Friday, April 30, 2010

I.O.U.

I.O.U.
.
.
.
.
Rmmber

?
?
?
?

Pls rmind me
If i forget
Cos aku cuma mnusia biasa
Yg kdg2 akan terlupa dn terleka

.
.
.
.
.

Eh .. cam suspen je, kn
Msti korang ingat aku ada utang sesape ...
Hahaha
No la
Aku mana ada utang sesape
Actually i promise to treat smebdy a lunch or dinner
.
.
.
.
So i dcided to write it here
.
.
.
So that i will rmmber
.
.
.
Hehehe
.
.
.
 Trkena korang
Sori eh ... saje je nk bgi korang suspen sikit ...

Thursday, April 29, 2010

Sakit arr ...

Sakit arr ....
Aku over kot ....
Sbb tu sakit ....
Bahu dn lenganku sakit2 la
Actually aku mmg ada msalah muscle kt bahu kiri ...
Sbb 4 years ago aku jtuh msa main bdminton ...
Dh la aku ni mmg x suker mnum susu ...
Bt i ve check my calcium level dlm bdn ... ckup blm brkurangan lgi ...
Kwn2 ...  kalo blh umur2 cam ni jgn la smpai jatuh eh ...
U ols jga diri tau ...

Jom kita Aerobic


Korang suka exercise?  Aku suka.  Dh 10 tahun aku amalkan.  1st i started wth jogging.  Tiap2 ptg lps keja aku gi jogging.  Kalo Ahad plak pagi2.  Maka akan brlari la aku mngelilingi pdg slagi trdaya.  Msa ni Aiman kcik lg tau.. aku pn msa ni muda lgi ... skrg dh x muda dh ...  hehehe ....
Bt after a while aku mula bosan.  Brlari2 pusing pdg ... mcm x da arah tjuan n then dlm pd keliling pdg tu ada la grup bdk2 main bola ngorat2 aku, pndang2 aku ... aku pn mula rsa x cmfortable.  Pastu lma2 kulit aku mula jd kusam (Aku ni kn Minah prticular .. benda2 cm ni pn aku ambek port jgk tau) ... Mklumla aku jogging ptg2, masa tu mthari dh trun so bahangnya dkt dgn kita.  At lst aku gve up.  Pastu aku trfkir pulak 'y nt aku try aerobic?' so aku pn start  bli vcd.  I still rmmber the 1st vcd that i bought, it was frm Dnise Austin.
Ni la aku msa buat aerobic kt rmh ....

