Tuesday, August 31, 2010

Cahaya di Mlm Ramadhan


Balik kerja 30hb Ogos ari tu .. walaupn dh lewat sbb kna siapkan tender, terus pegi rmh jiran.  Projek mlm ni ialah mencahayakan Jalan Cengal 4.  Kasik terang dan meriah.  Hehe ..

Pasang sumbu .. isi minyak tanah .. 

Hahaha .. mcm posing utk katalog raya Kamdar pulak ye ..


Posing dgn jiran2 .. pucatnya muka aku ..
Penat sgt sbnrnya ni .. dh la kena keja smpai mlm

Pelita dh mnyala .. Raya dh just around the corner.  Korang dh ready ke belum??  Have a good day korang.  Hehe ...




Monday, August 30, 2010

Esok aku MERDEKA ...

Esok 31 Ogos.  Tarikh keramat yg dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Begitu juga aku. Aku bebas dari dijajah oleh 'paperwork' ku esok.  'Tender preparation marathon' bermula dari jam 10 pagi dn berakhir pada jam 7.30 malam tadi. I dnt have to be in the office tmrw. MERDEKA !!  

Buat korang .. Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan.






Yg di luar dn di dlm ..

Tuan Besar kata aku good mood ari nih ...
Sbb aku pagi2 dah senyum kot?? Btl ke 'good mood'??

Tak semestinya ... 
Yg di luar tak semestinya sama dgn yg di dlm

Jiwa kacau tak sapa yg tau ..
Hehe ..





Sunday, August 29, 2010

Aik ... Dpt Award ?? Oh .. Lihatlah dunia ..

Dpt award ??  Hehe .. 1st time nih .. nak buat2 terharu lah ...
Lihatlah dunia .. (dgn nada trharu smbil kesat air mata)
chewah .. sempat lgi aku brlakon .. poyo .. hehe ..

Amboi .. cunnya award nih. Secun tuan punya blog jgak.  Hahaha ... perasan lagi, kn.  Tak kesah la. Yg penting hepi !!


Award ini aku dpt dari mommy kucing.  Mekaceh ye dik.  Kakchik ingat kakchik perasan cun .. rupa2 nya mmg cun!!  Tu pasal la ko bgi award ni kat kakchik, kn. Hahaha ... Sah perasan !!  Aisey ... Kena tag 10  org ye dik??  Ada ke aku 10 kwn blogger eh ??  Jap eh .. nk pk jap.  Orait2 .. nama2 yg aku tag kat bwh ni mmg btl2 cun di mataku .. tgk eh ..











Wahai perempuan2 cun yg aku tag ... jgn marah eh.  Saja suka2.  If korang bz .. it's ok.  Take yr time .. dnt rush2 k. Hehe ..








Bukan Kerana Nama


Bukan Kerana Nama .. Bukan Kerana Wang Ringgit.  
Kerana suka dan kemudiannya brtukar mnjadi sgt2 suka.






Hot .. Hot .. Mai la tengok ..

Hot .. hot .. Sangat hot.  20 psg dijual secara online dlm msa 10 minit shj.  Dan telah di re-order sebyk 4 kali dari bulan 4-6 tahun ini.

Tinggal 4 psg je dan dijual paling murah dlm sejarah.  Chewah .. ayat power tu .. hehe ...btl, tak tipu.  Tak penah lgi dijual semurah ini.



Tinggal 4 warna je - merah, dark blue, dark brown dn hitam 

Busana muslimah yg sgt2 popular - Longggg ... Cardigan

Nak tak ? Leh pkai jln2 masa raya nanti ... RM35 shj - tak trmasuk wang pos.  Aku pn tak tau berape wang pos sbnrnya .. bkn aku yg jual scara online dulu, org len.  Yg dduk Klang Valley tu tak yah pos2 la .. kalo korang nak kita jmpa je kat mana2.  Just leave yr comment and Kcik will cntact u.




Nasi Ayam jom ..

Dh tak da idea nak masak apa ... Gi Pasar Ramadhan kuar masuk .. kuar masuk .. tak da benda gak aku  beli. Sudahnya aku masak Nasi Ayam. Pagi tadi sibuk brdating di 1 Utama dgn Aiman.  Ptg jadi Chef di rmh sndiri.  Alhamdulillah .... Rezeki hari Ahad.

