Monday, May 31, 2010

Bila aku marah ...

Chewah .. Chewah .. emo btl tjuk n3 aku, kn

Saje je .. nk share ngan korang skit
hehehe ...
U dont play2 arr
aku slalu control ayu, kn
Bila aku marah ...
Ya Rabbi ... buruk ko !!
hilang cun ... hahaha ...
aku pn x snggup tgk muka aku masa tuh !!
Bila aku marah .... aku ada 2 strategi ..
1st trus jmpa org yg dh naikkan darah aku tu
and gve he or she straight to the point
Or .. aku cool dwn dlu
bila dh tdak lgi emo
aku akan bincang baik2 ngan org tu

Aku mmg camni arr kwn2
slalu brsedia utk bkrjasama
senang brurusan dgn aku sbnrnya
Tp kalo org pijak kpala aku ...
siap la ko !!
trkezut beruk ko tgk aku
Teman2 rpat sume dh pham dah
Diaorg dh tau dah
Ela kalo bising2 ... ada la yg x kna tu
sbb aku xkn pendam2 wat muka masam ...
wat per nk simpan2
lgi skit jiwa kalo simpan2 camtu
lbh baik aku kuarkn !! lpaskn !!
dh lpas tu aku lega arr
x simpan dlm ati dh
nnti cepat tua

hehe ..
....




Aerobik is fun .... Pt. 2


Jgn boring ye kwn2 ... kang korang kta ela ni x da citer lain ... asyik2 citer psal aerobik je .. wat to do ... my blog ... suka aku arr nk tulis ape .. hehehe ... lgpn as u know aerobic is prt of my life.  Kalo aku x buat aerobic kang bdn aku skit2, sengal2 ... aku nya vitamin M pn start to develop ... lemak jgn ckp la, kn.  Pastu bdn dh x firm ... camna aku nk tinggal ... ko cite skit kt aku ??

Mmg rmai kwn2 yg heran tgk aku ... Diaorg heran cmna aku blh bertahan lama dlm aerobik nih ... Well .. as i mntioned earlier kita kna buat apa yg kita suka.  Bila kita buat apa yg kita suka, kita akan buat dgn hepi, spenuh hti dn jiwa dn akn brtahan lama .... sbb kita suka, kn.  Lpas tu bila kita dh biasa it will bcome our lifestyle n when it has bcome yr lifestyle, mmg arr dh x leh tggal lgi. Kalo ko bru nk cuba2 maybe ko mcm chipsmore ... kjap ada ... kjap x da ...bt mine is diff case.  Aku dh prking permanent dh kt aerobic nih .. tu yg x tnggal2 .. hehehe ... Mula2 pkai cd je ... lma2 join class plak.  Tp thru my experience ... class better la.  U knw y ?? Sbb ada org mnitor kita ... btl atau tdk apa yg kita buat ... x leh curi tulang .. kt rmh bila penat aku stop, buat pn main2 je ... hehehe ...

There is so much fun in aerobic.  Seronok sgt2 ... nk plak kalo ko dpt instructor yg best, geng2 yg sekepala ... kalo instructor nya best he or she will knw hw to make the class interesting and happening ... dia akan bgi apa yg crowd nak so that the crowd x boring and have fun !! So in my case ... i'm having so much fun with my frens here ... The instructor is gd, the music and environment is also gd ... i hve nice people with me doing aerobic tgether ... so enjoy la kitorg.  The class is open for ladies only ye ... so dont worry abt cmpur pompuan llaki nih ... mmg restricted for ladies only.

This step is called heel touch.  Tumit ye kwn2 ... Senang je ...
anak korang pn blh buat kot .. hehehe ...


Yg ni ialah knee.  Angkat kaki ye kwn2 .. lg tnggi lg bagus
Kalo blh lompat skit2 lg bgus.  Aku suka ... hehe ..
Rozza kta msa mak aku ngandungkn aku msti dia giler lompat
Tu yg dpt kt aku tu ... hehehe ...
Aku ni hyperactive arr ... pastu bdn ringan ...
tu yg blh lompat kot ...


This is part of our group.  Ramai lg yg x da ....
BB, Ida, Azel, Liza, Azah, Dilla, Kk Norizan
Diaorg busy kot ... x dpt attend class masa ni
Cikgu kitorg ada 2 studio.  1 lgi kt Puncak Alam.
Kdg2 kitorg berombongan Cik Kiah jgak ke studio Puncak Alam.

So far dh 5 bln Aerobic class kt Saujana Utama ni dibuka.  Aku x dgr lgi kwn2 yg merungut boring ... sumenya so far hepi dn x sabar2 nk tggu ari Selasa especially aftr a long break cos our lst class in on Thursday.  Bila sesekali Rozza Fitness and Aerobic Studio buat extra class d hujung mggu rmai yg stuju turun padang.  Bgus la kwn2 aku nih ... sume brsatu ... brgabung ... meletops !!  Hahaha ... Seronok kan kwn2 kita kuar ramai2 sesekali ...

Selain dri tu Rozza Fitness and Aerobic Studio jga menerima jemputan utk outdoor aerobic ye .. Let's say if tmpt keja korang atau tmpt tnggal korang nk buat aktiviti like fmily day and aerobic is part of the program ... u can call them to come.  They cn come up to yr door step.  Ko nk poco-poco ke ... cha cha ke ... senam seni ke ... apa2 je lah ... diaorg blh buat.  Kalau ada kelapangan aku rjin gak fllow rozza and the geng gi buat outdoor aerobic.  Nice and fun !!  Hw to cntact them ??  U can email me or ... tgk gmbr kt bwh ni ye kwn2 ....


Dlm byk2 method of exercise ... aerobic je la yg sesuai utk aku.  It's nt that aku x suka pegi jogging kt tmn2, aku suka gak fresh air ... (eh . ada lgi ke fresh air skrg nih??)  tp kdg2 bila brlari tu ... aku rasa mcm boring je .. lari ... lari ... lari .... lari lgi.  I prefer studio aerobic je ... sgt2 sesuai utk aku yg pemalu dn x suka exposure nih!! hahaha .. poyo je statement aku ni, kn ... Anyway .. i love aerobic cos it's fun !!  Nk plak kalo kelas Cikgu Rozza .. complete frm top to toe n mmg fun .. paling aku suka exercise utk pinggang ... mkin rmping la pinggang aku pasni.  Hehehe .... i also lke the Ulik mayang n many2 more lah. Sume aku suka.

