Saturday, July 31, 2010

Ke Selatan aku ...


Salam korang ... Slamat Membaca ye korang sume ... Hope u enjoy reading this entry ..

Sabtu -31/7/2010 .. aku ke Selatan Semenanjung ... Ari ni adikku brtunang ... 


Norizah Binti Ismail
Adik perempuan ku yg ke 2 slps aishah .. 
Aku pnggil dia Kak Ee ... dh 25 tahun umur ko dik ..
Cepat btl msa brjln, kn .... 


Norzaila Bt Ismail dn Norizah Bt Ismail


Aku, Abah dn Mama ...


Anak2 Hj. Ismail .. rmai lgi yg tk da nih ..
Bangga pnya adik bradik seramai ini ..  
Syg diaorg sume ...

Hopefully 1 day kita dpt brkumpul dn ambek gmbr sama2 .. 11 org sumenya tau ...
Kalo brkmpul ramai2 msti gempak !!  hehe ....





  

Masa itu apa ??


Org kata ... Masa itu emas ..
Aku kata .. Masa itu platinum .. bkn emas lgi dah ... 

Nk tau kenapa ??
Sbb ....
Crdit Crd brtaraf Platinum lbh tggi limitnya
dr Crdit Crd brtaraf Emas ..  mknanya hutang pn lgi byk la ...
 hahaha ...

Hehe .. mcm2 aku ni, kn ..
Korang jgn marah eh .. aku mmg sokmo camni ..hehe ..
Dn kerana aku treat masa spt platinum 
aku akan sgt2 marah kalo Darling aku tk tau mnghargai masa

Darling  ..  Once yr 5 minutes ago gone ...
dia akan pegi trus mninggalkan ko  ..
there's no way dia akan patah balik ..
Trlpas 12.01 minit .. 30/7/2010 mknanya trlpas la ..
there's no way ko akan dpt balik masa tu ..
Tu psl mama slalu bising2 kalo darling buang masa ..
ada paham tk darling ??

Sok2 kalo mama dh tk da  .. darling bca la pesanan2 yg
mama titipkn utk darling kt blog ni eh .. buat pnduan ...
Alamak .. apasal jauh no aku ke laut nih ??
Sori la eh .. aku mmg cmni la .. kdg2 ter 'over emo'  hehe ..

Ok2  .. back to the entry eh ....
Aku sbnrnya aku nk cite psl jam .. bkn masa
Tp oleh krna jam dan masa saling brkait ...
tu yg aku sempat ke laut tu ..  hahaha ...

Baru2 ni kwn aku tnjuk koleksi jam2 tngan dia ..
Wah .. best la ko kwn .. byk dn lawo2 jam ko eh ..
ada Guess, DKNY, mcm2 brand ada ..
besar .. kecik.. ala2 bangle ada .. brntai ada .. yg sporty pn ada ..
uish .. dahsyat .. sume 'stylo2' .. aku suka  ..
sok2 kalo aku nk gi function pinjam blh ??  hehe ..

Aku tk byk jam mcm ko kwn ..tiga urat ni je la yg aku ada ..
Biasa2 je jam aku .. yg 'stylo2' aku tk da ..
Fungsi jam bgi aku utk tgk pkl bape jer ..
lgpn aku mmg jenis org yg biasa2 .. tk 'stylo' mcm ko ..
ko glamer ..  hahaha ..



Lengan sapakah itu ??
Yg comel dn halus tu lengan aku la .. hehe ..
Bulat, lonjong dan segiempat .. hahaha ..
Tgk tu .. tiga2 jam x sama masa .. cmna tuh ??

So buat korang2 yg mmbca entry ini .. Di zmn millenium camni 'MASA ADALAH PLATINUM - bkn emas lgi dah .. Hargai lah masa tu .. walaupun hanya seminit .. Btl tak ??

Ckp stakat ini je la eh .. Jmpa lgi di lain entry ..
Bye korang .. Tke cre .. Jga diri ..





Ogos yg dinanti ..


Hai korang .. Pejam celik .. pejam celik .. dh bln Ogos.  Skjp je kn korang ...  
Kalo korang nk tau .. Ogos adalah bln yg sgt2 istimewa buat aku.