2 pinggan Aiman mkn.  Balik dari Tarawikh dia 'repeat' lagi.  Hehe ..


Saturday, August 28, 2010

Sudah brtukar haluan ..


Frust .. sedih .. kecewa.  Elok2 aku meriah kat situ .. ttiba je kena sound.  Suka2 je dia nak sound aku ek.  Sudahnya aku meriah kat sini.  Lagi bagus .. lagi best ...

Ku bawa jiwa ku yg duka lara ke sini.  Yg tu ??  Ku peram biar sampai  masam !!  Ambek  ko .. aku dh frust !!

Hehe ..

Friday, August 27, 2010

Penantian itu membosankan ..

Org kata penantian itu satu penyeksaan.  Aku tak la smpai rasa terseksa.  Tpi membosankan tu ada la.  Kalo tak caya tgk gmbr kat bwh ni.

Bosan .. Sib baik En. Camera  menemaniku.
Snap .. snap arr .. apa lagi ..

Kulit licin tapi tahi lalat byk .. Tok pah msti suka ni .. hehe ..
pasni kalo lalat nak hinggap aku tampo cepat2 .. hehe ..

Ni la yg aku akan buat kalo tgh bosan.  Sndiri ambek gmbr .. sndiri tgk .. sndiri senyum .. SYOK SENDIRI !!  hehe ..



Senyap sunyi je ..

Senyap sunyi je korang ari ni.  Nape .. nape ...??  Y ?? Korang mogok eh ?? Korang kat mana .. gi mana ??  Ala .. tak best arr camni.  Tak berseri tau tanpa korang.  Owh ye .. korang cuti.  Ari ni Nuzul Al-Quran. Selangor cuti.  Msti korang tak lekat dpn PC atau laptop.  Korang sopink ek?? Aku tak cuti dn tak sopink.  Aku dok dpn PC ni ha.  Eh korang .. jgn kasik clear itu brg eh .. simpan tuk aku sikit.  Sok2 aku pn nk sopink gak.  Hehe ...



Langkah Seiringan


Bila melangkah biar seiring ye korang .. baru la ngam namanya.  Hehe ..

Kalo tak caya jom kita layan lirik lagu Langkah Seiringan oleh Exist ni ye. Masa Mamat nyanyi lagu ni umur dia baru belasan taun.  Sore pn tak pecah lagi time tu. Eh .. korang tau tak lagu ni?  Org dulu2 cam aku msti tau. Meletop tau lagu ni dulu.  Hehe .. Very meaningful lyricnya tau.  Yg tengah brcinta tu .. hayati lirik lagu ni eh.  Msti korang suka.  Ha .. ambek ko .. gi la ko feeling sorang2 .. hehe ...

Langkah Seiringan
Artist : Exist

Dikala ku keseorangan
Kenangan pun datang menjelma lagi
Terbayang saat-saat yang manis
Ketika bersama dahulu

Tak tertahan menanggung rindu
Di saat kau berjauhan dariku
Bayangmu selalu datang menjelma
Membuat teguhnya cintaku

Oh sayangku hulurkan tanganmu
Bersama kita bergandingan
Berdua menuju arah bahagia 
Melalui liku-liku kehidupan
Pahit manis kita hadapi bersama
Semoga kita berdua bahagia

Dikala ku keseorangan 
kenangan pun datang menjelma lagi
Terbayang saat-saat yang manis
Ketika bersama dahulu ...

Thursday, August 26, 2010

Dulu tak nak ... skrg ??

Ada satu ketika tu, bila 1 sorang kwn sebut psl benda ni,  eeee ... tak sukanya aku.  Benci dn jemu btl aku kat 'dia'.  Maklumlah dh lebih 20 tahun brsama.  Kiranya dh bosan tahap gaban arr.

Till 1 day .. ttiba je aku brubah fkiran.  Aku mula pandang positif kat dia ... Nape entah ttiba je aku blh brubah hati ??  Kena bomoh kot aku ni ??  Hahaha ..