Korang kna ingat tau ... kalo kita buat, kita yg dapat hasilnya.  Bkn org lain, tul tak?? Kalo kita x buat apa2 lg la teruk, kn.  For me i exercise to maintain my stamina dn paling penting sekali nk jga kesihatan.  Aku dh dkt 40 tahun ye kwn2 ... as a mother i hve a son to take care ... 1st aku kna sehat dulu then bru la aku blh jd ibu yg baik ... Ibu kepala rmh ye kwn2 ... jaga anak, jaga rmh, nwadays ibu2 moden sume bekerja ... so apa2 pn ibu kna sehat dulu.  Kalo kepala rmh dh x sehat, cepat penat ... camna, kn ... Ni dh hmpir sebln aku x ambek apa2 vitamin.  B young aku abis la ... K Senah x gak gi beli utk aku ... Tp sbb aku dh trbiasa exercise ... Insyallah stamina masih ada lgi.  Pdhal pgi breakfast biskut kering + nescafe o je.  Lnch kdg2 je ambek nsi ... Ptg aku mke sure aku minum ptg especially pd ari2 yg ada class sbb mlm mmg x smpat nk mkn dh. And then when u exercise regularly ia akan beri kesan pd tubuh bdn kita.  My med check up result pn sume ok.  Total body fat ok ... gula ok ... pdhal aku suka sgt mkn cookies ... cholesterol pn ok ...  i enjoy food but i balance up with exercise.  Exercise juga akan buat kita kekal cergas dn bila kita cergas x da nmpak layu je ... btl tak?  Lg 1 exercise akan buat sume organ2 bdn kita aktif dn muda.  Kalo korang add with supplement better ... mcm aku ambek B young tu la ... bt nt necessary la korang kna ambek B young, kn. B young tu kn mahal ... korang ambek je la apa2 food supplment .... better if yg berasaskn sayur2an dn buah2an. Ingat tau ... korang buat exercise, mkn mknan yg baik2, ambek food supplement .. Eh ... dh mcm ceramah kesihatan la plak .. pdhal td citer psal aerobik je ... hehehe .. maklumlah aerobik pn 1 cara utk jaga kesihatan jgak ...

Tp wlau apa pn exercise yg korang buat ... 1 je pesanan aku.  Jgn over ya kwn2.  U must knw hw to blance up.  Dnt overstress yr body ya.  Our body is full with living cells and they also need rest.  Jgn pksa dia bkerja lebih2 sgt ... ni pesanan utk diri sndiri jgak nih sbb aku ni x tau dok diam ... Hahaha ...




Saturday, May 29, 2010

Hujung minggu yg sibuk

Mmg sibuk.  Tp aku dh trbiasa la ... kalo dok senyap x buat apa2 aku rasa cam bengong je .... mmg x tau dok diam aku ni, kn.

Pagi2 Jumaat dh kluar dgn Kk Zana.  She is 1 of my aerobic fren.  Sgt2 kagum dgn dia ni.  Smakin lama knal smakin aku suka dn kagum dgn dia dn bngga dpt mngenali dia ... rupa2nya byk prsamaan kita kn kak ... Tinggi pngkat tp sgt2 low profile ... Slalunya cam tu la ... yg tnggi pgkt x mninggi diri yg x da apa2 lak trlebih2 ....

Fetch her at home and direct to 1U.  Biasa arr ... kalo kuar dgn aku msti pgi2 ... aku x suka brsesak2 dgn org rmai.  that's y kna kuar pgi2 ...

Smpai 1U gi spa dlu.  This place is my favorite spa.  Sgt2 suka dgn lyanan dan suasana di spa ini ye kwn2 ... Pekerja2 di spa ini memiliki etika kerja yg sgt2 tnggi ..  diaorg ckp pn bisik2 ... x nk ganggu customernya privacy.  Byk kali dah aku dtg sini.  Yg pling aku suka is  Face Massage + Thai massage.  Face massage dia best sgt.  It's nt a full set facial ye .... x da cucuk2 picit2 jerawat ke ... Dia cuma brsihkn muka kita ... massage .. apply collagen mask + fresh ccumber mask.  Tp aku tetap suka ... lgpn muka aku x perlu buat full set facial ... cukup dgn massage n pkai masker shj.  Face massage kt sini adalah sgt2 best ... dia use fresh cucumber as a mask ... Sejuk n refreshing.  Harga dia x mahal tau ... byk spa2 lain yg aku pegi lagi mahal hrganya ... tpi kt sni sgt2 brpatutan dn brbaloi2 ... Aku ni dr zaman muda2 lgi dh mmg suka mmbelai diri.  Cerewet lak tu ..susah nk jmpa yg aku btl2 suka ... so byk jgak la salun n spa yg aku cuba ..

Minum Detox tea slps Treatment


Had Pai Tea n Chicken Lobak at Penang Nyonya Restaurant

Hbis massage kitorg lnch kt Johnny's pastu jln2 ... shopping ... masuk dr 1 shop to another ...  The last shop that we hopped in was Popular Book Store.  Kk Zana nk cari buku utk anak dia.  Pastu minum ptg kt Rstoran Penang Nyonya.  Ni pn my favorite restoran jgak ... Had Pai Tee n Chicken Lobak lps tu bru balik.  Smpai rmh dh pkl 6.45 ptg.  Dahsyat kitorg kn, kuar pgi blik ptg ... x pa lah.  Yg pnting Kk Zana enjoy n hepi ...
Rehat skjp je ... lpas maghrib kuar lgi.  Gi dinner pastu gi The Store Sg Buloh lak.  Blik singgah Psr Karat kt BBSB pstu bru blik rmh ...

Pgi Sbtu dmulakan dgn aerobic.  Bgus, kn.  Pgi2 dh kuar peluh.  Blik rmh dh pkul 9.15 tringat plak yg ari ni ada appointmnt dgn Dr. kt Hspital Tawakal.  Aku ni biasalah ... every 3-4 mths msti check tekanan darah, cholesterol n gula.  Mak aku ada darah tinggi + diabetes ... Abah pulak penah kena strok ... so kitorg adik bradik kna jga2  ....  Aku dh tau dah ... kalau gi hspital msti lmbt.  So dcided x yah gi keja la ari ni sbb clinic pn close at 12.30.  Jauhnya rasa dr Sg Bloh nk nk Jln Pahang so ajak aiman temankn supaya x boring sgt sorang2 ....  Smpai clinic dh almost 11, pnya lah ramai org ... almost 1.15 bru kluar dr clinic.  Kputusan ujian darah sgt2 baik ... no high cholesterol, no high sugar content in blood, bp is good ... total body fat pn vry gd .. Dr. suruh keep it up.  Bln 9 Dr. nk buat  full check up plak ... ish2x takut nih !! pastu ujung tahun Dr. suggest  buat stress test ... byk nk kna simpan duit ni ... nt cheap ....