Kenapa ??
Adalah sbbnya .. sgt2 istimewa ye korang .. bkn sebarang istimewa tau.

Orait .. orait .. aku cite eh ...
14 tahun yg lalu .. wktu2 camni ... tidur mlm ku dh tk lena lgi ..
Brdebar2, nervous, takut, excited .. sume ada ..
dlm wktu yg sama aku dok mngira ari ..

Korang nk tau kenapa ??
Mcmana la aku nk tidur korang ..  Baby dlm perut ni aktif di wktu mlm ..
sikit2 dia mngeliat .. sikit2 dia meregang .. sakit aku dbuatnya ..

Masa tu ... aku sdg mnnanti kelahiran bayi ku yg prtama ..
rasa tk selesa sgt2 .. nk travel jauh2 pn dh tk blh .. Dktor tk bgi ...
Dn akhirnya pd 8hb Ogos 1996 .. lahirlah bayi lelaki yg aku tnggu2 ..
The one n only pengalaman ku sbgai seorg Ibu (stakat ni la)
adalah pd 8hb Ogos 1996

Ha .. tu la sbbnya Ogos adalah bln yg aku nnti2kn ..
Ada sejarah dn pengalaman tu ...
Ele .. korang pn msti ada cite camni kn .. lgi  best kot dr aku ..
sbb anak korang ramai .. aku 1 je ... itupn aku kecoh nk cite kt sni  .. hehe ..

Mgkn benda ni nmpak remeh pd korang .. tp besar maknanya utk aku  ..
Org mabuk mgandung awal2 je .. aku mabuk sembilan bln !!
smpai dh nk deliver pn mntah lgi .. kelam kabut dktor tu ..
lain dr yg lain aku ni, kn .. mesti nk lbh dr org .. 'over' .. hehe ..

Ok la korang .. tk da idea sbnrnya ni .. merapu je aku, kn.

Hahaha ... Korang tke cre ye.. Bye.









Friday, July 30, 2010

Sayang Kaki Mak ...


Aduh3 .. sejak kebelakangan ni .. mak btl2 lenjan kaki 'Cinderella' mak ni hbis2an ... Mak paksa dia bkeja 'all-out' ..  Kt Jakarta-Bandung ari tu tiap2 ari dia kna keja paling kurang 8 jam sehari. Sbagai balasan di atas kerja kuat kaki2 mak tu ....mak bagi dia 5 star treatment kt Martha Tillaar.  Pastu blik KL mak dera dia balik.  Mak suruh dia lompat2  kat studio pulak .. sian jgak tapak kaki mak ni eh .. bkn apa .. mak nk ksik muscle2 kat kaki tu kuat .. nnti boleh kita jln jauh2 lgi .. hahaha ..

Sbagai mghargai kerja kuat kaki2 mak itu ... mak dgn rela hati telah mngosongkn sdikit ruang di poket mak utk mmbelikan ko sepatu baru .. suka tak ?? suka kan .. 

Nk tgk tak ??  Tk nk ?? Ala .. nak la ...
Tk kira .. aku nk tnjuk jgak ...  hehe ..
Sapa tk nk tgk pejam mata eh .. hehe ..


Wah .. siap la ko kaki  .. kena wat catwalk ni
msti jln mak cantek nntikn  ..
bak kata Pak Lili Sukma Asmara - 'Persis Peragawati ... hahaha'


Tgk tu .. pnya la mak hargai dn syg kaki2 'Cinderella' mak ni ..
Sekali beli 2 pasang terus !! hahaha ... 
Yg ni mak nk pakai masa buat 'Tiger Walk' nnti .. hehe ..


Dn krana ksih syg yg mlimpah ruah mak pd kaki 'Cinderella' mak itu ..
mak bgi dia reflexologi treatment mggunakan benda ni .. mahal tau benda ni .. hehe ..


Amboi2 .. sedapnya ko brterapi kaki ..
Lpas ni gerenti ko blh keja dgn lbh kuat, kn ..
Brbaloi la mak kuar duit byk2 mmbelai ko eh kaki .. hehe ..

Hahaha ...
Entry tk da makna eh korang ??  Sian korang kena bca entry2 camni eh ??

Hehe .. nk wat cmna .. dh tntu la blog ni tmpat aku  mmbebel  ...
Korang layan je lah eh ... hahaha ..

