Wednesday, June 30, 2010

Pening-pening lalat

Wey korang ... adoi ... dh 2 ari dh aku pening2 lalat ni.  Apa tah yg x kena.  Yg peliknya bila smpai rmh hilang plak pening2 lalat aku tu.  Siap blh gi aerobic lg mlm semlm.  Ngada tau kpala aku ni.  Kalo suruh p keja semedang sakit.  Bila tiba msa utk lompat2 ... gedik2 ... elok lak dia.  Mmg dasar suka menggediks !!  hahaha .... ngada tau ... ada gaya kepala org kaya eh.  Dia x nk p keja nih, kepala aku nk dok rmh je ... mcm 'Mem Besar'  atau 'Towkey Soo'.  Hahaha ... 

Biasa arr aku ni.  X suka mlayan tp suka mlawan sakit.  Jarang aku tnjuk muka sakit kt kwn2.  Tu yg sorg pn x tau aku ni tgh pening2 lalat.  Mabuk kot aku ni ??  Ish ... xkn la mabuk kot ??  hahaha ...

It's ok la tu.  nt serious pn.  Jap2 lgi hilang la tu. 
Saje je kpala ni nk mnja2 dgn aku ... tu yg pening2 lalat.

Hahaha ...

Selamat Datang Julai


Skjp je dh brakhir separuh tahun yg prtama, kn

Selamat Dtg Julai
Every year, kedtgan Julai adalah sgt dtggu2 ...
cos July is a special mnth for me and my fmily
byk kejadian2 penting dlm family brlaku dlm bln Julai

I was born in 3rd July ...
3rd July is also a special day fr my sister, ky...
she hd her 1st experienced as a mum on the same date
so aku brkongsi trikh lahir yg sama dgn anak buahku, Amir Izzat
I still rmmber ... 14 yrs ago .. 3.7.1996 ...
the whole fmily nervous dn excited mnnti kelahiran ahli bru
degil bdk ni ... mak dia dh skit brhari2 ... tp tetap dia x nk kuar
at last ... operation ... tu je jln yg ada
I still rmmber .. Mama mntak maaf kt aku sbb x wish Hpy Bday 
dia takut aku kcik ati .. tp aku paham .. bkn aku seorg ....
pd thun2 brikutnya ... aku dn Amir Izzat meraikan Hari Istimewa kmi brsama ..

So 3rd July .. is a special day fr me, my sister n Amir Izzat

Amir Izzat - 14 tahun slps dilahirkan 
Dh bsar dh ko ye nak ...
tringat knangan msa bdk br2 ni bby dulu ...

13th July ... Bday Mama & Jijai

Ky, Aishah, Mama, Jai dn aku
Hari Raya Per1 tahun lps

Jijai ni BIL ky n anak angkat mak aku
mulanya kitrog brjiran kt San Peng dulu
lst2 abg dia kwin dgn ky ..
dr anak angkat jd sedara la jwbnya ... hehe ..

Aku, mama dn Amir celebrating our bday tgether
Rasanya ni 8 thn yg lalu kot ...
muda lg aku msa nih .. hehehe ..
Evry yr wthout miss ... we wll clebrate our bday tgether ..
lst year we had a dinner @ Williams ... n Jijai were there too
In my fmily ... bday, mther's day, fther's day ..
adalah tarikh2 pnting yg wajib diingati of each fmily mmbers
Aku ingat sume bday SIL and BIL ..
same goes wth the rest ...
so ... if u wnt to be 1 of my fmily mmber ..
bnda2 cmni korang kena ambik berat
ko bygkn .. mak aku hafal bday anak, cucu dn mnantu2 dia ...
tp apa2 pon .. quota dh penuh beb ...
adk beradik aku sume dh kawin ...
yg blh dtmbh quota cucu jer ..
hehehe ...

So .. Selamat datang July.  Aku smbut kdtgnmu dgn penuh kesyukuran.
Semoga hari2 mndtg kita lbh dirahmati dn diberkati Allah S.W.T.
Amin.










I-City


Sabtu mlm aritu gi I-City rmai2. Dh lma plan nk gi tmpt ni.  Aku plan dgn Ky .. plan dgn Mary ... asyik pstpone jer ...  Last2 bila jd pegi ... sume org aku suruh join skali ...  yeay .. yeay ... rmai2 lg meriah !!

 We @ I-City

 Pokok2 hiasan @ I-City 

Eh .. main cak ... cak celah2 pokok hiasan pulak !!

Me n Sarah Ardinie @ I-City

 Section zoo  ... Ada peacock, ada dinasour, ada zebra ...
many2 kinds of animal ada kt section ni ...
aku je x lrat nk ambek gmbr
Ramai org kau ...
nk ambek gmbr kna sapa cepat dia dpt !!

Tiger, beruang, burung pon ada gak ...

Kat I-City ni ada hmpir sume tmpt dipenuhi oleh lampu brwarna-wrni.  Cntek sgt2 ... kalo korang ada anak kecik bwk la dtg sini ... msti anak2 korang suka ..  Korang layan arr gmbr2 kt bwh ni ...




















Tuesday, June 29, 2010

Take a break ...

Korang ...
kalo tgh sibuk2 wat keja tu ..
ttiba rasa stress or boring  ...
or rasa nk take a break ke ...

hop la ke rmh aku ni jap
cuci2 mata ... cuci2 minda ...

kot2 la ada yg blh di jdkn panduan ..
or yg blh buat korang trsenyum sorang2 ..
sume entry aku light2 jer .. short n simple ...
x da yg 50000 patah prkataan ...
x pndai pn nk wat entry camtu
kalo pndai aku tulis cerpen terus !!  hehe ..

Most of the n3 kt rmh aku ni
tntg kehidupn, kasih syg ...
nt all abt me .. ada gak abt my frens
kwn aku trkena .. aku pn trut trasa ..
so i put it here ..
buat kenangan di hari2 mndtg ...







