Tuesday, November 30, 2010

Aku Blogger ! So What??


Haha .. Segmen Aku Blogger ! So What?? anjuran Adik Ben sangat menggoda. Dan kerana tergoda, kakchik join. Haha ..


OK .. Header dah ada. Tajuk dah ada .. link pun dah buat.


Next .. Keep on reading, jgn benti di sini ok. Hehe ..
Aku kakchik@ella or norzaila. Work as Executive Secretary cum Project Coordinator, 1 got 1 bodyguard (anak lelaki aku le ...) yg menemani aku ke mana shj aku pegi. Nak tau lagi tentang aku?? Baca kat sini eh. Chewah .. chewah .. promot diri nampak!! Haha .. 


Dunia blog tiada sempadan. Terlalu luas. Makin byk menulis, makin byk lagi mahu ditulis. Tak caya tanya Ben. Haha ... Nowadays Blog bkn saja jadi tempat cari infomasi, dah jadi medium pengiklanan jugak. That's y la wujudnya En. Nuff tu. Hehe ..


Nape aku nak jadi blogger?? Cos I have plenty of time, especially at nite. That's y i want to be a Blogger. To fullfill my time .. isi masa lapang la weih. Apa da mau speaking London? Sgt tak berbangga dgn Bahasa Ibunda, kan. Padahal dulu penah tulis entry tentang bahasa ni.  Hehe .. Opss .. penah jwb di sini jugak.

Seronok blogging. Segala-galanya ku tuliskan disini. Yg hot pun ada .. yg cool pun ada. Kadang-kadang aku buat blog aku mcm diari.. Paling manis bila aku dapat ramai kawan baru, walaupun kadang-kadang aku rasa mcm dah gila lepas jadi blogger nih. Hehe ..

The negatif part about my blogging world ialah bila aku dianggap sengkek!! Ha .. tak sakit hati kau sebagai Blogger bila org ckp kita camtu?? Aku jwb penuh emosi di sini. I think u guys especially bloggers should read the entry yg aku gelarkan entry berdosa tu. Bkn apa .. lepas post n3 tu rasa berdosa pulak.  Mcm menunjuk-nunjuk lak eh. Tapi bak kata my fren .. aku cuma mempertahankan diri sendiri dan blogger-blogger lain. Alahai .. bila pulak la blogger-blogger ni lantik aku sebagai heroin!! Hehe ..  Lagi 1, pernah org kata kat aku Blogger ni bodoh!! Mana-mana pegi ambek gambar!! Kau tu yg tak paham, kita lak yg dikatakan bodoh!! Apa da ... 


Blog utk cari nama?? glamer??  Owh .. tidak sama sekali. Walaupun nama aku mcm 'Diva rock Ella' tapi aku tak cari nama dan glamer kat blogging world nih. Tak caya?? Baca kat sini. Glamer dan nama tu nak pegi mana?? Tak da makna la ..


Banggakah aku menjadi Blogger?? Yup. 100% bangga sebab aku dapat ramai kwn baru. Bila entry-entry aku dibaca, bila ramai sudi berkawan di alam maya seterusnya berjumpa di alam nyata, terasa diri begitu berharga. Haha ..


Eh korang .. mana-mana yg jadi belum jadi blogger tu, mai la join aku. Dpd buang masa main game ke, jadi Mat rempit ke .. baik korang bukak blog. Eh .. sempat lagi promote eh. Hehe ..











Tingkap-tingkap yg terbuka ..

Senang nak lompat kuar ..
Just press 1 button. Done!!

Selamat berFB, berYM, berBlog dan bekerja dlm waktu yg sama, Frens ..


Remember to 'standby the windows.' Haha ..



Monday, November 29, 2010

Ini merapu. Jangan Baca ..

Hati adalah sangat sedih. Rasa adalah macam-macam ada. Mood adalah sangat down. 
Apa pasal?? 

Hmmm ... pasal berita malapetaka yg menimpa kwn baik aku pagi ini. Sedih la bagi pihak dia. Pelik ke bila dia yg bermasalah aku yg sedih??

Hello .. hidup mcm rantai. Kalau kita kawan .. kau sakit .. aku turut terasa. 
Itu la namanya 'Fren'

Camna eh nak upkan mood yg down nih??
Eleh .. mana da sapa nk jwb, kan.
Terang2 dah tajuk n3 - Jangan Baca.

Ada ke yg baca??
Ish .. degil la u nih. Babab kang.
Hehe ..



Ada aku kesah?? atau Perlu kah kita kesah??

Kdg-kdg ada perkara yg perlu kita ignore .. wat tak tau .. watever .. or .. Ada aku kesah??
Kdg-kdg ada perkara pulak yg perlu kita kesahkan.

Pandai-pandai la timbang sendiri. 



