Monday, February 28, 2011

Majlis Teh Tinggi (Hi-Tea) ~ Part 2

Sambungan dari entry tergesa-gesa. sebab Tuan Bodigad sudah menunggu. Hihi .. Jangan percaya dengan keindahan gambar-gambar makanan di bawah yang nampak sedap tapi sebenarnya ... Indah hanya pada rupa, bukan rasa. Hmmmmm .. byk sgt yg kurang di sana sini. Ke aku yang cerewet?? Haha .. Eh tak lah, memang tak cukup sedap pon*aku jujur ok* Hihi ..

Mula-mula rasa malas nak habiskan entry ni tapi mana boleh camtu, kan. Buat kerja kena habiskan, tak baik buat keja separuh jalan, kan. Hihi ...


Lamb Chop, Chicken cheese roll, Fish n chip with Tartar Sauce, Nasi Ayam & desert.

Yong Tau Foo, pecal, teh tarik, rojak buah, Money bags & Mini popia.

Nak jugak taruk gambar sendiri.Mestilah .. nama pun blog misz-ella, kan. Hihi ..

Azlila dgn pencuci mulutnya. Camna nak makan tu ye?
We got lucky draw too ~ Ah Heong dgn lucky draw nya.

I won hadiah no. 20 ~ dapat pasu utk 'Lucky Draw'. Sebenarnya tak suka benda-benda camni tapi nama pun hadiah, terima je lah. Hihi ..

I left earlier that day. Reached the hotel at 1:45 by 2:30 aku dah 'chao'. I didn't enjoy the food. Tambahan pulak, hari Sabtu lepas wasn't a cheerful day for me. Entahlah kenapa .. dari malam sebelumnya rasa tak sedap hati. I always trust my instinct cos it's always 95% correct. Samada kebetulan atau 'gifted', it  happened to me repeatedly. Bila rasa semacam tu menjelma, i will limit my step and action. So that day, bermula je langkah kaki ku keluar rumah, i set my mind to be very careful, lebihkan berfikir dan bataskan setiap pergerakan dan perbuatan. Even during the High Tea pun aku tak beria-ia hepi. Sekadar menghadirkan diri sebab dijemput. Syukur Alhamdulillah .. sampai keesokan harinya nothing bad happen. Tuhan sayang dan lindungi kami semua. Alhamdulillah.

28 comments:

diana said...

paham2 je la kakchik...
kalau tak suka tu..
besar tapak tangan pos opis kita tadahkan...
heheheh

Mama Zharfan said...

heheh kelakar plak baca kc tulis kc tak suka pasu tu hehhe

moga2 kita semua dibwh lindungiNya sentiasa..amiin

psst : tak sbr nak pegi spa dgn kc :)

::Budak Degil:: said...

nape sy tgk akak smakin langsing??..ohh jelesnya...hahaha

logorithm said...

Rasa tak sedap hati tuh sebenarnya nak memberitahu bahawa makanan kat sana tak sedap! Hehehe...

munna said...

klu rasa tak sedap hati... mmg serba serbi tak kena ... asyik terbayang yg bukan2 aje...

Woofer Storm said...

kak chik tak nak,bgi la kita.hehee kita nak je,,ngeee

ummiross said...

waa bestnya makan2, kecur air liur ummi...

Isteri Yang Comel said...

meh lah pasu tu klu kakcik tak mo.. hihihihii

AngahSayang2314 said...

apa kc tak suka pasu tue meh pos kan kat angah yer

toyolkiut said...

tp TK tengok sume makanan tu sedap2 je..
nasib baik duk jauh, kalau dekat mau nya TK suruh kakchik bungkus bawak balik untuk TK..
hehe..
tak pe kakchik, hadiah tu simpan wat giveaway pulak..
berlambak orang nak, kan? kan? kan?

sarah-najwan said...

makan..makan..makan..
pastu dpt hadiah
beruntung tuuuuu

Ujang9897 said...

tgk mcm sedap..tp tak ek..KC masak lagi sedap..

Farhana Sahri said...

kak cik, bile nak jmout nana dtg umah mkn..hahaha....*xmalu

kakchik@ella said...

@diana, wah .. ada yg sudi. suka kc. hihi ..

kakchik@ella said...

@MamaZharfan, dah balik malaysia nnt dok kl ke kelantan dik?

kakchik@ella said...

@Budakdegil, petuanya:-makan je jgn takut. tp mesti berpada2. jgn over!!

kakchik@ella said...

@logorithm, hahaha ..

kakchik@ella said...

@munna, btl tu.

kakchik@ella said...

@Woofer, ecece .. nak wat pe la dgn pasu tu ye?? hihi

kakchik@ella said...

@umiross, mkn2 mmg best. hihi

kakchik@ella said...

@Isteriygcomel, ambik le .. "di alam maya" hihi

kakchik@ella said...

@Angahsayang, wah .. angah pun minat gak eh?? hihi ..

kakchik@ella said...

@toyolkiut, btl3. kc simpan dulu eh. sok2 dpt idea kc buat contest lagi. hihi

kakchik@ella said...

@sarah-najwan, byk "ong" ooo. hihi

kakchik@ella said...

@Ujang9897, aiman kawin nnt kc jemput ujang dtg makan masakan kc eh. hihi

kakchik@ella said...

@Farhana, u wait eh. i'm not ready. hihi ..

azzey said...

KC x sker pasu tu ek?....sng je..give it to me..he3....

Ct Arina said...

kc ni sentiase cantik! sentiase nampak mude je. jelesssssssssssssssssss >_<