Tke cre korang .. Bye ...





Menuju Puncak ....


Hello korang .. sehat ke ??
Aku Insyallah sehat mlm2 camni ..

Aku ni sokmo suka pakai tajuk lagu utk dijadikan tajuk entry, kn ..
Hehehe ...

Sandarkan Pada Kenangan ... Semalam Ku Bermimpi ... Jgn Kau Rayu .. Bawaku Terbang ..
yg kelakarnya tajuk2 lagu tu kena pulak dgn entry2 aku, kn .. hahaha ...

Kali ni Menuju Puncak pulak ...
Eh .. aku bkn sruh korang nyanyi lagu tau ... Aku nk cite psl Puncak la ...

Kalo korang nak tau .. pkl 8.10 tdi .. aku dn Kk Zana telah brgerak mnuju Puncak ..
Puncak mana la kitorg pegi mlm2 ni eh ..
Teka .. teka.. sila teka ye korang .. korang sume kn bijak dn pndai ...
 mesti korang blh jwb ..

Tk leh teka eh .... aku jwb sndiri la camtu ..
Sndiri bgi teka teki .. sndiri jwb .. Teka teki tk laku la kali ni .. hehe ..

Sbnrnya td kitorg br2 telah brgerak mnuju ke Puncak Alam .. hahaha ..
Puncak Alam rupanya .. ingatkn Puncak Kinabalu ke .. Puncak Heights ke ..
kecoh lbh aku ni, kn .. jgn marah korang .. aku saje je nk hepi2 .. hehe ..
Plan asalnya ramai tp si Azel dh trsngkut kt traffik jem plak .. 
Kk CT plak ada tetamu dtg rmh .. Si Pinky lak tgh mghbiskn duit di Ikea ..
 ermm .. aku nmpknya dating dgn Kk Zana je la mlm ni ..
Aku dgn Kk Zana ok .. biasa kitorg dating br2 .. hehe ..
Wat pe kt sana ??
Hmmm  .. kitorg pegi exercise la korang ...
Instructor kitorang ada lgi 1 studio kt sana .. Rozza Fitness & Aerobic Studio 
Yg kt Puncak Alam ni adalah studio dia yg per1 .. tk jauh la dari S.U. - 12km je ..
Kalo Kk Zana drift tdi,12 minit pn blh sampai ... kn Kak .. hehe ..
Jnji akak jgn lupa bkk lampu keta eh.  Akak aku ni sokmo lupa bkk lmpu keta tau .. 
dia blh bwk keta dlm gelap .. hahaha .. korang blh ?? tk blh kan .. 
magic akak aku ni .. hehe .. jgn mrah eh kak .. i usik u je mlm2 camni ... 
Tk puas la kak i borak dgn u tdi ..nxt tme u bwk 20km/sejam la kak ..
blh i dok lma2 skit dlm keta u .. hehe ..

Eh ... dh lewat ni korang .. Aku nk tido la ...
Kita jmpa di next entry eh .. itupn kalo korang 'I follow' lg la ..
Hahaha ..
Gd nite korang .. Smoga tido korang ditemani mimpi yg indah ..
Aku ??
Harap2 mmpi 'Prince Charming' ... hahaha ...
Nk tido pn aku smpat ke laut eh .. hehe ..









Aku Dulu .. Engkau Sekarang ??


Aku dulu ??  Tak pernah merasa masuk shopping mall ...
Engkau sekarang ??- Hampir sume shopping mall ko dah pegi ... 

Aku dulu ?? Pakai je apa yg mak beli ... x pernah mrasa citarasa sendiri ...
Engkau sekarang ??  Amboi2 .. cerewet gila !! nk cmni la .. camtu la .. 
kalo blh nk yg 'branded' je .. bkn main lagi eh ...

Aku dulu ?? Naik bas Mini je gi mana2 .. jln kaki pn penah tau ..
Engkau sekarang ?? Amboi2 .. blm apa2 dh berangan nk aku belikn motor ..
byk cntek ??

Aku dulu ??  Nak gunting rambut pun ikut ckp mak  ..
Engkau sekarang ?? Amboi2 ... sume trend trkini ko tau ... 
siap nk gi salun amoi lg... kdai 'Ane' ko tk pndang dah ..

