Sunday, February 27, 2011

Bread Butter Puding with Chocolate Icecream + Ice Cappucino

Bread Butter Puding is my favorite dulu, kini dan selamanya. My opismet Fiza sungguh la pandai buat Bread Butter Puding. Aku?? Nak "ON" oven pun penakut, ni kan pulak nak suruh "baking-baking". Aku pandai main masak-masak lauk utk hidangan anakanda tercinta je. Dok berangan lah dari sehari ke sehari nak "membaking" ~ entah bila la agaknya hajat dan impian tu bakal terlaksana ye?? So, buat masa ni, oven yg Abah Aiman beli nampaknya jadi penyeri dapur je lah. Hihi ..

Bread butter pudding with Chocolate icecream and Ice Cappucino kat Delifrance.

Just imagine, rela kaki ku melangkah ke Delifrance semata-mata kerana nak makan 'desert'. Memang dasar suka makan. Hihi .. 

Time-time camni, teringat kat Bread butter puding Kak Nani. Hari tu dah order tapi disebabkan kebizian melanda .. 'postpone' lagi. Sib baik tak kena 'blacklist' dengan dia. Hihi ..

Eh, Bread butter pudding kat 'Marche' pun sedap tau. Nak lagi .. nak lagi .. Esok-esok nak repeat lah. Hihi .. Lagi gambar makanan sedap kat blog En. Bodigad.




40 comments:

Miza Yusof said...

adeh! lapar lah pulak. betul-betul menggoda. tapi miza tak makan/minum sebaang makanan yang melibatkan kopi.

Aiman said...

hihi , sedapkan =.='

nisa said...

Puding roti mmg sedap...nisa pun dh lama tak buat puding roti..apa?buka oven pun takut? Kenapa Kak Chik?hehehe..takut meletop yerrr

CGG said...

ayoo..
tetibe lapo

Azwani said...

puding roti memang sedap..suka jgk. tapi saya lagi terliur tengok air tu..air apa tu..emmm macam 3 layer tea kuching kat the chicken rice shop je

nadiemsharmz said...

tgk jer gambo tu perot trus wat konsert!!!..lapo la plak..kak chik nak ckit:)

sarah-najwan said...

huhu..saya lagilah KC..nk membaking apa..mikrowave pom tak dok..ehhee

saya ni..tau mkn ajo...nasib baik masak2 bolelah utk jamu anak dan suami..hehe

lagi pula..saya jrg pi kdai2 kelazz utk mkn2 gini deh..daghat saya ni tau..huhu..tau gi kedai tomyam ajo..hihi

Ellen said...

Terliur plak nampak makanan ni kak..hehe

Bulan said...

wahh.bes nye akak.
xpenah merasa lg..slalu mkn puding roti je.huhu

N@di@ said...

akaka nmpak sedap nyeee terliur sudah dah puasa arini hihihih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nak sikit??

Lagenda said...

mak nak ice cappucino tuh!!! giler minum cappucino tu tau

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sangat suka puding roti..sedapnyerrr..

Melati Qistyna's Mummy said...

ehehe, kc bkn nyer ade tgn cm sotong, nak masak g, nk baking g kan ? hehehehe

zmah said...

Memang best kalau dapat bayangkan makanan yang enak depan mata...

Mama Zharfan said...

me droooling mode ..yummy tu :)

Woofer Storm said...

ice cappucino mcm kat scret rcipe je..dah lama tak rasa,tpi ni lagi mahal kan..ermmm

AngahSayang2314 said...

alamakkkkkk sedapnyer bread butter tueeee

toyolkiut said...

kalau Tk kt tempat kakchik, mau nya sebulan naik 5 kilo ni..
hari2 makan besttt je..

kakchik@ella said...

@Miza, ala .. ingatkan nak ajak miza join grup pengopi tegar. hihi ..

kakchik@ella said...

@Aiman, mmg sedap. marvellous!!

kakchik@ella said...

@nisa, haha .. KC mmg penakut dgn elektrik. esok2 blh la buatkan kc sekali eh. hihi ..

kakchik@ella said...

@CGG, bila tgk makanan mmg itu la feel yg akan dtg. hihi ..

kakchik@ella said...

@Azwani, Iced cappucino tu, bkn 3 later tea dik. hihi ..

kakchik@ella said...

@nadiemsharmz, nk join konsert tu bole? hihi

kakchik@ella said...

@sarah-najwan, jom kc bwk jom. hihi

kakchik@ella said...

@Ellen, nah tissue, lap airliur tu eh. hihi ..

kakchik@ella said...

@Bulan, teringinnya nak jumpa bulan korea nih. Bonamana .. Bonamana .. hihi.

kakchik@ella said...

@N@di@, ala .. tengok la lps bukak posa dik. kan da terliur tu. huhu

kakchik@ella said...

@Lydiamiza, nak cecudu. hihi

kakchik@ella said...

@Lagenda, Wah .. mak kita geng. hihi

kakchik@ella said...

@Rina, sama la kita. hihi ..

kakchik@ella said...

@MelatiQistina, btl tu. tangan kita dua je. camna la nak buat semua, kan. hihi ..

kakchik@ella said...

@zmah, dpt 'ngap' terus lg best sbnrnya. hihi ..

kakchik@ella said...

@MamaZharfan, tergoda eh?? hihi ..

kakchik@ella said...

@Woofer, mahal sikit la dik.

kakchik@ella said...

@toyolkiut, sib baik berat bdn kc tak naik dik. hihi ..

azzey said...

Sedappppppppppppppppppp nya...:)

p/s: saya pon bab baking -membaking ni mmg fail!

Ct Arina said...

puding roti mmg best! rina sangat suke >_<

Mohd Safwan said...

wow!! nmpk sedap laa..
meleleh air liur tgok puding roti tu.. hihihi.. =)