Thursday, September 30, 2010

Mentari di sisiku ...

Mentari disisiku. Malangnya hati tetap dingin dan beku
Bukan tak sudi .. tapi hati tak boleh buka pintu
Kerana situasi lebih gagah dari mentari

Mentari ..
Jgn pergi tinggalkan aku
Esok kau datang lagi, kan
Aku masih perlukan cahayamu



p/s :- Salam Jumaat semua.

Bila tak normal ..

Ketawa tapi tak ceria
Gembira tapi tak rela
Suka tapi tak bahagia
Tak bagi sepenuh jiwa
Bkn kah hari ni sepatutnya gembira?

Y .. Y .. Y ..







Nota kaki :- 
Bawaku terbang  ... menuju impian yg ingin ku gapai.

Nota bawah kaki :-
Kenapa raya tak lagi ceria buatku? Emo sekejap .. nak nangis. Dah berkaca mcm dia


Moga esok mentari bersamaku. Amin.


























Bila Menyepi ...

Bila seketika menyepi  ..

Tertanya-tanya. 
Mengapa ? Di mana ? 

Entah  ... Tak tau. Mungkin kerana ini
?
?


Wednesday, September 29, 2010

Bila handfon bertukar menjadi keperluan ..

Dulu2 sapa ada handfon .. glamer abis la tu. Handfon dulu2 saiz besar mcm botol air. Baling kat anjing blm tentu berderai tapi anjing tu sah biol. Time tu sapa ada handfon .. kira kaya abis la tu. Sykt telekomunikasi pun tak banyak, dlm 2, 3 je. Yg ada handfon lagi la tak ramai. Hehe ..

Tapi sekarang ?? Sapa tak da hanfon? Sila ngaku, dnt shy-shy cat. Hehe ....

Aku last week sibuk tolong kwn taip data-entry utk survey undertaken by giant company in M'sia. Survey di buat ke atas pelajar2 pompuan yg lahir sekitar tahun 1993-94. Every 10 data aku terima, 9 ada handfon. Kedah tau .. bkn KL. Hebat budak2 zmn skrg. Kita dulu tukar syiling byk2 carik public phone. Q kdg-kdg panjang, tgh syok-syok cakap tetiba tutttt ... putus!! Duit abis la tu. Hehe .. Skrg ni pengunjung2 Wartel sume org asing, jarang-jarang org kita.

Nampak sgt handfon sekarang 1 keperluan, bukan kehendak semata-mata. Harus ada, harus beli. Jgn tak tau .. budak 5 tahun pun join the club tau.


Demand dah ada weih .. apa lagi? Gi bukak kedai jual top up. Sure meletopsss. Haha ..







C the leg la .. wat la u!!

Fren .. U dont play2 arr. Omputeh kata 'Dont Judge the Book By It's Cover'. Melayu kata .. apa eh org melayu kata .. hah .. Tengok kaki arr ... Omputeh poyo kata .. C the leg la. Gitu la kot lebih kurang. Hehe ..

Ada ke patut dia buat muka terkejut bila aku bagi sepiring agar-agar ijo buatan ku sndiri. Dia tak caya aku buat. Eleh .. 

Siap komen 'Betul ke ni ? Mcm tak caya ko pandai masak'. La .. Selama ni ko ingat aku 'stupid beauty' ke?? Ha3 ... Tipikal tul la ko ni. Sokmo tengok kulit bukan isi. Bkn agar-agar ijo je babe .. Yang ni,dan ini pun aku bole tau. Hehe ..


So Fren .. I'm not only beauty outside .. inside also u know ... (La ... dtg balik penyakit perasan aku .. lama tak da nih) Hehe ...







Lepas Joget2 ..

Tadi aku buat benda ni:-


1st session - aerobic. Good. Favorite aku tu. Cantek sgt la konon aku lompats tu. Hehe ..
2nd session - Joget. Ha .. Padan muka. Kalo korang tgk sure gelak gila-gila. Badan keras cam kayu camna mau kasi lembut? Mak kata peram dgn nenas. Ish .. takmo aku.

Coach tak bagi can, strict abes. Nama pon org PDRM. Suara kuat, disiplin .. hmmm .. u know .. i know la. Dia ni dulu siap buat weight training lagi tau. Bayangkan la .. ketul-ketul .. tegap-tegap .. besar-besar. STOP!! Jgn bayang lebih-lebih.

Result - Feel fresh, hepi and xtra bonus for me - Sakit panggang!! Eh .. pinggang. Hehe .. 



Dan pemenangnya adalah .....

Eleh .. Intro dah ala-ala Malam Anugerah Sri Angkasa la pulak!! Ha3 .. Bkn aku la weih kalo skema camtu.

Hari tu kan aku ada buat n3 tentang sapa dapat no. 100. Wah .. aku pun tggu la sapa gerangan Follower bertuah itu. Kalo pompuan aku bagi Givenchy parfume. Kalo lelaki aku bagi benda len.

Tunggu punya tunggu tgk2 yg menang lelaki. Alahai .. ingatkan pompuan. Simpan balik la Parfume tu. Esok2 aku bagi la sesape yg aku suka. Aku kan gila parfume!! Byk gila stok parfume aku. Yg dok dlm kotak ada lagi dah skodeng brand len kat counter. Sib baik sedar diri tu gila. Ha3 ..


La .. Ke laut lagi aku ni. Sori .. sori .. back to the track. Hehe ..


Follower bertuah tersebut ialah Adik Mohd Aizat Bin Ibrahim. Clap .. clap .. clap .. Adik, your gift is otw n mekaceh sbb jadi Follower akak yg sokmo ke laut ni ye. He2 .. Esok2 bila free InsyaAllah akak parking kat tmpat ko lak.















Ni entry aku merapu. Jgn baca.

Org len dah nak tutup pintu  ... aku baru nak carik baju baru. He2 .. Yeay .. yeay .. esok aku raya. Tahun ni aku tak beria-ia beraya sbb peristiwa ni. Aduhai .. bukak je balik link tu menitis airmataku. Sebulan aku merana. Dari mula dia masuk ICU, sampai hari ke 7 dia pergi meninggalkan kami. Kebanyakan entry pilu-pilu je masa tu. Sampai la aku dapat kata-kata azimat dari dia ni.

Esok kat opis ada Hari Raya Lunch. Best .. best .. sgt best. Bila lagi nak berkumpul ramai2, kan? Kalo last year konsepnya 1 Malaysia .. masing2 dtg berbaju kurung tak kira bangsa .. tahun ni tak da konsep. Jgn pakai bikini sudah, salah function tu. Hehe .. Ala .. rugi la esok dia ni tak da. Anak dia score cemerlang in the exam siot. Dapat sponsor further study F.O.C. So she got another lunch at PWCT tmrw. Sunyi la aku ko tak da Ah Heong. Kurang 1 kaki layan aku merapu. Hehe ..

Lunch tadi gi Maybank @ Desa Parkcity. Alhamdulillah .. lapang kepala bila step prtama utk beli 1 lagi hartanah ratusan ribu brjaya disettlekan. Ambek loan?? Owh .. No. I hate interest. Byr cash saje. After all duit darling duit i jugak, kan?? Hehe ..