Aku dulu ??  Ikut je mak cakap apa .. x berani luahkan apa yg aku rasa ..
Engkau sekarang ??  Amboi2 ... bkn main lagi menyuarakan pendapat ... dasyat tu ...

Korang .. ada apa2 mau tmbah ??
Dasyat kan korang ... jauh beza bdak zman dulu dn zman skrg ..

Apa nk buat .. zmn dh brubah .. hehe ..

Bye korang ... Jaga diri ye korang ...









Kak Lia ...


My new friend, Kak Lia ...
Meh kak .. kita 'CIPIKA .. CIPIKI' ... Aku suka .. hahaha ..
Kak .. ingat lg tak ??  hehe .. 


When i dcided to fly to Jakarta for my bisness prpose, Mary join the trip and she bring her friend, Kak Lia along.  I ddnt knw her at that time bt knwing my character yg dgn sapa pn aku ok .. aku stuju je la .. x da masalah.  A day b4 we depart to Jakarta, i called her hp. 1st to mke sure that all the arrangement is in order sbb flight, transport, hotel aku yg dh siap2 arrange from KL.  Her flight was a few hours earlier than us n i ve arranged city tour for her upon arrival smentara tggu aku sampai. Lg 1, aku nk jgak say hello to her b4 kita jmpa. Kan kita bakal sermh slama 6H/5M ..  Aku sgt2 trkejut la wey. Orgnya sgt2 mesra dn ramah ...baru 5 minit online dgn dia mcm dh knal setahun .. hehe .. nice knowing u kak .. byk ilmu dn pngajaran yg i dpt. Thnks fr sharing .. I salute u la kak .. u tk malu cite kkurangan diri dn u jgak sgt2 telus ... ssah nk cri org cam u skrg ni .. org skrg biasanya maintain molek dn cantek je dpn org len .. cover je lbh .. tp u tak. Two thumbs up for u la kak. I doakn u terus tabah dn kuat mnghadapi liku2 hidup.  InsyaAllah kak .. Tuhan syg dn sntiasa disisi org yg sabar.


Our last cipika .. cipiki at Balai Ketibaan Antarabangsa KLIA .. pastu kitorg brpisah dn balik ke rmh masing2 Yg pkai cermin mata tu kakak Kak Lia .. nama dia Kak Ani.  Kak Ani ni sokmo cool, brbeza dgn karakter Kak Lia yg 'happening' .. hehe .. Whtever it is .. i enjoyed the moments that we spend tgether.

Take cre kak .. Syg akak  ...  Muah ..



Thursday, July 29, 2010

Santai jer ...


Hai korg  ... wat pe tu ?  Mstila tgh baca blog aku .. kn.  Blh lgi aku tanya ... Hehehe  ...
X da benda la korg ... santai jer ... idea x da mari arr ... tp jari-jari halusku gatal nk mggediks .. 
so capai laptop arr .. Korg layan je la gmbr2 lama aku ni eh .. Eee .. sure korg boring ..
apa da Ella ni .. asyik2 tnjuk gmbar  .. mcm la korg nk tgk aku sgt ..
Len la kalo aku sefemes Dto' CT ..  rebut2 org mau tgk ... hahaha ..


Ni dh ready nk gi aerobiks .. 
sluruh bdn ku udah mnggediks nk mlompat .. hahaha ..


My only child .. a.k.a. Bodyguard ..
Aku ni jrg2 kuar rmh sorg2 .. msti aku bwk dia ke mana pn aku pgi
Dri dia kecik lgi dh practise camtu ..
Kalo x caya tnya kwn aku Zah yg jauh di Kola Kdah tu ..
hahaha ...


Dgn Mama .. msa bday dia ni ..
Aku byk mak weih .. yg ni mak btl .. mak tiri pn ada gak
bt i treat my step mom mcm mak aku sndiri ..
aku pnggil dia mama jgak .. sesekali jmpa msti aku bgi dia 'Angpow ..
Dua2 mak aku syg ..