Fida is leaving ....


Fida is leaving ...

Fida is our Aerobic teacher ...  she is leaving fr gds.   Bru2 ni tgk gmbr2 yg masih ada kt dlm camera ... trmasuk la gmbr dia.  Ttiba hti rsa sayu ... Slps 5 bln brsama .. ttiba bila ko x da sdikit sbyk msti la akak trasa dik ... It's ok la Dik .. u are leaving fr goods ... we will definitely pray fr u ...


I think she has a unique character.  Slalunya dia x suka ckp byk.  Ada masa2 je dia nk brsembang mesra dgn kita, agaknya dia ikut mood kot .... tp dsbalik diam dia tu aku rasa dia ni giler2 orgnya kot .... hehehe .... Byk kali gak kitorg kuar sama2.  Yg plg ketara skali ... dia byk senyum .. tgh mngajar pn dia suka senyum ... sama dgn kakak dia ...  hehehe ... bgus la ... tu mknanya ko x sombong.  Lg 1 prsamaan diaorg ialah both of them has a very high cnfident  level n they always 'in character' bila mngajar.  Pastu dua2 blh lontarkn suara dgn kuat ... class diaorg mmg always 'live'.  Eh2x ... byk tol prsamaan korang eh .. mentang2 arr 2 bradik ... 


Aku ngan Fida tgh shoot iklan Colgate ...
tu yg kna tnjuk gigi
hahaha ...

Lg 1 kn, bila brckp, kata2 yg kuar dr mulut Fida tu mcm d susun2 .... seolah-olah ada 'filter'  yg akan tapis sume kata2 trsebut b4 kuar dr mulut dia.  Elok la .. x cakap lepas dn x sakitkan ati org.  Fida ni lembut skit cmpare to kakak dia.  Kakak dia nmpk lbh tegas  ....  Bln 12 ni Fida nk naik pelamin ... Wah .. kalo djmput dn kbetulan plak free ... teringin gak nk tgk Fida naik pelamin.  Cmna la rupa Fida jdi pengantih eh ??  Msti lawo hbis ...  nama pun Ratu Sehari ... Ratu kna la lawa .. tul tak?  Ish3x ...  x malu aku, kn ... org blm jmput dn berangan2 ... hahah ... Rasanya student2 pg msti akan miss Fida sgt2.  Buat Fida .. tke cre ye dik ... stay fit n healthy n moga trcapai impian utk nmpk lbh kecik mnjelang bln 12 nnti. 


Monday, June 28, 2010

Jalan pimpin tangan ...

Jom jalan pimpin tangan 
supaya x tersasar
supaya x trsalah arah

X suka eh ??
kalo kita  perfect sgt  x pa ...
tp kita sume manusia biasa ...

Hruslah sntiasa memimpin dn di pimpin
kdg2 kita bgi pnduan kt org ...
kdg2 org pulak pandu kita ... (ada eh ayat cmnih ?? )
hehehe ...

Kita hidup mcm rantai ..
saling brkait dn memerlukn antara satu sama lain
so ... jgn ego dn mninggi diri ye ..
relakan diri dipimpin dan sesekali memimpin ...






D24 terbaek ....

Citer lama da ... x kesah la ...
janji aku dpt kenang detik2 yg aku spend dgn kwn2 kesygnku 
kt Blog aku ni ...
mana la tau ...
kot2 1 ari nnti aku hilang ingatan ker ..
aku tgk la blk detik2 tu kt sini
x pn sok2 umur aku x pjg ker ..
blh la korang kenang dtik2 prsabahatan kita kt sini
hehehe ...

1 of the day lst wk gi mkn Durian D24 dgn kwn2
Uui .. sedap, lemak brkrim ... dsukai rmai
Eh .. cam iklan lak .. hehe ...

Pilih kt situ ... mkn kt situ ..
Senang !!

 Dlm rmai2 ni, kn ... Yanty a.k.a. Ms Pinky mkn plg skit
dia mkn seulas jer ... ko x bape suka ye dik ??
Aku dgn K zana biasa jer ... Mary plg byk ..
dia mmg camtu ..
 apa2 dia buat dia msti all out
kalo mkn ... biar smpai kenyang dn puas
kalo exercise .. biar all out smpai lencun suar dn baju
kalo kuar rmh ... biar smpai mlm bru nk blik
kalo ketawa ... biar all out smpai blh dgr kat rmh ku !!
kalo tido ... biar lasak smpai jatuh katil !!! hahaha ...

kalo mkn durian .. biar smpai demam !!
hahaha ... lwak arr ko Mary ...
tu mknanya dia ni brsungguh2 ... stuju tk??
hahaha ... apa da aku p citer psl Mary kt sni ...
nk wat cmna .. dh tntu arr byk bnda kitorg buat sma2 ...
yg len jgn jeles erk ...

Citer durian blik arr .. ke laut btl la aku nih ...
Sedap tul D24 ni kwn2 .. dulu2 rega durian mahal sgt
tp la ni .. x la mahal mana pun ..
RM6 je sekilo
kitorg bkn gi jauh pn ... kt S.B. luar jer ...

Hehe ... suka la ... dh lma plan nih ..
lst2 trtunai jgak hasrat kita eh kwn2 ..