Bukit Kuching otw ke meja aku ni. Mau bangga, suka atau terseksa? I olso donno wat to say la. Nak je aku mintak 6 bulan bonus. Bole bagi ke Boss?? Hehe ..

Esok mlm nak gi Pelangi Utama. 1hb mlm ada kat sini. 2hb petang nak gi function Darling aku ni. Wah .. kena cari baju cantek ni. Function dia byk artis dan pereka fesyen terkenal. Nama pun rumah Tokey drama, kan. Darling aku ni, naik keta mewah, tiap2 tahun gi oversea berkali2, designer's hndbag berlambak smpai main campak2, tapi orgnya sgt2 simple dan biasa. Very humble, tak penah lagi dia tayang deretan hndbag ratusan ribu tu. Aku bangga babe punya kawan mcm ko. Bkn sebab ko kaya dn berjaya tapi sifat mulia ko tu yg aku pandang. AILEBIU la babe. Ko nya karakter sebijik cam uncle aku yg duk dlm senarai 50 lelaki melayu terkaya di malaysia skrg ni. Kaya tapi tak sombong, tak riak dan hormat sume org. Semoga Allah terus memurahkan rezeki org-org seperti ini. Amin.

3hb Ahad nak gi rumah Kakak Cool. Pastu rmh Mak Ayam Fiza. Nak gi sini lagi. Dari Sg. Buloh ke Tmn Ehsan ke Puncak Jalil terus ke PWTC. Dah la aku kena drive sndiri. Time2 camni la my man kena gi outstation. Sib baik ada Mr. Bodyguard si Aiman Tak Kesah. Ha3 ... Tu belum pertanyaan Kak Nani dan Kekanda dan teman-teman lain on 'Tak buat Open House ke & Bila bole dtg rmh' yg aku tak bagi jawapan lagi. 


Datang saja la anytime wahai Kekanda berdua. Adinda bukak pintu seluas-luasnya for both of u. Ke nak adinda sambut dgn bunga manggar dan karpet merah? Green rumput karpet ada la. Hehe ...


Eee .. boring kan baca n3 program hujung minggu aku ni. Eh .. bukan aku kata Jgn Baca ke? Degil la korang ni. Ha3 ... 




Nota kaki buat Boss :-
Boss .. i buat n3 time u meeting ni. Jgn marah. Kalo marah buat air sndiri, bkak pintu bilik sndiri, on aircond sndiri!! He2 .. Anyway Boss .. tugasan sume Beres!!


Saya yg menurut perintah,
Eksekutip Secretary Boss ..











Tuesday, September 28, 2010

Malam ni nak joget2. Jom follow ..


Yeszzz ...

Malam ni nak joget2. Mau follow? Oooopps .. yg pakai skirt shj dibenarkan masuk. Skirt panjang tutup aurat dan skirt sekerat. So, yg tak pakai skirt tu dnt follow me ye. Gi follow dia ni angkat besi. Ha3 ...

Kat mana?? Kat sinisini jugak dan sini pulak.

Coach Rozza .. mlm ni nak lagu meletop dan step heavy2 bole?. Lemak byk nak kena kikis ni. Tapi kalo bole, jgn la round the world. Penat i hafal step u. Hehe .. 

Amazing Azel, Yanti, Kak Zana, Mary, and other gengs ... C u there. Yg len2 kalo nak join pun bole. Dnt shy-shy. Kol shj, anytime n anywhere bole jumpa. He2 ..


Jumaat malam kita jumpa ..

Lokasi     :- Dome KLCC
Tarikh     :- Jumaat - 1/10/2010
Wat time :- 8 -10 mlm
Wat for? :- Dating arr .. apa lagi?? He2 ..

Mcmana?? Ada berani ?? Takkan tak berani kot. Sudah lama berhubung di alam maya ..marilah bersua di alam nyata. Nak la tengok .. betul ke tak da kepala ?? Ha3 ...

Bkn utk korang la. Ni invitation utk perempuan2 ayu dari Pudu English Secondary School, Jln Foss, Kuala Lumpur (sek aku la tu).

Dear Frens ...
Salina is going back to Sydney this Saturday nite. Memang tak sempat nak jumpa kat rmh Darling Sabtu petang ni. The only choice that we have is this Friday nite. Dont be selfish k .. Takmo dgr apa2 alasan. Kalo korang bagi mcm2 alasan, aku merajuk 10 keturunan!! Ha3 ... So, dia, dia-dia ni, dia-dia ni pulak .. sila sms your attendance ye. Korang kan shy shy cat .. mesti takmo komen kat sini kan. Ha3 ...






Blog-blog best yg aku pegi ..

Ha3 .. Dah tentu sume blogger akan merempit dan parking kat tempat-tempat yg dia suka. Me too. So ni ialah Entry bongkar rahsia tmpat aku suka lepak selama ni. So readers .. lepas baca n3 ni, dnt 4get to join my lepaking ye.

1st Blog yg buat aku tergoda ialah Encik BenTokey ayam yg rekomen kat aku. Dia ni sokmo rajin  cari blog best2, pastu info aku. Bagus arr ko D. Cari lagi weih. He2 .. Aku pun gi arr skodeng blog dia. Wah .. suka aku dgn Blog Encik Ben ni. Siap aku buat n3 khas utk dia kat sini. Padahal dia belum tentu tau pun. Tapi kerana aku menulis kerana ini, so aku tak kesah.

Blog Adik suka merepek ni  aku jumpa masa parking kat tempat Encik Ben. Pastu diam2 aku gi skodeng blog dia. Best .. best .. Memang best. Ringkas, padat dan berisi. Yg penting, mesej disampaikan secara  halus, berhemah dan ada class. Senang cerita, korang gi tgk kat sini. Baca every n3. Jgn lupa tau. He2 ..

Blog hantu penanggal punya badan dan  Adik K,  Adik suka merepek yg suggest kat blog dia. Aku gi skodeng lagi. Dah macam FBI lak aku eh. Asal ada info je aku gi skodeng. Ha3 ..

Walaupun dia pelik sbb tak da kepala, tapi Blog hantu penanggal punya badan penuh dgn kisah benar yg lucu lagi kelakar. Entry pasal hotel buat aku gelak guling2 sbb teringat saat2 keja kat hotel dulu. Terus terang arrr .. gaya penulisan dia memang tersgtlah bersahaja dan menggoda. Betul SUXX .. akak dah tergoda. Ari-ari akak skodeng ko kat rmh dik. Wat u do .. where u go .. who u with .. how u feel. Sume akak tau. Ha3 ... Akak siap rekomen blog ko kat fren2 lagi. Utk dijadikan teman di saat keboringan semasa keseorangan di opis. He2 ... 

Adik K aku sgt suka. Blog dia penuh warna warni. Sedih, pilu, suka suki dan kdg2 maki. Ha3 .. Saat membaca entry dia, ada kalanya seperti melihat diri sendiri sebab ada kesamaan.  Wah .. aku siap feeling2 gitu .. Ha3 .. For that reason, akak bagi ko extra point ye dik. Ko suka kan ... He2 ..