Uui .. glamernya aku .. mcm artis, kn
Perasan hbis aku nih .. sure korg boring .. hahaha ..
Trus terang ckp ... aku pn trkezut tgk muka aku time nih ..
Jrg2 skali aku brmekap mcm nih ..  Biasanya aku mcm pengkalan x sdh je ..
Bedak, lipstik, celak dn kening .. ok settle ..
x reti aku nk mekap bria-ia camni.. rimas la weih .. 

Ha .. entry ni mmg santai .. x yah pkir2 ... cuci mata dn lyan gmbr jer ..  
Bye korg .. Tke cre ye korg ..






Bila hilang org trsayang ...


Smpai opis pgi ni .. aku dpt berita kehilangan ..Trkedu aku skjp  .. 1 of our Officemate kehilangan anaknya yg bru brusia 6 bln .... Meninggal dunia krana pndarahan di otak ... Inalillah .. Dari 'DIA' kita dtg .. Kpd 'DIA' jgak kita kembali ..

Kitorg pn rmai2 pegi mnziarah .. naik keta T.B.  Smpai rmh keluarga arwah .. org dh ramai .. Rmai yg menangisi pemergian arwah .. Aku pn .. tp dlm ati je .. Aku mmg camtu. Tipu la kalo ckp tk sedih .. tp dsbbkan kental jiwa dn semangatku ... maka aku pndam shj rasa itu d dlm lubuk hatiku ..

Tp sekuat mana pn aku menahan .. mnitis jgak airmataku yg mahal itu bila mndengar doa slps solat jenazah yg diimamkn oleh ayah arwah sndiri ... Sayu hatiku bila mndengar suaranya  mmohon kekuatan dn ketabahan dari Allah S.W.T. utk mnghadapi kehilangan trsebut ..

Lagi skali airmataku gugur bila ayah arwah memeluk jenazah dn dgn hiba dn sayunya mmbawa jenazah ke kereta utk dibawa ke tmpt prsemadian ... Aku dpt rasa kasih syg seorg ayah di situ .. Aku sedih ..

Bila hilang org trsayang ..
Aku akan lbh brsimpati kpd keluarga arwah ... Yg pergi tetap pergi .. Tp yg tinggal ??  Mcmana  diaorg nk mngharungi hari2 mndtg tnpa gelak tawa dn snyuman si manja yg baru brusia enam bulan itu ??  Msti siang dn malam diaorg akan dibayangi oleh keletah2 si manja .. It's true ... Time will heal ... Tp smntara tu ?? Ambik masa jugak, kn utk diaorg mmbiasakan diri hidup tnpa si manja ..

Dr jauh .. aku hnya mmpu titipkn doa ..
Semoga keluarga Arwah kuat dn tabah mnghadapi cabaran ... dn Semoga Arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman .. Amin ..

Buat korang2 yg mmbaca entry ini .. marilah kita brsama2 sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah ..





Salam Jumaat korang ...


Hai korang .. Salam Jumaat buat korang sume ..
Org kata .. Jumaat penghulu segala hari .. 
Napa eh org ckp cmtu ??
Sbb ari Jumaat ada smbahyang Jumaat eh ??
Entah la .. aku pn tk tau ..aku rasa tiap2 ari brpenghulu 
dn istimewa ... hehe ...



Cak .. hehe ..
Sempat lgi aku brterapi di pgi Jumaat ni dgn pokok2 ku  ..

Walau apa pn .. aku tetap suka Jumaat .. nk pulak Jumaat yg 30.7.2010 ni .. 
Yeay .. yeay .. Esok aku off .. bestnya korang ..
Tp aku off kt opis je korang .. yg len2 on cam biasa ..
Esok aku nk travel jauh la korang .. 3 jam prjalanan nih ..
ada knduri .. best2 .. dh lma x jmpa sdara mara .. 
excited nih ... msti mlm ni aku tido tk lena .. hahaha ..



Hahaha .. Aiman ckp mama kalo pgi2 dh posing ..
itu mknanya mood dia ok .. btl ke ??
Hehe .. hnya aku yg tahu ..gundah gulana ke .. ceria ke .. . 

Eh .. ok la korang ... Aku nk bgi salam kat korang sume jer .. Lnch  hour pn dh nk abis nih ..
Kita jmpa di nxt entry eh .. Jaga diri baik2 ye .. Syg korang2 sume .. Bye ...


Aku Tak Marah ...