Blog Ben Ashaari mcm Kedai Mamak!!


Korang rasa dia mcmana?? Hebat?? Meletop?? Dia kata baru setahun lebih sikit je umur blog dia ni. Muda lagi tu .. baru nak pandai berjln. Tapi .. Wow!! Follower dah lebih 5000, entry pun dah hampir 5000. What ?? 5000?? Wah .. kuantiti meletop!! Banyak gila kuantiti entry dia, kan. Blogger tegar la ko ni Ben!! Haha .. 


Aku rasa?? Tak yah citer arr. Dah byk kali rasaku aku tulis  kat sini dan kat sini. And finally jumpa dia kat sini.

Pada aku, Blog Ben Ashaari diterima ramai sebab Blog dia mcm Kedai Mamak. Santai lepak kedai mamak, kan. Nak ringan-ringan?? Roti bakar ada. Nak yg berat?? Nasi Bariyani ada. Sama la mcm Blog Ben. Yg berat?? Berita semasa ada. Yg ringan ?? Korang baca arr dia membebel, blh la nak senyum kambing sorang-sorang. Hehe ... Nak shopping?? Blh jugak sbb blog dia pun mcm 'brochure', byk iklan kat situ. Information counter pun ye jugak ... ada gak dia selit info kat situ.  Macam-macam ada dia ni. Oh ye, kdg-kdg dia pun buat blog dia macam ni.


Yg penting, sume org blh terima. Budak sekolah, budak remaja, yg kawin, tak kawin, yg mak-mak mcm aku, yg pokcik-pokcik dan yg nenek-nenek. Readers dia luas .. dia tak sasarkan golongan tertentu je utk blog dia ni. Sama mcm Kedai mamak, sume golongan blh terima, kan Adik Ben kan. Haha .. 


Owh .. Hari ni besssstday eh. Ok lah Dik, Happy Birthday. Moga sentiasa dirahmati dgn kasih sayang Allah S.W.T. Keep on rocking the blogging world eh. As long as niat kita baik, tak kacau org, tak maki hamun org, tak pandang rendah keupayaan org lain .. InsyaAllah ada jalan utk kita. Jgn ckp besar dan over perasan tau. Nanti Tuhan tak sayang kita dik. Alamak ...Pagi-pagi Kakchik dah membebel mcm ustazah!! Hehe .. 







Sunday, November 28, 2010

Bukit Bintang, Bintang Walk dn Dataran Merdeka bersama Cik Spears

Bukit Bintang?? Dulu-dulu aku jalan kaki ke Sg. Wang Plaza tu. Punya la dekat dgn rmh. Hehe .. Masa tu tak da monorel, tak da LRT, tak da RapidKL. Yg ada Bas Mini Wilayah, Bas Toong Foong, Bas Sri Jaya. Nostalgia sungguh la. Hehe .. Dataran Merdeka?? Tmpt bersejarah kebanggaan rakyat Malaysia lah. Ada sapa-sapa tak tau? Malu lah jadi warganegara!! Hehe ..

Penuh keta ..

Kat Pavilion

Decoration Christmas kat sini sgt cantek

Show lagu Arab kat luar Pavilion
Ramai Pak Arab ikut nyanyi weih. Rasa cam kat Arab pulak.

Kumpulan Sofaz depan BB Plaza ..


 A grup of Breakdancers depan Bgn Yayasan Selangor
Budaya 'breakdance' dh kembali ke?

 Tetiba je dh sampai Bangkok. Hehe ..

Eh .. kat Arab lak? Haha ..

Atas rasa cinta pd negara, 
rela ku peluk Tiang bendera itu. Hehe ..

BMW sport tu cantek weih ..
Lgi 5 tahun blh tak darling?? Hehe ..

Bangunan Sultan Abdul Samad warisan negara

Seharian melayan Cik Spears. Eh silaps!! Dua hari lah. Pagi Sabtu ke Spa, mlmnya ke Bukit Bintang dan Dataran Merdeka. Balik kul 3 pagi. Kul 8 gi aerobik, kul 12 tnghari dah sampai KLCC jumpa blogger-blogger femes nih. Mcm Superwoman tak aku?? Hehe .. Alhamdulillah .. Tuhan bagi kesihatan yg baik. Moga berkekalan. Amin.


Utk yg dh kawin. Yg belum pun boleh. Hehe ..

