Tuesday, February 22, 2011

Mr. Bodyguard

In my life, i have a bodyguard. He was trained to follow me since he was a little boy i.e. 4 years old. Tu la kan, kalo org da minat, susah mana pun dia akan usahakan jugak. Kalo org lain, tak kuasa la nak bwk budak lelaki hyperactive umur 4 tahun ke salun. Mana nak set rambut lagi .. mana nak membelai badan lagi .. Bodyguard kecik tu pulak berlari-lari sana sini. But i dont care. Tak da yg mustahil dan susah asalkan kita nak. Beranak kecik bukan alasan utk tidak menjaga diri. I love myself very much. Setiap ciptaan Tuhan itu berharga, maka sewajarnya lah kita jaga dengan sebaik-baiknya. Alamak .. tu flashback cite 10 taun dulu tu daaaa .. Sekarang dia sudah besar, sudah remaja, sudah 15 tahun. Sudah tak comel tapi sudah berubah menjadi hensem. Ehem ... ehem .. jgn perasan Aiman. Hihi ..

Thru my blog, ramai yg dah kenal my Bodyguard . Ada cerita di sebalik title Bodyguard tu sebenarnya, terutamanya on how he get the title. Baca sini eh. He was so sweet, so nice, so cool nice little boy and he is so atached to me till now. Dia memang sangat rapat dengan aku. Mungkin sebab Abah dia selalu sibuk dan tak banyak cakap. He talked to me more, listen to my story and meet all my friend more than his father. Mana-mana pergi, aku akan bawak dia. Jantung hati aku, mana leh tinggal, betul tak?? Mati la kalo gi jalan jantung tinggal kat rumah. Kalo keja lain arr citenya. Haha ..

 Mr. Bodyguard ..

Mr. Bodyguard with my frens ..

Nak tau lebih tentang dia? Boleh .. boleh .. tapi kena la lalu 'Toll gate ~ Mama' nya dulu. Haha .. Good thing. Aiman my bodyguard sudah mula menulis. I'm so happy. Moga Aiman bisa bertahan, diberi kekuatan, ketekunan dan kerajinan utk menulis. May u improve your quality of life through writing and reading Aiman. Buka minda .. Fikir .. dan terus berfikir. Kita makhluk ciptaan Tuhan yang paling indah, paling cantek, sempurna serba serbi termasuklah diberi akal untuk berfikir. At the same time, stay focus on your study. Jadilah anak yg solehah, yg taat pada perintah Allah S.W.T. Amin.

Moga blog hadiah mama buat Aiman ini akan menjadikan Aiman insan yg lebih berkualiti. Amin. Jom kawan-kawan, lihat Bodyguard saya di sini.

p/s : Terima kasih Cik Mat Gebu yg sudi buat n3 khas utk Aiman di sini.  Tak sangka. Terharu. sob .. sob ..




17 comments:

Aiman said...

haha . diam2 suda , jgan arr cite bnyak sangat . maluu.. aww .thanks for your doa mama ;) btw , thanks uncle mat ..

Mat Gebu said...

hahah...but i really thanks to my jiran lahh. Ah Ben Tan..haha, dia yang war-war kan pada saya tru YM..sama2 juga aiman...hmm nama anak buah saya aiman, nama anak kak ummi kuantan, aiman juga...memang aiman tak kesahh kann...

munna said...

wah! wah... bodyguard kakchik dah ada blog sendiri ye.... nanti munna nak gi intai2 ye

diana said...

anak mak!!
hehehe

Aiman said...

wah ! bnyak adik-beradik Aiman eh . tapi semua lain mak , lain ayah . hehe

deAnza-wAnda said...

wahhh...aiman dah ader blog yer... bila nak pollow kak wanda nih...

theblabber. said...

semoga membesar menjadi anak yg berguna. inshaAllah

eheh

echah mashuri said...

cehh..bila anak beranak bergabunggg...bommmm!melatopp..





semoga aiman jadik blogger tegar.blogger hensem dan blogger .err.errr.heee.







akak!lame xdtg sini sbb dashboard wt halT___T

Mama Zharfan said...

mak borek anak rintik ni hehe
happy blogging yer aiman :)
nanti me terjah ur blog ;)

Shahazrin said...

Aiman.. jaga mak baik2 yer...

missSenget said...

kak lurus..

mau apply jadi menantu bisakah?? :P

alexa yussida said...

hahaha dah skodeng n foloe terus belog aiman tak kesah:) comel la kak cara die tulis..heee kecik2 dah berblog:)

Ct Arina said...

aiman si anak mama.. ahaks ;D sweet la kc ni!

eliyaezlinalias said...

wah! aiman da ada blog...masin mulut aunty taim jumpa aritu ek! aunty ke?! erk?!

azzey said...

Mr bodyguard si aiman dh ada blog ek...my princess pon ada blog gak KC..ehem2....ha3....

p/s: keep it up for ur bodyguard..:)

!eNa PnG said...

dasyatlah aiman dah ada blog sendiri...:)

::Budak Degil:: said...

kalau2 sy nak date ngn aiman, akak pulak jd bodyguard die eh2..huhu