Frm there on aku pn mncuba.  Dr 1 cd lma2 jd byk.  Aku suka sgt aerobic.  I found it easier, mnjimatkn masa n vry2 cnvenient cmpare to jogging.  Wht i need is only a vcd player, cd and of course la electricity, kn.  The best prt is aku x prlu kuar rmh and i cn do it at anytme  .....  Aku suker sgt dgn prgerakn2 aerobic, dtmbah plak dgn muzik yg best2.  Aku ni mmg la jnis yg disiplin kuat ... so i mke it a rule that i ve to do it 3 x a week. Aerobic buat jiwa ku rsa tenang, bdn lbh segar ...  till at one tme i'm addicted to it smpai kalo dh lma x buat aku akn rsa skit2 bdn ...
Org2 dlm rmh aku pn dh fham.  Aku ni ada 1 karakter yg one kind skit.  Kalo aku buat aerobic kt hall atas, jgn la sesape kacau.  Aku x suker !!  Diaorg dh fham dh, kalo mama buat aerobic, jgn la korg nk lalu lalang kt hall tu ... msti kna marah dgn aku pnya ...  silap2 abis spoil mood aku !!  Aku ni kt rmh garang tau ...  hehehe ...
My passion to aerobic tu sgt2 la ketara smpai teman2 rapat pn dh fham ... rmai gak yg try to b like me .. i borrow them my cd, i gve them encouragemnt ... bt none of them yg brjaya.  I blieve that exercise is a lifestyle.  If u re nt into it, u xkn brtahan lama.  U wll find it tiring, buang msa, end up sparuh jln je la ...
Aku pn prnah jgk rsa boring dn bila rsa tu dtg i wll chge to a new cd.  And the climax of my boring is at the bginning of 2010.  Korang pn tau kn, slain dr KLCC, 1U is my favrite shpping spot.   So bila aku nk ke 1U, aku akn ikut LDP pastu aku trnmpk la banner ada fitness cntr nk bkak kt tpi LDP tu ..
Ati aku pn mula la brbunga2 ... cam best nih!  Nk join arr ...
Bt the place is so new n there are nt so mny mmbers yet.  In fact kalo aku join ari tu  i wll be the 1st mmber so i ddnt get the encouragemnt frm org yg dkt dgn aku, so i dcided to put the plan on hold.  Frust la skjp tp x pe ... mgkn ada hkmah yg aku x tau ... 
And then 1 ptg tu aku ronda2 kt area rmh aku dgn Aiman, kitorg trnmpk banner ada Dance studio nk bkk kt rmh aku.  Wah ... mcm menarik!! So i asked Aiman to get the phone no for me
Dh dpt no pn aku x jgak kol2 ... smpai la 1 ari tu aku gi salun aisyah n she ask me to join her ... aku ok je ... aku pn ajak la teman mesraku cik maryam.  The nxt day she kol me n said ok.
So thereon aku pn start attnding an aerobic class ... Sian cd2 aku, kn
Abis madu sepah dbuang .. Hehehe ...
Aku dcide to join the class cos dh boring wat sorang2 kt rmh lgpn studio tu dkt sesgt dgn rmh aku ..
so kira ok la tu ...
Jom tgk gmbr2 kt bwh eh ...



Ni gmbr kt class tp bkn yg kt SU tau .. ni kitorg rmai2 gi gegar Studio instructor kitorg yg kt Pncak Alam.  Cntek sgt studio dia.  Sesekali gi aerobic brrombongan Cik Kiah cam ni best gak !! 
Eh ... korang tau x yg mna 1 aku ??
Ala ... yg pkai bju T merah tu la ... hehehe


Yg ni plak aku ngan kwn2 tgh buat pose ala2 Superman ...
Hehehe ....
Stretching la wei ... bkn Superman ...  Hehehe ....


Hah ... yg cantek manis ni plak yg pling penting.  Kalo x krana dia, x wujud la aerobic class di SU tu dn x da la aku knal kwn2 lain spt Kk Zana, Jun, Midah, Ida dn rmai lg la ... 
Dia la instructior kitorang a.k.a Mentor aku
Nama dia Cikgu Rozza ...
Kalo korang nk tau kn, class dia sgt2 best dn hppening!! 
Dgn suara dia yg lntang, plihn lagu plak yg best2 sure korang akan enjoy kalo join class dia, msti korang xkn rsa boring pnya ...
Tp cikgu2 lain pn best2 jgak ...
Aku kn, kalo buat aerobic mmg always hepi.  Slalu aku senyum je smbil buat aerobic tu.  Aku heran arr tgk org buat aerobic muka masam.  Nape eh ??  Korang penat eh ?? Aerobic ni kn, korang kna enjoy tau .. enjoy the music, the surrounding ... bru la korang x rsa penat dn stress ... Byk fktor sbnrnya yg mmbuatkn aerobic tu mnarik - Plihan lgu, the instructor n the crowd itself ...
Kalo lgu best tp crowd x pndai enjoy x jdik gak, kn ...

Tday when i think back kn, mmg ada hikmah aku x join fitness cntre yg kt tpi LDP tu .. rupa2nya jodoh aku dgn si Rozza nih !!  Seronok tau gi class aerobic, kalo aku join fitness cntre x da instructor ... kalo nk gak instructor kna byr extra. 
Kalo korang x caya tnya Kk senah ... kn Kk Senah

Suker arr aku dpt buat n3 psl aerobic ni. 
Byk lg n3 psl aerobic yg akn mnyusul slps ni ..... 
Tggu ....




































Bestkn kalo camni ...


Ni nk share skit ngan korang
.
.
.
.

