal Hotel ye kwn2 .. Lokasinya di Jln Setiabudi ..
Suasananya yg romantis sgt2 sesuai utk org2 yg nk brbln madu ...
tp kalo ko nk saja2 dok sini pn blh .. apa slhnya ..


Type of room @ G.H. Universal Hotel ..
Nt bad the price .. Kalo kt tmpt kita lgi mahal nih ...
Bila hotel ni nk listed dlm Agoda eh ??
If gi oversea usually i booked thru Agoda ..
Be Agoda's member and u can get cheaper rate ..



Aston Braga & Residences - also a good hotel
Lokasinya sgt2 bagus .. dlm bndar .. nk ke mana2 pn dekat ..
2 rooms condotel comes with sofabed .. sgt2 sesuai utk fmili ..
internet connections are ready in the room n ada web corner kt lobby ..
It's connected to Braga Citywalk .. korang blh la gi jln2 ..
ronda2 ... cuci mata .. cuci poket .. hehe ..




Braga Citywalk .. connected to the hotel ..
Mlm2 gi la night walk kt sini ...





Nightlife kt Braga .. Jln kaki je dr Aston Braga Hotel & Residence ..
Jln Braga sgt2 happening pd wktu mlm  ..
meriah dgn bunyi2an dr bar2 dn pub2 along the road ...


Rumah Seni Ropih .. mcm Central Mrket kt tmpt kita ..
This is the place where pelukis2 mnjual hasil tangan mereka ..
cantek dan murah ... aku pn sempat beli 1 lukisan kt sini ..



Pelukis2 jlnan mnjual hsil tngan mereka di sekitar Jln Braga ...
cantek dn sgt2 murah cmpare di tempat kita ..


Anthr hotel by Aston -
Aston Tropicana Hotel di Jln Cihampelas ... Jgn keliru ...



Singgah beli Ice Lemon Tea & Fries di MC Donald @ Jln Cihampelas ..
Kt tmpt ni mlm best ... happening !!

This is the place where u can see replika2 Superhero dr Barat spt Tarzan, Batman
Kt Jln Cihampelas ni jgak la aku beli Beg gitar utk Aiman ..
Nyesal tk beli byk .. rupa2nya anak2 buah aku pn tringin ..
Nxt time Mama Uda belikan  ye darling ..



Jln Cibaduyut - Kt sini famous dgn leather goods


Selipar Strawberry
Cute, kn ??  Ari tu tk beli .. dh balik rasa nyesal lak .. hehe ..
Also di Jln Cibaduyut ..



Kat Toko 3 .. Aku tk beli pn .. My 3 Levi's Jeans ..
bought in KL .. still in gd cndition ..


Cheap, right ??


Nak beli Kain sulam ?? Kedai kwn aku ni ..
Seruni Jaya .. Lntai 1 Blok B2 No. 26-27, Pasarbaru Trade Centre ..
cari Fey ye ..  bgtau korang kwn Ella dr KL ..
aku kalo gi kedai Fey .. siap dduk brsila atas lantai ..
over aku, kn ..  hehe ...



Nak beli cotton ??  Kt kedai ni ye kwn2 .. serius cantek kain dia ..


1of the cotton ..  cantek n good quality too ..


When u are in Bandung .. F.O. is a must -
Rmh Mode, Cascade, Stamp, Heritage, Secret dll ..
Mke sure poket penuh dgn duit dn credit card ye .. hehe ..



Ari tu ada yg tnya psl mkn ..
Slain dri Sari Sunda ... Rstrn Dapur Sngkuriang dn Kg Daun pn best !!
Tp Rstrn Dpur Sngkuriang dn Kg Daun mahal ckit ..



Slain dari dikenali dgn nama Kota Kembang,
Bandung juga trkenal dgn 'jajan'nya ..
Kreatif dn menarik .. jgn lpa beli utk aku skali ye .. hehe ..



Utk korang yg 1st time ke Bandung ..
Kartika Sari's brownies is a must ...
Aku tk beli pn, sbb msa tu rsa cam dh biasa sgt ..  Dh blik nyesal ..
hehe .. aku sokmo perangai camtu, kn ...


Jajanan pasar - ada di Kartika Sari ..


Buat yg pr1 kali ke Bandung .. pegi la ke volcano Tangkuban Parahu ..
 aku dh byk kali ke sini .. This time cuaca best ..  x pnas ..
1st time pegi dlu sejuk sgt2 .. smpai tk nmpak kwh ..
Bln Feb ari tu panas sgt pulak .. smpai kedip2 mata kitorg brgmbr ..
But ths time the weather is nice ...  Entrance fee is 50,000 pr prson ye ..



















5 comments:

Anonymous said...

haa lain kali belikan beg gtar tu tuk anak2 aku(aku bayor ler)selipar tuk aku...

kakchik@ella said...

hahaha ... cyg ko babe ..

Nabila said...

Hi just nk tanya pasal Aston Braga sbb sy dah book pakai booking.com dlm rate USD, ada yang cakap kat sana diaorg ambil kesempatan atas nilai tukaran. bleh tahu tak bape hrga Aston Braga ye? & any tips kat sana sbb sy br first time nk ke sana. tq

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh sahaja PM atau WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom gi bandung murah jer TERIMAKASIH :)