Blik dr klinik singgah opis kejap nk ambek report projek.  Isnin ada meeting.  Gerak dr opis pn dh pukul 2.30 ... smpai rmh dlm kul 3 trus gi salun rmbut lak.  Amboi !! dahsyat aku, kn.  Dua ari brturut2 gi salun.  Plan tu straighten n cut my hair, finally x jdi la ... so potong layer je.  Blik dr salun trus gi Kg Ulu Kemensah kt blkg Zoo Negara, carik  tmpt piknik lgi ... Ok gak tmpt ni tp agak trceruk arr ... 'Keras' sikit kot tmpt ni. Jandai Baik jgak the best !! Brtolak dr Kg. Ulu Kemensah pn dh nk Maghrib, singgah mkn nasi ayam yg  femes kt Tmn Melawati tu ... smpai rmh dh mlm.  Brakhirlah 1 lgi ari yg sgt2 sibuk buatku ...










  
Antara chalet2 dn aktiviti yg ada kt Kg. Ulu Kemensah nih ... Blh mandi manda, main ATV, paintball pn ada ... kalo korang nk camping pn blh ... brmlm kt chalet2 ni pn bleh .. kiranya back to nature nya konsep la ..
Pagi Ahad light n easy ....  Aku brsantai je la half day ni.  Smpat la aku buat aerobic sorang2 kt rmh, kemas rmh ... yg len2 gi masjid ... ada gotong royong perdana kt masjid S.U.  Ptng aku jmpa Sally dn D kt Cheras plak ... Wah ... dh 2 mggu brturut2 aku jmpa korang eh ... syg btl aku kt korang, kn.  Snggup dtg jauh2 dr Sg. Buloh mncemar duli ke Cheras ....  Chewah2x


Ni masa jumpa Sally n D kt Tesco Cheras.  Pnya lah kecoh dn bising kt Fd Court so kitorg pndah ke TCRS plak ... Dlm byk2 bdak sklh P.E.S.S. kitorg yg pling senang nk jmpa.  Yg len2 tu nape entah.  Kalo nk dkatakn sibuk aku pn sibuk jgak ... kuar masuk rmh byk2 kali ... tp blh je aku manage ...
Entahlah ... hati org kita x tau, kn.

Secara keseluruhannya, minggu lps adalah sgt2 best.  Keja kt opis x pressure sgt ... x da bengang2 dgn sesape ... my sales was gd also ... everything was under control.  Yg x trkontrol selera makan ku je.  Dkt2 dgn bln nk mngambang ni, aku nya selera ... ish ... mkn je la keja aku.  If last 2 wk aku byk pressure ... byk shopping ... lst wk aku byk memanjakan diri ... exercise pn byk  ... enjoylah.  Exercise is one of my therapy ... cnt live wthout it !! Maklumlah aku amalkan sejak 10 tahun yg lalu ...  Hope this wk will be anther good wk fr us ye kwn2 ... Bkn utk aku je.  Aku doakan korang jgak.  Amin ....








Friday, May 28, 2010

Cabaran, pengajaran dn pengalaman

Whn i look bckwards nwadays aku sedar yg byk pengajaran dn pngalaman yg aku kutip slama aku bkerja ... Once aku step to the working carrer mcm2 org aku jmpa .... i ve worked with so many kinds of people .. 1st job masa umur 17 tahun smntara tggu result SPM was Rceptionist Cum Typist kt lwyer firm ... kt sni aku blajar hw to stay  focus ... cos my lawyer boss will gve me dictation straight to the screen ... he will knw if ko x focus, mula la dia mmbebel .... ko ingat senang ela keja dgn lawyer ??  Hehe ... Disbbkn keinginan utk blajar itu sgt2 tggi ... aku tkar keja lg. Jdi Sales Clerk kt KLGCC. The most expnsive golf club kt msia msa tu ... jmpa org kaya2 ... brpngkat ... masa ni aku bru 19 yrs old ... mcm2 aku nmpk dan alami dsini ... dpan2 mata ... mindaku trbuka sgt2 luas ...things happend in front of me ... iman kna kuat agar sntiasa brada di lndasan yg btl.  Alhamdullillah ...aku cekal mnghadapi cabaran.  Masa ni lah aku start part time study as a Secretary kt Stmford College.

Pastu tukar keja lgik ... jd Sales & PR Clerk kt MPC ... best keja sini.  Merasalah jmpa org2 besar sykt minyak.. Skop keja aku trmasuklah recruit n process new mmbrship, organise aktiviti utk club mmber.  I learn a lot here.  Bljr cri sponsor utk club activity ... bljr cara2 brkomunikasi .... mcm2 aktiviti ada kt club ni.  Every wed ada fashion show during lunch, penah buat children's day, fathers day, mthers day, secretaries wk  .. involve with new mmbers cocktail rception ... and the bggest event till nw is the Annual oilmen gala dnner .. masa ni kna jual meja utk sykt2 minyak tu ... Kt sini aku sedar yg aku ada gd PR skill .. and i realise that i love to talk to people ... so i dcided to cntinue study.  Aku rgister kt Stmford College lgik .. kli  ni take Mrketing, PR & Advertising.  Susah weih ... nt easy buat 2 keja dlm wktu yg sma ... dh la keja aku mlibatkn club activity ... slalu kna blik mlm ... trkejar2 aku.  bt i still mve fwd .. no turning bck fr me ...

Timbul masalah lain ... finance plak.  Gaji kecik .. nk bgi mak lgi ... bljr lgi .. tmbang bas .. mcm2 lg arr ... so dgn berat ati skali lgi aku carik keja lain ... nk wat camna, dh trpaksa... dgn izin Allah S.W.T ... dpt gak aku keja lain ... Alhamdulillah ... kalo kita ada niat yg baik dn rajin brusaha insyaAllah ada rezeki kita.   Masa ni taun 95, dpt  keja kt Bdr Snway ... it's a multinasional cmpany.  Aku dpt keja as a Scretary for a Sales Mgr  brnama B.W. Ng. Keja kt sni stress sgt2 ... tahap gaban nya stress ..  Boss aku stress ... aku kna tempiasnya so slalu gaduh arr kitorg, dia jerit kt aku ...aku  jerit kt dia ... org opis sume dh paham kalo Boss ngan Secretary ni brgaduh.