Tuhan kata ... Kawin utk mengembangkan umat Muhamad
Tuhan kata ... Kawin utk menghalalkan yg haram
Tuhan kata ... Kawin utk berkongsi hidup


Berkongsi hidup? Berkongsi katil, bilik air, segala benda nak kena kongsi pas kawin eh.
Tapi ada gak yg tak nak share, kan??
Dlm bahasa yg lain "BERKIRA!!"
Ramai yg mcm ni. Pegi pasar .. Claim kt En. Suami. Beli brg dapur .. Claim jugak!! Baju raya anak ?? Lagi la dia claim, kan.  Tak paham .. tak paham .. Bkn kah kawin itu 1 perkongsian hidup? Takkan sanggup kongsi katil je kot? Lgpun as a mother and wife, bkn kah kita patut rasa bangga kalau dpt menyumbang serba sdikit utk En. Suami dan anak tercinta? Kasi la diaorg bangga dan hepi sikit dgn kita. Takkan sbb dia berduit, kita perlu 'Berkira' dgn dia??

Apa pun, lain org lain cara, kan. For me .. I tak berkira lah. Bkn shj dgn En. Suami, dgn kwn-kwn jugak.  Rezeki Tuhan bagi, kalo kita kongsi .. lagi berkat. Percayalah.


Ben Ashaari, Cik Spears dan Cik Bunga ..

Wiken yg super sibuk dan superb lah. Siap jadi pemandu pelancong utk Cik Gayah Spears yg dtg dari jauh pastu boleh lagi bawak dia jumpa kwn-kwn blogger yg lain, Shara si Gadis Bunga dan Ben Ashaari. Perlu sebut ke sapa dia?? Tak yah arr .. korang sure kenal tuh. Dlm sibuk ke sana sini, Sabtu mlm tu pun aku smpai rmh dah pukul 3 pagi Ahad, pukul 8 pagi Ahad tu sempat lagi ke sini.

Sume blogger. Paling depan tu 'Blogger to be'
Dh timbul minat dh nk brblogging dh anak aku ni
Molek sgt la tu .. dari buang masa main game

Kita cite-cite, makan minum dan gossip-gossip. Hehe .. Pas 2 jam kita 'chao'. Hope to c u fren later-later. Haha ... Pas antar Cik Spears naik bas di Jln Duta, sempat lagi SUV ku 'divertkan' ke Kota Damansara jumpa Mak Dara Terdiva. Pastu baru balik ke Sg. Buloh. Eh .. cam 'Bloggers Day' lak ari ni. Hehe ..



Saturday, November 27, 2010

Gaia ... Gaia ... Gayah??



Selepas bermesra di alam maya, mari lah bertentang mata di alam nyata.  Ada sudi?? Hehe .. Cik Gayah Spears turun KL dan bermalam di rmh aku semlm. Gayah Spears ?? Kaum kerabat Britney Spears ke apa dia nih!! Hehe .. Molek sgt la tu. Aku Ella .. dia Spears. Dua-dua star!! Haha ..

Ari ni dah bersantai-santaian membelai diri di Spa. Mlm ni bakal ke Bkt Bintang dan esok bakal meredah KLCC bertemu seorg blogger yg tersgtlah popular yg blognya meletop-letops mcm goreng pisang panas. Haha .. Sapa ?? Sapa ?? Rahsia .. Sori geng. Cannot tell u now.. Mana leh suka-suka bgtau, kan. Kena la tanya tuan punya blog dulu. Nama pun blogger femes meletop-meletop, aku yg berpangkat kakak ni kena la jaga privacy dia beb, kang kena serbu kang!! Chewah .. sesekali nak gak berlagak tak beragak mcm 'seseorg' tu !! Haha ......








Thursday, November 25, 2010

BERLAGAK TAK BERAGAK!!

Meminjam kata Parajamaludin di salah satu FB status dia - BERLAGAK TAK BERAGAK!! Para hebat. Dia sokmo ada ayat power. Jgn terkezut kalo ada n3 dia yg korang tak paham sbb trlalu mendlm maknanya. Nama pun Student English Literature UIA. Haha .. Pinjam kata-kata tu dik. Nak buat n3. Sebagai ganjaran, nnti kita setimboat tgether. Nisha skali eh. Hehe ..
 
Tu la org kita, kan. Asal ada nama je .. terus Berlagak. Tak Beragak lak tu. Toleh arr kiri kanan depan belakang atas bawah dulu weih. Kan rezeki Tuhan yang bagi. Terserah Tuhan  lah nak kasi rezeki kepada sapa-sapa yang disayanginya. Di sisi Tuhan, status kita tetap sama - "HAMBA". Tang mana ko lebih?? Dunia?? Blm tentu. Hehe ..


Ramai kan org camni. Baru naik pangkat sikit .. baru kaya sikit .. baru dpt attention sikit .. dh Berlagak tak beragak. Lupakah hidup seperti roda?? Like roller coaster?? 


Rimaslah. Hehe ..
















Ju jue lah ..

Hai .. nama saya Ju jue. Saya se ekor kucing yg comel,  menawan dan disayangi ramai. Umur saya .. umur saya bape eh? Entah la berapa umur saya.