Best kn kalorestoran 5 star kt tmpt kita camni ...

Sgnboard ni aku jmpa masa aku dinner kt Kemang, Jakarta Slatan.
Menarik, kn ...



Wednesday, April 28, 2010

Menjejak Kenangan Lalu


Sabtu, 24hb ari tu, aku M.C.  Selsema aku dh mkin teruk smpai tgh tido pn hidung meleleh.  Last2 aku gi Klinik ambek ubat.

Ptg tu tgh lepak2 kt rmh Aiman ajak kuar.  Kalo ikut ati mmg arr aku x nak gi mana2.  Dgn hidung ku yg  meleleh, ditmbh dgn kpalaku yg brdenyut2 ... Tp mngenangkn dh lama x bwk Aiman kuar aku pn gagahkn diri la jgak.   Aku siap bgi syarat kt Aiman - mlainkn Abah dia nk ikut, bru kita pegi.  Entah apa la magic Aiman ari tu, brjaya dia memujuk Abah dia.  Aku pon trpaksa la mkn ubat selsema + pnadol actifast 2 biji.  Sudahnya otw aku tido dlm keta.

korang nk tau kitorg gi mana ?


Ini la tmpt yg kitorg gi ptg Sabtu tu  ...


Aiman yg beria2 sgt nk ke tmpt ni.   Agaknya dh slalu sgt gi Psaraya Cntral Mrt dpn rmh ... so dia tringin lak nk tgk the real CM kot.
Hmpir 20 taun aku x jejakkn kakiku kt tmpt ni.  Byk kenang2an aku kt cni tau ... Tahun 93 aku keja d MPC kt Bgunan Dayabumi.  Msa tu Dayabumi ni adalah antara bngunan yg glamer kt KL.  Aku keja kt Sales & Promotion dept ... Ada masa2 aku blik kul 10 mlm.  Maka menapak la aku dr Bgunan Dayabumi mlewati CM utk ambek bas Tong Fong kt tepi Metrojaya Sinar Kota.  Cntral Mrket kul 10 mlm yg ada cma pmuzik2 jlnan yg mngalunkn irama utk mnghiburkn ati msing2.  Tp msa tu aku rsa slamat, x da skit pn prasaan takut wlaupn jam dh mlewati 10 mlm.  Kalo skrg .... Alahai !!

Beg2 yg dbuat dr kain batik
Cntek sesgt ..  Kalo nk buat souvenir sgt2 la sesuai ...

Wayang kulit






Kdai2 d dlm CM.
Suasana di sekitar ruang legar .....

Byk yg dh brubah kt cni.  Plukis2 yg dlu dduk dlm ni pn skrg ni dh pndah ke luar.  Stlh hbis pusing2 kt cni, kitorg pn dcide utk pegi ke Plaza Kotaraya.  Maka kaki2 kami pn mlangkah la brsama2.  Kmbang kncup atiku bla dpt mnjejakkn kaki ke  tmpt2 yg ku lewati hmpir 20 tahun yg lalu.  Nostalgia btl la.  Smbil mlangkah, mulutku tdk2 henti2 brcerita dgn Aiman ttg kisah2 lalu.  Ttg mamanya yg wlaupn brtubuh kecil ttpi brjiwa bsar ... Chewah !!
Btapa brdikarinya aku pd wktu itu ... brjln sndirian d wktu mlm utk pulang ke rmh tnpa mngharapkn bantuan ke2 ibu bapa ku
Bdk2 skrg ?? 
 Sumenya mnja blaka ... kalo blh sume mak bpak nk kna sediakn.  Bkn mcm kta dulu2 ...
Dr segi luarannya ttp sma tp kt dlm tu yg byk cuma kdai2 hfon shj
Dlu tmpt ni dh abes grnd dh utk org spt aku
Kalo Bas Toong Fong x da, aku tggu bas Sri Jaya kt dpn kotaraya ni la
Kalo cni pn x da bas ... trpksa la aku menapak ke Menara Maybnk tggu Bas Mini plak ...
Pastu kitorg gi plak tmpt yg kt bwh ni ...