Tengah syok lepak kat rmh hantu penanggal punya badan, terjumpa lak dia ni - para jamaludin. Mmmm .. sapa dia eh? Nama unik, len dari yg len. Apa lagi? Skodeng lagi la keja aku. Aku punya 1st impression .. Fuiyo .. berapi-api dia ni. Ni sebijik mcm aku zmn muda2 dulu. Laser, berapi, berani dan suka maki!! Ha3 .. Sama spesis rupanya kita dik. Tapi semenjak umur dah byk .. hormon pun dah makin low .. mana pegi entah sikap aku yg camtu. Dpt tgk ko pun jadi la dik. Boleh gak akak feeling mcm dulu2. Ha3 ..

Eh .. penatla aku buat n3 khas utk korang-korang ni. Yg aku ni pon sama, gi buat n3 psl diaorg tu watpe? Bkn diaorg suruh pun, aku yg gatal mengada!! Ha3 .. Aku nak share dgn readers lain la. Mana la tau .. kot ada yg jadi mcm aku. Tergoda .. jatuh cinta dan follow je kerjanya. Ha3 ..












Turun naik .. turun naik .. ari2 aku tgk menda ni.

Ari-ari aku tengok menda tu ko. Tiap2 ari turun naik .. turun naik. Kan bagus kalo sokmo naik .. tak yah turun-turun. Menyusahkan aku nak naikkan ko balik. 


La ni aku buat tak reti. Lantak ko la. ADA AKU KESAH ??






Nota kaki :- Dnt divert your head wire anywhere. Hehe ..

Monday, September 27, 2010

Kalo sebulan ada 40 hari ...

Kalo sebulan ada 40 hari .. hari ke 41 aku akan dapat gaji. Tu kategori apa tu? Bad, Very bad or ok la tu?


Boss di sini punya prinsip 'U complete your work, i pay u'. Dia kata lagi .. kalo keja baru 25 hari .. how to pay u 1 month? Betul gak eh. Hehe ...

Aku n the gang dah biasa. Kitorg tak manja like org gomen or org bank yg baru 22 ari keja, dah di byr gaji 31 hari. Best la korang. 




p/s :- sekadar brkongsi cerita. Hehe ..

Kalo hati dah tak suka, apa gunanya berpura-pura?

Tak perlu nak brlakon baik utk menawan hati aku lagi. Jgnkan nak melangkah seiring, nak senyum pun belum tentu aku ikhlas.

I cannot force myself to give more than i can. My action speaks clearly. To be clearer -aku bukan pelakon hebat yang bisa berpura-pura dan bukan hipokrit.



SOAL JAWAB tentang blog - 29 September, 11:00 mlm, TV3

Ha .. gi la beramai-ramai tengok. Pastu cite dkat aku eh. Aku tak suka layan TV nak pulak rancangan diskusi camni. One way traffik, tak best arr. Len la kalo aku part of the forum. Baru la celik mata aku. Hehe ..

Update, 29th September -11.30 mlm :-
Mana nya? Supernatural ada la. Astro pon sokmo camtu tau. Ari ni this time. Nxt day that time!! Geram la weih.

Sapa no. 100 dapat hadiah

Masa kat sekolah dulu sapa dapat no. 1 dpt hadiah. Tapi kat rmh ni aku lain. Aku bagi hadiah kat yg no. 100. So, my future no. 100 follower, please e-mail me at kakchik_ella@yahoo.com. Got something for u. 

p/s: org len ribu2 tak kesah pun kan .. hahaha .. 





SUXX punya pasal ..

Balik dari Kenduri kawin kat Tg. Rambutan (bukan org gila yg kawin ye) tgk2 kena tag dgn budak tak da kepala  ni. Aku tak rajin layan tag tapi kerana yg mentag aku kali ni hantu penanggal punya badan, aku pun layan jugak la .. Nak je aku rasuah si Merepek dan Adek kambeng siapkan assingment ni tapi kang kena blacklist dgn  Suxx pulak .. 

Rules:

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours. 

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Ella @ kakchik @ norzaila. Ambek ko .. 3 nama aku bagi

2. A four Letter Word : Eleh ... tag aku pulak !

3. A boy's Name : Emir 

4. A girl's Name : Erina

5. An occupation : Eksekutip bukan Boss ..

6. A color : Emas

7. Something you'll wear : Eye mask, Earing, Eyeliner, Eyedrop??

8. A type of food : Emak akak punya nasik lemak!! hahaha .. 

9. Something found in the bathroom : E-toothbrush, E-soap, E-scrub (akak dah bagi jwpn utk  20 tahun akan dtg, so pasni jgn tanya)  Hahaha ..

10. A place : Ella's private bedroom

11. A reason for being late : Ella dah kuar awal tadi tapi benti jap kat jalan ..  ngorat abg polis!! Boleh SUXX? Hahaha ..

12. Something you'd shout : Enuffff ... lagi skali ko tag akak lesing!! hahaha ..

13. A movie title : E.T.

14. Something you drink : Es Jeruk

15. A musical group : Ekamatra 

16. An animal : Elephant la .. apa ke jadah nak pandang menda lain?

17. A street name : Ella's Road, Sg. Buloh (Gi google dlm E-Map. Hehe ..)

18. A type of car : Exora by Proton

19. The title of a song : Enough is Enough by Avril ... Lupa lak sirname dia. Carik sendiri la SUXX.



Pastu SUXX suruh tag lagi org. Sapa2 mau volunteer sila la ye .. wa tak paksa. Hehe ..


So SUXX, ko better bagi akak menang. If not akak sumpah ko tumbuh bisul kat tgh2 hidung. Eh? Ada hidung ke SUXX?? Tak penah tgk ponnnn ... Hahaha ..



d

Sunday, September 26, 2010

N3 ni kena dgn hampir kita semua. So, tlg la baca ..

Kenapa kita-kita sume bila bercakap sokmo suka mcm ni :-

Terkejut beruk
Penat gila
Gila babi!!

Jawapan (versi aku .. hehe ..)

Bila terkejut kita punya rupa mcm itu beruk = terkejut beruk
Terlalu penat boleh menyebabkan gila  = penat gila
Menatang ni je yg paling layak dipanggil gila = gila babi

Itu jawapan aku, Korang pulak ?? Hehe ..

U think i Information counter ke?

Sori .. tak berminat nak tukar blog aku kepada Information counter. Tak nak menyimpang dari niat asal berblogging. Ko kutuk 10 lori pun aku buat derkkkk je. Nama pun wilayah aku, kan. Dah tentu aku yg berkuasa. Hehe ..

Nak jugak info? Cari blog lain. My blog tempat aku n frens main 'ringan-ringan!' Bukan encyclopedia, bukan newspaper dan bukan brochure. Hahaha ..

p/s : TQVM Mr. CEO & Mr. Director .. Kita sama ... tak suka beratkan kepala. Keep on reading ya.

Friday, September 24, 2010

Org pompuan suka menunjuk-nunjuk

Memang betul pun. Tunjuk beg mahal la .. kasut la .. sume menda dia nak tunjuk. Aku pun suka tunjuk-tunjuk gak. Tunjuk apa??

