Friday, January 21, 2011

Rumah idaman

Planning to build my own banglo two years from now. Sementara tu, berangan la dulu kan. Tengok-tengok design banglo kawan-kawan dan banglo mama kat kampung. Kot la boleh muncul idea. Hihi ..

Cantek tak? I like the green.
Eh, banglo tu pun i like lah. Hihi ..

Romantik, kan.

Main entrance. Nice kan.

Kolam ikan kat ruang rehat keluarga.
3 foto diatas adalah banglo teman baik saya.
She is the Architect for her own banglo tau.

Banglo mama dan abah kat kampung.
Eh, petang Sabtu kita balik sini tau. Nak ikut kita tak? 
Kg kita best tau, dkt je dgn Gng. Ledang.
Untung2 dpt jmpa Puteri Gunung. Hihi ..

46 comments:

Innanie | Ariffin said...

saya pun nak buat banglo... tapi nak complete ngan kolam renang!!! =)

DaddyDian said...

insyallah kakchik.. saya doakan semoga tercapai!! ;)

tomatokering :) said...

waahh , cantek ! :D skrg mmg trend umah camtu kan ? :)

norh said...

kak, semoga dipermudahkan..Amin..
cantik lah banglo kawan akak tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak cik..cantiknya umahhhh..!!klu dpt mcm kt atas tue..xmo kuar2 umah..syg nk tinggaikn.Tp tgk keadaan sekeliling umah tue..nampak best...sunyi..nyaman & tenang jer...

N@di@ said...

bila lah nk nadia nk ada bnglo macam nih :) to kak cok semoga tercpai hajt nk buta bnglo cantik2 macm nih awwww lawanyeee

Maria James said...

kakchik, kakchik nak wat umah atas bukit tak???
cantik tau..taklah tinggi sgt, sampai seram tu..hihi..

tp memang cantik if buat. like the one before reach teluk cempedak, kuantan. memang elite. :)

colour, better play with smooth colour.

modern contemporary is market right now :)

interior design, im sure u have a good taste on it anyway..

yahu! nanti nak g banglo kakchik! yeayeayeayea..

by the way, lokasi nye?? hehehe

Mama Zharfan said...

moga impian kak chik akan dimakbulkan..amiin
me mapu beli umah teres ajer--banglo area gombak lebih sejuta--tak mampu :p

Mat Gebu said...

Lawaa kak chik banglo tu, dari depan nampak macam imperial palace kan, i likee!!...saya doakan moga cita2 kak chik terlaksana..pstt pantang sebut2 nama pu3 tuu...nanti sesat jalan..tu kata orang2 tua lahh...

eiela said...

cantiknya rumah yg atas sekali tuh. suka warna dia. good architecture.

Latest Entri :
Iklan Nuffnang Mencantikkan Blog

Ct Arina said...

semoga impian kakchik tercapai k! ~_^

Syima Emi said...

cantik2 nya rumah2 tu.. memang suka..laman pon luas... insya Allah, semoga impian Kak Chik tercapai... saya pon tumpang hepiii... doa sama2..

nisa said...

memg cantik rumah tu, kalo nisa nak rumah setingkat tapi luas, rumah 2 tingkat takut..sebab takut kita duduk atas, ada org kt bwah senyap2 masuk..huhuhu

p/s suka tengok umah2 kt kelantan, cantik2 n gedabak2..

kakyon said...

InsyaAllah..mudahan tercapai impian kakchik..
cantik design rmh tu..ada padang.boleh bayangkan..tengok anak/cucu berlari2 main kat situ..

Cempakamelati said...

Dua-dua banglo tu cantik...tapi dari segi warna, banglo mak kakcik lagi cantik.

alyaaboolat said...

cantik gler umah kawan kakchik tuh!!nak macam tu jgk lah!eheee

azzey said...

Wah ; 2 yrs from now. dh byk duit yg terkumpul tu kak. tgl nak merealisasikan je lagi...:)

Princess Nur said...

semoga impian k'chik jadi kenyataan..aminn..

sarah-najwan said...

nati bole dpt..
teringin gak nk buat rumah sdiri
walau skrg dah dok rumah sdiri..

tapi nk buat kat klate..design rumah yg luas ruang tamu dan halaman..hehe..sene nok bekwoh..hahaaha

diana said...

cantik nye banglo kawan kakchik tu..
kat mana tu??
kakchik pernah tengok rancangan astana tak??
host dia anita serawak..
memang cantik rumah2 yang dia tunjuk..
kagum la..!

nurazzah8 said...

salam...bertuah badan dapat bina banglo seindah ini...akak tumpang gembira aja..sebab duduk di bandaraya Shah Alam kalau nak buat banglo kena ada juta-jutaan !!!! bukan ribu-ribuan...

tapi kalau dah ada tanah kat kampung boleh buat banglo secantik di bandar dengan kos yang murah...