 Sama spt dulu jgk la ... x da apa2 prubahan pn ...



Suasana d skitar Ptlg Strit.  Kt cni aku bli 2 baju T utk Aiman.  Dh dia suker aku pn beli je la ...

Dh penat kt cni kitorg pn mnapak blik ke CM sbb keta prk kt ctu.



Ni gmbr trakhir aku btl2 dpn pintu Psr Seni.  Msa ni ari pn
dh gelap.




Rupa2nya tiap2 Jumaat dn Sbtu mlm ada prsmbahan kbudayaan kt cni.  Aiman leka sgt tgk show ni  smpai kna paksa blik.  Gmbr ni pn dia yg beria2 suruh ambek.

Bila dh puas kt cni, kitorg pn blik.  Brakhirlah 1 Sabtu yg mcm2 ada buat aku - selsema, skit kpala dn kepuasan di ati krana brpeluang mnjejak kenangan lalu yg pnuh nostalgia buat aku.
Semuanya dtg dgn sndiri tnpa aku prlu mminta2 krna ianya brmula dr impian seorg anak ...

Thanks Aiman - x sngka ye ... Aiman yg tringin nk gi tmpt ni tp mama lak yg trlebih hepi














' Ella Off '

Hahaha ... tgk la tjuk n3 aku nih.  Kalo korang bca tjuk tu wthout bca n3 ni, apa la agaknya yg ada dlm fkiran korang, kn ??  Msti korang ingat aku tgh off duty ke ... brehat ke .... 

Yey ...  yey  korang salah .... hehehe ....

Yg sbnr2nya ...

Ni nk citer psl bbrapa org kwn yg ckp i sounds like Linda Onn ...
So they start to call me 'Ella Off' 

They said ... suara ko mcm Linda Onn arr ..
Cara ko ckp pn cam dia gak ...
Btul ke wei ??
Bkn sorang yg ckp tau !!
Adalah 3, 4 org kwn yg ckp cam tu ....

Btl ke ??
Hnya korang yg ada jwpnnya ...

Tuesday, April 27, 2010

U Chinese ker ???

Ni nk tnya korang ckit psl rupa aku ...  Ada cam Amoi Cina ke ??

Cuba tgk yg nih ...

Dn yg kt bwh-bwh nih ....

  

Whch 1 yg mcm Amoi Cina ?? 
Org slalu ingat aku ni Amoi Cina
Then they wll speak Cntonese to me
Sib baik aku fham skit2
Hehe ... slalunya aku bli brg dr diaorg dpt byk diskaun tau ...
Kalo aku start ckp Melayu diaorg akan trpinga2 dn brtnya
U bkn Chinese ker?
Hehehe ... trkna ko
 Nape eh ???
Krana rmbutku yg 'blonde' itu ker ??
Ala ... Org lain pnya 'blonde' lg dsyat
Krana kulitku yg putih itu ker ??
Ala ... org lain pn lg putih dr ko Ella ... Jgn nk prasan !!
Hehe ...
Sepet ke aku ??
x la sgt .... Org lain lg sepet ....

Nape eh ??
Mgkn krana aku ni ada + Siam kot ....
Atau mgkn krana mekap ku kot ....
Kna blajar bsarkn mata arr camni
Tp malas arr nk mekap2 ni ...
 Wat ever la, kn 
Yg penting aku hepi

Monday, April 26, 2010

Egonya dia ...

Egonya dia ....

Nape eh ??
Susah sgt ke nk mngaku ??
Suker ??  Marah ??  ...
Yg ada cma jwpn  ' mmm ... atau ok .... '

So ...
pndai2 la kta mnilainya ...

Excited tak ??

Jeng ... jeng ... jeng ....


Aku dah excited nih !!  Korang ??

Kalo korang x minat x la excited mcm aku  .....

Friday, April 23, 2010

Suri di rumah ...

Kdg2 bila tgh stress dn penat keja ... terfkir gak utk jd 'suri di rmh ....'

Ok ke arr ??  Tp anak aku sorg ... entah2 boring ....  Kalo anak rmai tu brbaloi2 la kot ...