Comel kan saya. Ni antara org2 yg syg saya tau.
Ramai lgi nih. Hehe ..

Haha .. cite kucing lak Jumaat nih. Saya syg kucing. Sapa lagi .. Ada tak yg segeng dgn saya??



Mangsa Korban ..

Korban. Ada masanya perlu berkorban. Perlu melakukan pengorbanan utk org lain. Kerana hidup kita mcm rantai dan bukan sendirian. Maka sikap pentingkan diri sendiri ataupun 'Jual ikan' (selfish) haruslah dijauhkan. Jgn sesekali sesal sesudah berkorban. Rela dan redha saja la ye. Tuhan kan ada.





Bila kita dikata orang ..

Bila kita dikata orang .. sepatutnya kita muhasabah diri. Chek kiri .. chek kanan .. depan dan belakang. Bkn lagi meninggi dan menaikkan diri. Bkn merasa kita lebih hebat lagi. Betul tak??


Cuba la ikut resmi padi ..

Seperti acuannya lah ..

Malam semlm kuar dgn Sifu. Sifu tanya .. Anak u bapea?? Pompuan ke lelaki?? Eh .. Sifu ni. Buat-buat lupa atau mmg terlupa?? The way u tanya mcm semlm tu sesi suai kenal kita la. Hehe ..

Sifu syg, jgn bimbang. Semua jawapan ada di sini. Rajin-rajin selongkar ye. OK back to soalan sifu tadi. Berapa?? Pompuan ke lelaki?? Dah tentu aku jwb sorang dan lelaki. Nak tau lebih baca kat sini. Hehe ..

Pastu Sifu ckp 'U kalau ada anak pompuan mesti cantek. Sebab u pun cantek'. Pdhal tgh-tgh mlm tu bedak, lipstick pe benda pun tak da. Haha .. Korang jgn marah, jgn jeles. Ni Sifu cakap, aku repeat je. Hehe ..

Well, setuju tak korang kalau aku katakan yg kita ni seperti "acuannya" lah. Agaknya Nenek, Moyang, Tok Ayah, Che', Mama, abah, mak-mak sedara aku sume cantek-cantek kot?  Tu pasal aku pun korang cakap cantek padahal aku tgk biasa je. Eh .. mcm tak bersyukur pulak aku nih. Syukur .. Syukur. Hehe .. 


Apa pun, itu sume kerja Tuhan. Dia jadikan kita seperti ini dan itu. Cantek atau tidak itu ciptaan dia. Kerja dia. So, Sifu .. saya jwb kata-kata Sifu di sini ye. SIFU NAMPAK SAYA CANTEK SEBAB TUHAN JADIKAN SAYA CANTEK DAN SEBAB ACUAN SAYA PUN CANTEK-CANTEK JUGA. TERIMA KASIH TUHAN SBB JADIKAN SAYA BEGINI. SAYA BERSYUKUR DENGAN APA YG TUHAN BAGI. AMIN.


So .. back to the title. Kita ni 'seperti acuan' kita lah. Btl tak?? 












Wednesday, November 24, 2010

Wangi lah ..


Bukak je pintu rumah, disambut dgn bau wangi.  Suka tak?? Nak tak camtu?? Hehe ..

Saat paling best ..

Front view. 
I use 3 candles for maximum result. Haha ..

Where do we belong??

Selalu kan org tanya kita camni ...
'Awak org mana?'

Kalau korang kat tempat aku ..
Korang jawab apa??

Abah dari Kelantan .. Mak dari Perak .. Aku lahir KL
So ?? Where do i belong??
What is the perfect answer for me??

Aku pernah jawab Kelantan. 
Tapi ada org kata 'Aku bukan org Kelantan .. '
Sedangkan Mak-mak sedara aku di Kelantan pun
blh sahkan aku darah sana. Eh .. Abah aku lgi la boleh, kan
Tetiba je ada org lain tak leh terima ye
Nape eh?? Hanya dia yg tahu jawapannya. Hehe ..

Biarlah. Ella tak kesah .. tak marah pun. Hehe ..

So, back to the question
Where do we belong actually??
Ikut belah abah .. ikut belah mak .. or ikut mana kita lahir ??

Anyone can help me ??
Please .. tlg blh?? Hehe ..


p/s : Kalo Cina cnfirm follow father. Tak pening. haha ..

Wednesday dan Rabu. Samalah tu!! Hehe ..

Wednesday. Rabu. Kita suka bila dia dtg. Sbb dia dan kita sama. Tengah-tengah. Kita suka tengah. Rasa selamat je bila duk tengah-tengah. Sbb ada si hujung-hujung tolong kepit dan jaga kita. Kita tak suka duduk hujung-hujung. Tak da org nak kepit dan jaga kita nanti. Hehe ..

