Mencari nama.

Tuesday, February 22, 2011

Org sekarang .. nama nak meletop .. nak hot je kan? Masa tengah 'pregnant' dah mula bukak buku demi buku, kitab demi kitab, mencari nama yang sesuai buat yg bakal lahir. 

Ada yg mencari 'kesedapan' dan 'keayuan' nama tersebut. Ada yg mencari nama yg ala-ala moden*konon*Hihi .. Ada yg mencari nama yang mempunyai maksud yang baik. Macam-macam, kan.  

Masa nak menamakan Aiman dulu, nama Aiman kami berdua yang pilih tapi Yusuf adalah nama yg diberi oleh Ayah Sedara Aiman, My BIL. Aku sebut Muhamad Aiman dia kata tak best. Y not Aiman Yusuf?? OK gak tu. Cantek lak bila Aiman+Yusuf bergabung. So, kita ber2 pun "on" je la dengan nama tu.

Tapi kan, cuba kita fikir .. apa yg tak kena dengan nama Joyah, Bedah, Kiah, Jenab?? Ok jugak kan nama-nama 'typical' camtu?? Or nama-nama seperti Cempaka, Melati, Tanjung pun tak kurang hebatnya, betul tak.

Watever .. janji bahagia. Anak kita .. sukati la nak  bagi nama apa, kan. Entry ni sekadar suka-suka je, tak bermaksud apa-apa. Jangan ada yg terasa eh. Hihi ..

You Might Also Like

16 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here