Masa2 cam ni tringat kt Safiza ... dia skrg ni dh jd suri di rmh.  Sjak di fllow hbby dia transfer ke KK ...

Safiza ... kalo ko baca blog akak kn, cuba komen ckit dik ...

Best x dik jd suri di rmh ...
Ke best lgi jd suri d dua2 tmpt ???


Butang ???

Korang tau butang tak ?? 
Msti la korang tau, kn
Xkn la korang x tau plak  ....
Ala ... yg org jahit kt baju tu ....  kenal, kn??

Tp yg ni butang special tau ...

Nk tau tak ??

?
?
?

Special sgt ke butang tu ??

Mahal sgt ke butang tu ??

Smpai aku nk buat n3 psal butang tu ... msti butang tu lain dr yg lain, kn ..

Jeng jeng jeng ....  Hehehe ... Suspen arr ...

?
?
?

Introducing ..... Encik Butang a.k.a. E.S....

Aik ?? Butang pon ada nama ker ??
Msti la ada sbb Butang ni special ...

Apa eh ??  Sape eh  ??

Jom kta tgk butang ....

oooo  ... Ini rupanya butang ...

Hehehe  ..


Ini la dia Butang aku ... Ala ... dia malu la plak ....
Encik E.S. a.k.a Encik Butang. 
Actually dia ni S.S. a.k.a. T.D. kt opis aku ...
Aku pggil dia butang ... sbb dia pggil aku Naemah ...
Wah ... Butang ngn Naemah ... sesuai gitu ... ptut la aku ngan dia serasi ...
Sunita ... ko jgn marah ye ... akak pnjam laki ko skjp ... Hehehe ...

Butang ni  keja kt site ... tp skali skala dia kna gak rpot dri kt opis ..
Kalo dia dtg riuh rndah opis aku .. nk plak kalo jmpa K Senah !! Meletops !!

Dh byk projek aku bkrjasama dgn dia ...
Dia x byk kerenah, pak lawak lak tu ... sumer org suker dia ...
Boss pn suker ...tu yg penting ....
Butang ni org lama kt cni ... Kira aku ngan dia sama2 senior arr ...
No wonder arr we cn get along vry2 well eh ...

Hehehe ... suker arr dpt buat n3 khas utk si butang ni ...
Hpefully nxt project kta bkrjasama lg ye Butang ...



Jgn arr cam tu ...

Korang ....

Jgn arr cam tu ... Sian dia.  Dia sentap tau dgn korang 

Pas ni korang 'careful' ckit eh ... Sian la kt dia ...

Aku bkn apa ... Aku syg korang sumer ...

Thursday, April 22, 2010

Teman Mesra ku ....


Amboi ... Tajuk skema btl, kn.
Udah terang lg brsuluh tjuk n3 ni.  Teman2 yg aku paparkn d cni sumenya yg mesra sesgt dgn aku.  Kalo brjmpa tu bole main 'cemolot' arr ...
Kalo korg x da kt cni jgn kcik ati eh ...
Aku syg sume kwn2 aku ...
cuma mgkn aku trlupa jer

M.L. a.k.a. Ms Wong
Kitorg mmg mesra sesgt ...  kalo x caya tgk gmbar atas ...
Ms Wong is 1 of my besfren.  Kalo ada problem keja, kn ... aku slalu ngadu kt dia.  Dia syg aku ... aku pon syg dia gak ..
Ha .. ni geng karaoke aku - Ms Wong, Hau &Ah Heong
Best o... gi karaoke dgn dorang. Cuma bla dorang stat nyanyi lgu mndarin alamak .... aku x leh feel la ..
Ah Heong orgnya sgt2 hppening.  Kalo jmpa dia, ada jer citer ... especially citer yg blh wat kita gelak smpai trguling2 ....
Kalo Ah Heong jmpa K Senah .. lg la mnjdik ...
Dia pggil K Senah 'Datin'
Hehehe ...