Sunday, June 27, 2010

Santai aje ....

x da wat apa pn ... brsantai je kt rmh.  nk kta mnghadap tv ... x jgak ... x minat arr dok lma2 dpn tv.  yg pastinya bangun pagi sapu lantai, mop rmh atas dn rmh bwh ... mesin kain 3, 4 round ... eleh ... biasa arr tu, kn, korang pn camtu kot ...  x da pe yg gempaknya pun ... hehe ...

yg sbnrnya aku bru blik kul 1.30 pgi td.  dkt 2 pgi bru dpt pejamkn mata.  Sabtu mlm tu fmili aku, fmili ky, aishah & benno, mama, abah dn Mary  gi lepak2 kt I-City Shah Alam.  Dh lama plan nk gi ctu tp semedang postpone.  So mngenangkn kitorg blm buat celebration fr Fthers Day, mka semuanya brsetuju la nk brkumpul di sna.

semlm siang keja, mlmnya kuar smpai ke pgi ... tu yg ari Ahad cmni x buat apa2 ....  nk tgk wyg bru lgi gi mggu lpas ... nk gi spa malas ... so brsantai je la kt rmh ... Syok jgak eh sesekali brsantai2 camni.  Aku slalu ada je aktiviti ... jrg dpt berehat2 camni, so peluang yg ada tu ... apa lgi ... jgn dilepaskn.  Kesian rmh aku ni, slalu sgt trabai ... sib ko la rmh dpt tuan mcm aku....  x pe ... tday i take cre i gve 100% attn to u eh ... hehe ..




Friday, June 25, 2010

I dont want to be yr fren ...

Eeee ...
Nape la susah sgt nk paham nih??
dia nk dkt dgn aku ... dia admire aku ..
slalu risik2 psl aku ...
admire body aku la ... (mcm la aku ni cantek sgt..)
admire kulit aku la ... (mcm la kulit aku cunnnnn ... sgt ..)
tnya kt org aku mkn apa la .. pkai produk apa la ...
(mcm la aku cun sgt ... hehehe ...)
aku yg x hingin kt dia ... dnt even wnt her in my fren's list
nape ??
aku ada la sbb2 dn alasan aku sndiri ...
x kn aku nk kompang 1 dunia kot ... x baik kn citer psl org
kalo aku dh x suka tu dh lerr ...
x yah la ko nk cuba mndkati aku lgi
dr dulu smpai skrg  minat  ko trhadap aku x penah padam eh ...
dnt u get me ?? U knw ... i knw u get me ..
u realise that n even making so much noise that i can be closer to others
but nt with u  ..........

Muka geram sbb org x paham ...
Eh .. muka geram camni eh ??

FYI ...  I dnt lke u n do not wnt to be yr fren ...
Why ??
Aku x kesah ..
miskin atau kaya ..
cantek atau buruk ...
brpangkat atau tidak ..
pandai atau x pandai ...
tinggi atau rendah ... sume blh jd kwn aku
I never judge people thru physical or material
or level of education
tp sikap ...... itu yg aku cari .........
So .. if u are nt my fren and i dnt like u ..
By now u shld knw why ... i hve answered it clearly here ...

And fr those who are in my frens list ... aku syg korang ...
nt bcos korang lawa .. korang kaya .. korang pandai ..
korang brpangkat ... bt bcos korang menepati
ciri2 sahabat yg aku cari ...
Moga prsahabatan kita kekal smpai bila2 ..
Syg korang ...
For Mary ... Slamat Brlari
For Kk Zana ... Slamat Brjln Jauh
For Rozza .. Slamat Brjuang
For Yanti .... Slamat Tidor dik ...
For Azel, Midah & Ida .. Miss u ols kt class ...
For D ... aku rindu ko beb ..
N fr all other frens yg x smpat ku tulis disini
Have a good wiken babes ... my pray is always with u ...






Krisis ...


Krisis ...
dlm hidup amatlah sukar utk kita mengelakkan krisis
tipu la kalo ada yg ckp dia x penah ada krisis dlm hidup
tp dlm byk2 krisis
krisis famili adalah yg paling menyedihkan
dn tak dpt  nk kita elakkan
Org kata air dicincang xkn putus
mmg x putus tp bekalan air blh trganggu ...
btl tak kwn2 ....

Sedih kn bila ada gangguan ..
tp kalo krisis yg mlibatkn famili ni
cepat2 la kita clearkan
bwk la brbincang dr hati ke hati
jgn  kita pendam dn bwk smpai ke mati
lgpn bkn org lain .... famili ...
spatutnya kita lbh memahami
tp bila famili tu dh mkin besar ... mkin brtmbh ahli ...
biasanya inilah yg trjadi

.........
......
....
...
..
.
'  KRISIS  '









Bawaku Terbang ...

Baru-baru ni nmpk kapal terbang lalu ...

Dgn spontan aku terus lambai2 tangan kt dia
mcm la dia nmpk aku, kn ...
hehe ...

Teringat plak zmn kecik2 dulu ...
asal nmpk je kplterbang lalu kita babai2x ...
aku lah tu ... hehe ..
 korang penah x wat camtu msa kecik2 dulu ??

Masa tu x penah trfikir pn nk naik kplterbang tu ...
takat lambai2 jer ... hoping that they will waive back to me  ...
kelakar, kn ??

Pastu bila dh besar skit .. nmpk lgi kplterbang ...
mula la trfikir .. cmna dia leh terbang erk ??
pastu bila besar skit lgi ... fkiran pn dh mkin advance ...
mula la trfikir .... 
mcmana la kalo dpt terbang ...
tingginya ... bestnya ... cantek x awan tu ??
mcm2 aku pikir ..
Masa tu bdk2 lgi ...
mama ngan abah bkn org senang ..
 mana la mmpu nk bwk anak2 naik kplterbang ...
Pasang impian dn angan2 je la ...
 ' Wahai kapal terbang ... 1 hri nnti ... bawa ku terbang ye ...
ke langit biru yg tinggi dn trcapai dek tanganku ...'

Skrg dh besar ...
dh kerja ... ada duit sndiri ..
Impian utk dibawa terbang ke awan biru dh trcapai

Nk brimpian menerbangkan kapal lak la ...

Hehe ... Saje je korang ..
nk brkongsi citer msa kecik2 dulu
kot la korang pernah mengalami situasi yg sama ...
blh la kita senyum sama2, kn  ...








Demam Sejuk ...


Korang ...
ni nk citer skit
Ari yg aku berangin tu, kn ...
malamnya aku demam sejuk ...
nape entah tetiba bdn rasa sejuk sgt ...
tetiba je tau aku rasa cmtu .. nape eh ??

