Thursday, October 28, 2010

Sesekali kita bertradisional la pulak ....

Dulu aku penah mention tentang bulan-bulan yg istimewa dlm famili aku. Kwn-kwn yg baru dtg ke blog aku ni blurr eh .. haha. Dont be kuwatir .. aku takkan biarkan korang terpinga-pinga, u can read it here. Hehe .. Jap-jap haha .. jap-jap hehe. Sukati aku je nak gelak camna, kan. Hahaha ..

Perasan tak tiap kali birthday mesti ada kek. Tpi kakak aku ni awal-awal dh ckp takmo kek masa birthday dia. Aku pun mula la brfikir .. how to make her and family hepi during her birthday. At last dapat idea y not buat pulut kuning berhias for her. Sesekali bertradisional, apa la salahnya, kan. Hehe ..

Mama buatkan pulut kuning, aku beli bunga icing dn lilin, my SIL kak ngah tolong hias. Kalo bergabung, mesti hasilnya meletop. Kan korang kan .. Hehe ..

Pulut kuning + rendang daging, laksa, mee goreng,
sate ayam, pizza
Teh tarik dn fruit juice

My sister (Ky), anak dia dn anak buah
Garang weih Ky ni
Masa sekolah dulu kalo result exam teruk, sure kena
sound dgn dia.

Pulut kuning dlm proses utk dibedal. He2 ..



13 comments:

darkrose~ said...

dah lame tak akan pulut kuning~:) selamat hari lahir~ ~ ~

sarah-najwan said...

okeh je tradional ni..asik mkn kek aje kan..sekali sekala..mkn pulutlah pon sodap..

eliyaezlinalias said...

pulut kuning! yummy!

AngahSayang2314 said...

bestnyer....... lama tak makan pulut kuning

My Little Diary said...

ish3x... sedapnya.... dah lama tak mkn pulut kuning..


entry terbaru "berlari mengejar cinta"

:~:Budak Degil :~: said...

aduh!..sedap betol pulut kuning..
cecah kasi ayam..nyum2..

miya said...

sedap bah tu!! hehe..

noreed said...

wah tak pernah terpikir plak nak hias pulut kuning sedemikian rupa. good idea lah

[n a j e e b] said...

haaa~~~tiba2 craving nak mkn pulut kuning cicah rendang daging...hmmmm...yummy!
kita pun tradisonal hari ni kak..berbaju melayu lagi..kalah org melayu..hehehe!

kakchik@ella said...

pulut kuning mmg sedap. blh dimkn dgn rendang, kari ayam, kari telor dn sambal tumis.

najeeb, awat terlebih hansome ari ni? hehe ..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

wahh...sedapnye!
nak jugak!
ade gak la tgok org smbut bfday cmni..
nk try larhh..
hehe..

btw..do folow me yeah?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

Mohd Rozaili Mohd Adnan said...

kek muak..pulut la best...mkm ngan ikan masin pon melatop....


meh follow blog teman....ROZANEEM

Asam Makruh said...

lama tak makan pulut kuning..