Friday, February 25, 2011

Jgn tengok weih. Nanti tergoda ai tak tau ...

Ai kan memang suka main  masak-masak kat dapur ai sorang-sorang ... Hari-hari ai masak. Sampai kdg-kdg ai naik 'blurr' .. tak tau nak masak apa. Tapi biasanya ai masak apa yg org nak makan tu suka lah. No point la masak apa yg ai suka, kan. Tu syok sendiri namanya. Hihi ..

Pagi ni ai masak Ikan Siakap 3 Rasa buat santapan darling ai.
Penah terpikir tak apa benda yg 3 rasa tu? 3 rasa tu agaknya masam, manis dan pedas kot? Hihi ..
Forever Love mesti teringin ni. Hari tu dia da ckp nak dtg mkn kat rmh ai.
U wait .. wait eh .. I'm not ready. Hihi ..

Pastu ai goreng Tempe. Ratah pun sodap. Nyum .. nyum . .nyum ..

Walaupun ai masak yg mcm sedap dan best2, sarapan ai tiap-tiap ari tetap Biskut Lemak + Nescafe.
 Semalam lagi teruk ~ Bawang goreng + Nescafe.
 Arini Epal merah + Nescafe pulak. Tukar selera. Sian perut ai, asyik makan Biskut kering je.

Lunch tadi kat Sri Hartamas. Masa tengah makan, tiba2 ai teringat lauk Ikan 3 Rasa kat rumah. 
Sedapnya makan dengan Nasi panas-panas.

Penang Asam Laksa. Ai suka sgt Asam laksa tapi sejak kawin tak penah buat sendiri.
Dok makan yg org buat je. Mengada ai, kan. Hihi 

Ha .. yg ni bkn makanan. Tapi ai la ~ Chef dan tukang makan makanan2 kat atas. Hihi ..

Esok ai ingat nak buat sarapan Nasi Lemak. Hari Sabtu sarapan 'heavy' sikit tak pe. Sebab lunch nanti dah tentu pukul 3 atau 4. Eh .. u ols makan apa tadi? 

p/s : kdg2 aku .. kdg2 saya .. kdg2 ai u.. ai u. Ikut la mood dan situasi ai masa tu. Hihi ..

22 comments:

sarah-najwan said...

ai meme terliur weh...

**bizi + mek sarah demam weh..baru bertenet nih..huk huk

umie said...

eh..eh..eh...cam tau tau je,kite pon nk bt nasi lemak gak esok..nyummy..:-)

Bulan said...

best nye akak.nak merasa gak la masakan akak nie.ehee

Miza Yusof said...

sedapnya tempe goreng dengan siakap 3 rasa :) melelh air liur ni :)

Shahazrin said...

alamak..terpandang, mcm mana nie... lapo..

Cikgu Nurin said...

HU huhuuu...laksaaaa..feverettttt...

Nescafe tetiap pagi...HAH. sama lagi kita....saya minum nescafe + collagen ( tak tau betul tak adar kolegen tu, janji nescafe...)

toyolkiut said...

ikan siakap masak pe pun sedap kakchik..

Woofer Storm said...

dah masak dts dah kak chik ni,bila la dpt makan free ni.heheee

*sdp tu mask 3 rasa..ermmm

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yummy..yummy...sedapnya

Sharinginfoz said...

sedapnya nasib baik dah makan

N@di@ said...

dalam bnyak2 makann tuh nadia terliur kat epal tuh lagi sbb nmpak mnis n merah heheheh

kakyon said...

mahal sarapan kakchik tu..bawang ngan nescappe.takde jual kat mana2..hehe

Dhia Delisha said...

ya allah sedapnyer... ngah2 mlm nie dhia lapo la pulak... huhuhu

nisa said...

teror la bley masak mcm2..saya mlm ni makan bihun sup utara jer...hihihi

logorithm said...

Waaaa... darling kakchik pon dah mula berblog! ;-)

alexa yussida said...

mmg terliur..lagi2 laksa tuh!saja je akak nih!!majok lah camni!!

heee..busy sikit kak...manyak exam awal bulan 3 nanti:)

BUNGA said...

isyh2.. dah tergoda dah tengok mknn tu semua.. adeii sedapnya kaakkkkkkk :)

risa said...

sedapnye ikan tiga rasa tu...suke..hehehe mana resepinya:)

Isteri Yang Comel said...

alahai kka cik dah tergoda ngan siakap 3 rasa kakcik....

Ct Arina said...

tergode iman dieting tgok sume2 ni. adoi laa =,=

azzey said...

I pon sker laksa...tp x reti nak buat sendiri, x pnh cuba

Melati Qistyna's Mummy said...

kite pon ske laksa tu, tp maleh nyer nak buat, asyik la beli jer...hehehe

pstt, tempe tu mkn gitu sedap weh :P