Sunday, January 23, 2011

Wiken lepas kat rumah Mama no. 2

Aku rasa beruntung sangat sebab datang dari keluarga yang besar. Kalau wiken yang lalu aku balik rumah mama no. 1, wiken ni aku balik  rmh mama no. 2. Dua-dua mama aku sayang sgt-sgt. Sebagai anak, aku cuba sebaik mungkin utk buat dua2 mama hepi. Takmo ada yg terasa hati, tak nak lukakan perasaan diaorg. 

Jadi 'delivery girl' utk kotak-kotak cinta.

Duduk belakang sorang-sorang sambil 
baca pandangan korang tentang entry aku. 
Rasa mcm 'mem besaq' pulak bila duduk camni. Hihi ..

Dinner sudah menanti ~ Mee Bandung Muo. 
Eh .. Mee Bandung Jementah lah. 
Bila pulak mama org Muo? Hihi ..

Lepas mandi pagi Ahad.
Ya Rabbi .. pucat nya muka tak mekap,
rambut tak bersikat. Serabai!! Hihi ..

Mama memang hebat di dapur.
Sayur bayam, Ayam goreng berlada, Ikan selar swit sour,
Ikan cencaru sumbat goreng, Ikan keli goreng,
Ayam lemak cili api, Telur masin dan sambal belacan.
Kalo tgh berdiet, mau terkuis 'diet' kita kan. Hihi ..

Minum petang sebelum pulang
Kueh bakar berlauk (sedap sgt) dan Karipap Ayam

Sudahnya pukul 9 malam baru sampai KL. Hampir pkl 1 pagi baru tido. 6:30 pagi bangun dan hari ni keja. Sempat lagi aku upload gambar sambil bersiap nak gi keja*time ni line tenet adalah sgt cantek* Lunch hour ni aku tinggal masukkan text je. Kalau dah suka, pandai-pandai la menyusun masa, kan. I'm a very organised person u know, that's y i'm an Executive Secretary. Jaga boss, jaga projek, jaga company, jaga anak, jaga mama dan mcm-mcm lagi la. Eh .. sempat lagi masuk bakul angkat sendiri. Haha ..

By the way, buat yg join contest ni, aku dah review entry korang last Saturday sebelum balik kg*sempat lagi tu*hihi. Hampir 3/4 blog aku jelajah ari Sabtu tu. So, the result will be out soon. Korang tunggu tau. Tunggu ...




27 comments:

bspotgurl said...

mee bandung tu nampak cam sedapp sgt.. resepi ade tak kakchik ella?

eliyaezlinalias said...

nak gak resepi mi tuh! haish! tatahan tgk!

Aku Ibu Muda said...

Tingin nak mkn mee bandung muar kat muar. Kalo kat sini, x sedap..huhu..waiting for cny..nak ke muar.. (gigih bw ke blog k.cik tru henpon- at home, si kakak kena diarrhoea-tpksa amik cuti, taska x bg hantar)

aibaks said...

aibaks tunggu keputusan contest tuh.. hehe

PuanBee said...

aiyorkk ada 2 mama ? best lah tu..

Melati Qistyna's Mummy said...

best nyer mee tu, nak gak resepinyer...

erkkk, kakchik lau x join contest tu, nak tunggu gak hadiah bleh? harharhar.... boleh blah :P

munna said...

banyaknya menu utk makan tghari tu...i likeee

::Budak Degil:: said...

suke pic akak yg atas skali tu..
muke akak cantek sgt222 kot... ^_^

nisa said...

saya pun ada 2 mama, dululah..tp since ayah dh bercerai..dgn mama lagi satu dh xbley nk happy mcm family kak chik...dahla mama lari diri merajuk terus tinggal kt frankfurt..kalo xbley jumpa dia lg..sedey.....tp bestkan ada 2 mama?selalu dpt belanja makan2, adiah...hehehe

missSenget said...

mee bandung tu nmpk sedaaaaaaaap sgt~!!

Mama Zharfan said...

mee bandung tu buat me lapar ;)

kagum dgn kak chik--being an organised person--mcm my late dad..memang ciri2 org yg sukses tu..Amiin utk kak chik ;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

akak,,,,,,,, rindu. nnt berdating dengan fifiey pulak ok:) tunggu kepulangan adindamu. haha:D

alinac lover said...

waa..bab makan tu xleh tgl

yong dok belek tgk mangkuk lauk tu satu2

hahaha

kak,lens yg promotion rm40 tu 17mm diameter dia..yg tu mmg bg mata besar.

promotion last today..kalo akak nak..btau je nk wrna apa ya..then nnti yong check stock

diana said...

kuih bakar berlauk??
macam mana buat nye tu..

semalam kita pun buat mee bandung la kakchik..
cubaan pertama tu..
heheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakcik klu tak publish makanan tak sah dia...

Abdul Farique said...

sumpah , berselera tgk makanan2 tu . dah la tak makan lg ni . ni kalau time bulan puasa bukak blog kak chik ni abis la terliur .. :)

toyolkiut said...

wah..
ikan keli..
feberet TK tu..
bnyknye lauk..
slalu TK mkn 1-2 jenis je..
huhu..bestnye kakchik..

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Ic.. kakchik secretary upanya.. no wonder sgt2 organize..

Fadzli Amir said...

sesedapnya makanan especially mee muo...lazat tak terkata, tapi kat penang ni susah nak carik...mee mamak banyak le...hehehhee...ada resepi???share2 le...

deAnza-wAnda said...

adoi kak...sedap nyer... xtahan tgok...

echah mashuri said...

mee bandung muo sedap tak kak chik?echah xpenah makan pn.wuwuuwwu

Maria James said...

beruntung ada big family..
ah sedap..

nak sket?
nak minta banyak ah.

hehuhihoha.

azzey said...

Blog saya utk contest tu akak jelajah x kak...hi3....

AngahSayang2314 said...

nak sikitttttt

kakchik@ella said...

wah .. ramainya mintak resepi Mee Bandung. Bole .. bole .. nnti kita mintak mak kita eh. pastu kita post kat sini, kasi u ols tgk. hihi ..

kakchik@ella said...

@aibaks, jap-jap eh. sikit lagi nak kuar dah result tu. hihi

kakchik@ella said...

@munna, mak kita mmg cmtu. dia suka masak byk2. anak ramai u. haha ..

@Budak Degil, idak le cantek mana pun sbnrnya. hihi ..

@fifiey, hai fifiey. bila balik msia lagi?