Friday, January 21, 2011

Yang lama jangan dilupa

Walau suka sgt dgn ciskek, choc moist kek, red velvet kek dan lain-lain makanan yg se 'geng' dengannya, kueh lama tetap tak dilupa.

Jari-jari halus aku gelisah kalo tak masuk dapur.
Cucur badak buat sendiri masa cuti hari Khamis.
Kalau cucur udang ada udangnya. Cucur badak mana badaknya? Hihihi ..

Blender sume2 tu pastu campurkan dgn kelapa. Masukkan garam, kunyit dan gula
secukup rasa. Kacau sampai kering dan garing. 

Tengah rebus keledek. Guna rice cooker sebab gas mcm dh nak habis. Hihi ..

p/s :- Masih dlm proses review entry contest ni. Korang sabar ye. Line jap-jap ada. Jap-jap takda. But dont worry. I'm doing the best that i can for you, frensss.

28 comments:

ceritera asni said...

kakchik..try buat n show how nak buat mee bandung muar yang superrbbbb!!

eliyaezlinalias said...

mtak seketui!!!

Ct Arina said...

fevret rina! suke gile ngan cucur badak. ibu rina pn suke buat. oh my, rindu kat beliau ^_^

diana said...

ha ah la kakchik..
mana badaknye??
kachik dah makan kot..
oo..kakchik makan badak ye??
hahahha

AiDa AzRyN said...

berdebar-debar ni nak tunggu keputusan.. huhu.. :P

AiDa AzRyN said...
This comment has been removed by the author.
Princess Nur said...

rajinnya kak chik ni..walaupun 'pemakan' tak ramai..tak macam nur..malas cam badak nak masuk dapur..hihi...

KizZ said...

Yummy yummy...cedapnya ooohhh!!

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

aduhh kuih kegemaran adik tu.tp malasnyer nak wat serunding.

p/s:adik wat kuih keria td kak..hehe

munna said...

adoi..kak chik rajinnya...

makdara TERdiva said...

wah! bau sampai kesini..bak la seketul dua... :)

toyolkiut said...

cekodok pun sedap..
tp TK rajin makan je..
masak?
hehe...
x penah pegang senduk pun..

Nurul Jaliah said...

wohhhh...suke cucur badakk...mahu jugakkk..bleh???

Mama Zharfan said...

rajin +pandainya kak chik sk kuih :) beshh tu :)

BUNGA said...

kak chik.. pos ke UK pleaseeeee.. hihi

kakchik@ella said...

@ceritera asni, mee bandung muar? Eh, arini kita nak balik muar tau. beshnya ..

@el, nah 2 ketui. hihi ..

@CtArina, rindu mak eh? tepon dia cepat. dia miss u too tu. hihi ..

kakchik@ella said...

@diana, puas cari badak kat pasar tak jumpa. tu psl cucur badaknya tak da badak dik. hihi ..

@Aida gugurl, rilek eh. nnt2 da settle akak announce.

@Puteri cahaya@nur, mmg sokmo suka duk kt dapur. hihi ..

kakchik@ella said...

@Kizz, kueh tradisi mmg sedap, kan.

@Lydia, duduk d tmpt org ni teringin apa2 kena masak sndiri, kan.

@munna, kalo psl sopink dn masak tak penah malas. hihi ..

kakchik@ella said...

@MDT, miss u la MDT. bila nak gi spa sama2 ni?

kakchik@ella said...

@TK, msti adik ni manja, kan. hihi

kakchik@ella said...

@nurul Jaliah, mari le. hihi ..

kakchik@ella said...

@Mama Zharfan dan Bunga, dua2 dari UK. nnt balik m'sia beli yg frozen eh. tak la rindu2an kat cucur badak nnti. hihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sodap tu..tngk cicukbadak dok buat catwok..

Maria James said...

was too busy for couple days. hehehehe...

now ada freetime skit..
menerjah ke blog wajib ni! :)
yang keledek tuh wat tak tahan :P hahahahahahaha..
a'a, mana badaknye?? muahahahaha..

Mat Gebu said...

Ohhh..cok badak, my feberet jugak tuu...huhu

azzey said...

cucur badak buat minum ptg sedap gak ni...:)

p.s:x sabar tunggu keputusan contest .sapelah yg bertuah agaknya..

::Budak Degil:: said...

cuk badak fav sy kak!!!.. :)

deAnza-wAnda said...

wanda suke keledek kak...