Pagi Rabu kita marah org. Kita marah sbb dia selalu gunakan kita. Bila Boss suh dia buat apa-apa dia cepat "YES SIR!!" Pdhal dia tak tau. Pastu dia carik kita. Depan Boss dia mengaku itu keja dia. Byk cantek kau? Tak habis-habis nak gunakan kita. Not 1st time tau. Kita yg brtungkus lumus kat belakang .. dia gah ke depan dpt nama. Nape tak cite  yg sbnrnyaa ??  Dia ambek kesempatan atas kebaikan kita lah. Byk kali dah. Kita sedih+marah. Kita hilang sabar. Kita 'fire' dia terus. Habis sume ilmu 'Fire Ultraman, Power Rangers' kuar. Kita jarang marah. Biasanya kita kontrol .. kita tak nak marah. Tapi tu lah .. terlepas jugak. Bila sesekali kita marah ..  buruk !! buruk sgt. Kita sendiri tak suka tgk kita marah. Sbb pastu kita akan ambek masa utk ok balik. Nak wat camne, kita manusia biasa, kan. Tak sempurna. Hehe ..


Ambek gmbr sendiri utk hiburkan hati.
Eh .. cop .. cop .. nak iklan jap.
Kita pakai baju baru. Reganya lagi mahal dari opiswear 
yg kita slalu beli kat kedai Setan di KLCC tu (Isetan le ..)
Nape entah mahal ?? Suka pnya pasal kita beli jgak. 
Hehe .. Kecoh je kita, kan. 
Org len beli lg mahal tak kecoh pun!! haha ..

Masa online dgn Boss,  Kak Cool snap foto kita
Bkn acting ye. hehe ..

Kita makin syok berfoto-an .. 
kita suh Kak Senah ambek foto kita lagi.
Mengada, kan. Hehe ..
Alamak .. tak perasan belt senget.
Malu!! Hehe ..


Lunch hour kita berterapi utk pujuk diri. Kita beli benda ni dan benda ni. Habis dekat 1000 tghari ni. Tak pe lah .. sekali sekala. Hehe .. 

Eh .. eh .. kesian awak semua kan. Kena baca n3 merapu kita. Mintak maaf la ye. Ini cara kita utk menenangkan diri. Kita tak harap pun awak suka entry merapu camni. Hehe ..



p/s :- baru lepas borak dgn Mak Johor. Tu psl 'kita-kita'. Famili kat Johor suka ckp kita-kita .. tak pernah ber 'Aku'. Hehe ..





Tuesday, November 23, 2010

Bagi aku itu "KUNCI"


As i told earlier, i'm not interested to participate or involve with you anymore. Sudah tutup pintu hati dengan mangga yg paling kuat dan kuncinya sampai sekarang aku tak jumpa.

Unless tomorrow .. if i find the key, then my heart is open for you. Ataupun, apa kata kau Bagi aku itu "KUNCI" perhaps i can open my heart for you. Hehe ..


Buat masa sekarang .. No way, Fren. Titik.




p/s :- Buat fren-fren yg lain .. Love u lah. muah .. hehe ..









Lembu punya susu .. Sapi dapat nama

Penting sangat ke nama??
Sampai sanggup mengaku hasil kita
Walau hakikatnya ...

Cukup lah yg dulu-dulu tu
Tidak akan berulang lagi
Titik.

Monday, November 22, 2010

Berpada-pada atau over ??

Yg mana satu pilihan korang ye??

Dlm Islam, bukankah kita disuruh berpada-pada??
Tapi kenapa masih ada yg over??

Sebab itu pilihan masing-masing. Btl tak??


Sukatik dialah nak bwk keta over laju ke .. 
gelak over kuat ke ..
makan over kenyang ke ..
kenduri kawin over grand ke ..
mekap over heavy ke ..
over diet ke .. over .. ala .. segala mcm over lgi la ..


Asalkan tk kacau org, pe salahnya, kan.
Hehe ..


Tpi sbnrnya tak baik eh ..
Sbb Islam suruh berpada-pada (brsederhana) ..


Watever lah. PILIHAN MASING-MASING
Pandai-pandai korang memilih ye. Hehe ..








Hai ... I'm Zirana.

Hai Frens. I'm Zirana. I might be the rescuer that you are looking for. I am very user friendly, affordable and comfortable. Want to know more about me? Please feel free to visit me here. Hehe .. Tetiba je jadi Promoter baju dalam pelangsing. Haha .. Korang, kalau nak merasa kena peluk dari pagi smpai petang atau pun nak kecikkan part-part tertentu pada badan .. cuba la Zirana ni. Selesa weih. Tak da tulang besi kat depan atau belakang yg akan buat korang rasa tak selesa. Murah lak tu. Aku dulu pakai Premium Beautiful .. sepsg pun dah RM2000 babe!! Yg ni baru RM150. Hehe ..