Akhirnya .. lpas di pk2 dan di timbang semasak2nya dgn brmcm2 jenis penimbang .. aku pn buat keputusan  yg bulat sebulat2nya. Aku setuju utk mnerima 'dia' dlm hidupku. Tak sangka aku blh brubah .. pdhal dulu aku yg beria-ia tak nak ada dia.

Korang nak tgk 'dia' ??  Eleh .. biasa je 'dia' nih.  Bkn hensem mana pon.  Rmai lgi yg lbh hensem dari 'dia'.  Tapi yg tak hensem tu la yg aku suka .. hehe ..

Ish .. malu la nk tunjuk .. kang korang kata apa pulak. Hehe .. ngada aku, kn.  Ok .. ok .. aku tunjuk. Sabar eh.  Jeng .. jeng .. jeng ...























  • Ini lah dia ..
    kekasih 'blog ku' utk tahun 2010 nih ..

    Kenalkan .. Mr. Acer Aspire 4810TZ
    Hahaha ...

    Cantek kan dia ??  Slim kan dia ??
    Cocok kan dgn aku ??  Hehe ..

    Suka dak ??
    4GB Memory tau .. vry fast .. sgt2 blh diharapkan ..

    Nipis, kn. 1 inchi je ..
    Dh 6 bln kami brpacaran .. I luv u so much babe .. muah .. hehe ...

    Tak berat .. 2 kg shj
    Kalo pikul kat bahu, tiap 1 bahu pikul 1 kg arr .. tak membebankan pun ..

    Posing skit .. kita ambek gmbr guna 'Crystal Eye' ni eh ..

    Mmg dulu aku tak da hati langsung utk memiliki computer ataupn lap top kat rmh.  Bosan arr .. dh 20 tahun keja depan komputer .. dh la kat opis tu pun computer gak.  Tp disebabkan oleh sesuatu tu .. tewas jugak aku akhirnya. Maka brmula la episod hidupku brpacarkan 'Mr. Acer Aspire 4810T' ni.  Hehe ..

    Skrg ni dah makin critical .. Aiman pun tmpang skaki.  Ada peluang je dia bwk Mr. Acer ni masuk bilik .. layan cd la tu, tak pn dia main game. Makin naik lah saham 'Mr. Acer' ni.  Hehe .. This 'Mr. Acer Aspire 4810T' ni sgt2 convenient, ringan dan user friendly. Ala .. yg iklan kt TV tu .. yg ringan sgt smpai leh pusing2 tu .. tapi kalo korang beli korang jgn la pusing2 kn dia lak.  Masuk ICU lak dia nnti.  Hehe ..




    Bapak marah ..

    Bapak marah ..
    Bila bapak marah .. anak diam je ..
    jgn lawan ..

    Tak kira la btl atau tidak ..
    kasi dia menang 
    Dia kan org tua .. 
    bagi muka kat dia sikit la ..
    Kalo lawan kang makin besar lak ..

    Ambek ko .. Menang tanpa brtanding ..

    Hehe ..




    Sengal dan boringnya ari ni ..

    Sengal .. boring .. ngantuk .. tak da mood ..
    cepat la 4.30 .. aku nak balik arr ..

    Owh .. sbb aku tak sedap badan kot ??
    Selsema dtg lagi ...
    Ish ..

    Wednesday, August 25, 2010

    Bila kita merasa hebat ..

    Kata seorang teman :-
    Ha .. pakai branded2 camni baru la hebat .. standard .. baru la org pndang .. 
    Apa kelas ko pakai handbeg cap ayam ??

    Wahai teman .. Di situkah letaknya kehebatan mu??  Pada designer's hndbag .. designer's shoes .. designer's watch ??

    Hanya dgn memakai jenama2 trsebut ko dah rasa diri ko hebat, standard dn high class eh ?? Sukatik ko la nak pakai jenama apa pun .. nak beli apa pun .. dh tentu tu duit ko .. bkn duit org lain .. tpi tak perlu la merasa diri tu hebat .. standard dan high class. Smpai yg pkai cap ayam tu sume ko rasa tak semenggah dan tak sekelas dgn ko.  Ni la masalahnya .. bila kita dh maju setapak lagi .. dh mmpu memiliki yg brjenama .. kita leka .. kita rasa kita hebat .. org lain tak setaraf dgn kita.  