Wey ...
Ada ke demam sejuk ??
biasanya kita dgr demam panas je, kn ??

Mlm tu aku tido x bkak kipas dn aircon
 siap slubung dgn selimut lgi
dn kerana x sedap bdan tu
letak je kepala aku trus lena smpai ke pagi ..
biasanya aku susah sgt nk tido ..
tgk tu kwn2 ...
Tuhan bgi nikmat dn dugaan dlm wktu yg sama
dia bgi nikmat senang tidor
dn dugaan sakit utk aku yg susah nk sakit dn slalunya susah nk tido ni
Alhamdulillah ...

Mgkn sbb siang tu aku x sehat  ..
so antibodi bdn n body tmperature ada drop skit kot ..
aku agak je la .. aku bknnya Dktor pn ..
tu yg rasa sejuk 1 badan ... seb baik x melarat
sok pgi bangun blh gi keja ... 
Alhamdulillah ...
Ptgnya dh blh gi aerobik ...
Alhamdulillah ...



Thursday, June 24, 2010

Peminat Misteri ...


Eh2x ..
 x sangka eh ..
rupa2nya ada org slalu perati ..
hmm  ...  ada peminat misteri rupa2nya ...

hehe ...

x da rasa apa2 pn ...
x bangga diri ...
x riak ...
x perasan ...
dh biasa kot ...
sejak dr dulu lgi mmg dh slalu alami situasi camni ..
so dh trbiasa
huhu

Alhamdulillah atas segala kurnia
Sesungguhnya Tuhan maha mengetahui
apa yg trbaik utk setiap hambanya ...







Wednesday, June 23, 2010

Sehat ker ??

Hai korang .... Korang sehat ker??  Aku x sehat la korang.  Semlm sakit bln mngambang ari ni pulak sakit berangin ...  Hehehe ...  Berangin tau korang ... bkn berangan ... 

Hah ... berangin ??  Berangin menda eh ??  Berangin dgn seseorg ke ??  Hehehe ... x da arr kwn2 ...  My stomach very upset arr ...  X tau nape ... Bangun awal pgi td dh rsa x sedap bdn ... Perut rasa sebu jer ....... pastu skit2 rsa nk muntah,  byk angin kot ...   Korang bygkn la cmna aku bwk keta dr SB ke KL dgn skit2 rasa nk throw .... adoi !!  Pastu otw gi keja ada accidnt kt Dsara Damai ... Kbetulan aku kt right lane n accidnt tu kt situ ... apalgi trtoleh la aku ...  Eeii .. dh la tgh loya dtmbh plak dgn pndangan yg sebegitu ... ya Rabbi ... double loya aku korang ... Smpai off sdikit lmbt cos of the accident ... perut mmg arr msih x selesa lgi ... cuba gak mnum Byoung dn secwn milo ... x nk lyan arr konon2  .... tp x lma pn .. sejam lps tu aku pn throw la blik.  Ee .. syg u .. Mahal Byoung tu tau !! nk wat cmna ... dh trtulis bkn rzeki ku ...  aku redha je la ...

Korang tau tak ?? Kalo aku ckp x sehat tu, mknanya mmg aku dh x larat sgt2 la ... sbb biasanya aku cukup energy dn slalu brkobar2 ... tp ari ni aku flat abis arr ...  bdn rsa lemah, lenguh2 ... kalo ikutkn nk jln pn x larat ...  Aku surrender arr korang.  Buat Niza yg slalu kol aku 'Energiser ....   Ari ni akak x ckup bateri la dik, separuh caj je ... so the Energiser today yg slalunya tahan lbih lama tu ari ni can half swing je ye dik ...  Harap2 esok dia full caj balik eh ...  Doakan aku kwn2 ...





Monday, June 21, 2010

Demam Ke ??

Alahai ... demam ke ???  Rmai plak yg demam akhir-akhir ni eh.  Bkn takat demam, x cukup tidor ..  ngantuk ... pastu skit kpala.

Jgn salah paham beb ... bkn aku yg demam.  Aku sihat ... alhamdulillah.  X demam, x sakit kpala ... tidor cukup 6 jam sehari ...
Aku yg x demam d pagi Senin
Alamak .. mta sepet cm Lnda Onn arr ..
seb baik mekap x 4 inchi .. hehe ..