Byk kegunaan dia. 
Siap dgn sarung lengan dan sarung lutut sekali
Elok utk yg sakit lutut nih. Hehe ..

Complete set!!
Aku nak cuba .. jom la korang
Tak kesah arr kalo korang dh kurus pun,
sbb fungsi dia lbh kpd utk jaga kesihatan

Jom kita melawat Zirana kat sini. Sambil tu, kita amalkan gaya hidup sehat. Hehe ...

p/s : Can order thru me also. E-mail me at kakchik_ella@yahoo.com. Selamat mencuba korang. Hehe ..




Ada Aura lah!!

Perkataan aura sgt femes disebut masa Fenomena Mawi dulu. 1 Malaysia dok brcakap tentang 'aura' dia. Hebat dan dasyat dia nih. Walau ramai  yg mengutuk dan tak suka, he was named as 1 of Millionaire Artist in Malaysia, selain dari KRU, Datuk CT, Aznil dan .... aku pun lupa dah. Betul la tu - Ajal, jodoh dan rezeki di tangan Tuhan. Aku biasa je, bkn fanatik dia dan tak penah terpikir pun utk mengutuk dia.  Nama pun jodoh dan rezeki di tangan Tuhan, sapa la kita nak kutuk dia kawin dgn sapa .. cmna dia leh kaya raya ... Itu sume kerja Tuhan lah, bkn keja kita. So, duk je diam-diam, jgn ckp apa-apa mcm aku ni. Hehe ..

Alahai .. jauhnya aku merapu. Camna la 1st paragraph tu blh bagi kat Mawi lak!! Hehe .. OK lah. Lets talk about 'aura' or 'karisma'. Certain people was gifted by God with 'Aura'.  Bila lalu je .. sume memandang, walau cuma ber T-shirt pasar mlm dan selipar jepun. Everyone start looking, talking or judging without knowing he or she. Ada org pulak langsung tak da aura. Lalu lalang 10 kali pun tak da org pandang!! org tak heran pun. Maka terpaksa lah dia dress up gila-gila .. atau buat la apa yg patut ikut kreativiti dia utk tarik perhatian org. 

Kuasa Tuhan, kan. Dijadikan tiap-tiap insan itu berbeza dan istimewa mengikut caranya sendiri.

Ha .. tu je la nak ckp pasal aura nih. Sian korang kena baca entry tak cukup isi ni. Haha .. Sok-sok la eh. Nanti aku 'dig-dig' lagi pasal aura nih. Kalo dpt kang maka akan menyusul lah Part II. Kalo sesapa nk sambung kat kotak komen ni pun ok gak. Blh kita berkongsi idea. Hehe ..


Coffee Time. Mai secawan ,,,,

OMG. My 3rd cup of coffee for today. Padahal Dktor ckp i blh ambek se 'cup' sehari je. Tgk tu .. yg ke 3 utk hari ni. Gila kopi!! Hehe ..

Ada sapa-sapa mau jadi Gila Kopi spt saya?? 
Mai secawan ... Hehe ..



Sunday, November 21, 2010

Updates!!

Haha .. tersangat lah busy Isnin nih. Dari Sg. Buloh ke Putrajaya .. dari Putrajaya ke Kuala Lumpur. Baru nak duduk dah Big Boss kata URGENT. Pantang nampak muka aku. Hehe ..

Thnks for visiting me yg tak da updates for today ye. Eh .. yg aku taip ni bkn update ke?? Hehe .. Maafkan saya yg tersgt busy sampai sakit kepala dah ni. Auto publish jammed pulak .. padahal byk drafted entry dah set. Ni pun curik tulang jap nih. Tak pe .. Boss tau, tak dosa. Hehe ..

May u have a good and exciting week frenssss ...


Tamat sudah 'HOME ALONE'

Tamat sudah 'HOME ALONE' siri akhir (blh caya ke? hehe ..) bagi tahun 2010 ni. 

Bagus jgak ye sesekali berpeluang to be alone.
Hehe .. 

Saturday, November 20, 2010

KEDAI MAMAK

Kedai mamak dulu dan sekarang jauh bezanya. Dulu kedai mamak tempat minum Teh tarik, Roti canai, Rojak, Ayam goreng rangup, Kari 'power' dan yang seangkatan dengannya.

Skrg kedai mamak dh ada 'Western' .. dh ada Tomyam. Ada yg sudah bergelar Bistro. Chewah ..chewah .. sudah upgrade. Hebat!! Hehe ..