    Brpijak di bumi nyata wahai teman.  Jgn lupa asal usulmu.  Dulu ko pn pkai cap ayam jgak.  Pada aku org baru nak merasa, camni la. Trkena kejutan budaya kot kwn aku nih ..  Esok2 dia ok la tu kot .. 






    Mau halus dan gebu ??

    Mau kulit yg halus dan gebu ??
    Mesti la nak .. Mana ada perempuan tak nak cantek ..
    Dua2 aku ada rahsianya .. Sbb dua2 ciri itu ada pada ku
    Perasan jap eh korang .. jgn marah ..
    nnti keduts rebut2 mau keluar
    Hehe ...

    Muka polos tanpa mekap ..
    Halus dan licin gebu, kan ..
    puji diri sndiri la pulak .. korg jgn marah .. hehe ..

    Muka polos juga ..
    mmg la halus dn licin tp tahi lalat byk ko ..
    nape tah lalat tu suka hinggap kat aku ..
    ish .. tampor lalat tu kang .. hehe ..

    Skin Refining Treatment dari SK-II.  Dh 4 tahun aku pkai.

    Misi utama krim ni ialah utk haluskan dan licinkan kulit muka kita
    Pakai wktu mlm je, siang tak leh.  Sebekas ni blh pkai smpai 6 bulan ..
    Mana2 yg nak jimat tu, diaorg colek sikit2 .. blh pkai smpai setahun .. hehe ..

    Dlm byk produk SKII yg aku pakai .. this is the best ... paling aku syg. Tiap2 mlm b4 tido mesti aku apply kt muka.  Besok pagi bangun tgk kulit muka berminyak ..  Itu krim sudah sedut sume bintik2 kat muka kita dn keluarkan dlm bentuk minyak.  Tu pasal la kulit kita jdi licin dn gebu. Tak caya ??  Tak caya gi cuba sndiri la. Hehe ..




    Bila virus " M " menyerang ..

    Time2 virus 'M" menyerang  .. sume menda aku wat tak tau.  Nampak pn aku wat tak nampak jer .. ish benci btl la. Tak leh jadi ni .. kalo di layan kang tmbah parah pulak.


    "M" is negatif .. i dont want u.   Please go away .. 
    shooh .. shooh .. eh .. cam halau ayam pulak ye .. hehe ..

    Korang kenal kan kat si "M" yg aku maksudkn ni??  Tak kenal ??  Mana leh tak kenal ... kat korang pn dia slalu hinggap. Kalo korang blurr gak tgk bwh ni  ...



    "MALAS" is negatif.  Bila2 dia menyerang .. cepat2 kita singkirkan.  Aku dh kembali brsemangat nih.  Hehe ..

    Sudah berhenti melompat ..


    Bdak2 skrg kalo ambek gambar suka bukak kaki .. pastu lompat ..

    Aku dah tak buat camtu dah korang ..  Aku dah berenti melompat .. tak nak lompat2 lagi .. Kenapa ??  Ish .. tak molek la aku lompat .. diaorg tu muda .. comel2 .. ok lagi .. Aku ??  Buruk !!

    Hehe .. Sbnrnya nak cite pasal lompat lain.  Ttiba je aku ke laut .. Ni psal baru tgk gambar org melompat kat blog naim la ni .. tu yg aku sempat ke laut tu .. hehe ..

    Aku sudah set di minda ku yg aku takkan melompat lagi.  Akan tetap tegak di sini sehingga mncapai targetku.  Apakah itu ??  Tnggu .. akan ada sambungannnya di Bhg ke 2.  Tnggu eh .. nnti aku cite.


    Tuesday, August 24, 2010

    Separuh jiwaku pergi ..

    Nape tah tetiba rasa camni ......
    Nak kata tgh sedih tak jugak ..
    Tapi mmg not on full mood la ..
    separuh je kot .. lagi separuh gi mana entah ..
    blogwalking kot jiwa aku yg separuh lgi tu ??
    hehe ..

    mencik arr bila rasa camni dtg .. 
    tak suka .. go away bad feeling ..


