Tuesday, January 25, 2011

Tak sombong lah.

~ Org ckp kita sombong ~
Penah tak mengalami situasi camni?

Tak sombong lah. I make friends with all kinds of people. I enjoy meeting people, talking to people at all levels .. doesn't matter who u are. Langsung tak memilih darjat dan pangkat dalam persahabatan. Yg susah aku terima, yg senang pun boleh juga. Yg penting keikhlasan kita dlm persahabatan, betul tak? Kecewa sgt-sgt bila org labelkan aku 'sombong'.


Kwn2 sume aku syg. Baik yg lama, mahupun yg baru. Tak da sebab utk jadi sombong ~ masih ingat asal usul, masih segar kenangan zaman susah masa kecik-kecik dulu. Masih ingat susah payah membina kehidupan. Semuanya masih dalam ingatan*tetiba sebak*

Muka sombong ke?


Takkan nak senyum camni kat 'crowd' yg aku tak mesra?
Aku bkn selebriti. Aku org biasa.

Tak kenal maka tak cinta. Kalau lah kau mengenali ku, mungkin kau akan menyesali kata-kata itu. Terluka lah. Sedih sgt. 

27 comments:

::Budak Degil:: said...

sy ni org tgk muke pon org kate sombong kak..padahal..akak aje lah yg jawab ye..huhu

Pembawa_Wacana said...

sama la kot....

Ujang9897 said...

erk...tak pernah lg kene...kak chik tak sombong la..hehe

Aku Ibu Muda said...

adoii...sapa plak kata kak chik sombong nih...hihii

wani plak mmg suka buat muka kerek...haha...saja suka2...lepas dah kenal, mesti orang yg bg 1st impression tu kata... "tak sangka kau macam ni rupanya...ahaha"

Mama Zharfan said...

dun bother kak chik, we can't please everyone :)

me pun jenis tak reti nak beramah tamah kalau belum kenal--so nampak mcm sombong gaklah ..

neni izazi said...

cantiknya kulit...mulus jer...
neni jenis xsombong tp jadi xreti nk bercakap klu org buat layan xlayan...

alyaaboolat said...

kakchik x sombong pon..yg x knl je kot ckp g2..alyaa pon x knl kakchik tp blh rs yg kakchik mmg xsombong..ehee

Encik MamaT said...

hehe... setakat ni takpernah lagi la orang kata.. hehe...

orang kata kat kak cik ka.. haiyoo.. jeles agaknya...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak baik la..siapa ckp tu..grrrr.

Cikgu Tie said...

kenal setakat jadi follower kak chik,komen N3 kak cik,lihat gambar kak cik...walau pun tak berbalas,tak pulak rasa kak cik nie sombong.Depa cemburu kat kat kak cik kot!!!???hehehe....

kakyon said...

pada akak biarlah blogger nak kata akak sombong ke hape ke.akak pun tak pernah pk blogger lain sombong. agak2, kalau kita dah hai2,takde juga respon..biar ajerlah. pilihan dia, nak berkawan dgn kita ke tidak kan..
kita tak kenal dia..dia pun tak kenal kita secara peribadi.lain la kalau jiran tetangga..baru tau dia sombong ke idak.hari2 tengok dia kan..

N@di@ said...

ishh kak cik sugghnya xsmbonglah tibai haa spa cakap kak cik smbng tuh :D

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, tak nampak sombong pun nampak sweet sangat.

sarah-najwan said...

entahlah kakchik..
org ni byk pesen..

peramah sgt kata overdose
kecek2 slow kate sombong

pendek kata serba tak kenelah

jadi kita sdiri wajar buat kesimpulan..jadilah diri kita yg kita anggap kita sudah melakukan yg terbaeeekkkk utk seme org di sekeliling kita..dan yakinlah bhw..kita mmg tak mampu nk puaskan hati seme org..

biarlah apa org nk kata kerana yg pasti kita bukn spt yg digambarkan..

demo peramoh nge kawe..xde hal..heehhe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sapa la yg dok kata kat kakcik....mai sini nak bgtau kat dia kenai dulu br tau..walupun daku hanya mengenali mu melalui alam maya...tapi kamu memang terbaik lah kakcik...

echah mashuri said...

ololo..nape ni kak chik.heeee..xkenal xcinta.bile dah kenal tergila2 kak chik oii..ehehe

norh said...

kalau tak suka pun, jangan la kata org sombong...takkan nak senyum dgn org tak kenal pulak..just be yourself kak :)

munna said...

munna pun selalu org kata sombong bila tgk muka... tapi bila dah kenal mulut non stop

BUNGA said...

tgok muka kak chik pun tau akak ni very the tak sombong..hehe

Cempakamelati said...

Selalu celebriti yang terkena cam kak cik ni..kira kak cik dah tahap celebriti ni..ramai orang dah kenal. Tapi yang pastinya Kak cik bukan jenis yang sombong...

deAnza-wAnda said...

bab kate muke sombong wanda memang selalu kene cop kak... free2 jer kene smbg adehh...

AngahSayang2314 said...

1st time korang tengok kita memang kata kita sombong tapi bila dah kenal lama tidak kan????

pernah gak alami macam tue...

diana said...

kita tak banyak cakap jadi selalu sangt dh orang kata kita sombong..huhu

makdara TERdiva said...

saya pun selalu gak org label sombong..mgkn sebab saya jenis yg tak pandai nak mulakan dulu..tp percayalah..saya tak sombong..cuma malu jer..ehem ehem

azzey said...

saya pon slalu dikata cam gitu kak. mls nk layan. diaorang x kenal kita nak ckp lebih2...

toyolkiut said...

scara jujurnya..
TK sikitttt sombong..
hehe..
TK x suka bnyk cakap..
senyum pun malas..

Maria James said...

a typical view of others.
x kenal maka x cinta la kan

dah la x kenal kate org sombong lak
memang x masuk akal.

selalu mengalami situasi ni. even my beau pun tot i sombong, dulu2.

bila dah kenal x plak. kan?