Byk yg sudah ada WIFI Free Zone. Wah .. Fesbuker dan Blogger suka nih. Hehe .. Ramai gak org MLM yg buat perjumpaan di sini. Kaki bola, kaki wrestling jgn cite lah, memang dari dulu lagi dah bertapak kat kedai mamak nih. Hehe ..

Apa hebatnya Kedai Mamak?? Hehe .. Kedai Mamak is a sucessful Product of Marketing lah. Mcm-mcm ada. Ringan-ringan .. berat-berat .. santai-santai .. serius-serius .. sume ada. Sume org blh terima, kan!! Yg biasa-biasa ada, yg 5 bintang pun ada. Kayu dan Pelita - dua2 mahal!! Kan korang kan .. Hehe .. 

Yg ni klasik sikit weih .. tp lawa gak ..



Ingat lagi dak n3 ni? Mmg sah musim mkn Nasik cantek dan sedap la. Kalo kat rmh nasik putih je. Hehe ... Mlm semlm dapat satu lagi Jemputan. Uncle aku gak yg menjemput  ni. Dia Tuan Kerusi (Chairman le ..) Kumpulan Karangkraf.


Kad jemputan adik aku sampai rmh aku
Kad aku lak sampai kat rmh kakak aku
Sure Cik Secretary konpius ni. Hehe ..


Wah .. nampaknya 27/11, 5/12 dan 11/12 ada 2 jemputan. Bygkan 3 minggu berturut-turut aku ada 2 jemputan kawin pada hari yg sama. Ada yg 1 kat Teluk Intan, 1 kat KL. Yg 1 lagi tu .. 1 kat Temerloh, 1 lak kat Sg. Buloh. Hari yg sama weih!! Haha .. Jadik Superwoman lah aku nnti. Hehe .. Tak pe lah,  that's show that people like us, rite. Ingat gak org nk jemput kita, kan. Maka akan berkejaranlah aku ke sana sini utk memenuhi setiap undangan. Korang kalo nmpk baju kurung aku senget benget buat tak tau je tau. Tu tandanya aku dh penat tahap maksimum. Hehe .. Aiman, cuti sekolah tahun ni tak yah la mimpi nak ke mana-mana ye. Hehe ..





Friday, November 19, 2010

Rumah Terbuka Karangkraf



Kalau dah Ayah Sedara yg menjemput .. maka harus datanglah jawabnya. Kan aku anak buah yg taat dan mendengar kata. Hehe ... Lepas keja ari Jumaat, berkejar aku dari Kuala Lumpur ke Seksyen 15, Shah Alam to be at Open House Aidil Adha Kumpulan Media Karangkraft. Sib baik majlis sampai pukul 7 mlm, sempat lagi la aku bekerjaran ke sini. Meriah weih dgn artis dan 4000 org hadirin. Normally ayah-ayah sedara aku ni suka 'berkorban' di Kelantan je tapi tahun ni sume pakat tak balik. Maka lembu Shah Alam lah mangsanya. Hehe ... 


My sister Aishah, cousin Firdaus Hussamuddin dan Ayah Ngah

With my Auntie, Datin Jamilah (wife big boss)

5hb Disember bakal berpesta lagi. Farah kawin (Adik Fir) yeay.. yeay. Blh gather-gather dgn sedara mara. Suka .. aku suka. Haha .. Tak sabar nih.




Thursday, November 18, 2010

Bcos God create me like that ....

I noticed. Ada 2, 3 org member yg jeles dgn aku. Eventhough they dont speak it out, i still can feel it. Action dont lie ok. Can see it clearly lah especially tang muka tu. Hehe ..

U know y?? Bcos aku lagi famous dari dia. Likeable lah. Ishh .. masuk bakul angkat sendiri. Tak kesah la, mana tau n3 syok sndiri ni 'got moral behind'. Hehe ..

Rimas weih. Nape dia nak jeles kat aku? Kalo org puji aku .. dia tarik muka. Kalo org bagi attention kat aku, dia tak suka. Ko jeles eh? Bcos org tak bagi perhatian kat kau ke? Jeles is negative. Bad. Very bad. Syaitan tu. Not good.


Things happen for reason lah. Ada sebab nape Tuhan bagi kelebihan tu kat aku  and not u. U have to believe that. 


They like me?? Maybe bcos of my character and my behaviour. U think i pura-pura? No way. Natural lah. Original. It's just bcos God create me like that, so jln lah jeles. Y not kita muhabasah diri tiap hari. Mana yg buruk kita cuba perbaiki. Mana yg baik kita  tingkatkan lagi. Wat for dengki-dengki? Org blh nmpk kat muka weih, masam, berkerut pastu kuar kedut. 1 kali dengki, hilang seri 44 hari. Org tua-tua ckp .. Hilang seri sbb tiap kali kita ada rasa cemburu, jeles atau dengki kat org, tiap kali tu lah setitik hitam tumbuh di hati kita. Org tua katalah. Bkn aku. Hehe ..