    Budak Setan ..


    Hah .. sapa2 yg dlm kategori org dulu2 mcm aku msti penah baca novel ni, kn ??  Ele .. masa sklh dulu la ..  Kalo tak penah dah sah2 bkn ulat buku.  Msti ko dulu geng ulat gonggok.  Hehe ..

    Antara novel yg aku baca masa muda2 dulu.  Dh tua2 ni pn aku still suka layan novel lagi .. mmg aku enjoy mmbaca.  Kdg2 kalo dh tk da apa2 benda nak baca, suratkhabar lama pun jadilah .. hehe. Novel ni btl2 telah mncipta sejarah.  Sbb apa tau .. sbb anak aku yg tak suka mmbaca tu pun blh trgoda dgn novel ni.  Yeay .. yeay .. mak suka .. mak suka .. anak mak baca novel .. pastu ttiba mak tgk anak mak nangis .. amboi 'feel' hbis ko ye Aiman .. hilang macho ko sekejap Aiman .. hehe ..

    Entry ni specially dedicated for Aiman eh .. Siap dgn lirik lagu skali tau.  Penat jari-jari halus mama ni menaip. Demi Aiman, mama rela .. hehe ..

    Bila cinta kini tak lagi bermakna
    Kan ku rasa kini hanya lah nestapa
    Di tinggalkan cinta masa lalu
    Dulu Kau hancurkan manisnya janjimu
    Dan ku sanggup tutup dgn segenap hatiku
    Hingga engkau pergi tinggalkan ku

    chorus :-
    Hilangnya cintaku .. menusuk hatiku ..
    Hingga ku memilih .. cinta yg fana ..
    Perginya dirimu .. merobek jantungku
    Hingga ku terjatuh ... dalam khayalan ..

    uuuuu ..
    ulang chorus

    uuuu .. dalam khayalan ..


    * Sori ye korang kalo lirik ni ada silap.  Sbb aiman copy mana entah pastu aku taip balik kt sini .. hehe ..

    Apa entah yg tak kena ..


    Apa entah yg tak kena ..
    Semlm masa Solat Tarawikh sorang2 kt rmh ...
     ttiba je masa Rakaat yg ke 2 tu aku boleh ke laut pulak ...
    Terus aku stop kejap.  Take a break then baru sambung balik.
    Melayang ke angkasa ke .. ke laut ke .. apa entah.

    Fokus Ella .. Fokus .. Jgn khayal dn berangan ..

    Hehe ..





    Monday, August 23, 2010

    Usia saya bkn rahsia ..


    Tumpang tanya boleh ...
    Nape ye org berahsia tntang usia??
    Msti diaorg atau korang ada sebab trsendiri .. kn.
    Aku ??
    Usia aku bkn rahsia ..
    Tapi nak gak jadi Minah Kepoh
    tu yg nak tanya tu ..
    Bzybody i, kn ..
    hehe ..

    Tlg jwb boleh ??



    Kerja-kerja .. Jln-Jln .. Mkn-mkn .. hehe ..


    Aktiviti hujung minggu ari tu.  Kul 9.30 pagi aku dh kuar rmh.  Destinasi ??  Opis la .. Ari tu aku keja la wey, Senin ada tender tutup.  Dasyat aku .. kerja 7 ari seminggu.  Bibik Filipino pun off ari Ahad korang .. Kayo la acik camni .. yeszz .. eh .. ke Boss acik yg kayo ?? hehe ..

    Sila percaya ye yg aku bwk Aiman ke opis ari tu.  Sbb pastu aku nak bawak bdak ni gi sopink baju raya dia.  Ini je masa yg aku ada so nak tak nak trpaksa la si Aiman ikut  aku.  Yeay .. yeay .. Ari tu aku ada bodyguard.  2 org lak tu .. anak jiranku ikut sama.  Yeszz .. Aku suka .. hehe ..

    Tak sempat balik .. so buka posa kat luar je
    Air Timun, Watermelon n Dragon fruit .. sedap!!

    Mana leh muka diaorg je .. aku pn nak jugak !!  hehe ..