Yg aku nk citer ni psl Demam Bola Worldcup.  Aku peratikn rmai btl yg demam bola ni eh ... but no.. no.. no ... I x demam u ...  Everyone has a favorite team .. i dnt hve u.  The whole world is watching ... i x tgk u .... Rmai yg snggup brsengkang mata brjaga mlm so that x trlepas peluang tgk favorite team diaorg brlawan ... pastu rmai gak yg snggup brtaruh wang ringgit ....  Ish3x ... snggup korang eh.  Aku x snggup la wey ... aku keja kuat carik duit ... x nk la spend camtu.  Kdai mamak tu pun sokmo penuh ... aku dpt dduk ceruk2 je ... yg ramainya pkcik2 arr .... kt rmh bkn x da TV ... tp tgk dgn kwn2 seangkatan kt kedai mamak smbil pekena teh tarik lgi 'ummph' kot .... Tp x tgk dn x da favorite team bkn brmakna aku katak bwh tempurung tau ... Aku tau gak sikit2 dri sratkhabar ... dr blog2 yg aku bca ... dr prbualan teman2 ...  Nk tau nape aku x support ??  Simple je beb ... My answer is ....  Wat for?  Kalo M'sia masuk dh sah2 aku support arr ... Apa hal lak aku beria2 nk spport England ke .. Italy ke ... Portugal ke ...  Korea ke ... I'm nt those countries citizenship ...so x kuasa la aku nk beria2 ...  kalo krana tanah tmpah darahku Malaysia yg trcinta lbh dri beria2 pn aku snggup ... hehehe ... Tp kn thru my observation .. pkcik yg rmai2 kt kdai mamak tu sume atas pgr ... hmpir tiap2 mlm muka yg sama ... Bila time gol je, sume tepuk2 tangan dn mnjerit suka, x kira team mana yg mnjaringkn gol.  hehehe ... lwak arr dorang tu.  Lg 1 yg aku mnyampah sgt sbb everytme negara2 barat tu menang ... jualan arak akan naik gila2.  Rkyat diaorg clebrate dgn pesta minum ... mabuk2 smpai pgi.  Mcm yg trjadi kt Korea bru2 ni ... Ari ni Korea menang esoknya jualan kondom dn minuman keras naik 5 x ganda !!   Rkyat negara tersebut meraikan kemenangan dgn pesta seks dn mabuk2 .. Tu dia ... tgk la cara org2 kafir ni meraikan kemenangan.  Elok la aku x support, kn.  Tp, watever it is ... itu adalah pilihan masing2. Trpulang la pd korang nk spport atau tdak.  Aku respek apa shj pndirian korang.  Bt fr me ... aku lbh selesa jd pmrhati shj.  Trhibur gak aku dgn telatah pkcik2 dn angkatannya yg lepak kt kdai mamak tu, wlaupn kdg kala mngganggu tumpuan aku yg tgh syok2 brblogging.  Ko bygkan la .. tgh syok2 mnaip ttiba je .... 'GOL ......  mak aih ... trkezut aku ... cpat2 aku toleh kiri kanan tgk aksi sorang2.  Hehehe ... msti pkcik2 tu labelkn aku ni cam Katak bwh tmpurung, kn ... Org syok2 tgk bola .. aku lak tgk skrin laptop.  Nk wat cmna .. kita brkongsi 'port' yg sama tp misi kita brbeza ...  Aku suka brblog dr Kdai Mamak dr dduk sorang2 kt rmh ....  Yg pkcik2 ni lak lgi selesa tgk bola kt kdai mamak dr tgk kt rmh !!  Hahaha ... watever la pkcik2.  Yg pnting hepi !!  hiks ...











Sunday, June 20, 2010

Isnin dtg lgi ...

Welcome Monday n Gd mrning korang ... hw was yr lst wk??  Ok dak??  Ermmm ... aku biasa aje.  Tp ada la sehari dua tu i was so busy with my work ... mmmm .. 10.30 mlm bru smpai rmh.  Skali skala x pa ... slalu2x x leh ... nt gd .. nt gd. Hehehe ...

Mggu lps, kn .. 3 hari aku dpt blik b4 6pm.  Kiranya smpai rmh dlm kul 6.30 arr ... biasanya aku smpai rmh dh dkt2 nk Maghrib so 6.30 tu kira awal la beb.  Bila dh set akunya mind nk blik, kn ... aku wat2 x dgr je bnyi intercom telefon ku.  Biasa arr opis aku ni.  Siang2x x busy sgt cos PM sume kt site ... dh ptg2 bru dorang msuk opis n start to gve instruction .. tu yg jrg2 dpt blik awal.  Nk wat cmna .. dh mmg cmtu enviromnment keja kt sni cmtu ... aku dh 14 taun .. paham sgt dah. 

Other than that everything was ok.  Infact aku brjaya gak x travel mana2 lst wiken.  Anak Angah aku kna demam campak so camping dibatalkan.  Dpt la aku brsantai wth my fmily je.  Ahad tu dpt gak aku mnunaikn hasrat Aiman utk mnonton Karate Kid kt 1U.  Kalo ikutkn atiku nk tgk citer len tp x pe la.  Apa2 hal anak dulu .. mine kalo x smpat aku bli CD je nnti.  No hal .. x mati pn kalo x dpt tgk wyg.  Hehe ...  small matter je tu. 

This week apa la cabaran yg mnunggu kita eh ??  Yg pstinya anak2 kita dh start sklh blik.  So ... msti sume yg brgelar ibu @ mama @ mak  @ umi dan yg seangkatan dgnnya start balik la sibuk pgi2 ... nk wat quick breakfast ...nk kejut anak bngun tidor ... nk make sure anak2 ready utk ke sklh ... especially yg sklh pgi tu, kn.  Apa2 pn korang i wish u ols all the best.  Moga minggu ni mmbawa lbh keceriaan pd hidup kita sume.  Moga lbh byk berita baik ...  moga korang sume sihat ... pendek kata aku doakn yg baik2 la buat kita sume ... ok korang .. pjg btl aku menceceh .. C u in the nxt entry ya ... Bye ...

Thursday, June 17, 2010

Cuba duduk diam2 skit ...

Ish .. x tau dok diam arr ko nih ...
cuba dduk diam2 skit
ada je benda ko nk buat eh
ko x reti rehat ke ??
cuba la dduk diam2 .. rilek2 ke ..
bca suratkhabar ke .... ni x ...
ko nya channel tu byk sgt arr
byk btl diversion ko eh ...
kiri .. kanan .. dpn ... blkng
dwnline .. sideline ...
dh mcm2 'term' kuar dh ni ..

hehehe ...



Eh ... I normal ...

 Entry khas buat geng2 aerobic yg join lepak kt JRJ Maju lps class ...

' Eh ... I normal .. '
wa ... gelak guling2 kita dgn statement ni, kn ..

Statement spontan dr Hani Madu yg akan aku ingat smpai bila2
hahaha ... tgk tu
kn aku dh gelak besar

X paham ??  La ... dh mcm n3 syok sndiri lak eh
Sndiri taip sndiri paham
org len x paham 
msti korang trfkir2 ...  apa benda la yg ela ni nk smpaikan
mmg arr aku syok sndiri .... sian korang eh ..

