Wednesday, February 23, 2011

Betulkah 'diet' kita selama ini?

Pakar kata :-
Berpeluh banyak masa senaman tu belum tentu pecah lemak. Itu cuma buang lebihan air dan toksin dalam badan je.

Pakar kata :-
Lemak terletak beberapa lapis dari bawah kulit. So how are u sure that u have achieved the target to burn that fat and calories walhal dah termengah-mengah berexercise?

Pakar kata :-
Walaupun berjaya turunkan berat badan, tapi barangkali cuma daging kita yg mengecut bukan pembakaran lemak yang terjadi sebab kita bersenam ikut cara kita yang kita rasa betul tapi sebenarnya belum tentu betul.

So, berat badan memang dah turun tapi dari sudut kesihatan masih belum tip top lagi sebab hanya proses pengecutan daging sahaja yang telah berlaku tapi lemak tetap tepu dalam badan. Mana taknya, lemak terletak beberapa lapis bawah badan pastu yang berpeluh beria-ia tu rupa-rupanya lebihan air je, bukan proses pembakaran lemak. Aduhai ..

Sungguh la berguna ilmu yang aku dapat hari Ahad tu. Thanks to Mr. David. The Korean guy yang telah memberi sedikit ilmu dan pengetahuan yang sangat-sangat berguna. No matter la kadang-kadang kita tengok org yang berjaya turunkan berat badan ni macam kecut je, kan. Rupa2nya 'method' tak betul. Alahai .. banyak nya nak kena belajar. Tak pe .. Tuntut lah ilmu walau hingga ke negeri Cina. Wah .. jauh tu!! Haha ..


13 comments:

AngahSayang2314 said...

wahhhhhhhh thanks kongsi kc

forever love said...

waah..betol3..sokong..sebab tue kalo sekali je semangat senaman..xjalan gak..kene masuk the bigger loser nie..bru betol3 kurus..haha

Lagenda said...

mak nak blajar cara deit dgn kc lah gini..

LadyBird said...

betul kak chik..
gi gymla sng..
nanti ade org guide..
hihi

Ati Masrif said...

jadi berapa lama nak
kena exercise tu ella?


Jom baca: MENGIDAM SERI MUKA

b a m b a m ' s said...

adehhh..berapa lagi lapisan lemak kita nak kena bakar nie...huhuhu..

sarah-najwan said...

ambo meme slim + kurus
tapi belum tentu berapa paras kolestrol..kene gi check napok gayo nih

!eNa PnG said...

betul kak..


apa yang kita makan sebelum nie,itulah yang kita dapat sekarang... lemak dah tepu susah nak ilang..

nisa said...

nisa kalo diet, jg makan berat naikla..ari tu berat 49kg,jg makan sbb ingat nk bagi fit badan,sekali timbang2 naik 52kg..sangat meraihankan, terus xdiet n berat pun maintain balik 49kg...

alinac lover said...

btol tu kak..sbb tu kalo yg trun berat mendadak..kulit jd kecut je.

yong penah jd kecut..hudus la hahha

haa yong bli aiskrim baskin robbin tu sbb tingat akak la tau hahhaha

azzey said...

Nak pegi ikut ke negeri China KC..:)

::Budak Degil:: said...

ohh..gitu rupenye..ha akak cube tnye die pulak..pd org yg metabolisme die kurang mcm sy ni, ssh nak turun berat, so ape nak buat?

Jank said...

ooo ptut la sya x gemuk2 kakchik, sya slh mkn kot, ingtkn bole tmbh lemak, rupenye tambah air je haha