    Kat sini la kitorg buka puasa ari tu .. Restoran Peranakan Place

    My favourite Pai Tee
    but not so good la .. 
    kat Little Penang and Pandan Leaf better ..

    Punya la byk mknan ..
    Blh ajak korang skali nih .. hehe ..

    Kitorg ambek Set C
    Kata je RM89++, dgn air, nasi dn dessert lbh dari RM100 jgak ..

    Blh tahan la makanan kat sini.  Tapi tidak bisa buat aku teringat2 dan mahu dtg lagi ..  hehe .. Penat tak trkata Ahad tu.  Pagi kuar .. mlm baru balik.  Esoknya kena keja lak tu.  

    Korang dh sopink ke belum ??  Ada kwn aku yg belum posa lagi dah start membeli .. Anak ramai kot, kena la plan financial baik2.  Aku sorang, dh besar lak tu.  Tak la kalut sgt.  Eh .. have a good day ye korang.  C u in next entry.

    Bye ...



    Dalam Sangkar Emas ..

    Dia tak keja. Tapi mewah gila.  Nak apa2 mintak je, tak yah susah2 mmbanting tulang mcm aku ni.  Pakai yg mahal2 je .. yg mcm aku ni tak pandang lngsung.  Takat LV, Gucci .. brlambak2 ada, dia baling2 je kat mana dia suka.  Pastu Bibik kutip dn tlg simpan balik utk dia.

    Kaya .. kaya giler dia.  Clearly blh nmpak kekayaan dan kemewahan kwn aku ni.  Travel anywhere as she wish.  Tak yah kira budget dulu mcm aku nih.

    Takat kekayaan, kemewahan .. sume dia ada. Yg dia tak da 1 je .. 'Freedom'. Byk yg nak kena tapis dulu .. Nak gi mana2 ??  Bkn sume tmpat blh. Warung nasi lemak, Warung mamak, Ptaling Strit, Jln TAR .. no.. no .. cannot.

    With who ?? Sapa kwn u ??  Takat org biasa2 cam aku .. jgn haraps la .. takat kolling2 or dtg rmh dia blh arr.  Malu kot fmili dia kalo dia brjln dgn org tak da stndrd cam aku ..

    Temanku hidup 'Dalam Sangkar Emas'.  Lain org .. lain cara hidupnya. Brsyukur lah  kita dgn apa yg kita ada.  Mskipun kita tak sekaya dn brharta dia .. tpi kita tetap bahagia .. dgn cara kita sndiri.






    Sunday, August 22, 2010

    Korang dah ready ke??


    Hai korang .. Tak lama lagi ni.  Dh dkat dh.
    Korang dah ready ke blum ??

    Aku ??  Yg wajib2 je. Jgn tak ada ..

    Ready apa ??
    Persiapan raya la korang ...  
    Baju raya ??  Kasut raya ??  Kueh raya ??
    Paling penting .. Duit Raya ..
    'count me in your list ye' .. hehe ... '




    Hot and Cold Therapy - Bertungku Cara Baru

    Ingat lagi tak masa dlm pantang dulu?? Kena bertungku, kn. Dh dkat2 nk brsalin  mula la kita sibuk cari batu sungai. Habis sume sungai kita pegi ... sambil mandi manda kita cari batu, kalo blh nak  batu yg senang  pegang. Pastu cari pulak daun mengkudu. Panaskan batu tu atas api lama2 .. bila dh panas dibungkus dgn daun mengkudu.  Smpai trbakar kain buruk tu.  Hahaha ...

    Zaman dh berubah.  Teknologi dh makin canggih.  Cuba tgk kat bwh ni.

    Apa benda ni eh??
    Siap dgn Cermin mata ultraman lagi .. hehe

    Talipinggang Mike Tyson pn ada gak.
    Kalo tak kurus gak tak tau la .. hehe ..

    Ni la bendanya korang ..

    Mmbantu mengatasi masalah2 spt diatas

    Yg slalu tak cukup tido, yg ada eyebag, mata letih (aku la tu .. hehe)

    Yg ni terapi sejuk .. demam blh ltak kt dahi ni ..

    Cara2 mnggunakannya .. korang follow je la ye ..