Aku tak marah ..
Tp muka aku masam dn kelat ..
Kan aku tk sehat ??

Oooo .. u ingat i marah eh ??
Tk la .. mana ada i marah ...

Tu la psal ... aku ni sokmo suka senyum ..suka  ketawa ..
bila time tk sehat camni aku serius ...
dh T.B. kata aku  marah ...
Tk marah la ... i tk sehat je ...

T.B...  U ni tk baik tau ..
nk yg manis2 je dari i  .. mana leh camtu ...
 yg masam dn kelat pn u kena la trima jgak .. 

Dari dulu lgi korang .. perangai T.B. aku ni mmg cmni ..
mntang2 la High Profile .. Anak T.S.
Dia mmg tk suka tgk muka kelat dn masam aku .. 
dia nk yg semanis kurma dn madu jer ... 
aku ni semedang kena top up stok kurma dn madu
kasik manis ... hehe ..

Kalo ikutkn aku nk gi clinic ari ni korang ..
tp mngenangkn ada discussion dgn T.B. ari ni ..
trpaksa jgak la aku dtg .. dia ni Jumaat mmg sokmo tk msuk opis ..
mntang2 dr Pntai Timur .. tiap2 ari Jumaat dia 'off' ... ish3 ..
aku je yg semedang kena 'on' ... hehe ..
Kdg2 ari Ahad dn pubic hliday pn dia kol hp aku korang ...
dia lupa la tu .. dia ingat ari kerja ... pdhal off day ..
org brtaraf 5 star camtu la .. awal2 dh jdi boss ..
smpai kira ari pn dh tk tau ..

Apa2 pn .. dia tetap best dn baik ..
angin sepoi2 bahasa la katakan .. hahaha ...

Ok la korang .. nxt time kita cite lgi eh ..

Bye korang .. Tke cre ...





Aku Jawab Kat Sini Eh .. Part II


Bhg ke II ye korang ...
Udah capek ni .. ish3 ... lagi2 omong tntang Jakarta ..
tp krana aku syg korang .. capek2 pn aku pksa gak jari-jari halusku ni menaip ..
hahaha .. sian jari aku .. tk pe .. sok2 mak bwk gi salun eh .. hehe ..

Korang ari tu tnya psl kereta sewa, kn ...
 Tgk gmbr bwh ni ye ...
Tgk tau ..
Tgk btl2  ..


Alamak ... salah la korang .. mesti korang ingat aku ltak gmbr keta ...
tup2 aku ltak gmbr driver keta plak ... hahaha .. sori ye korang ..
Yg pkai baju hijau tu ... Itulah Ferry ..
I always use his transportation service whnever i'm in Jakarta
unless if i go alone .. then i take Bluebird taxi je ..
Hw to cntact Ferry ??  Email him at Ferryan_Hs@yahoo.com
or .. u can email me also at :- kakchik_ella@yahoo.com
eh .. aku bkn Secretary atau Broker dia tau .. aku tlg korang je ni .. hehe ..
InsyAllah your email will be entertain selaju yg mngkin ...
hehe ...

Ari tu ada yg tnya psl Apartment kn ??
Usually when travel in group i dnt like to book a hotel room ..
kalo aku travel sorang pun aku akan pilih bilik hotel yg besar..
at least yg mcm kat Manhattan Hotel, Kuningan ari tu ..
big room .. toilet selesa ...apa2 pn yg penting selesa .. blh aku tarik nafas pjg2 .. hehe ...
Aston Braga yg kat Bandung tu pn ok .. ada living hall .. dining table ..
Grand Setiabudi Hotel & Apartment kt Bandung pn nt bad ..
Grand Topics Suite Hotel kt Jakarta pn ok ..
Eh .. byk btl hotel aku dh stay kt Jakarta dn Bandung eh .. hehe ..
aku mmg cerewet skit la korang ... bkn jenis yg 'cincai' .. hehe ..
So far people trust and like my choice .. yg ni btl tau korang ..
tk tipu .. tk caya tnya Pinky n Kk Zana .. hehe ..