Teman2 sklh ku
Fita, Shafizah, Eileen, Zeti, CT Haida, Eizan dan Noraida. 
Knal dorg dr umur 13 taun lgi.  Nw aku dh 37 taun. Kira tgk - dh bape lma aku knal dorg ... Trpisah lbh krg 20 taun la jgak .. kitorg d jejak kasihkn mlalui FB. Byk jasa FB tu kt aku dn kwn2 aku nih ...
Msa sklh muka sumer cam seposen je, skrg ni sume dh brubah vogue - msing2 dh kawin, ada anak, dh mkin mtang....  Aku syg korg la geng ...


Teman Jiranku - Cik Maryam
Kitorg slalu borak blik tembok.  Nk passing2 mknan pn blik tembok gak.  x yah susah2 gi rmh - sbb si Maryam ni dduk sblh rmh aku.  Aku dn dia ni mmg la sgt mesra .. tgk knsert sesame ... gi aerobik sesama ... Aku suker karakter dia yg klakar ...  dia ni available lg tau ...
Suker tak ... kalo suker roger aku ...
eh! dh mcm agent carik jodoh la plak ...


Ita, Niza, Al n Lyn - pn teman mesra ku jgak ..
Ita tu kn, very the cool ... susah nk tgk up n dwn dia ... kalo ko tgh up
cmna eh Ita ???
Al plak byk prsamaan dgn aku ... outspoken, brterus trang, berani dn brshj
Niza ... mmm .. niza ni pn cam Ita gak ... jrg la nmpk dianya up n dwn.
  Tp kt rmh dia msti lain, kn ... sbb dia ada 4 org askar ...
Lyn ??  hehehe ... Lyn ni sgt2 baik orgnya.  dia suker masak pastu suruh org mkn ... tp kdg2 dia ni suka layan perasaan arr ... pastu kdg2 dia klam kabut ckit .. tpi dia mmg baik dn rajin ... ko suruh la dia tlg fotostat ke, binding ke ... msti dia tlg

Kak Senah dn Kak Sa
Yg ni x yah citer arr ... aku dh penah buat n3 khas psl dorg.
Dorg ni geng mkn, geng shpping, geng mkn angin, geng gossip pn ye jgak ... mcm2 arr aku buat ngan dorg br2 ni.
 Emi - Dia pn teman mesra ku jgak ... Lst tme kitorg same flr tp sjak pndah opis baru ni dh trpsahla plak ...
Byk projek2 yg aku kna bkrjasma ngan dia ... Dia ni Project Engineer, aku lak Project Secretary so kalo brgabung ... meletops !!
Dia ni ok ... senang brurusan dgn dia.  Dia x byk songeh n very cooperative.  Actually kwn2 aku sumenya ok x da yg k.o. 
Aku adalah amat2 mmilih teman ye .... so kalo ko bkn geng aku tu mknanya ko k.o. la ... Hehehe

Kak Zu ...
Alahai kakak ku yg sorg ni.  Dia ni cool je ... bila nk panas ni kak ??
 Marah ke, x marah ke .. sama je dia ni ...
Akak aku ni sgt2 low profile. Actually she is vry knwledgeable tp dsbbkn sikap low profile dia tu ... people always misjudge her.  Aku always impress dgn knwledge yg dia ada ... 
Dia bwk keta pn cool je .. meh kak, i tke over the sterring ... hehehe
Aku slalu gak kuar ngan akak ni ... sbb dia pn available gak ...
so senang la nk ajak dia ke maner2 pn ...






 Diana ... teman sklhku nih!!
Aku ngan dia ni btl2 mesra.  Wlaupn jrg brjmpa tp kitorg slalu call each other.  Diana ni byk prsamaan ngan aku ... sempoi, hepi go lcky, brshj ... dia always spport apa aku buat.  Msa nk start blog ni pn aku tnya pndapat dia dlu dn dia adalah pngkritik ttap aku ...
I lap u la D ....









In ?? Out ??

In or out ???

Kaki kt luar ke kt dlm ??

Ada ke x da ??

Kjap ko in ... pastu ko out .... ttiba ko in blik ....

Cuba btl2  ... Kalo In .. in je lar

Ni kjap ada ... kjap x da ...

