Friday, September 24, 2010

Semalam aku jumpa magik

Yg best about Magika the Magik : -

Scenery very nice
Lagu best
Puteri Bunian & Nenek Kebayan cun giler.
Dialog paling best - Puteri Gunung Ledang & Administrator
Mahsuri speaking Siam
Pak Nil perut buncit dan tua
Bwg Putih & Bwg Merah bukan musuh
Pokok berkata-kata
Hang Tuah & the geng speaking Utara
Badang punya acting not bad
Diana Danielle cantek dan sore sedap
Org minyak tak pilih bulu .. pompuan lelaki dia sapu!! hahaha ..

Yg konpius tapi tetap best :-
Itu naga ke dinasour?
Tetiba je cam tgk Indiana Jones

Aku recommend 'Alice in Wonderland' versi msia ni, gerenti tak nyesal. If my Made in Switzerland B.I.L. can love the movie, y not kita? Takkan nak support cite omputeh je kot? Anyway, 1st time aku bayar tiket wayang sampai RM126 sebab 15 org watching tgether, dari nenek smpai ke cucu. 1 row kitorg sapu.

Moral from this movie:-
Budak lelaki "JGN KENCING MERATA-RATA"

Nota kaki :- Congrats KRU!! I want to c your Hikayat Merong Mahawangsa after this. Pada hal b4 ni jrg layan movie Melayu.

Nota bawah kaki :- Nak cari Nenek Kebayan, suruh dia mudakan aku. Jom follow.

5 comments:

the bert said...

cam menarik je cite magika ni..tp byk cite melayu mengecewakan r..rasa x berbaloi plak nk g tgok wayang..

kakchik@ella said...

bert, u go n c. No regret.

alinac lover said...

ya kak..saya da pg tgk td.mmg besh la..nk p tgk lg rasanya

Ismayanti said...

k ella..ye ye dh tengok...mmg best wa ckp lu..sonot sgt..my kids diam x terkata..mmg citer edry ni ssgt best..

kakchik@ella said...

alina ..

anak akak si aiman tak kesah pun nak tgk lagi.

Isma .. betul tu. Jom follow cari Nenek Kebayan. Hahaha ..