Ok ... ok .. aku bgi korang paham eh ...
Actually citernya camni
biasanya aftr class kitorg gi mnum2 kt JRJ Maju
dh penat lompat2 ... goyang2 .. kna la minum
ganti blik air yg dh keluar dr bdn mlalui prpeluhan
dulu2 kitorg sokmo order limau ais atau limau suam tnpa gula
sejak Cikgu Rozza ajar mnum Epal hijau + limau atau asam boi
ramai la yg dh brpaling tadah ... hehehe ..
Ada 1 ari tu kn ...
dlm dok mamak tu tgh ambek order
dia mcm trkonpius la plak
mna x konpis  ....
mcm2 ragam kitorg nih  ....
yg ni nk camni ... yg nu nk camtu ...
Ttiba si Hani Madu ni ckp
'Eh ... I normal'
Mula2 aku x perasan ... tp bila dh sedar tu ..
Kitorg pnya la bntai gelak
Hahaha ...
Mksud dia ... air dia mcm biasa ..
limau ais - yg brgula dn ais
Bkn cam kitorg .. ada yg x nk gula dn ais
tp instead of guna prkataan biasa ...
dia guna prkataan normal
mcmana kitorg x gelak besar beb ..
dianya statement tu mmg lawak giler

Kiranya ko normal ...
kitorg ni plak 'abnormal' arr ..
kelakar la ko Hani ...
dlm diam2 dn slamba ...
smpat gak ko kuarkan lawak spontan eh ..
ok la tu kwn .. dpt pahala ko Hani
sbb dh bgi keceriaan yg mlampau kt kitorg

Kalo korang nk tau ...
smpai ari ni kitorg akan rpeat statement tu
tiap2 kali mamak tu ambek order

Hahaha ..
Aku nk gelak besar nih ...

Bye






Wednesday, June 16, 2010

Aerobic is Fun - Pt 3

Yess ... Frens ... Aerobic is fun.  U can mark my words ya !!  If it's nt fun i hve pull my leg earlier ... gi buat bnda lain slain dr aerobic.  Tp dsbbkn it's fun .... that's y i'm here.  Kalo x caya tnya cikgu dn kwn2 aku kt bwh ni.  Hehe .. sempat lgi buat lawak eh ... mcm la gmbr blh brkata2 kt korang.  Seronok tau korang .. It's fun and affordable ... nk plak class aerobic by Rozza Studio ni.  Kalo korang jenis yg sukakn glamer, status n lifestyle ..  gi join Clebrity Ftness ker ...  True Ftness ker .. Clifornia Ftness ker ..tp aku x cmtu.  Aku no hal nya .. yg penting aku blh brexercise dgn selesa dn dpt maintain akunya stamina dn keep fit.  Aku kn suka makan ... kna la rajin burn back the calori, kn.  Kalo dfikir2kn blik, rasanya aku lbh rela spport fitness studio yg run by individu cam Rozza ni dr join ftness centre yg bsar dn glam tu ... Dgn Rozza Studio ni ada personal touch dn blh lbh kurang ... Kalo kt Ftness Studio yg bsar2 tu ko kna fllow dia nya Rules & regulations ... leceh ... leceh ... 

Sessi prtama kelas ari Selasa spt biasa  dimulakn dgn Aerobik steps lead by Rozza .... 2nd session  was Bellydance, lead by Fida. Alahai ... rasa nk trcabut pinggang aku dibuatnya ... aku ni dh la keras ... so bila disuruh 'shimmy' tu ... rasa kelakar la plak. Tp buat tetap buat tinggal lgi aku gelek x cantek arr ... Aku ni pndai lompat2 je kwn2 ... hahaha ...

A bunch of happy faces here ..
Muka segar dn ceria slps exercise
Dlm rmai2 ni Azel, Shireen & Dilla plak x da
Alahai ... susah btl nk mke sure sume ada, kn ..
Nk wat cmna ... dh korang ada hal lain.

Ambek gmbr lps class ... hahaha ...
Tgk la Si Mary yg mesra kamera tu ..
dh mcm kakak duyung lak aku tgk ..  hehe ..
Mary ni senang sgt2 tau, nmpk kamera je trus pose ..
dia x da malu2 nya ... hahaha ..
Yg bju dn tudung pink tu Hani
Msa mula2 dulu susah gak nk rapat dgn dia
tp skrg dh ok dah ... now she always join us fr minum2 aftr class
Kk Zana dn Miss Pinky x yah citer arr ...
dh slalu kuar kt Blog aku nih ... hehe ..

Wah ... skrg ni kt class dh byk muka2 baru.  Bgus2x ... biar tmbh meriah.  Aku pn x da chance  lgi nk kenal dgn new student ni.  Actually kt SU ni ko buat apa pn boleh jln, sbb marketnya bsar.  Population kt SU pn dh mkin mningkat skrg ni.  Mlm2 kt SU ni hppening beb ... especially kedai runcit dn restoran .. x da yg lengang, nk plak musim2 bola ni ... kedai mamak penuh ... untung mamak tu, kn!!  Mcm tu jgak dgn kelas aerobik.  Rozza Studio ni satu2nya Dance & Fitness Studio yg ada kt SU ni.  Kalo si Rozza blh double up dia nya promotion, lgi meletop kot ... hehe ... ramai lg yg x tau ada Dance & Fitness Studio kt SU ni.

Dlm byk2 method of exercise ....  my weakness is Pilates n Yoga ... bdn aku ni keras sgt arr ... susah btl nk dlenturkan.  Agak2nya la kn .... Yoga instructor tu train their body baper lma la bru bdn diaorg blh lembut camtu, eh ??  Hehehe ... 








 

Tuesday, June 15, 2010

Apa pandang2 ??

Eeee ... x suka arr
asal ko pndang2 aku ??
ko nmpk alien ker ??
Slalu tau aku kna camnih ...
Bila aku msuk je restoran ke ...
or mana2 tmpt public arr kn ...
msti org pndang2 aku ...
aku ni pelik sgt ke ??
kalo aku ni celebrity lain arr ..
Bila org pndg2 cam tu ..
aku pn mula arr serba salah
baju aku senget ke ??
lipstick sememeh ke ??
eee .. geram tul la
tk suka ... tk suka ... tk suka ...