Kak Azzah8
http://www.nurazzah8.blogspot.com/

toyolkiut said...

TK minat umah papan..

logorithm said...

Wah... banglo #1 tuh macam ader style Japanese sikit. Dia arkitek jugak ker?

Jangan lupa kita pon arkitek jugak tau! Hehe...

Entry terbaru: Kisah dalam Lift

Abdul Farique said...

saya pun teringin nak ada sebijik rumah banglo untuk family , InsyaAllah bila sy dah berjaya nanti :)

Pembawa_Wacana said...

Waah...nak ade umah sendiri jugak...

::Budak Degil:: said...

fuyooo..tang malam tu memang cantik giler la kan..
yu kalo time raye pasang pelite best tu...hehehe

munna said...

cantiknya rumah banglo member kakchik tu.. mlm lagi cantik

Woofer Storm said...

cntiknya uma tu...bila nak beli uma sndri ni,tak merasa laa duk uma banglo ni..heheee

maaf smlam sy tak update n3 pun kak,apatah lagi nak bw..sbuk tdo ni.,penat sngt2..

kakchik@ella said...

@Innanie, moga impian adik tercapai. boleh la kita berenang sama2 nnt. hihi ..

@DaddyDian, tima kaseh Daddy. Awak mmg supporter saya dari dulu lagi. Appreciate sgt2.

@tomatokering, agaknya la kot eh? hihi

kakchik@ella said...

@norh, tqvm sbb doakan kakchik. mmg cantek banglo dia, kan.

@azatiesyg, hihihi ..

@MariaJames, kat mana tanah tu? Sounds great!! Anyway, banglo kakchik will be at Sg. Buloh. dekat je dgn kl. hihi ..

@N@di@, yr time wll come. Asalkan kita rajin berusaha, insyaAllah ada ganjarannya.

kakchik@ella said...

@MamaZharfan, kakchik skrg pun duduk rmh teres gak. Mana2 pun tak pe, janji selesa. Btl tak suzie? hihi ..

@Mat Gebu, tq En. Mat doakan kakchik. Kakchik dah selamat balik KL En. Mat, sib baik jumpa jln pulang. puteri tak kacau. hihi ..

@eiela, cantekkan. Kakchik pun suka tgk.

kakchik@ella said...

@CtArina, TQ byk2 adik.

@Syima emi, kita sama2 hepi ye dik. hihi ..

@nisa, takut 2 tingkat eh? hihi .. Banglo mak2 sedara kakchik kat kelantan pun cantek2 tau.

kakchik@ella said...

@kakyon, best kan kak. tanah luas camtu. ela suka.

@cempakamelati, timakasih byk2 ye.

@alyaaboolat, boleh dik. Keja kuat dr skrg ye, demi masa depan.

@azzey, sikit2 lama2 jd bukit. btl tak?

kakchik@ella said...

@Princess nur, tqvm, appreciate sgt2 doa dari nur tu.

@sarah-najwan, sama la kita. skrg dah duduk rmh sendiri tpi masih berimpian nak buat rmh yg lebih selesa. hihi

@diana, rmh kwn kakchik tu kat beranang. tak perasan pulak cerita tu. almaklumlah, bkn kaki TV. hihi

kakchik@ella said...

@nurazzah8, btl tu kak. Kalau ada tanah kat kg byk kita boleh 'save', kan. Harga pemaju adalah tersgt mahal. hihi ..

@Toyolkiut, kakchik pun suka tapi kos buat rmh papan adalah sgt ... mahal. hihi ..

@logorithm, wah Bro. nnti bole la design rmh Kakchik.

kakchik@ella said...

@Abdul Farique, insyaAllah.

@Pembawa Wacana, InsyaAllah dik. Keja kuat dari skrg eh.

@Budak degil, best kan ein. cantek sgt.

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Kakchik.. xnak try style cottage ke? Umah kayu~ Stylish tuh.. Ye ke? ^_^

Kancilbiru said...

ish memang cantikla umh tu...one day hopefully nak ada umah camtu la..:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

memang cantek.....i loikes...

makdara TERdiva said...

best kalau dapat duduk rumah bawah ni..anak2 bebas berlari2an kesana dan kesini..mcm kat kg skrg :)

len kali leh la kita pi pjg gunung ledang tu kakchik :)

deAnza-wAnda said...

gile cantik umah tu kak... bole kak... usaha semua boleh dapat...

jual rumah jakarta selatan said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari jaksel

nur andriana said...

wah cantiknye umah ni..ade plan dlm umah x? selalu org jual kan plan umah, agak2 berape erk?hihi

connybonny said...

cantikk..no pelan umah banglo kwn akk tuh bole? berminat plak..

shima aw said...

Perkenal ngan kawan kak chik bole ke? Minat design rumah dia..