Mr. Bodyguard

Tuesday, February 22, 2011

In my life, i have a bodyguard. He was trained to follow me since he was a little boy i.e. 4 years old. Tu la kan, kalo org da minat, susah mana pun dia akan usahakan jugak. Kalo org lain, tak kuasa la nak bwk budak lelaki hyperactive umur 4 tahun ke salun. Mana nak set rambut lagi .. mana nak membelai badan lagi .. Bodyguard kecik tu pulak berlari-lari sana sini. But i dont care. Tak da yg mustahil dan susah asalkan kita nak. Beranak kecik bukan alasan utk tidak menjaga diri. I love myself very much. Setiap ciptaan Tuhan itu berharga, maka sewajarnya lah kita jaga dengan sebaik-baiknya. Alamak .. tu flashback cite 10 taun dulu tu daaaa .. Sekarang dia sudah besar, sudah remaja, sudah 15 tahun. Sudah tak comel tapi sudah berubah menjadi hensem. Ehem ... ehem .. jgn perasan Aiman. Hihi ..

Thru my blog, ramai yg dah kenal my Bodyguard . Ada cerita di sebalik title Bodyguard tu sebenarnya, terutamanya on how he get the title. Baca sini eh. He was so sweet, so nice, so cool nice little boy and he is so atached to me till now. Dia memang sangat rapat dengan aku. Mungkin sebab Abah dia selalu sibuk dan tak banyak cakap. He talked to me more, listen to my story and meet all my friend more than his father. Mana-mana pergi, aku akan bawak dia. Jantung hati aku, mana leh tinggal, betul tak?? Mati la kalo gi jalan jantung tinggal kat rumah. Kalo keja lain arr citenya. Haha ..

 Mr. Bodyguard ..

Mr. Bodyguard with my frens ..

Nak tau lebih tentang dia? Boleh .. boleh .. tapi kena la lalu 'Toll gate ~ Mama' nya dulu. Haha .. Good thing. Aiman my bodyguard sudah mula menulis. I'm so happy. Moga Aiman bisa bertahan, diberi kekuatan, ketekunan dan kerajinan utk menulis. May u improve your quality of life through writing and reading Aiman. Buka minda .. Fikir .. dan terus berfikir. Kita makhluk ciptaan Tuhan yang paling indah, paling cantek, sempurna serba serbi termasuklah diberi akal untuk berfikir. At the same time, stay focus on your study. Jadilah anak yg solehah, yg taat pada perintah Allah S.W.T. Amin.

Moga blog hadiah mama buat Aiman ini akan menjadikan Aiman insan yg lebih berkualiti. Amin. Jom kawan-kawan, lihat Bodyguard saya di sini.

p/s : Terima kasih Cik Mat Gebu yg sudi buat n3 khas utk Aiman di sini.  Tak sangka. Terharu. sob .. sob ..




You Might Also Like

17 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here