Wednesday, September 29, 2010

Bila handfon bertukar menjadi keperluan ..

Dulu2 sapa ada handfon .. glamer abis la tu. Handfon dulu2 saiz besar mcm botol air. Baling kat anjing blm tentu berderai tapi anjing tu sah biol. Time tu sapa ada handfon .. kira kaya abis la tu. Sykt telekomunikasi pun tak banyak, dlm 2, 3 je. Yg ada handfon lagi la tak ramai. Hehe ..

Tapi sekarang ?? Sapa tak da hanfon? Sila ngaku, dnt shy-shy cat. Hehe ....

Aku last week sibuk tolong kwn taip data-entry utk survey undertaken by giant company in M'sia. Survey di buat ke atas pelajar2 pompuan yg lahir sekitar tahun 1993-94. Every 10 data aku terima, 9 ada handfon. Kedah tau .. bkn KL. Hebat budak2 zmn skrg. Kita dulu tukar syiling byk2 carik public phone. Q kdg-kdg panjang, tgh syok-syok cakap tetiba tutttt ... putus!! Duit abis la tu. Hehe .. Skrg ni pengunjung2 Wartel sume org asing, jarang-jarang org kita.

Nampak sgt handfon sekarang 1 keperluan, bukan kehendak semata-mata. Harus ada, harus beli. Jgn tak tau .. budak 5 tahun pun join the club tau.


Demand dah ada weih .. apa lagi? Gi bukak kedai jual top up. Sure meletopsss. Haha ..







1 comment:

tajnur said...

Assalamualaikum
Bila sebut ttg `handphone`, cuba buat survey di KL, sekolah manakah yg betul2 jujur dimana murid2 mrk semua X bawak hp. Dah sampai tahap dimana pihak sekolah buat nampak tak nampak je sbb byk mslah akan timbul bila rampas hp nanti.