    Nak beli ??  Contact aku eh .. aku blh tolong .. hehe ..




    Saturday, August 21, 2010

    Sudah turunkah ??

    Wah korang .. Dh hmpir separuh Ramadhan ni. Amacam ??  Sudah turunkah ??  Maintain kah ??  Atau makin naik kah ??  Hahaha ..

    Watever la korang eh.  Jnji kita sehat.  Aku ??  Rahsia ...  Hehe.  Tak target nak turun pun ... So kalo tak turun pun tak pe.  Yg penting sehat.  Btl tak ??  Enjoy your day ye korang.  C u in next entry.  Bye.


    Aiman tak kesah .. Belated n earlier bday celebration

    Aiman tak kesah dn Papa Ngah lahir di bulan yg sama.  8.8 ari tu kalut sgt kat hospital, so bday Aiman brlalu begitu shj, tak dpt nak buat apa2 pn utk Aiman. Aiman msti faham dan Aiman tak kesah, kan ...  Hehe ..

    Blated bday celebration for Aiman
    Angah pun lahir pd bln yg sama .. 
    so clebrate tgether2 la .. senang !!

    Sdah bosan dgn tiramisu, choc .. giliran cheese pulak.  Hehe ..

    Papa Ngah & Mama Ngah brsama anak2 dn anak buah

    Aku pn nak enterframe gak .. hehe ..

    Demi kasih syg .. Nasi lemak pn jadi le .


    Plan asal nak brbuka kt luar.  Tup tup Aiman buat special request pulak.  'Ma .. ari ni mama buat nasi lemak blh??  Lama tak makan nasi lemak mama'.  Nmpaknya Plan A trpaksa dibatalkan.  Demi cinta dn kasih syg pada anak tunggalku ini .. nasi lemak pun jadi le utk brbuka.  Berangan mkn di restoran besar konon .. rupa2nya jadi Chef di rumah sndiri. Hehe ... 
      
     Sambal udang, Sambal kicap ikan kembung,
    Ayam goreng mamak, Ikan bilis garing, telur dn timun
    Wah .. complete ..  2 pinggan Aiman makan. Hehe ..


    Kurma, Tepung pelita, Murtabak Ayam

    Memang dh jadi peraturan dlm rmh ni, 1 ari hnya 2 jenis kueh shj dibenarkan sbagai juadah brbuka puasa.  1 Kueh manis, 1 lagi yg tak manis.  Kalau tak buat peraturan camtu mesti sume nk beli.  Sudahnya membazir je nanti.  Hehe ..



    Friday, August 20, 2010

    Kuatkah kita ???


    Baru2 ni ada seorg kwn cite masalah kat aku.  Masalah anak, suami .. Dia ckp kdg2 rasa tak kuat.  Aku tumpang sedih. Aku hanya mmpu mndengar .. nak nasihat lebih2?  Tak berani .. masalah dia trlalu peribadi.  Suruh sabar ?? Tak sempat aku nak suruh dia dh ckp camni ..  'Nak sabar smpai bila ?? Smpai rmh kena lelong?? ' Blh korang bygkan tak??  Beratkan masalah dia ..

    Muka tgh fikir masalah org ..

    Berat telinga aku mendengar, berat lgi bahu dia memikulnya. Semoga ko kuat mnghadapi cabaran dn dugaan hidup ini kawan.  My pray is always with you. Amin.




    Ringan-ringan ...

    Pagi2 Sabtu ni kita 'ringan-ringan ..'
    atau dlm bhasa lainnya ..
    'Light-light ...'
    apa tu .. apa tu ...

    Jom main teka teki ..
    lama tak main teka teki, kn .. hehe ..

    Aik korang ??
    Jgn pikir bkn2 tau .. hehe...

    Benda ni la .. ish .. 

    Aku suka mknan ringan .. sbb tu aku gemuks ..
    hahaha ...






    Dulu2 .. Previous .. Older ..


    Amboi2 .. tajuk n3 bisa buat org geleng kepala .. Gila ke hapa tuannya blog nih ??  Hehe .. gila tu tak la korang .. gila-gila ada la .. hehe ..