Kdg2 aku sentap gak kt dia nih. aku majuk arr ... apa lgi ... aku wat x tau je kt dia .. x nk tgur dia ... muka aku time ni pnya la msam ... hilang cun aku ... hehe ... dia cuma berani jeling2 aku ... snyum2 kmbing kt aku ... Eventhough cmtu we are still very close. Dia gi oversea slalu ada je benda tuk aku ... Rmai yg x pham tgk kitorg br2 ni.  We go fr lnch 2gether ... dia ada appointmnt kt hspital pn bwk aku ... pastu kalo org2 kt opis tu ngata atau ngacau aku pn dia akan backing aku ... Lama aku keja kt ctu ... smpai aku kahwin ... pregnant .. mabuk teruk 9 bln smpai x leh drive.  I ve to gve up my job ... x leh ambek pressure lg dah.  Slalu  blik lmbt cos kna kol main off kt Germany ... time kita keja diaorg tido... time kita tido diaorg lak keja.  In my work i ve to deal wth foreigner ... arrange training  kt oversea for Radiologist ... kna arrange flight + tmpt tnggal tuk diaorg tu ...  tnder lgik .. pregnant lak tu ... it's nt easy ... no choice ... dgn berat ati aku pn benti keja. 

Dpt lak keja kt tmpt aku skrg ni.  Dh 14 yrs aku kt sni ... lama, kn.  Secretary fr MD ... Boss aku PD.. so sume projek yg dia ada aku trlibat sama .. I learn ... dari zero bckground constuction smpai blh dikatakan terror la aku skrg ... chewah ....  Here bkn shj aku act as a Secretary bt i also ve to coordinate with the project implementation tgether wth the project team ... Brmula dri PD ke PM, pastu PE, SS, QS .. dan aku PS (Project Secretary) ... diff project diff challenge.   Menarik, kn ...Dr site possession till handing over till end of DLP.  Aku directly kt dlm tu ...smpai skrg ni PQP pn aku da blh buat ... pdhal tu keja PE... wah ... u knw y?? bcos aku x jemu2 blajar ... kalo x paham aku akan gali smpai paham ... aku make sure aku undrstnd ... x nk main ikut jer ... stress, pressure ... jgn citer arr ... kdg2 smpai menangis sorang2 kt rmh ... mana ada keja yg senang .... btl tak ??  Tp tekanan n the way i was trained in all my jobs itu lah yg mmatangkn aku.  I went thru a hrd way .. sape ckp jd Secretary senang ?? maybe yes if yr task is 100% Secretary bt in my case is diff ... atau mgkin tu anggapan org luar yg x paham je ...

Hidup ini satu prjalanan yg pjg kwn2 ... Byk cbaran, pengalaman dn pengajaran yg aku kutip along the way ... n hoping for more n more to come ... so that itu blh mnjadikn aku insan yg lbh brguna dn brkualiti di masa yg akan dtg ... Sama2 lah kita brdoa kwn2 ... Semoga prjalanan hidup kita diberkati dn dirahmati .....dn semoga kita terus tabah mnghadapi cabaran.  Amin. 


Wednesday, May 26, 2010

Suka dak Japanese Food ??


Korang suka dak ?
Aku suka sgt2 ..

 Tghari semlm gi Jusco Sprmrket kt Desa Prkcty
beli skit2 brg rmh,  pastu blurr ... x tau nk mkn apa ... 


 Lst2 tapau sushi for my lnch
Sedap tu .. Inari, raw salmon, timun jepun and grill salmon
I love Japanese fd
Tempura, teppanyaki ... ish ... my favorite tuh
Chken terrayaki or salmon dmkn dgn hirisan halia dn miso soup
Mak aih ... dh lama x mkn benda2 tuh
Eileen ckp kat Jogoya sedap ... Azel pn ckp camtu
1 day aku msti nk try jgak
Masalahnya .. org2 dlm rmh aku x suka Japanese fd
nk plak Aiman
Bila lalu dpn Sushi King beria2 dia brpesan
1 ari mama bwk aiman mkn kt sini eh ...
Tiba masanya .. tgh2 q nk msuk rstoran
dia blh cncel lak .. tkut x leh terima kot anak aku ni

X pe .. 1 day i go wth Eileen or Azel ...

Eileen .... Azel ...
1 of u mst bring me to Jogoya tau ...
dnt 4get eh ...

Langkah kanan ...


Melangkah kena sama2 ye ... kena seiring.  Org tua2 slalu kata langkah kanan brmaksud beruntung.  Itu la yg trjadi pada aku 2 minggu brturut2 ni.  Langkah kanan betul   ..  x sangka.  Alhamdullillah ... Byk btl dugaan yg brlaku di minggu yg lalu.  Trlalu byk tekanan, brcmpur baur perasaan ttapi di sebalik semua tekanan itu terselit jgak 1,2 yg mnggembirakan. Tuhan menduga hambanya trlebih dahulu dn akhirnya ...  manalah kita nk sangka, kn.  Masa di duga ... kita x nampak hikmahnya tapi slpas itu ...  kita akan brsyukur sgt2 kerana kita dipilih utk diduga kerana setiap dugaan itu ada ganjarannya ...

For me, i always take things easy in life. X suka la nk membebankn kepala dan jiwa.  Kalau aku marah, aku akan bgtau yg aku marah ... if i'm happy i will tell and thank the person for making me happy.  Aku xkn simpan atau pendam apa yg aku rasa.  X nak la ada titik hitam dlm hati.  Nnti muka x brseri ... hehehe.  For me life is easy ... dont make it complicated.    Bila kita tanam kan itu di fikiran kita ... kita akan always redha dgn apa yg brlaku.  Dan kerana kita redha ... ganjarannya akan muncul jgak samada cepat atau lambat.  Kdg2 ganjaran itu mncul tnpa kita sangka ... itula yg dimaksudkan dgn Langkah kanan. 

Alhamdulillah ...  Syukur kpd Allah atas segala nikmatnya.



Paperwork oh paperwork ....


Byknya paperwork ...
ari Khamis boss nk gi kuantan
ari Khamis jgak ada meeting Bkt Jlutong
byk surat nk kna buat
blm projek2 len lgi
blm chase pymnt lgi
blm cmpany licensing lgi
drafting ltter, translation, boss nya prsonal mtters ..
byk lgi arr ...