Let's live happily. Buangkan dengki, irihati. Not easy but we can change slowly, rite. Tak perlu hati mengelegak cemburu tgk kwn gi holiday. Tak perlu mencebik bibir tgk org len lbh cantek.  Dan tak perlulah jadikan SKII dan B'Young aku tu satu issue. Rezeki org lain-lain weih. 


Apa pun .. we have to learn to accept setiap kejadian Tuhan dgn hati terbuka. Even twins yg look alike pun tak sama karakter, ini kan pulak kita yg sememangnya berbeza. And finally, tak yah la nak jeles dgn aku. Aku bukanlah terbaik, terhebat, terperfect, tercantek, terkaya dan segala mcm ter .... lagi. And if people give attention to me, it's not bcos aku terhegeh-hegehkan attention itu, dh mmg wujud 'chemistry between me and that person', nat wat camna?? dh mmg karakter aku yg 'likeable' .. kau terima sajalah kejadian Tuhan tu. Kita sapa nak menolak kejadian Tuhan?


Watever ... Aku redah dan redha setiap dugaan Tuhan. Mesti ada hikmah disebaliknya, kan.



Aku nikah kan dikau ..

Maka bermulalah 1 ikatan yang dibina antara dua insan atas nama cinta. Maka menitislah airmata sang ibu dan ayah yg merasakan selesailah sudah tanggungjawab mendidik dan menjaga seorg anak dari tapak kakinya sebesar ibu jari sehinggalah dia sudah boleh lebih dari berlari. Maka berkumpul lah saudara mara dan handai taulan utk turut menyaksikan penyatuan dua jiwa antara dua insan.

Maka berpesta lah kita utk meraikan sang mempelai di Hari paling bermakna dalam hidup mereka.  Aik??  Sungguh la bkn karakter aku bila buat mukadimah n3 spt ini. Hehe ..


Anak Uncle Din, my uncle
Comel kan kad dia? Different than others ...

Fren and relative

21hb kat Kuang.
27hb kat Chenderong Balai, Teluk Intan dan Dewan Bahasa & Pustaka, KL.
5hb kat Sunway Kayangan dan De Palma Hotel, Shah Alam

Berderet jemputan. Ada yg sampai 2 invitation in a day. Seperti mahu ku belah dua badanku ini. Hehe .. 

Selamat Pengantin Baru ye bakal-bakal pengantin. Pasni satu katil dah kena share dua org, tak blh bermewah-mewah 'space' lagi. Pasni tidur mlm korang akan bertemankan dengkuran indah dari sang suami atau isteri. Just take the sound spt alunan muzik dari Kitaro yg indah dan mengasyikkan. Haha .. Paling penting - 'Selamat Berkomitmen'. Menjaga org lain adalah sgt berbeza dgn menjaga diri sendiri. Berubah hidup korang weih!! Hehe ..

Buat famili-famili yang sedang mengatur persiapan di saat-saat ini .. dnt stress-stress. Jgn penat sgt tau. Tuan rmh pun kena berseri gak. Hehe ..









Wednesday, November 17, 2010

Menawan tapi melawan ..

Dia perempuan. Semulajadinya, Tuhan jadikan setiap perempuan itu menawan, tapi AWASS!! dia melawan. Dia keras. Blh nmpak kekerasan itu dlm entry dia yg penuh dgn rasa dan 'jiwa'. Dia jujur. Blh rasa kejujuran itu dlm entry dia yang sarat dgn emosi mcm org patah hati. (walau ada yg aku tk paham sbb nilai sasteranya trlalu tinggi). Dia lantang, berani dan berapi. 


Tapi tu lah .. Walau sekeras mana dan tuff pun dia, dia tetap perempuan yg aku blh nampak lembut dan manjanya bila kami bertentang mata. Dia antara Blogger yang aku nak jumpa. Dialah Parajamaludin - blogger yg entrynya sarat dengan rasa dan jiwa.


Farah and Nisha
 Students UIA dlm jurusan Kesusasteraan Inggeris
Thnks for spending quality time tgether, adiks. 
Pas ni setimbot pulak, tau. Hehe ..

p/s : Ramai lgi rakan blogger yg aku teringin nak jumpa. Sudi tak nk ni?? Ish .. malu. Hehe ..



Ye betul. Itu aku ..

Hehe .. Ramai yg tanya. Is it u?? Eleh .. tetiba je tak kenal. Mentang-mentang kat situ 'Zaila'. Mengada!! Nak gak aku mengaku kat sini, kan. Ishhh!! Malu lah. 




Nak tau lebih-lebih?? Beli sendiri MAJALAH RAPI - 15 November.