Tunjuk betis bunting kancil aku. Hahaha .. Walaupun korang tak suka dan mengata .. ADA AKU KESAH??

Semalam aku jumpa magik

Yg best about Magika the Magik : -

Scenery very nice
Lagu best
Puteri Bunian & Nenek Kebayan cun giler.
Dialog paling best - Puteri Gunung Ledang & Administrator
Mahsuri speaking Siam
Pak Nil perut buncit dan tua
Bwg Putih & Bwg Merah bukan musuh
Pokok berkata-kata
Hang Tuah & the geng speaking Utara
Badang punya acting not bad
Diana Danielle cantek dan sore sedap
Org minyak tak pilih bulu .. pompuan lelaki dia sapu!! hahaha ..

Yg konpius tapi tetap best :-
Itu naga ke dinasour?
Tetiba je cam tgk Indiana Jones

Aku recommend 'Alice in Wonderland' versi msia ni, gerenti tak nyesal. If my Made in Switzerland B.I.L. can love the movie, y not kita? Takkan nak support cite omputeh je kot? Anyway, 1st time aku bayar tiket wayang sampai RM126 sebab 15 org watching tgether, dari nenek smpai ke cucu. 1 row kitorg sapu.

Moral from this movie:-
Budak lelaki "JGN KENCING MERATA-RATA"

Nota kaki :- Congrats KRU!! I want to c your Hikayat Merong Mahawangsa after this. Pada hal b4 ni jrg layan movie Melayu.

Nota bawah kaki :- Nak cari Nenek Kebayan, suruh dia mudakan aku. Jom follow.

Yg belum kawin dilarang buka N3 ini. STOP!!

Sebelum aku mulakan n3 ni, aku nak bagitau yang 'Ini bukan entry mengada, lucah atau menggoda'. Ni entry saja-saja. Please take it as borak kosong dan jenaka.

Malam semlm pegi raya ramai2. 5 keluarga weih. Dah mcm rombongan Cik Kiah. From 1 house to another .. mkn .. minum .. borak2 .. lawak2 .. sampai naik kembung perut aku minum air batu. Dah la aku allergic ais. Haiyoh .. tak leh ingat la mlm tadi tu.

Dlm borak2 .. tetiba mamat sorang ni tersebut 'Malam Jumaat'. Tak kesah .. dah tentu kitorg sume ada kad kawin dan ada ISO utk lawak jenaka bertaraf 18SX. Anak2 kitorg dah suh duduk kat port lain. OK .. let's talk about Malam Jumaat.

Kenapa kebanyakan org lelaki (yg dah kawin), bila sebut je perkataan Malam Jumaat instead of nampak baca Yassin kat masjid, dia nampak katil + bantal + aircond + ... dulu? Pelik. Pastu balik awal, berseri-seri muka. Ini general statement ok .. tak ditujukan kepada sapa2. So, jgn salah paham.

Korang ni kan, asal Malam Jumaat je air naik kepala. Heran aku!! Kalo bole kasik baik dgn Pain Killer tak pa la jugak. Yg isteri2 cun dan setia ni pun terpaksa la 'BKK'. Nak wat camna .. nama pon sayang laki. Kang kepala laki tak baik2 kang .. bad mood pulak, camna nak mintak sponsor Blackberry? Hahaha ..

Sori guys .. just kiding k. Aku usik2 korang je. Jgn pikir lain tau.






Thursday, September 23, 2010

Gila lepas memiliki blog ..

Sejak ada blog ni ..

Aku lebih suka ckp sorang-sorang dari cakap dgn org
Aku lebih suka mengadap PC atau Lappy

Ini normal, biasa atau sudah gila? Bila dah bosan sgt, nak je aku bakar lappy tu!! Tapi eh .. jangan !!.. mahal oooo Mr. Slim  tu. Hahaha ..

Fesbuker ialah org yg tak tau jaga privacy?

Baru dapat tau dari bakal2 fren tak boleh add aku kat Fesbuk. Dah kena sita dgn double pad lock katanya.

Ini sume kerabat aku punya hal. Feeling diva ala-ala artis konon .. dia paksa aku set 'Privacy'. Katanya 'Fesbuker' ialah org yg tak tau jaga privacy, gunakan platform tu utk tunjuk2 kat org .. where u go .. wat u do.. who u with ..  lubang hidung ko besar mana .. Siot je kan. Malas nak argue - aku jadi 'saya yg menurut perintah' (which is not me). Sume nya gara2 muka dia berlambak dlm Fesbuk aku dan gara2 kwn kitorg sama. Bila dia try to be reserve and secretavie (ada ke word ni ..lantak la ini bukan siri Mind your language) terkantoi la kan cos yg len2 dpt tau dari Fesbuk aku. 

Now only aku trpk (gila lembab aku ni ..) Since dia nak sgt privacy tu ..y not dia remove aku from Fren List dia? Potong connection tu. Habis cerita. 

Kalaulah 'Fesbuker' di cop org yg tak tau mnjaga privacy .. suka menunjuk .. 'blogger' cam kita apa agaknya di mata dia?? Watever your thot is .. ADA AKU KESAH ?? Hahaha ..

Blog mak-mak

I dont know why .. lately aku suka sgt merempit ke rumah (blog) mak-mak. Sejuk rumah diaorg .. rilek je, cool babe kat situ. Rasa cam balik kampung jumpa mak sendiri. Hehe ..

Kalo nasib baik,dia hidang makan minum .. but wat to do ?? cuci mata je la. Hehe ..

I need help .... PLEASE ..

Good morning korang. Selamat Ari Jumaat. Korang kalo Jumaat datang gerenti senyum lebar. Berkobar-kobar nak keja ari ni. Kalo boleh celik mata nak terjun katil. Nama pun last day keja, kan. Cuba kalo Senin? Ketat je muka sorang2. Hahaha ..

Korang tau tak 'Caterer' yg hebat2 dan meletop + baik punya. Ataupun mana-mana restoran yang  buat Catering Services? Boleh tolong recommend tak? Restoran Mum's Place kat Damansara Perdana tu dah tak buat outdoor catering lagi la. Frust gila aku. Harga tak kesah .. yg penting KUALITI. 

Aku stress ni. Event dah dekat tapi 1 quotation pun aku tak dapat lagi. Tolong eh korang.




Selamat Hari Raya ..Ko gila ke apa?

Eeee .. sure korang kata 'Gila ke apa Minah ni? Tetiba je wish Selamat Hari Raya. Kalo awal lagi tak pe arr  .. ini raya dah separuh jalan ! Haha ..

Boss 'C' aku cakap kalo ada wang aaa .. ari-ari pon bole raya. Apa pasal mau tunggu 1 taun baru mau raya? Bengong 'C' ni. Dia ingat raya tu kita tentukan sndiri ke? Hehe ..

Ucapan Selamat Hari Raya Versi Ke 2 ni aku tujukan buat org-org Kolumpo yg sedang rancak beraya. Tak menang perut korang menerima undangan open house, kan. Yg terpaksa ditolak sebab tak sempat pegi pun ada, Sian perut korang .. kena belasah habis-habisan. Hehe ...

