Thursday, February 24, 2011

Ayam goreng kunyit dan Sosej tak da nama ...

Sebagai ibu kepada Biggie Monster,  yang bekerja dah tentu lah peluang aku utk makan kat rumah cuma sekali sehari je iaitu pada waktu malam*tu pun kdg-kdg tak makan* tapi walau camtu aku tetap masak tiap-tiap hari atau sekurang-kurangnya 3 kali seminggu utk kesayangan kat rumah ni. Beruntung la diaorg ni ada aku. Echewah .. masuk bakul angkat sendiri la pulak. Hihi ..

 Ayam goreng kunyit bahan tak cukup. Tak pe lah. Janji ada ayam dan kunyit dah kena dgn nama dia tu. Hihi

Sosej masak ... masak apa eh? Hentam sajalah, sukati korang la nak bagi nama apa. Takda nama la. Hihi .. Dulu resepi ni KY (kakak aku) yang bagi. Sosej di masak dengan 'minced chicken', bawang besar potong dadu, buh sos tiram, sos cili dan sos tomato. Patutnya ada sayur campur 3 serangkai tu tapi stok da abis. So carrot pun boleh la. Aiman punya favorite ni. Mesti berpinggan-pinggan dia layan. Hihi ..

13 comments:

asleenda said...

tak penah tau sosej boleh masak macam tu..takpe..sok sok luse boleh try test...hehehe..

Izan Ishak said...

alahai....terliurlah kakchik. nak cubalah buat yg sosej tu. mesti sedapkan!

Mama Zharfan said...

yum yum sedapnya sosej tu..nak gak heheh

suzzsuzie said...

betulla tu..ada ayam ada kunyit cukup sesuai la ayam goreng kunyit tp sosej tu best gak masak tuk anak2...cam kreatif gak..looks yummy

diana said...

untung kakchik sebab aiman kaki makan..
ada setengah anak2 cerewet bab makan ni..
masak tu tak kena..
ni tak kena..
jadi malas nak layan..

Aiman said...

sedap woo . rugi sapa tak dapat makan makanan ni , hehe , jgan mara ye .

Ellen said...

Apa jer kak ella masak mesti sedap ni. baru nampak pic..belum rasanya lagi kan ka..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

As salam kak cik..klu anak atie suker sambal tumis sosej..hihi

Melati Qistyna's Mummy said...

kita wat kat telo cenggitu, next time leh try sosej lak :P

rajin kc masak ye, nak jadi hanak hangkat kc leh x ? muahahaha

alinac lover said...

ok da malam ni..nak p makan sat hehehhe

Jank said...

amboiii membuke selera btul la ni

Suara Kalbu said...

Waa.... ida pun suka goreng sosej bersambal kak chik. Makan dgn nasi panas ...walahhhhhh..

azzey said...

Pergh...lazatnya.:)