Hampston Park Apartment
Jln Terogong Raya, Pondok Indah, Jakarta Selatan
Aku lbh tenang di Jakarta Selatan dibndingkan di Jakarta Pusat
My 2nd stay di Hampston Park Apartment -
I really love this apartment .. cosy, clean, nice landscape ..
ramai expatriate tinggal di sini ..
This 3bdroom/2bthroom fully furnished aprtment is owned by Arie
equipped wth microwave, wash n dry machine ..
if u come with fmily .. this aprtment definitely suits u ..
its only USD 65/nite .. murah dn sgt2 selesa disini ..
Nk tgk dlmnya mcmana ??


Dining hall - sgt2 nyaman dn selesa  - Wi-Fi Internet ready ya ...


Aku bisa brblog dn bkerja dr kamar tidur juga .. hehe ..


Bedroom 1 :-There is a day bed in the room .. lupa mau ambil foto da ....


Bedroom II


Bedroom III


Boring2 blh karaoke ..or watch DVD ..


Pantry kitchen - Ada microwave, oven, hob, fridge


Living Hall


This apartment facing Pondok Indah Golf Club .. i enjoy the morning view .. nice !!

The location in excellent .. Infront of  Hotel Kristal,
dkt dgn Jakarta International School, Hero Supermarket

Want to stay here ??
U can email arie at :- arienuriswaridw@yahoo.com
call or sms her at :- +62811863976
Dnt worry .. Arie is a very friendly lady .. hehe ..

Ada 1 lgi .. 2 bdroom apartment at 8th Floor
Last February i stayed there .. yg itu milik Amyra ..
Her apartment is also nice .. suits small size fmily ..
U can email her at Amyra_Sindukusumo@cnooc.co.id
or kalo korang nk book via aku pn blh .. aku bisa aja mmbantu kamu ..
hehe ....

Oopss .. rmai jgak yg brtnya tntang Martha Tillaar ..
is it really cheap ??  Yeszz .. it is ... serius murah !!


Adoi .. kerana korang  .. bil  pn aku slongkar letak kt sini ..
hbis rahsia aku ...  hehe ..
318,000 IDR (RM89) utk 2 treatment  kt salun 5 star ..
murah sgt2 tu korang ... mmm ...1 day i must bring Kk zana here ...
U btter get ready ye kak .. siap sedia utk mnjadi Ratu Salun spt aku .. hehe ..


Jeng .. jeng.. jeng .. cantek tk aku ??
La .. perasan lgi aku nih .. hehe ..


Vry near frm Hampston Park Apartment .. jln kaki pn blh ..
kalo ko tau jalan la .. kalo x tau jln, suruh je Driver antar eh ..
kang sesat kang .. x balik msia pulak korang .. aku gak yg susah .. hehe ..

Alahai korang .. dlm seminggu ni Jakarta-Bandung je la yg dekat di hatiku.  Gara2 korang la nih .. hehe ...
I hope i hve answered your questions ya .. kalau ada lgi yg korang mau tau .. contact la aku
Insyallah aku jwb ..

Eh .. ok la korang .. Sian jari-jari halusku ni .. Bye korang ... Tke care ya.








Wednesday, July 28, 2010

Aku Jawab Kat Sini Eh ...


Hehe .. Balik dari Jakarta-Bandung, byk btl prtanyaan korang kt aku eh .. dh mcm kaunter prtanyaan lak aku nih .. hehe .. Penat la korang .. x larat nk jwb satu persatu .. Aku jawab kt sini eh .. korang x marah kn ... Ala .. blh la .. mmg la tk da personal touch tpi kalo jwb kt sini .. bkn takat  korang je ... yg lain2 ... trmasuk la yg 'TAK TANYA PON ..... ' pn blh tmpang sekaki jgak .. btl tak ?? Hehehe ...
 Jgn kedekuts info .. tk baik tau .. Tuhan tk suka org kedekuts .. hahaha ...



Ramai tanya psl hotel yg cantek ni ...


This is G.H. Universal Hotel ye kwn2 .. Lokasinya di Jln Setiabudi ..
Suasananya yg romantis sgt2 sesuai utk org2 yg nk brbln madu ...
tp kalo ko nk saja2 dok sini pn blh .. apa slhnya ..


Type of room @ G.H. Universal Hotel ..
Nt bad the price .. Kalo kt tmpt kita lgi mahal nih ...
Bila hotel ni nk listed dlm Agoda eh ??
If gi oversea usually i booked thru Agoda ..
Be Agoda's member and u can get cheaper rate ..