So .. utk korang2 yg bakal memenuhi undangan open house dan bakal membuat open house ..Selamat ari raya kwn2 ..

Hari ni hari marah ..

Hari ni hari marah ..
ingat saja-saja ke ? Aku tak suka marah org .. kedut aku tu tunggu masa je nak kuar kalo aku marah tau. Hari ni aku marah 'Lemau' ... bengang kat Ayah Pin.

Sib baik ada Butang dan kakak cool. Gelak guling-guling aku layan lawak dia. Ada ke patut Si Butang cakap nak tel Apek yg dah R.I.P. kat Nirwana Memorial Park .. pastu suruh dia panggil Pekak join dia di alam barzakh? Kat sana byk 'kong', blh diaorg share2 jaga. Kelakar gila lawak dia. Hahaha ..

Nak kasi cool temperature la konon .. kita minum dulu. Tetiba teringat hari ni posa. Stress punya pasal, kepala pun biol sekejap. Hehe ..

Aku nak balik la korang. Pas bukak posa nak gi beraya 3 rumah. Malam ni aku tak join korang merempit tau. Jgn lupa singgah rumah aku eh. Kat situ mcm2 ada .. parking free .. aku tak caj. Lagi 1, jgn balik lambat sgt. Sok korang nak keja. Silap2 kang mata jadi cam Beruang Panda ni.

OK lah korang. Chao dulu eh. Bye ..

Masalah :- 2M

Masalah :- 2M (Malas + mengantuk)
Lokasi :- opis aku la (Kolumpo)
When :- Hari ni  .. 23/9
Wat time :- 3.55 petang
Cuaca :- Mendung .. hujan baru stop
Situasi :- Keja berlambak. Surat Amaran 'dia' suruh aku 'cantek'kan .. aku Beautician surat eh? 'Lemau' lak nak itu, ini. Aku 'smackdown' kang ...

Solution to the problem :- Nyorok bawah meja jom ..line clear ni. Kak Senah tulun cover eh?

Hahaha .. Entry biol dari org tak da mood + bengang. (N3 ni dibuat masa opis - jgn follow i eh ..) hehe ..

Ingatkan aku je, rupanya ramai yg merempit malam2 ..

Ingatkan aku je suka merempit malam2 .. sekali mlm semalam aku tengok .. uish .. ramai rupanya yg 'sespesis ' dgn aku. Malam best ..traffik clear .. siap boleh speeding + koner baring lagi. Sempat lagi eh kita blog 'rempiting' sebelum tidur. Jgn lupa singgah rmh aku tau .. tak jauh ... lepas selekoh tu je. Hehe ..

Alamat? Eleh .. mcm korang tak tau!! hehe ..

Wednesday, September 22, 2010

Jom Main Kejar-kejar ..

Lama tak main kejar-kejar kan. Hehe .. Ooopss .. stop!! Jgn ke laut. Ni bukan pasal main kejar-kejar tapi pasal kejar trafik. Bkn polis trafik ye. Hehe ..

Aku suka sgt baca tips yg blogger2 bagi pasal kejar trafik ni. Suka baca tapi tak penah cuba. Korang kejar ke? Aku ni nama je jenis yg sepantas kilat .. jalan cepat .. cakap cepat .. makan cepat .. menaip cepat .. tapi tang kejar-kejar trafik ni aku 'LEMBAB!' Hahaha ..

Bagus arr kalo korang gigih dan berkobar-kobar kejar trafik tu. Aku ? Nama pun tujuan utama bukak blog sebab suka-suka .. so tak da la beria-ia sgt. Aku hepi-hepi je kat sini. Tapi mengaku .. suka kalo ramai2 dtg sini .. meriah beb !! Hahaha ..

Anyway .. buat yg sedang main kejar-kejar .. berhati-hati di laluan. Kang sesak sangat kang .. trafik controller gak yg susah!! Hehe ..

p/s : bkn jenis yg suka perhatian, segan kalo org pandang2 .. hehe ..

Nak kena romen-romen dulu la pulak .. Ish !!

Sebelum kuar rumah kena romen2 dgn dia dulu. Gatai, kan? Kena belai2 .. kepit2, gosok2, ramas2. Ngada tau. Benci aku! Tak layan kang muka senget pulak. Ko punya pasal la ni, kan dah lambat. Pkl 8.25 baru aku kuar rumah .. masuk keja kul 9. Sib baik line clear.

Ingatkan dah tukar fesyen rambut lurus dan pendek ni senang rupanya ... Masa panjang kerinting dulu, pas mandi aku touch n go je. Yg ni ? Kena keringkan dgn towel .. pastu exercise kan dia dgn hair dryer .. kepit2 .. gulung2 .. ngada kan? Kalo aku tak buat camtu .. mula la rambut aku senget benget ala-ala sotong. Padan muka aku .. gatal sgt nak berambut pendek pdhal laki ckp biarkan panjang. Rasakan .. Hehe ..

p/s : yg org lelaki ni pun satu .. apasal suka sgt tgk pompuan rambut pjg? pendek pn lawa apa ...



Kalo dtg bagi salam ..

Kalo dtg rmh aku ni bagi la salam weih .. Aku nak la tau sapa tetamu2 aku. Tak kira la ko org besar ke .. org kecik ke .. aku layan sama je. Bukan aku nak sambut dgn bunga rampai beraromateraphy pun. Karpet merah pun aku tak sempat nak bentang!! Hahaha ..

Nak lak kwn2 lama aku tu (well .. u know who u are). Kang aku ckp ko tak dtg kang ko marah. Mana la aku tau ko dtg ke tak .. salam pun tak bagi. Pasni korang bagi salam eh. Kalo terlebih rajin sila la komen. Aku suka!! hehe ..

Aku nak pantun jap ah. Lama dah tak berpantun ni..

Ketupat pulut ketupat beras
Kalo blogger yg dtg aku balas  (dgn syarat ko bagi salam .. baru la aku boleh jejak ko balik) hehe ..

Serius .. Korang kena baca ni. Interesting sgt.

Cuba kita bayangkan .. Ko anak lelaki bongsu dlm famili (camna aku nak bayangkan eh .. aku mana ada "Telor" !!) hahaha .. ok .. ok .. back to the story. Mak ko sayang sgt kat ko .. mcm menatang minyak yg penuh.

Sampai jodoh ko kawin dpt anak 1. Adik beradik ko tak suka dgn pilihan ko  ..tapi dah ko suka sgt, lantak ko la kan. Mak ko tetap anggap ko sefamili "terbaik" walaupun yg lain bersikap 'boleh bla la weih .. kitorg tak heran  .... hehe ..

Pas kawin mcm2 jadi. Famili yg bahagia jadi huru hara. Ko gaduh dgn adik beradik, ipar .. sumenya sebab mulut bini ko. Kuasa Tuhan .. tetiba je .. poom!! meletop krisis antara bini ko dgn mak ko pulak .. tah apa la puncanya. Bini ko mengamuk gila2, siap warning ko jgn balik rmh mak ko lagi. 1 taman dia kompang. Padahal bini ko pun bukanlah betul sangat .. kdg2 camni .. kdg2 camtu. Kecoh ooo ... Worst part, ko dgn mak ko duduk 1 taman, 1 jalan lak tu. Dah mcm wayang K_ L _ N _  lak orang taman tu tgk. Jap-jap mak ko berkompang .. jap-jap bini ko pukul drum. Ko pilih bini .. ko ketepikan mak ko. Tak balik rumah mak dah. Tu pasal la orang cakap 'Cinta tu bukan je buta .. komplit dgn bodoh, bangang, bebal sekali. Hehe .. 

