Tuesday, March 30, 2010

Something New ....

Aku mncabar diri
utk mncuba sesuatu yg baru 
dan sehingga kini
masih terkial-kial mencari rentak ....

Penat tpi brsemangat .....
susah tpi nk jgak

Doakan aku ....
agar aku terus kuat dn bisa brtahan ....
agar ianya bkn skadar sekali, 2 kali .....
pastu x da lagi

Friday, March 26, 2010

Kawan ?? Teman ?? Sahabat ?? Frens ??

Entry Khas buat seorg bg brgelar Kawan@Teman@Sahabat@Frens ....

Korang msti ada kwn, kn?  Ada ke org yg x da kwn ?? Atau yg x suka brkwn ??  Kera Sumbang la jwbnya weih ....

Baru-baru ni aku dpt brkenalan dgn kwn2 baru ....  Sapa itu ? ? 

Majistrate ??

Lawyer ??

Doktor ??

Kassim Selamat ??

Hehehe ... sume bkn da ... Ini dia  .... jeng! jeng! jeng ....


'THE TIGA DIVA - VERSI MILLENIUM'


Alahai ...  Adik2 aku ni ... punyala cntek posing.  Kalo ke Bandung,  x complit kalo x brgmbr dpn signboard Rumah Mode ni.

Tiga Diva ni 'happening hbis' beb.  Riuh rndah bilik hotel smpai x tdo aku tau!  Ada je citer dia org, lwk2 dia org.  Dia org ni best giler ...  Aku gelak golek2 smpai kuor air mata beb!

Buat Jai, Rizal n Edi :-
Nice knowing u guys ... Korang ni mmg sgt2 'happening' 
Lawak2 korang ... citer2 korang dn karakter korang sumenya menghiburkan aku.  Selama 2H/2M aku spend hliday dgn korang x da sesaat pon korang ni membosankan aku. 

Jaga diri ye adik2 ku .... Dont notty2 k ... 
Ada masa kita jmpa lgi ye  ...


'GENG MAKAN ... '
Geng Makan tau ... bkn Geng Bas Sekolah ye ...


Ini la Geng Makan aku .... We alwayz eat tgether. Sib baik mlm x jmpa. If nt mlm pon kita mkn sma2 ye geng ...


Fiza, Rosnah & Sarina ...
I luv u ols ...
Eventhough aku slalu marah2 korang, bising2 kt korang ... but i hope u girls knw that deep2 in my heart i luv u girls very much.
More than 10 years aku kenal korang.
Dh tau hati budi masing2, karekter masing2 ...
And they know me very well too ...

Wajah2 ni la yg aku carik kalo mood aku x ok ke ..
if i ve smething to share ke ... nk gossip ke ....
Paling enjoy kalo dgr lawak K Senah & Fiza ...
Eh korang ber2 ni taun dpn masuk Raja Lawak eh ...
Aku tkang vote ...  hehehe...
Korang br2 kalo brgabung, meletops!!!  Kalah Adam ngan Stacy.  Hahaha ...

Fiza pnya gelak pling best skali ... wlaupun kdg2 gelak dia over tpi aku suker!
Fiza ni best .... ! Dia suker masak ... Mcm2 dia masak.
Spagethi, laksa mcm2 lgi la
Aku pon suker gak ...suker mkn jer. Hehehe ...

 Fiza has a lot of + attitude inside her.
Dia x kira apa2 bnda pon, whether she know it or not she wll try.
Dia akan redah aje ....

K Senah pn best! (Kwn aku sumer best2 arr .... aku x kwn dgn org yg x best)
Dia ni suker meraban ... bkn marhaban tau.   K Senah pndai ambek ati org, suker wat lawak & she is a good lstener too
Wa respek lu arr babe

Sarina a.k.a. K Sa ...
Alahai ... dia ni la yg pling cool skali.  Aku pnggil dia 'Ms Particular'
sbb ... dia ni very the particular person.
Tshirt pon dia nk iron, brsiap pon pnya la lama ...
Kalo gi shopping dgn dia, msti dia yg lst skali ... aku kna la tggu dia  ....
tpi dia pn best! dia baik ati, dia 'cool', dia rilek je ...

Aku brkwn dgn diaorg ni dr zmn aku kerja kt Msian Petroleum Club lg, smpai la skrg .... lama tuh, almost 20 years. Hope our friendship last frever ye!
Dont let anything disturb our friendship.
I luv u girls ..


'KAWAN DOLU-DOLU SAMPAI SEKRG'

Ini la kwn dr zaman seklh smpai skrg.  Rmai lg tp cuma Diana & Aida je yg dpt aku jmpa lately.


Hmpir 20 taun trpisah. Aftr school, masing2 bwk haluan sndiri. lost contact, x tau kt mna & mcmana nk carik diaorg.