Kdg2 angin gak
byk projek aku kna jga
tp bila dikenang2kn blik
that means people trust us
and knw we can handle
that's y dia bgi kt kita
Aku sbnrnya x da msalah keja kt sni
I luv my job
I hve nice peoples arnd me
I hve 2 bosses yg sgt2 baik ati 
tp kdg2 ..
yg bkn boss tu yg lbh2 ..
Boss aku Project Director
yg bwh2 tu ler ..
nk wat camna ...
xkn nk yg manis jer, kn
ada gak yg pahit dn msam
telan je la
kn itu asam garam khidupan

.......
....


Diet ??

Korang suka diet ??
Aku x suka arr ...
10 yrs ago penah la aku diet x mkn nasi
pagi mkn epal + milo
lnch mkn sayur
ptg blik keja gi jogging
blik dr jogging mkn sayur lgi
Kurus aku weih !!
47 kg je msa tu ...
Tp bila umur dh byk ni ...
keinginan utk mnguruskn bdn tu dh x da arr kwn2 ..
yg ada cuma keinginan utk mnjaga kesihatan
so exercise tetap x tinggal
so resultnya ... x kurus tp secukup rasa ...
hehehe ...
secukup rasa tu komen dr kwn aku tau !!
ayat power la kwn aku nih
pndai ko, eh ...
Aku respek arr org2 yg blh kawal selera mkn ni
sbb aku x blh
aku pantang jmpa mknan
Cookies, pisang goreng, lauk pauk melayu ...
sume tu mnggemukkan, kn
tpi yg tu la yg paling aku suka

Hmm .. ela ... ela ...
pndai2 la ko ela
jgn smpai over sudah

Hehehe ...


 








Tuesday, May 25, 2010

Tidur oh tidur ...


Muka cam fresh je, kn
Yg sbnr2nya msa gmbr ni di ambil ...
aku adalah sgt2 mngantuk
Tiap2 mlm tidur ku paling awal pn jam 12 mlm
6.30 pgi dh bngun ...
Tu la ... siang hyperactive sgt
Mmg la susah tido ...
Hbis tu nk wat cmna, kn
Mmg jenis yg x reti dduk diam ...
Bt once aku letak je kpala kt bantal
Uui ... aku tido pnya lah lena
Hujan ribut kt luar pn aku x sedar
Mcm 'Sleeping Beauty'
Hehehe ...
Kaki kcik mcm Cinderella
Tido mcm Sleeping Beauty
Molek sgt la tu
Kiranya aku ni
Stay in Fairy Tale World la ...
Hahaha ...
Aku ni mmg susah sikit
Dlm flight ke ... dlm bot ke ....
aku mmg susah nk tido
Pastu kalo nk tido tu nk selesa
Bantal nk tepuk2 dulu
Kepala nk kna letak btl2
Aku tgk org len tu senang jer
X yah ltak kpala pn bole tido
Aku ??
Jeles la kt korang yg senang lena tu
.......
......
....
....
...
..
.





Monday, May 24, 2010

Warna warni kehidupan ...

Hari ni bila aku toleh ke belakang ...
aku rasa brsyukur sgt2
hidupku dikelilingi org2 yg mnyayangi ku
yg memahami diriku
walau kdgkala aku di duga
tp aku prcaya itu lah
nikmat Tuhan kepada hambanya
teringat kata2 seorg teman
bila kita terluka atau terasa dgn seseorg
kita akan sedar bahawa kita juga adalah manusia biasa
yg ada hati dan perasaan ....
gunakan lah peluang ini utk kita brmuhasabah diri
cari dan gali semua kesilapan dan kelemahan
kerana kita x sempurna
msti ada kesilapan yg tidak kita sedari
Tp ada juga yg mabuk, kn
mabuk dgn puji2an
sehingga dia merasa dirinya terlalu sempurna
dan org lain tidak setanding dia
Tp Tuhan itu maha adil dan saksama
bila kdgkala dia ditegur oleh seseorang yg tdk disangka2
adakah dia akan muhasabah diri ...
atau terus menyalahkan org yang lain ??

Kwn2 yg aku sygi ...
sesungguhnya hidup ini penuh dgn warna warni
kita hanyalah manusia biasa
yang ada kelebihan dan kelemahan
walaupun sukar  ......
terima lah setiap teguran dgn hati yg terbuka
gunakanlah peluang itu utk melihat ke dlm diri sndiri
Dan bersyukurlah kita kerana dipilih
utk diduga
kerana tanpa dugaan
kita akan terus hanyut dan lupa ...

Renung2kan ye kwn2 ...

New items, new place ...


Minggu lepas minggu stress ...

So jwbnya ...
Shopping ... shopping ... shoppping ... n shopping lgik ..



Day 1:- Lpas jmpa D & Sally aku gi  bank
Aftr bank in T.B. nya cheque ...
aku pn singgah ler ...
kt sini ada 'Mmbers day'  cheap2 ... murah2 ...
  



Day 2 :- Reebok sport shoe, saiz 3 stgh
Kaki kecik mcm cinderella aku, kn
Hehehe ... sgt2 murah smpai aku trgoda !!
pdhal kasut yg ada sume molek2 lgi
tp mmndgkn dh murah
maka rezeki kaki aku la dpt brkasut baru. 
Hehehe ...
Pastu ada la aku beli sports bra jgak kt RSH nih !!



Day 3 :- Uptown Kt Dsara
Cute sgt t-shirt2 ni.  Nk plak yg wrna kuning tgh2 tu
Gmbr pompuan mnari ballet blh terajang llaki taekwando
Bkn sebarang lmbut ye kwn2 ...
'Woman's power ...  Yeay !! 



Day 3 jgak :- SACC Mall, Shah Alam
Nt plan to buy bt my M.A.C. sunblock & lipstick abis da ...
nk pegi ke KLCC terkial2 aku mncari msa
tmporary pkai la brand C.T. ni dlu
Si BB la yg rekomen ni
(dia fanatik C.T ... hehe ...)
yg compact pwder tu utk mak aku
bt i dnt lke the gincu la ...
sticky ... melekit2 ... M.A.C. lipstick still the best.




Pagi ahad bwk neighbour aku gi shopping kt KL
Baru blik x smpat nk rehat dh org2 dlm rmh ajak kuar
Ala ... korang ni x bgi chance kt aku la ...
Last2 ptg ahad tu kuar gi Bt. 14 Hlu Lngat



New place for us ...



Air terjun kecil dlm resort.  Cantek sgt !!



Wlaupn tmpt ni agak trsorok ... tp mcm2 ada tau !!



Brgmbr dpn bilik2 yg trletak di atas kolam memancing.
Kebykn bilik2nya 1 double bed + 1 double decker bed
sesuai la utk fmili kecik
And then mcm2 jenis ... korang pilih je ...