Yang lain2 buat keputusan tak campur tapi kerana sayang mak, layan jugak la mak tu anytime dia nak luahkan perasaan. Dengar boleh .. cakap lebih2 jangan, kang terkutuk anak kesayangan mak kang ..  camna?? Mak mesti tak leh terima punya.

Mak ko sedih. Rindu kat cucu lagi. Kerana sayang, mak ko antar makanan utk ko melalui jiran2 sebelah. Bini ko buang!! Depan2 jiran tu dia buang. Dia takut mak ko bomoh!! Eee .. spesis apa la bini ko tu eh? Mana ko kenal dia ha?

OK STOP !! Kesimpulannya .. Kerana sayang bini .. ko lupa yg mak tu 'Jalan Ke Syurga'. Mcmana tu? Jom kita bincang.

Konpius arr babe !!

Konpius sgt2. Jap jap nak Blackberry .. Jap jap nak Nokia E5. Which one is the best ?

Boleh sgt2 nak beli Blackberry tu, tapi .. ish .. berat ati lak nak meninggalkan Nokia. For the last 12 years, i stick to one brand only, kalo nak berpisah .. ish boleh ke aku?? 50-50 arr. "BRAND LOYALTY" aku ni, kan? For example .. kalo pencuci baju .. mesti Dynamo, kalo cordial .. mesti Sunquick, kalo minyak masak .. mesti Naturel. Kalo keta .. mesti nak yg sepet!! Hahaha ..

Pening .. pening. Dah 3, 4 ari dalam dilema. Ishh .. takkan nak kena buat solat istikharah kot?? Hehe ..

Bagaimana ia bermula ..

Mula2 dulu .. 4 org ni je baca blog aku.

Tokey ayam, Tuan Besar (Boss aku la tu), Kak Senah dan Tokey mutiara

Pastu aku suruh geng2 gediks (aerobic le ..) baca. Cam poyo je n3 aku dulu2. Normally penutup dia aku tulis camni :- Bye korang .. Take care korang .. sayang korang sume. Eee .. geli, kan. Aku tulis camtu sbb aku rasa mcm ckp dgn kwn2, that's the way i show my love to them.

Skrg ni tempo dah lain. Dah mula menerima realiti bahawa yg parking kat blog ni bkn kwn2 aku je .. tapi bakal-bakal kawan jugak (sudi ke jadi kwn aku nih .. chewah .. ayat menggoda tu ..) Hehe ..

I started my blogging world secretly. Sampai sekarang adik beradik sendiri pun aku tak bagitau. Nape tah .. takut diaorg gelakkan kot? Hehe .. Nak war-war kat Fesbuk pun segan. Aku ni nampak je mcm bagus tapi sebenarnya hati kecut. Hahaha ..

Watever .. bak kata En. Ben, dlm berblogging ni yg penting HEPI. Aku tengah hepi ni. Bye korang .. Take care .. (ha .. dtg balik dah penyakit lama tu ..) Hehe ..

Alahai badan ..

Sakit siot. Baru 3 minggu tinggal class dah sakit sana-sini. Nampak sangat aku dah tua.

Coach tak bagi can langsung ..  5 .. 6 .. 7 .. 8 !! ha .. camtu la dia jerit .. hehe ..

Aku rasa ni la class yg paling mendera + 'fun' sekali. Bkn salah coach, badan aku yg terlebih manja sebab dah rehat terlalu lama .. tu yg rasa cam kena dera. Nak habiskan 'pumping' 8 kali pun terkehel, pada hal dlm byk2 'floor exercise' tu yg paling aku suka. Hehe ..

'Fun' pulak sebab step sume tunggang langgang!! hahaha .. Nak sehat punya pasal, aku redha kena dera. Hehe ..


Tuesday, September 21, 2010

Sungguh aku rindu ..

Rindu arr zaman belajar kat kolej dulu.

Masa tu jiwa muda ..sume benda aku nak cuba .. berkobar-kobar ... mulut laser berapi-api .. perasan cantek .. hehe .. Time ni sume main redah je, langsung tak pk risiko. Ala-ala berani mati la konon. Hehe ..

But wat to do ?? waktu brlalu ... dah tentu aku takkan jadi muda mcm dulu. Yg pastinya .. day by day.. aku makin 'kertu'. Hahaha ..


Sudah dapat 'Green light'

Yessszz .. Lampu sudah hijau .. jln la .. apa tunggu?
Aku suka sgt ni ... Tak sabar dah ni .. hehe ..

Mr. H-SUV yg ku bawa ke mana-mana bakal ditukar tidak lama lagi, dan digantikan dgn Mr. T-H pulak. Yg dari negara pandang ke Timur jugak pilihan hati. Taksub betul aku dgn si sepet yg suka tunduk-tunduk tu, kan. Sian ko Encik H-SUV .. habis madu sepah dibuang !! Hahaha ..

Budget approved. AJK2 lain dah setuju. Tunggu masa yg sesuai je. Bila ? Bila ? Rilek arr .. biar ku puas bercanda dgn Mr. H-SUV dulu!! Hehe ...

p/s :- dreaming is the best thing in life .. padahal Menteri Kewangan kata lagi 2 tahun !! hehe ..





Abang-abang hitam metalik dan menawan ..

Dulu kelibat diaorg ni selalu nmpak kat UIA je. Student la katakan. Skrg brsepah2 .. kat mana2 pun ada.

Dgr cite ramai gadis2 Melayu tergoda dgn diaorg. Not suprise lah. Heidi Klum model terkenal dunia pun jatuh cinta dan kawin dgn Seal. Khloe Kardashian kawin dgn Lamar Odom. Kakak dia si Kim pun dulu bercinta dgn Reggie (dah lama break ni .. ), Kimora Lee Simmons pun sama. Ha .. tgk tu .. ramai kan yg trgoda dgn diaorg.

Agaknya betul kot Abg2 Hitam Metalik (Negro) ni ada daya tarikan yg kuat. Mulut manis romantis giler versi madu + gula kot diaorg ni?

So .. wahai Lelaki-lelaki Melayu terakhir yg kacak brgaya dan masih 'bachelor' .. nampaknya saingan korang bukan calang2 org. Jgn kata gadis2 melayu .. Jelitawan dunia pun boleh trgoda. Hahaha .. Jadi bujang tua la korang.
.

P/s :- Rupa2nya betul yang hitam itu menawan dan metallic berkilat itu mahal!! Hahaha ..



Hari ni, Esok And Forever ..

Hari ni :-
I love u dear, sayang, baby, ayang, anja dn bla ..bla .. bla ..

Esok :-
Mula dh brsengketa .. ayat makin power .. dh pndai antar bunga (nak pujuk la tu .. hehe)

Forever ?
Blh caya ke?