Monday, June 14, 2010

Utara Semenanjung & Sempadan - Day 2, Prt 2


Smbung citer lgi eh ... dh settle shopping dn mkn tghari kitorg pn balik arr ... Otw singgah  kt Gua Kelam ...  nama je Kelam tp dlm tu terang ye ... hehehe ... so korang kalo gi Perlis jgn la takut2 atau ragu2 nk masuk ye .. Sgt2 selesa brada di dalam gua ini ... Sejuk ... x da bau tahi kelawar ... air ventilation pn very good .... ada byk lmpu samar2 kt dlm tu n the most important things is it's safe fr everyone ... Jgn la korang takut kalo2 korang x fit ke ... nt safe fr kids ke ... Kerajaan Negeri buat gua ni cantek2 n convenient fr everyone ... Byran masuk pn murah sgt2 .. Every car dia caj RM1, Adults RM1 and kids RM0.50 jer ... murah, kn. 

Ada sungai kecik merentasi Gua ni 

I've told u terang benderang ...  See ...
Apa lgik??  Ambek gmbr arr ...
  
 It's nt scary inside ... very convenient ..

Cantek, kn ... Dgn 'dim lightnya' ... 

 Stop jap ... ambek gmbr ramai2 dulu ... hehe ..

  Yg ni dh kt ujung skali 

 End of Gua Kelam
jln pelan2 dlm 10-15 min jer .. x jauh pun .. 

 Dini ngada arr ... dia takut nk jln sbb titi gantung tu goyang2
dh rmai2 msti la ada gegar skit ...

 Nice, kn ??

 Model 'Gua tgh posing' ... hahaha ..

Di hujung gua ada anak sungai yg cantek dn bersih
Bdk2 ni pntang jmpa air ... sume pkat mndi ..
pdhal bju spare x bwk pn ...
basah arr korang dlm keta
hahaha ... 

seronok tgk bdk2 ni hepi ...
diaorg mndi kitorg plak lepak kt tmn2 yg disediakn di situ ..

Dh hbis brseronok2 ...jom kita pulang ...
Sarah Ardinie ni suka btl dgn aku
Mana2 pegi pn dia naik keta aku jer ...
Hehehe ... 

Mlmnya kitorg gi dinner kt Pekan Kangar
Kt sni konsep Fd Court ...
mcm2 ada ... laksa beras, soto, goreng2, sate ...

Sotong kangkung tu aku pnya ...
Aiman smpai ckp 'biasa arr ...
Kalo yg byk sayur tu msti mama pnya ...'
Hehe ... ko dh paham sgt dgn mama ko ni ye Aiman ...


Smpai rmh dh almost 10.  Kitorg pn siap2 kemas beg baju masing2 ... kemas2 rmh skit2 .. pastu tidor.  Soknya 3 pgi dh bngun ... 4.15 kitorg start our journey home.  Stop solat dn breakfast kt Gng Semmangol n isi petrol kt Sg. Perak ... pastu non-stop to KL.  Prcaya dak ... 9.30 aku dh smpai kt SU??  Aku rasa cam naik keta F1 arr .. laju btl ... dn prcaya dak ... 10.20 aku start blik enjin keta terus gi keja  ... b4 11 aku dh smpai opis ...  Sapa sngka, kn ??  Alhamdulillah ... Tuhan bgi rahmat pd hambanya yg kerdil ini.  Aku x mngantuk dn  penat pn.  Infact aku blh keja cam biasa .. kt opis pn blh trun naik tngga brkali2.  Maybe sbb kitorg start journey subuh2 ... jln x jem, keta x byk, cuaca pn  x panas ... tidor pn mmg dh cukup ... so quite relaxing arr ... Apa2pn aku brsyukur sgt2 atas rahmat yg diberi kpd ku .. aku blik rmh sempat tukar baju, mesin kain 1 round, masak air dn trus gi keja.  Kalo org len msti dh penat dn melepek, kn .. Alhamdulillah .. semoga trus dirahmati dgn kesihatan dn rezeki yg baik. 

Yg paling penting  is we spend quality time tgether ... fmili aku ni always busy memanjang ... so masa yg ada tu elok la di manfaatkn dgn sebaik2nya ... aku gmbira bila dpt buat Mama, Abah dn Aiman hepi ... aku btl2 puashati wth this trip ... Nxt wiken kalo ikut plan asal ada camping kt Janda Baik.  Tp mcm nk cool down arr, nk lepak2 kt rmh jer .... minum ptg dgn jiran2 ke ...dh 2 mggu brturut2 aku brjln jauh.  Tgk la cmna nnti ... Tunggu .... hehehe ...  







Utara Semenanjung & Sempadan - Day 2, Prt 1

Smbung lgi ye kwn2 ... Hari ke 2 ni dmulakn dgn bfast Nasi lemak dn Nasi Berempah.  Nasi lagi??  Adoi ... kt KL aku bfast biskut lemak + nescafe O jer.  Kt sini aku dbaja dgn Nasi Lemak dn Nescafe brsusu oleh famili2 ku.   Amboi2x ... mkin subur la aku camnih ... hehehe ... x pa arr ... famili2 pnya psl aku rela dibaja .. pasni aku kna workout double trouble arr ...  hehehe ..

 Destinasi pr1 :- Wang Kelian dan Satun, Thailand

Bru lpas cross border ... 

 Cuaca di sempadan adalah sgt2 panas ke kwn2

 Aiman dn Amir ...

Sedap gak keropok leko kt Satun ni.  Byk kitorg borong

 Mama tgh bngkus Teh Ais dan Sirap Bandung.  Aku
nk beli dgn bekas2 air tu skali tp dia x nk jual ... hehehe ...