Dinner kt Restoran atas air, open for public ye
nt only for in house guest
Ada western and local food
Ok gak ... nt bad dn murah



Otw back ikut ampang
singgah kt Look Out Point ni plak
masuk kna byr ye kwn2 ... keta RM2,
pastu tiap2 seorg dia caj RM1



Pandangan dari Look out Point
nice view, sejuk plak tu ..

At 9.30pm bru smpai rmh.  Aku sgt capek ye kwn2. 
Mana taknya ... seharian aku libur di luar
pastu 4 ari brturut2 aku brblanja

Mmmm ... Duit oh duit ... dimana kau duit ??
Bila nk dpt gaji ni weih??  4 ari ni je RM1K aku spend tau ...
Gi lgi shopping sorang2 ... pdn muka kna byr sndiri
Hahaha ...
Kalo bwk prtner lain la .... ada gak org sponsor
Hehehe ...


Sunday, May 23, 2010

Minggu yg mcm2 ada ...

Selamat Minggu Baru kwn2 ...  Mcmana korang erk?  Hopefully korang happy, enjoy dan brpuas ati di minggu yang lalu.  Aku seperti biasa lah, bila datang je minggu baru maka aku pun akan muhasabah minggu yang sebelumnya.

It was a pain week for me la frens ... stress, marah, kecik ati ..... mcm2 ada.  Btl2 menyakitkan .... and u knw what ??  Everytime i feel this kind of pain maka aku pn akan berterapi.  Akibatnya ??  4 hari berturut2 aku shoppping !!  Aku juga beraerobik utk melegakan tekanan.  Aku ni mmg jenis yg x suka melayan perasaan ... aku senyum je depan kwn2 ku yg lain wlaupn atiku sbnrnya gundah gelana ... tp mngkin la dlm beraerobik tu ada sesekali fkiran ku melayang so jwbnya kurang peka lah aku dgn arahan2 Instructor.  ada  jgak la step2 yg ke laut ...

Byk yg aku plan x mnjadi mnggu lpas.  x pe lah ... mngkin ada hikmahnya ... Aku redha. Hidup ni kn byk warna dn rasa.  Xkn nk yg brwarna-warni dan manis je, kn.  Yg gelap x berwarna dan pahit pn kena la telan jgak ...  Itukn nikmat Tuhan kepada hambanya.  The best thing happened last week was the opportunity to meet my childhood friend, si Sallyna tu. More than 20 years aku x jmpa dia ... panjang jodoh kita kn Sally.  Aku hepi dpt jmpa kwn2 lama and look forward utk jmpa yg lain2 ... rmai lg yg aku blum brpeluang jmpa.

Mggu lpas jgak adalah mggu yg busy sgt2 utk aku. Wth 5 projects on hand, paperwrk kt opis tu trsgtlah byk tp dlm byk2 kerja tu pn aku masih brpeluang utk jmpa dan keluar dgn rmai org.  Selasa, Rabu dn Khamis aerobik wth my geng ... Rabu lnch hour smpat lari skjp dr off utk jmpa Zah yg dtg dari Alor Setar.  Khamis lnch dgn Sally dn Diana ...  pastu shopping sorang2 ... Jumaat lnch n shopping dgn seseorg ...  Sabtu attending neighbour's knduri, mlmnya plak shopping dgn Bibi ...  Ahad pagi shopping dgn K Ani, blik singgah rmh mama kjap jmpa sapa2 yg ada kt situ ... petangnya plak jln2 kt Hulu Lgt wth my fmily.  Wui ... dasyatnya aku, kn.  Cmna x penat.  Hehehe ...  Hopefully this week will be a good week for us.  Bkn shj utk aku tau ... utk korang2 jgak.  Aku kn syg korang.   Hehe ...

This wkend plan nk brsantai je la ... x nk gi mana2.  Mgkin gi my favorite Spa kt 1 Utama kot ... dh lama x gi sana.  The nxt 3 wknd yg akan dtg schdule pnya la padat.  Tiap2 ujung mggu tu dh ada aturcara. Dari Pantai Timur naik plak ke Utara.  Sib baik Selatan x da ... x pa lah ... kita doa shjlah agar segalanya diberkati dn apa yg dirancang menjadi ... Amin.


Friday, May 21, 2010

Bila hati ku luka ...

Aku x nk tgk org yg luka kan hati ku tu ...
sbb aku takut nnti things will get worse
lbh baik duduk diam2
bila aku sudah kmbali tenang
and ready to face the situation
then we will discuss ...

Itu lebih baik, btl tak kwn2  ??

Penawar stress ...

Aku kn, kalo trlalu stress kt opis dgn pperwork yg byk dn susah ... aku akan gunakan wktu rehat slama 1 jam itu utk membeli belah sebagai terapi stress ku.  X kira la shopping tingkap ke ... shopping poket ke ... yg penting aku dpt keluar dn mncari penawar utk stress aku tu ...

Bila dpt tgk benda yg cantek2 ... rasa mcm best jer pastu aku pn mula la senyum sorang2.    Lupa skjp segala beban kt opis.  Kalo dpt beli lagi la best, kn.  Bila dh puas brterapi aku pn balik ke opis dgn hati yg sudah kembali tenang.  Ok ... baru la boleh msuk gear 5 ... semangat aku keja.  Hehehe ....



Ni la aktiviti aku lps lunch dgn Sally dn Diana ari tu.  Sempat lgi aku gi shopping sorang2.  Hehe ... Ish3x ... tgk la perangai aku nih !!  Dlm sejam je mcm2 aku boleh beli ... Enjoy btl la ... Shopping itu terapi utkku ye kwn2 ...  Berbunga2 rasa di hati bila dpt memiliki benda yg kita nak.  Duit hbis pn x rasa ... Suka lah !!







Thursday, May 20, 2010

Jumpa kawan lama ....

Pagi2 Khamis, 20/5 aku dh trsenyum sorang2 ...
la ... cam angau la plak aku ari ni ..
Ada misi penting tghari ni ...
Tepat kul 12 tghari aku pn start enjin keta
Eh ... brdebar2 la plak ...
cam nk gi 'blind date!!'
hahaha ...

Demi Diana dan Sallyna yg aku sygi ..
aku rela meluangkan masa menjejak korang di Bdr Tasik Selatan tu 
dah la aku drive sorang2 dgn cuaca yg panas ... ngantuk aku ... sib baik ada gula2 Ricola. 
Dari Segambut ke BTS bkn dekat tau ... tp demi korang ...
aku relakn diriku sepenuh hati
Aku kn syg korang ...
Hehehe ...