For my female readers yg sedang dibaja dgn ayat2 power oleh anja, ayang, dear dan bla .. bla .. bla .. korang, tlg la jgn prcaya kalo dia ckp 'sanggup merenangi lautan api demi cinta pada korang' .... Laut Cina Selatan pun belum tentu dia lepas!! Hahaha ..

Hadiah dari Encik ... (Sila baca titik2 itu sebagai dot dot dot)


Encik ... (Saya panggil Encik ... sebab saya tak tau nama Encik yg sebenar .. hehe ..)

Mekaceh byk2 sbb bagi saya Kek lapis warna warni yg dikirim melalui Professor Dr. Rozana. Kabarnya kek tersebut dibuat sndiri oleh 'Madam' Encik.

Encik ... ialah 'readers' pertama yg bagi saya hadiah berupa makanan (cam tau2 je saya suka makan .. hehe) Buat org yg sume sapu dan tak memilih macam saya .. kek tu masuk dlm kategori sedap dan lazat (Madam jgn marah .. saya ni mmg jenis telus dan terus .. hehe) ..

Alahai .. dah la jadi peminat misteri saya sampai sanggup mendera mata,  kirim pulak kek lapis warna warni kepada Professor dgn pesanan 'Jgn lupa bagi Ella' .. terharu la saya Encik ... Sebab tu saya sanggup buat Entry Penghargaan utk Encik malam2 camni. Saya takut lupa kalo diperam lama2, maklum la ... saya suka makan kepala ikan dan kdg2 terminum air bersemut .. itu pasal graf pelupa saya ada naik sikit 'lately'. Hehe ..

Professor Dr. Rozana ... tima kaceh byk2 sebab mencadangkan blog saya ini kepada Encik ... beberapa bulan yg lalu sebab sejak itu, Encik ... telah mnjadi pengunjung tetap blog saya tanpa jemu. Tima kaceh juga sebab sudi berkawan dgn saya yg byk kekurangan dan bukan lah pandai sangat ni. Saya sgt mengkagumi sikap Professor yg sangat 'low profile' dan merendah diri. Saya suka sgt dengar cerita2 Professor tentang ragam2 student Professor yg brwarna-warni (Course Professor ni susah dan stress gila tahap 'Ultraman Taro' hehe ..) Kalo time 'marking paper marathon' tu .. saya rindu giler dgn Professor, sebab kesibukan dan keasyikan Professor melayan kertas2 tersebut membuatkan Professor lupa dunia dan SMS saya pun Professor susah nak layan... hahaha ...

Ala .. penat la buat entry suku formal camni. Saya ni sgt2 sempoi orgnya .. tak reti nak berbunga2 .. reti pakai ranting je. Sesekali wat entry camni .. rasa mcm bukan saya pulak. Hehe ..

Time kaseh sekali lagi. Saya harap Encik ... dan Professor akan 'Keep on reading ye'. Hehe ..




Sekian. Terima Kasih.

Aku baru lepas edit Surat Amaran kepada Subkontraktor. Baik punya 'warning' Boss aku bagi. Dah warning2 .. ujung2 dia cakap 'Sekian. Terima Kasih'

Hahaha ... Adat Melayu. Marah-marah pun sopan santun tetap dijaga. Subkontraktor tu dah kena 'warning' tahap gaban .. nak ke dia jawab 'Sama sama?' Dah tu memang format surat rasmi kita .. nak wat camna, kan. Hehe 

Pengajarannya .. Marahlah dgn berhemah. Jgn dgn emosi (mcm aku!! hehe ..)


Kenapa ko garang sgt kak?

Soalan dari 1 of my project team. Ha ah .. time kerja memang aku garang. Nasib la dik .. nak wat camna? Try duduk tmpat aku ... 5 projects on hand .. tender comittee .. 'Jaga' Boss lagi .. jadi Along korporat lagi (chase pyment la ...) Projek2 tu .. dari dpt LA sampai dpt CPC aku kena ambek tau.

Saat2 tak leh control emosi ..tertinggi sore .. termasam muka  .. rasa brsalah kat diaorg ni. Nak pulak bila ada yg ckp 'Ko ni kak ..sikit2 nak marah' Haiyoh .. come la we go for coffee after work .. sure u know y one ... hehe ....

5 projects .. 5 environments .. 5 diff problems .. Kalo tak tahan sgt aku nangis sorg2. Aku dulu sokmo pk nak quit, but always hold back sbb nak buat apa kat rmh tu sorg2? Jaga anak? Kalo ramai ok la .. terisi gak masa aku. Buat MLM ? Sori .. tak minat. Cari keja lain? Tak nak .. aku dah janji kat sini. So, parking permanent la aku kat sini ari-ari  .. sib baik ada Kak Senah, boleh gak aku layan lawak guling2 dia tu. Dia ni bagus .. time aku stress2 dia buatkan aku kopi .. Fuiyo .. AILEBIU la Kak Senah .. hehe ..

Aku rasa kan, kalo esok2 dah jadi Suri di rumah alamat merayap je la keja aku ari-ari. Byk agaknya tahi lalat kat kaki aku ni .. hehe ..

p/s :- Dgrnya ada projek baru otw ke meja aku . Haiyoh .. bersilat, bertai-chi, berkung-fu sudah. Kena cari bunga baru nih. Hehe ..

Monday, September 20, 2010

Selamat Tinggal ... Aku tak nak kat ko lagi !!

Selamat tinggal Berokband ku yg slow, lembab gile dan selalu menyakiti hatiku. Aku sudah menemui cinta baru yg bisa memberikan apa yg aku mahu. Aku tak nak kat ko lagi !! Pergi kau dari hidupku.

Maafkan aku kerana terpaksa berlaku curang .. Hahaha ..Time2 biol camni .. ha .. ambek korang .. punya la jauh aku merapu. Ok .. ok aku serius .. jgn marah .. hehe ..

I have disconnected my Broadband yg berasal dari wilayah 'M'. Boring betul .. slow giler line dia. Aku dah ada yg lain ... (kes main kayu 3 nih.. hehe) Tu la korang ... dok ngata rmh aku jauh la, ulu la, dlm utan la ..  see .. my house area got WiFi zone u know  .. cheap .. cheap one. Aku tak la particular sgt psl rega tu .. yg penting puasati, betul tak? Dah 2 pagi dah .. lepas sahur dan solat subuh aku tak tido balik (biasanya zzzz ..balik sbb kul 7.30 baru aku mandi) aku gi blogwalking and blogging. Marvellous ... sepantas ERL line dia. Suka aku!! Hehe ..



Jangan merepek lah ..

Berhenti merepek boleh tak? Aku pening arr. Jap-jap camni .. jap-jap camtu .. mana 1 yg betul ni? Byk tul versi ko eh. Konpius arr babe ..

Kot ye pun nak merepek, biar la dgn 'class' dn brgaya mcm adik merepek ni. Baru la berbaloi aku melayannya .. Hehe ..

p/s : buat adik merepek, keep on merepek ya. Akak suka .. Hehe ..

Terima Kasih Encik ...