Aston Braga & Residences - also a good hotel
Lokasinya sgt2 bagus .. dlm bndar .. nk ke mana2 pn dekat ..
2 rooms condotel comes with sofabed .. sgt2 sesuai utk fmili ..
internet connections are ready in the room n ada web corner kt lobby ..
It's connected to Braga Citywalk .. korang blh la gi jln2 ..
ronda2 ... cuci mata .. cuci poket .. hehe ..




Braga Citywalk .. connected to the hotel ..
Mlm2 gi la night walk kt sini ...





Nightlife kt Braga .. Jln kaki je dr Aston Braga Hotel & Residence ..
Jln Braga sgt2 happening pd wktu mlm  ..
meriah dgn bunyi2an dr bar2 dn pub2 along the road ...


Rumah Seni Ropih .. mcm Central Mrket kt tmpt kita ..
This is the place where pelukis2 mnjual hasil tangan mereka ..
cantek dan murah ... aku pn sempat beli 1 lukisan kt sini ..



Pelukis2 jlnan mnjual hsil tngan mereka di sekitar Jln Braga ...
cantek dn sgt2 murah cmpare di tempat kita ..


Anthr hotel by Aston -
Aston Tropicana Hotel di Jln Cihampelas ... Jgn keliru ...



Singgah beli Ice Lemon Tea & Fries di MC Donald @ Jln Cihampelas ..
Kt tmpt ni mlm best ... happening !!

This is the place where u can see replika2 Superhero dr Barat spt Tarzan, Batman
Kt Jln Cihampelas ni jgak la aku beli Beg gitar utk Aiman ..
Nyesal tk beli byk .. rupa2nya anak2 buah aku pn tringin ..
Nxt time Mama Uda belikan  ye darling ..



Jln Cibaduyut - Kt sini famous dgn leather goods


Selipar Strawberry
Cute, kn ??  Ari tu tk beli .. dh balik rasa nyesal lak .. hehe ..
Also di Jln Cibaduyut ..



Kat Toko 3 .. Aku tk beli pn .. My 3 Levi's Jeans ..
bought in KL .. still in gd cndition ..


Cheap, right ??


Nak beli Kain sulam ?? Kedai kwn aku ni ..
Seruni Jaya .. Lntai 1 Blok B2 No. 26-27, Pasarbaru Trade Centre ..
cari Fey ye ..  bgtau korang kwn Ella dr KL ..
aku kalo gi kedai Fey .. siap dduk brsila atas lantai ..
over aku, kn ..  hehe ...



Nak beli cotton ??  Kt kedai ni ye kwn2 .. serius cantek kain dia ..


1of the cotton ..  cantek n good quality too ..


When u are in Bandung .. F.O. is a must -
Rmh Mode, Cascade, Stamp, Heritage, Secret dll ..
Mke sure poket penuh dgn duit dn credit card ye .. hehe ..



Ari tu ada yg tnya psl mkn ..
Slain dri Sari Sunda ... Rstrn Dapur Sngkuriang dn Kg Daun pn best !!
Tp Rstrn Dpur Sngkuriang dn Kg Daun mahal ckit ..



Slain dari dikenali dgn nama Kota Kembang,
Bandung juga trkenal dgn 'jajan'nya ..
Kreatif dn menarik .. jgn lpa beli utk aku skali ye .. hehe ..



Utk korang yg 1st time ke Bandung ..
Kartika Sari's brownies is a must ...
Aku tk beli pn, sbb msa tu rsa cam dh biasa sgt ..  Dh blik nyesal ..
hehe .. aku sokmo perangai camtu, kn ...


Jajanan pasar - ada di Kartika Sari ..


Buat yg pr1 kali ke Bandung .. pegi la ke volcano Tangkuban Parahu ..
 aku dh byk kali ke sini .. This time cuaca best ..  x pnas ..
1st time pegi dlu sejuk sgt2 .. smpai tk nmpak kwh ..
Bln Feb ari tu panas sgt pulak .. smpai kedip2 mata kitorg brgmbr ..
But ths time the weather is nice ...  Entrance fee is 50,000 pr prson ye ..