Pergi ambek Sally kt BTS ... pastu tggu D kt Sg. Besi.
Si D ni biasalah ... aku dh paham sgt dah
very busy woman ... ada je benda dia nk bereskn b4 jmpa kitorg
Sally is my childhood friend
Sama2 dduk kt Flat San Peng, blok sama, tingkat sama, sklh yg sama jgak ...
kwn2 kitorg sume nya within the same circle
20 taun aku x jmpa ko babe ... bila aku dijejak kasihkan dgn ko oleh FB,
terus aku kol mak aku tau, bgtau dia berita gembira itu ..
byk kenang2an dgn dia nih !!




Ni kes x puas ambek gmbr la ni .. depan Pej Pos pn jdik .. hehe ..
msti org yg lalu lalang tu heran tgk kita, kn
dlm ati diaorg msti fkir ni jakun mana la ni
smpai dpn Pej Pos pn nk ambek gmbr
hahaha ....
x pe arr kwn ... kita feeling2 cam tourist dari Brunei
yg teringin nk ambek gmbr kenang2an dpn Pej Pos KL
hahaha ...

X puas la jmpa korang ...  Nnti kita repeat lg eh ...


Aku ....

Kdg2 rasa mcm kuat ...
tp jauh di sudut hati tu sbnrnya x la sekuat mana ..
apa2 aje boleh menyentuh hatiku
nmpk bdk balik sklh jln kaki sorang2 pn boleh tersentuh
mula la brdoa utk bdk ni
mintak2 selamat la perjalanan dia
tgk gerai org jual ikan yang lengang pn aku boleh brdoa
mintak2 ada la rezeki utk dia 
manalah tau kot2 anak isteri kt rmh tgh tnggu dia balik bwk rezeki ..
kalau kwn2 mntak tlg msti akan cuba sebaik mngkin
x smpai ati la nk hmpakan kwn2 ... syg kwn2 aku ni  ....
ada masa2 tu frust jgak ... sbb kita tlg org tpi org blm tntu akan tlg kita ..
Tp x pe lah ... ganjaran Tuhan tu kan dtg dgn brbagai2 cara ..
tetiba org yg kita x penah tlg pulak akan tlg kita
amazing, right ??
X pn mgkin Tuhan x balas kt kita
tpi kt anak2 kita atau waris2 kita kmudian ari ...
Manalah kita tau, kan ...
So pngajarannya ... kalo kita brbuat baik
buatlah dgn seikhlas hati
jgn harapkan direct return
krana ganjaran itu akan dtg  dgn cara yg brbeza2 ..
dn tidak di sangka2
.......
.....
....
...
..
.



 

Tuesday, May 18, 2010

Nak Tolong ?? Tak tolong ??

Ish .. cam serba salah je, kn.

Tpi kalo x tolong camner ... yg mintak tolong tu bkn org lain, kwn baik dn rapat tau ... korang sanggup tak menghampakan kwn2  sndiri??  Aku x leh arr ... x sanggup aku nk melukakan hati dn perasaan org yg mngharap kt aku, nk pulak 'bestfren'
Aku syg kwn2 aku ...

Btl la komen sorang teman rapat aku nih ... 
Kebaikan adalah Kelemahan. 
Yr weakness is yr kindness

Jap eh .. nk fkir jap ..
btl la tu kot
Kalo org yg hati kering tu camna eh ??
Smpai ati kot x tolong ...
X pa la ... pilihan masing2 ..
timbang baik2 pastu pilih la jwpnnya
samada nk tolong ke tak
pastu bila dah dcide
jgn lak menyesal tau
.....
....
...
..
.




Keluarga Itik


Hehe ...
Org lain bela itik ...

Aku ??

Itik kaku ni je la yg aku ada ...



Keluarga itik yg ni selalu sgt brpindah randah. 
Kejap2 kt mini garden ... ni dh dpn pintu rmh pulak. 
Esok2 bila dh boring mana plak la aku nk pindahkan korang eh ... 
Yg pastinya kalo dipindahkan, kena tiga3 skali ...
sbb diaorg ni 1 famili ...
hehe ...



Dulu korang duduk atas TV, kn.  Masa tu aku slalu lupa nk mandikn korang erk?
Sian korang ... brdebu2, kusam ... x berseri ...
maklumla asyik lupa nk mandi je, kn
Mcm tu la kita kalo x mandi tau !!
korang sume .... jgn lupa mandi eh !! hehe ...
Skrg korang duduk la tepi tangga ni plak
 senang aku nk mandikan korang ...
Dulu2 aku x perasan sgt yg dlm rmh ada 3 itik .. luar rmh pn 3 itik
Smpai la 1 ari tu ofismate dtg rmh rmai2 tetiba je si Al trbukak mulut
'Cute, kn .. kt luar 3, kt dlm pn 3 ... '
Baru la aku trperasan .. ye x ye gak eh ... 
Itik yg lembut dn gebu ni slalu dpt perhatian anak2 kecil yg brtandang ke rmh ku
Siap nk bwk balik lagi tp aku x bgi
Gi la beli sndiri ...byk ada kt kedai tu ... 
yg ni aku punya ...

hehehe ..

Monday, May 17, 2010

Perasaan ...

Nikmatnya kita, kn.  Tuhan beri kita berbagai2 rasa
Ada masa2 suka, ceria, gembira.  Pastu sedih, kecewa, penat ....
Ada masa2 tenang ... ada masa2 tertekan ...
Ada masa2 dilukai ... tnpa disedari kita melukai
Itulah asam garam kehidupan
x kn nak yg manis je, kan
yang masam dn masin pn kena la telan jgak ...
barulah seimbang ... Btl tak??
Nikmat Tuhan dtg dlm brbagai2 cara
Ada masa kita diduga
Tanpa dugaan hidup kita akan jadi tawar dn hambar
kurang warna ... kurang cabaran ...
So .. biar apa pun perasaan kita ketika ini atau kemudian nanti ..
Hadapilah dengan senyuman ...


Sepetang di FRIM

Ahad, 16 Mei 2010 ...

This is what we did that day ...

Main badminton ...


 Badminton lagik .....


Bersantai ....


 Makan, minum, borak .... 


 Bergambar ...


 From 'us' with Luv ...
Dari anak2, menantu dan cucu2 ...


Grup foto .... x cukup korumn nih !!