Dah lama nak buat entry ni. Tapi kesibukan buatkan aku asyik lupa .. lupa .. dan lupa lagi. Hehe .. Entry ni ditujukan khas buat Encik ...... (serius .. tak tau nama)

Encik ....

Menurut teman rapat saya, Professor Dr. Rozana yg bertugas di UiTM Puncak Alam, Encik sgt suka 'parking' di blog saya ni. Katanya .. Encik akan lepak di sini pada waktu mlm dan akan mula mengembara di sini sehinggalah mata Encik berpinar-pinar (Wow !! mata letih tu .. sian dia .. tapi saya suka!! hehe ...).

Encik ... Terima Kasih byk2. Kesudian Encik mengarahkan jari dan mata2 Encik 'parking' di blog saya ini sgt2 saya hargai.  Oh .. dont worry .. 'parking is free here' .. so .. duduk la lama2 .. hehe ..

Secara jujurnya .. saya tak sangka tulisan2 saya yg berkonsepkan santai dan ringan2 ini brjaya menarik perhatian Encik (serta readers yg lain). Saya tak pandai dan sehebat org2 lain yg berani menyentuh isu-isu semasa dan hal-hal dunia. Saya menulis sejujurnya dari hati. Blog ini juga sarat dgn emosi2 saya dan tidak berilmiah seperti blog org lain (kalo korang nak ilmu gi cari Professor Dr. Rozana tu .. hehe . )

Encik ... keep on reading ya sbb saya seorg yg sgt rajin mnulis (wah .. puji diri sndiri!! Hehe .. ).

Dah trlanjur saya mmbuat n3 Terima Kasih ni .. saya nak pjgkan sikit je lagi .. jgn marah ye Encik ..... Terima Kasih readers .. appreciate korang sume. Terima Kasih juga buat Encik Ben kerana mnyenaraikan saya di Blog List Encik Ben (sumpah .. dh lama nak ucap Terima Kasih ni .. hehe ..) Satu je nak tanya .. Kenapa saya duduk dlm 2 kategori (Tulis Diari dn Botol Susu) eh ? Ada kesilapan di situ atau .... Tapi tak kesah la Encik Ben .. letak la kat mana2 pun .. saya ok je. Hehe ..
Opsss .. cukup .. nak ucap Terima Kasih pun pjg bebenor, kn (ini kalo jdi lecturer sure student2 boring punya .... hehe) Dah pukul 7.00 pagi .. saya nak mandi, nak iron baju dan nak pegi keja. Good Bye semua. Mudah-mudahan prjalanan kita hari ini diberkati. Amin.



12 mlm, 20 September ..


Penat giler weih ari ni. Hari ni posa tapi tak sahur tak makan apa-apa .. turun naik ke tingkat tiga dekat 4 kali. Bkn pakai lift tau .. pakai kaki. Sok tender tutup ... kena stay lagi. Tapi tak gak boleh compile mlm ni,dah tentu sok pagi2 kena sambung. Tak suka la benda pending2 camni, buat mind aku tak clear je. Rushing lak tu. By 11.15 tomorow morning the document must be bind, seal and ready to go. Wah .. ala-ala amazing race la aku esok. Hehe .. Tadi pkul 10 lebih ada jiran dtg beraya. Byknya perkara-perkara dlm kepala aku, kan ..

Adoi !! Camna la mlm ni boleh trmasuk dlm spesis 'Batman' ? Org lain kalo penat senang tido .. aku?? Sok pagi nak bangun awal .. nak sahur. Wahai mata .. ko nak kena  dera dgn minyak serai wangi lagi ke?? Hahaha ..

Good nite readers (ada lgi ke time2 camni?) I'm going for lepaking at my beloved bed. Nak mula dgn kalimah Bismillah ..hopefully tak sampai khatam dah boleh tido. Hehe ..


Bukan Tak Sudi ..

Aduiii .. aku dah la frust tak dpt pegi .. Kak Nani pulak usik-usik cakap aku tak sudi. Bkn tak sudi kak tapi .. aduh3 .. busy + penat giler .. giler penat (ela copy akak eh .. hehe ..) ari tu. Yg paling tak tahan sekali bila Kak Nani siap ckp dia masak best2. Hua ... Kan dah double frust!! nak nangis ni. Hehe ..

Tak pe kak. Jgn susah2. Ella tak demand .. Nasi dn sambal belacan pun i rela .. Kita jmpa lain kali ye kak. Ella janji. Hehe ....

Wey .. ko tak da keja ke??

Bila diaorg tgk kita aktif berblogging .. berfacebooking .. mula la diaorg tanya kita soalan tu ..

Ele .. pandai2 la bahagikan masa. Tak ganggu keja aku pun. Kalo ganggu, dah lama kena sound dengan Boss, kan Boss kan .. hehe ..

Do u know that i have a lot of drafted entry in my Draft Box? Kdg2 lebih dari 10. During my free time (especially malam) aku taip entry byk2, pastu aku kuarkan satu-satu. Ada gak entry yg aku 'type on-the-spot' tapi yg ringkas2 arr .. 5, 6 baris je .. takkan la aku ambek masa sejam utk siapkan kot?? Hehe ...

Aku tak tau la dari mana Blogger lain dpt idea utk berblogging tapi aku biasanya tulis tentang benda2 dan peristiwa keliling aku. Kdg2 dpt idea masa tgh bwk keta .. masa borak2 ngan member. Slalunya aku tulis dulu  'main title' n3 tu kat kertas .. takut lupa!! 1st thing sbb dah tua .. 2nd thing sbb byk sgt mkn kepala ikan .. tu yg graf pelupa skrg ni mnjadi2 tingginya!! Hehe ..

Aku pun byk keja la bkn ko je .. Tapi aku pandai bahagikan masa .. tu yg no hal tu .. hehe ..



Sunday, September 19, 2010

Dear Sista ..

Dear Sista ..

I have visited the site last Saturday. Sorry i didn't count u in for the site visit. Seriously .. i thot u are not interested with my plan and idea. I heard that u are hurt with my action. Dear Sista .. please dont 'merajuk' with me. I feel bad.

Weih .. ko jgn la nak sentap2 ngan aku. Sok2 aku bwk arr ko gi sana pulak. Bkn jauh pun .. dekat je. Dah tua2 cam kita ni, kan .. kalo merajuk tak da nya nampak manja ..  mengada ada arr. Hehehe ..

Anyway sista .. AILEBIU bebeh .. muah3... hehe ..


Ha ?? Quota dah cukup ??

Padan muka. Sokmo syok sendiri. Ambek gambar sendiri .. pastu taruk kat sini. Ha ..kan quota dh cukup. Tak leh dah nak upload gmbar kat sini.

Eh .. ok la tu. Korang dtg nak baca2 je, bkn nak tgk muka aku pon .. kan .. kan .. kan ..

Tuan blogspot kata .. kalo aku nak upload gmbar pasni .. kena la bayar sendiri. Shld i or shldn't i?? Tgh pk2 ni. Jeles arr .. tgk korang dok upload gmbar memasing .. aku pun nak la jugak. Camna eh ? Jap-jap. Nak tnya kekwn jap.