Aku jmpa Diana pon sbb aku beli LRC dia. LRC dia sedap giler ...
Masa sklh dulu, aku mmg rapat dgn dia tpi lpas tu msing2 hilang
Diana tetap mcm dulu - x brubah lgsung.  Karekter dia, suara dia dn yg pling penting .... badan dia tetap maintain. 
Anak dh rmai bdn cam tu gak. 

Aida plak msa skolah aku x bape rapat dgn dia.  But seeing her aftr almost 20 years, she changed a lot.  Positive changes k ... Nt bad one.
She carry herself very well.
Ko pon sama babe ... Anak dh 3 bdn cam anak dara.

I hope our friendship will last forever. Dulu kita sklh sama2, jmpa balik msing2 dh kawin, dh ada anak.
Pasni kita gi knduri kawin anak msing2 eh ...

Seronoknya aku dpt kwn dgn korang2 sume nih!  Rmai lg yg aku nk sebutkan 'dari jari-jari halusku ' ini tpi x mgkin ... sbb rmai sgt

Kepada kwn2 ku semua ...  Aku sayang korang.
I really appreciate our friendship & I hope u peoples too ...

'Wiken dtg lagi ...'

'Wiken' dtg lagi ... Sukanya hati bila 'wiken' dtg lg

Masa untuk merehatkan minda dari kerja-kerja ofis. Minda je yg rehat ... yg lain2 tidak ... malah trpaksa bekerja lebih kuat lagi sbb masa ni la kaki ni nk melangkah lebih jauh ....

Masa ni la nk beli brg2 dapur .... nk bawak anak jln2 .... nk antar anak tution ... nak gi rmh mama ... nk jmpa kwn .... nk buat kerja2 rumah .... alahai byk nya nak dibuat 'during wiken' ye.

Aktviti prtama wiken ni ialah .....
1) Pagi Sabtu gi keja, tghari balik, ambik aiman ...
2) Pastu bwk gi Tmn Melawati - nk jmpa kwn lama nih! dh 20 tahun x jmpa, Excited giler ni .... otw home nk jmpa Kak Senah jap ...
3) Pagi Ahad antar aiman tution .... blik buat kerja2 rmh ..... by 6.30 start engine keta .... off to KL .... petang ahad nk gi tgk Konsert Amy Search kt Istana Budaya .... By the time smpai rmh dh lewat mlm. Berakhirlah 1 'wiken' yg memenatkan .... Celik mata sok paginya .... 'Welcome Monday- Kita tgk mggu depan camna ye ... better? more challenge? Apa2 pun kita doakan lah yg terbaik ....

Patut ke ????

Tajuk entry ni memerlukan kita berfkir .... sikit je x byk.

Kalau kita dah buat salah ... patut ke cuba alihkan perhatian kat org lain?  Patut ke ckp org tu lah, org ni lah ... Perlu ke buat camtu?

Y not u just admit yr mistake? ? ?  Tak de la smpai sume org kena marah.  Just admit and say sorry ...  Kan senang camtuh!

If u admit, people will sympathize u.  But since u x admit, people lost respect on u. 

Manusia ni mcm2 ragam la....

Tuesday, March 23, 2010

Mencari Masa

B4 ada blog, feel like having one. Bila dah ada, x da masa lak nk menulis. My time is very occupied nowadays.
Two times a week ada Fitness Class, balik dh almost 10. By the time aku settle down after taking a very long shower, dah almost 10.30. Masa ni baru nk duduk atas katil with the lappy and browsing the internet. Dkat pukul 12 malam baru tidor.
Nowadays Aiman dah x panggil aku 'Sleeping Beauty' lagi dah. cos tidur ku sudah tidak seawal jam 9 lagi.
Esoknya 6.30 bangun, masak, 7.30 mandi and by 8.15 leave the house - Off to the office plak.
Anyway, i enjoy my life very much. I enjoy my Aerobic Class. Good music, good people, good teacher, good fun and at last ..... good body shape (good ke?) and the most important ...itu la terapi minda ku yg kedua selepas .... shopping.
Hari Sabtu after work biasanya bawak Aiman jalan-jalan sampai malam. Pagi2 Ahad dah kuar rumah, antar Aiman tution pulak. After that baru la boleh buat kerja2 rumah ke, bersantai2 kt rumah ke ....
Itulah rutin tiap2 ari. No matter how difficult, i try very hard untuk mencari masa buat diri sendiri. Every 2 or 3 weeks i will drop by to mum's house. Sesekali bila mood ok, masa pon ok, i will go to Day Spa kat 1 Utama ... terapi minda dan tubuh pulak ...
Suka nya hati hari ni dpt jenguk Blog.. Sesekali fkir, rasa nk tutup je blog ni, sbb byk diabaikan dari dijaga. Tgk la camna nnti.