Dua beradik ni tgh plih jam 

Cute payung yg Amir dn Haqeem pkai, kn.    

 Carik tmpt brteduh.  Brpeluh smpai basah baju

Burger Malaysia tp dlm bahasa Siam ...  hehehe ..
Urusniaga djlnkn dlm RM dn Baht shj.

Lama kitorg kt sni.  Aku byk beli mknan2 Siam spt Kacang Koh Kae, Kueh Beras, Sos Thai, Kerepek Labu, mcm2 mknan lgi la aku beli ... baju2, kasut, hndbag aku x beli pon ... x da yg sesuai dgnku.  Hehehe ...Pnya la panas cuaca di sempadan nih. Aku mnum brgelas2 air kelapa muda tp masih x hilang jgak dahaga ... Yg aku frust 1 jer ... aku x smpat mkn SomTam.  SomTam is my favorite Thai food slain dari Tomyam. Biasanya kalau ke sempadan aku msti akan carik SomTam tp this time x sempat la ... aku sibuk sgt mlayan anak2 buah ditambah plak dgn cuaca yg panas dn org yg ramai ... It's ok la.  X trkilan pn .. hehehe .. Aku tgk Mama, Ky dn yg lain2 hepi sgt dpt brjln2 camni.  Mcm2 dorang beli ... baju tidor la, bju sukan, hndbag, kasut.  Bagus2x yg penting korang sume hepi dn puasati.  Dh jln jauh2 kalau blik nnti ada yg x puasati x syok la kn.  Aku x kesah .. aku ok ajer apa2 pn.  Lgpn aku lbh selesa dn enjoy shopping di 1U atau KLCC.  Hehehe .. 

Utara Semenanjung & Sempadan - Day 1



Wah ... kalau 2 mggu yg lalu aku bristirehat di tasek yg tenang ... mggu yg baru lpas ni plak fmili aku, fmili Ky serta mama dn abah p mkn knduri di Utara Semenanjung.  Pkl 5 pgi kmi brtolak dri Kws Rehat Rawang.  Stop solat Subuh dn sarapan pagi di Kws Rehat Sg. Perak pastu trus mnuju ke destinasi ... Best jln pgi2 ... udara nyaman ... kereta x byk ... prjlnan tenang dn lancar.



  
 Destinasi ...


Brsama Pengantin.  Kitorg adalah antara tetamu yg pling awal smpai.  Mana x awal .... sblm subuh dh brtolak ... Kakak pengantin pompuan ni bestfren aku dn Ky.  Dia rapat dgn fmili aku ... so bila djmput ... brrombongan Cik Nap la kitorg ke Kuala Kedah .. Weih ... rmh dia 1km je dr Jeti Kuala Kdah.  Dulu2 kalo aku ke Lngkawi aku ljak ke rmh dia skali ... Lg 1 masa musim2 Tsunami dulu dia pn kelam kabut gak.  Mna x nya ... dkt sgt dgn laut. 

Dh settle kt sini ... nxt destination plak ... 


Dh rmai2 ni dduk homestay je senang. Rmah teres 1 tingkat, 3 bilik tidor. RM180 je semlm. Sume bilik ada aircond ye. Rmh ni btl2 blkg Istana Arau. Sgt2 convenient. Nk ke mana2 pn dkt.



Aftr solat, shower dn berehat ... nxt dstination plak ...



Hmmm ... sesak dn padat.  Panas brkuap kt dlm Kmpleks nih, x da air ventilation lngsung.  It's nt my 1st trip ke sini ye.  Aku dh byk skali ke sini dah .... Rmai btl org kat Pdg Besar time2 school break nih.  Aku x  brbelanja pn ... dh byk sgt shopping kt KL kot ... Ky dn mama yg bria-ia nk mmbeli belah d sini ... aku ikut jer ... dpt gak cuci mata dn minda ... hehehe ... 



Dari Arau ke Pdg Besar x la lama sgt ... lbh kurang 40 min jer ... tp kalo ko drift lgi cepat arr korang smpai.  Aku suka sgt tgk ldg2 tebu spnjg prjlnan .. hijau2 .. saujana mata mmandang ..



Dh hbis mmbeli belah kitorg trus gi ke Kuala Perlis ... carik seafood fresh.  Kt sini ada beberapa port seafood yg sedap tp kitorg pilih yg dkt dgn Jeti Feri ke Lngkawi sbb senang prking, x serabut dn yg paling pnting bersih ...surprisingly, toilet kt sini bersih sgt2 tau ...  









Kt Gerai ni la kitorg mkn.  Ikan Jenahak 3 rasa, Ikan Gerut2 stim, Swit sour udang, Sotong goreng tepung, sayur campur ... sume masakan dia ada taste n the best part is x da rasa ajinomoto lgsung !!

Kt Jeti ni ada org buat servis naik kuda ...  smpai pkul 12 mlm.  Bila dpt tau je anak2 kecil dh excited, mula la trgedik sorang2 nk naik ... eleh ... aku ckp je diaorg ... aku pn sma gak sbnrnya .. hehe ... Hrga x mahal la beb ... RM5 utk dewasa, RM3 utk bdk kecik.  Murah, kn ???


 Nama kuda ni Romeo ...
Haqeem dgn Dini tu suka sgt siap mintak 2nd round ...


Ok ... So Day 1 ni dh gi knduri kawin di Kuala Kedah, dh gi Pdg Besar, dh gi Kuala Perlis ... kiranya kitorg  dh penat brjln, dh kenyang ... dh naik kuda ... sume dah, kn ??  So kitorg pn balik la smula ke Arau.  Hepi btl bdk2 ari ni ... sume blik dgn senyum lebar ke telinga.  Blik bdk2 ni sume trus tuju TV ... masing2 sibuk nk tgk bola ... Aku x main arr bola2 nih ... i x follow u ... aku qada tidor lgi best !!  Sok pgi nk jln lgi .. hehehe ...