Ujung2 aku gak yg kna ..

Sian aku tau ...

Tp aku dh biasa dh ngan situasi ni ... kt cni mmg cmtu .. In/Out tu prkara biasa

Lps ni sape plak la yg nk in/out eh ??

Tggu ....


Bila kaki ku ingin melangkah ...

Bila kaki ku ingin melangkah ....

aku akan carik kasut dulu
mana bole kuar rmh x pkai kasut, kn




Kasut trbaru ... Chewah !! mcm la aku byk kasut.  HP is my favorite brnd ... Kasutnya x la cntek sgt compare to brnd lain tp yg penting selesa ... kalo pkai yg ni kna wat catwalk arr ... trsusun cntek langkah kakiku




Ha ... yg ni sesuai utk buat 'Tigerwalk' ....  Hehehe ... dlm stgh inci je tgginya.  Kalo nk cpat ke ... agak2 nk brlari ke ... nk dokong anak kecik ke ... pkai je kasut ni. Msti x salah pilih ...


Yg ni pn sesuai utk 'catwalk' .....  Kalo agak2 nk jln lenggang kangkung mak limah, aku pkai la ksut nih.  Yg ni besfren aku Si Mary yg tlg plih ... rasanya masa kitorg gi Subang Prade kot ...



Yg ni aku suker .... yg ni aku pilih sndiri ... kaler merah terang, aku beli kt 1Setan KLCC.  Best pkai kasut nih ..



Haa .... yg ni kalo cik rimau nmpak aku pkai sure kna terkam.  Dia ingat aku geng dia kot ...



Crocs ... ok gak kasut nih.  selesa tpi dsbbkn aku bli 1 size bgger, bla pkai dia ni kaki aku asyik trkuar jer ... pastu batu2 kecik snang sgt nk msuk kt dlm dia smbil kita brjln. Leceh arr .. tp tetap best !!  Aku suker ...

Casual shoes ... Alahai ... kaler pink tu very the pompuan, kn.  Ada citer tau dsbalik kasut nih.  Aku beli kasut ni kt 1U - Mula2 tgk aku gelak sbb size dia mcm kecik jer ... Aku pn siap buat lwak dgn aiman ... kaki saper la yg kecik cam Cinderella nih.  Pstu Aiman suruh aku try ... tgk2 Aku la Si Cinderella yg kitorg gelak2kn tdi ...
Bla dh try tu aku mcm dh trjatuh centa la kt Ms Filla Pink ni so aku pn dcide nk adopt dia ... Mka brmula la rwayat hdup Ms Filla Pink ni dgn aku ...  Best gak dia  nih ...







Ha ... ini wedges aku nk let go .... mmg la syok pkai tp ltely aku dh x blh pkai yg tggi 3 stgh inci lgi arr ... skit buku lali aku ... lgpn aku nk jga tulang ...  Anyone ???



Yg ni best sgt2 !!!  Brand HP gak.  Hmpir sume kasut aku brnd HP sbb brnd tu je yg sesuai dgn kaki aku yg comel ni.  Brnd2 lain mcm Prmavera, Vncci aku suker gak sbb cantek2 tp kaki aku plak x sesuai  ... jeles arr tgk org len pkai ...






Yg ni aku pkai msa wrkout ... best oo ... sgt2 selesa. 

Aku sbnrnya x byk kasut, jrg2 sgt aku beli kasut. Sesekali bla tringin je bru aku beli. Kdg2 x plan pn ... tgh2 shopping tingkap tu, ttba trjmpa yg aku suker trus aku ambek ...

 Kt opis aku yg plng byk kasut K Senah arr ... Kasut dia ... Fullamak !! Ari2 dia tukar kasut.  Lawa2 lak tu, smpai kitorg pn naik syoik tgk kasut dia ...  Mcm org muda ...
  
N3 ni aku tamatkn dgn Tips2 mmilih kasut :
1st :- fkirkn dulu kmana kaki kta nk mlangkah ...
Pastu, pstikn kita selesa .....
x kira la cap ayam ke ...
cap buaya ke ..
yg penting kita suker ...