    Korang ..  kalau dtg sini, jgn lupa baca dulu2 nya entry eh.  previous entry @ older entry.  Yg mak2 tu gi la baca entry Mak Kata. 

    Yg nak santai tu baca la entry brtajuk 'Sayang Kaki mak' ...'Senyum vs Bad Mood' ..  'Bawaku Terbang' ...  'Aku Pilot'

    Yg agak2 emo tu baca la 'Hati Yang Kau Sakiti' ...  'Saat Aku Tertekan' ....  'When I feel down' .. Eh .. mcm2 ada tau kat sini.  Sbb tuannya blog ni pn camtu ..  Mcm2 warna .. hehe ..



    Thursday, August 19, 2010

    Jumaat yang korang suka sgt tu .. hehe ..

    Salam Jumaat korang ...
    Korang mesti trtunggu2 Jumaat dtg, kn. Esok tak keja .. blh rehat ..  Aku tak leh rehat lagi la korang. Silap2 Ahad pun kna keja. Ada tender tutup Senin ni la.  Kuat kerja ke kerja kuat ni??  Mana 1 ??  Hehe ..

    Dh tghari baru dpt wish korang eh. Patut pagi2 ..
    hehe ..

    Terapi pagi sblm gi keja ..
    Nak dptkn 'good mood' pnya pasal, posing dgn
    daun sireh dn pkok cili pn jadi la .. hehe ..

    Have a good wiken ye kwn2.  Hope u spend this quality time wisely.  Gi balik rmh mak ke .. beli baju raya anak ke .. buat kueh raya ke .. Make over rmh korang ke.  Kan tak lama lagi nak raya.  Jgn tido sepjg hari tau.  Hehe ..




    Balik rmh mak pun kena ajak ke??

    Balik rmh mak sndiri pn nak kena suruh ke??
    Nak tnggu aku ajak ke?? 
    Kalo aku tak ajak ??  tak suruh ??
    tak reti2 nak balik la ye ??
    Tnggungjwb pd mak abah ..
    smntara diaorg hidup ni .. sndiri mau ingat la .. 

    Bengong !!
    Kan aku dh marah .. ni yg tak suka nih .. ish ..





    La .. Degil ke budak ni ??

    Mlm semlm jmpa budak degil.  
    Sapa kah yg degil itu ??  Hehe ...
    Ini lah budak degil nya korang ..

    Nk tau dia degil atau tidak??
    Korang gi la tgk. Tgk kt sini eh http://stubein.blogspot.com

    Yg aku nmpk manja .. bkn degil ..
    Cuba korang tgk pulak .. hehe ..



    Tak puas arr jmpa ko dik.  Sok2 kita jmpa lgi eh.  Thanks for sharing ye dik.








    Tumpang lalu bang ..

    Abang ni ... org mintak tumpang lalu pn tak kasik. Penat tau i mintak permission kt abang.  Blh pulak abang wat tak tau je ??

    Eeee  .. kedekutss .. Bengang i tau bang.

    Hehe .. pernahkan korang alami situasi camni??  Dari jauh aku bagi signal. Dgn jarak yg selamat tau .. tapi tak sudi abang tu bagi aku masuk.  It's ok .. dnt stress2 .. keta yg seterusnya msti bagi, kn.

    Hati-hati di jlnraya ye korang.  Kalo org mintak baik2 .. bagi je.  Jgn kedekuts tau.  Hehe ..

    Sepanjang hari semlm



    Angin apa tah aku semlm.  Sikit2 ambek gmbr. 
     Syok sndiri kot .. 
    hehe ..

    8 pagi .. nak gi keja .. muka fresh nih ..


    8 mlm - dh siap2 nk gi aerobic

    12 tgh mlm
    Kk Senah suka muka tk da mekap aku ni .. hehe ..

    Dh pkl 12 mlm .. tak leh tido ..
    sudahnya aku bangun layan Aiman tgk Jackie Chan kt TV .. 

    kaum kerabat 'Batman' kot aku nih ?? mlm2 aktif ..
    Tp kalo dh trlelap .. 'persis sleeping beauty'
    yg susah nk bangun dr tidonya yg lena 
    hehe ..