Sempena Hari Ibu 2010 ...  Decided to lepak kt FRIM je ... Kt sini anak2 boleh buat activity sndiri.  Kalo kt restoran kang diaorg rimas ... sibuk nk balik cepat yg parents lak sibuk nk brsembang.  So this is the most suitable place for us ... Makan, borak, main badminton ... mcm2 arr ... Best2x.  Nxt event will be during Father's Day plak ...

Sunday, May 16, 2010

Hujung minggu yang mencabar ...

Selamat datang Isnin ...

Last week was a good week for me.  Everything was under controlled ... no traffic jam ...keja pon ok.  Tp towards the end, mmg mncabar.  Petang Sabtu tu Aiman dh tunjuk tanda2 nk demam.  Panas bdn dia .. tp dia brsemangat lak nk keluar.  Disebabkan kesian kt dia, aku turutkan kemahuan dia yg nk ke 1 Utama.  X beli apa2 pon except 1 short skirt for my aerobic.  X plan pun nk beli ... just that kedai SUB tu ada buat sale - 70% off.  So dari RM99 dpt RM29, lst piece plak tu ... dh trjmpa, beli ajalah ...

Sempat singgah frmasi dn beli ubat demam utk dia.  Mlm tu aku x tido.  Serius aku x lena langsung.  I woke up every hour to check his tmperature.  Dari zaman dia baby lg, kalo dia demam, aku pon suffer sama .... I keep on basahkn towel and put it on his forehead ...

Pagi2 ahad plak ada extra aerobic class by our Instructor kt Studio Puncak Alam.  Kitorg dh plan dari ari Jumaat lgi ... nmpknya geng2 aku ramai yg suka bila sesekali ada extra class cam ni.  Kalo diikutkn kepala yg pening, x ckup tidor, Aiman plak demam ... rasa x nak pegi je ....  Tp mengenangkn kwn2 yg mengharap kt aku ... aku pn teruskan jugaklah ... kalo aku x pegi gerenti diaorg hampa dn tak pegi jgak, sedangkan kitorg dh plan awal2  ...  aku pon kuatkan semangat ... x nmpk pon muka risau dn x cukup tido .. pndai aku cover, kn.  Hehehe ...

Aftr class smpai rmh b4 11.  Kejutkn Aiman n bwk dia gi clinic.  Wah .. tggi betul temperature, 39.5.  Lpas bgi dia mkn ubat, ask him to rest.  Alahai ... petang tu ada Family Gathering kt FRIM pulak ... Adik beradik aku ni sume dduk dkt2 tp susah btl nk jumpa so x sedap la kalo x pegi, kn .. last2 decide bwk je la Aiman, bkn ada org lain pun, famili aku jer ... lgpn kalo tinggalkan dia sorang kt rmh lagi aku x sedap ati ...

Mmg la dia x sehat  ..wlaupn ramai sepupu dn auntie2 dia ada ... dia tetap baring, x brsemangat dn x da selera makan ...  x lama pon kt situ.  B4 6.30 kitorg dh leave the place.  B4 Maghrib dh smpai rmh.  Biasalah aku, bkn tau penat ... smbung lgi buat keja2 rmh, mke sure aiman mkn porridge, mkn ubat.  Pkl 11.30 mlm baru aku tido.  Berakhir lah 1 hari Ahad yg mencabar dn memenatkan.  Wlaupn penat, aku tetap brpuashati sgt2.  Dpt bwk kwn2 gi aerobik ... kwn2 aku hepi, aku pn hepi jgak ... bwk Aiman gi klinik, dpt jumpa mama, abah dn adik beradik ... All my responsibilty fulfilled today ... Syukur Alhamdullilah ... 

Friday, May 14, 2010

Yg aku suker ...


Entry syok sndiri ... Hehehe ....


Magazine yg aku suker ..  Women's Weekly dn Rapi
Tiap2 bln beli magazine nih.  Blh jer dpt free Rapi tu tp kna jmpa Ayah Ngah kt opis dia tiap2 bln.
X da masa la plak ...



Colour yang aku suker .... Merah
Oooo ... Aku mmg suker merah .... dlm wardrobe ada byk bju merah, skirt merah, seluar merah ...
Aiman pggil aku Mak Merah !!  Hehehe ...


Favourite crner inside my cubicle ...
Ini utk digunakan pada wktu2 emergency ... kalo trlupa nk spray perfume kt rmh.
Yg kt blkg tmpt duduk aku ni la jd mangsa.  Kalo tiap2 taun dpt perfume as birthday present kn best ...
D ... mana perfume ko D ? Bak la sini sebotol .... Hehehe ...



Kereta yg aku suker .... Honda
Dh lama aim for this car ...
Yg model tu plak my favourite prson - Aiman Yusuf. 
Ish3x tembamnya pp Aiman.  Cam kueh pau !! Meh mama cubit ckit ...



Mknan kesihatan yg aku suker ... Byoung
Best2x!! Sedap dn berkhasiat!!  Nk try?? Meh aku bagi sepeket dua ... Hehehe ...



Workout yg aku suker ... Aerobic. Sgt2 enjoy dn suker braerobic.
 Jogging x suker, swimming x pndai, lain2 sukan aku fail ... so aerobic je la yg sesuai dgn aku ...
dh hmpir 10 tahun aku braerobic.



Cookies yg aku suker ... Pineapple Jam Tart dn Choc Chips
Ermmm  .... Sedap !! Yg ni dijual oleh kakak kt DBKL.  Pndai akak ni buat cookies ...
Bkn musim perayaan pon dia buat jgak tau ...
 Aku ni kan suker mkn, so i will order the cookies anytime i wish.
 

Pokok hiasan yg aku suker .... Money plant.
Gebu kn pokok aku ...  cam aku gak.  Hehehe ....



Rockers lelaki yg aku suker .... Amy Search. 
Bkn aku jer, Aiman pn suker dia.  Mak aku pn peminat dia gak tau!!


Penampal kaki yg aku suker ... PerfectSlim.  Korang suka tak pkai benda nih?  Aku suka ... sekali sekali aku akan tampal kt kaki. Dh byk brand aku try tp yg ni paling best.  Once kita tampal kat kaki kita dapat rasa seolah-olah kaki kita diurut.  Nk try ??  Bestfren aku  jual benda nih ....



Skincare yg aku suker - off course la SKII.  Dh hmpir 4 tahun aku pkai this skincare. 
Sgt2 sesuai dgn kulit aku ...




Cosmetic yg aku suker ... MAC. Dh 3 tahun aku pakai brand ni.  X kesah la kwn2 apa brand korang pkai.  Jnji sesuai dgn kita, tul tak ??


Entry suka2 la ... x da mksud apa2 pon ...