Wednesday, March 30, 2011

Bukan sebarang cerewet ..

Orang kata aku cerewet. Ok lah .. mengaku sajalah, kan. Apa guna berbahas kalau memang itu sah lagi sahih.  Tapi aku bukan sebarang cerewet ye .. bertempat cerewet ku itu. Demi kebaikan .. demi kesihatan .. demi kecergasan.

Minyak ni aku guna kat rumah hari-hari.

Makan beras ni hari-hari.  Se kilo RM7.50 x  4 kg sebulan.
Ok la kan .. duit beras RM30 je sebulan. Hihi ..

Guna garam ni dalam masakan. RM1.40 boleh pakai 3 bulan.
OK la tu, kan. 














26 comments:

cik bahulu oren said...

xpe akk
cerewet utk jg kshtn diri sendiri ;)

Peri PiA said...

sgt ok utk kesihatan diri

pia pon nak tukar la garam tu

beras pia 4.50/kilo hihi

beras tu penah mkn,mmg tersa kurang kanji nya ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.chik..apa kabar?lama xsinggah kesini menjak dmm aritu..atie pon guna garam & minyak tue gak...cuma beli beras jasmine setiap bulan...

risa said...

kesihatan kite lagi penting dari cakap2 org kan kan kan..bukan mintak derang duit suruh belikan beras ye tak? hehehe

nuriz said...

hi kak cik, tumpang komen jap..
anda adalah apa yang anda makan..:)

sarah-najwan said...

ni la bagus..ini xdipanggil cerewet KCE..ini dipanggil prihatin..dan ini utk kesihatan..

sestgh org tu xkisah..belasah aje janji murah..jika kita mampu dan tidak membebankan..eloklah amalkn gini..lebih elok utk kesihatan spjg hayat...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

skg kesihatan lg penting...bgs pilihan kakcik ye..cerewet bertempat tak pa kakcik...

makdara TERdiva said...

beras tu memang sedap!

eqbalzack said...

kak chikkkkk...soriiii lama tak singgah sini.

hari ni baru je submit paper utk conference...lega sket...dapat jln2 blog kak chik ptg yg indah ni...hehe

azila said...

salam kc..br berkesempatan.hehe..minyak dan garam kt guna sama..except beras sbb zla guna brown rice.hehe..sama taste lak kt:)

Syima Emi said...

betul ckp kc..cerewet pon demi kesihatan..kenape nak berkira sgt kan...

Atie Serina said...

utk kesihatan ape slahnye..

diana said...

sikit hari lagi kakchik leh jadi duta produk la..
heheh..

Miza Yusof said...

bagus. kesihatan harus dijaga. makanan pun tak boleh sebarang makan :)

Azwani said...

wahh kak chik memang sangat2 menjaga kesihatan..

ieda said...

beras sebulan 4 kg ja...sungguh jimat.

!eNa PnG said...

Cerewet tapi bagus untuk kesihatan...:)

norh said...

bila nak buat tindakan mcm akak ni ye? hmmmm

abadi romeo said...

besar belanja tu dik..anak ramai tak sempat nak pikir kalau beli barang cam ni..

abadi romeo said...

besar belanja tu dik..anak ramai tak sempat nak pikir kalau beli barang cam ni..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM
PATUT AKAK NI CANTIK CEREWET RUPANYA.. KALAU BAYA BAYA GUA SAH SAH GUA AJAK DATE... KOI KOI KOI

::Budak Degil:: said...

garam dgn minyak memang same dh kat umah einn ni kak..mak einn sebiji macam akak..cukup jaga pemakanan..rumah einn ni pun mane ade ajinamoto,belacan...huhuhu...harap2 sy boleh la ikot jejak mak, nak cantik cm akak jugak!...hehe

kak ina kl (2) said...

akak pun pakai minyak lebih kurang mcm ni..kdg-kdg tukar ke sunflower, olive ataupun jagung..

garam pun pakai yang gak

beras pakai basmati rebus..

duit klu berlebih pun klu dah sakit tak guna gak ek

amboi class gym kamu tu...

Ellen said...

Ellen pun guna minyak tu Kak..memang baik untuk kesihatan tapi beras dan garam tu tak plak rasa nak gunakan..hehee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ok lah tu..adik guna basmati gak dan minyak matahari..

alinac lover said...

semua yg berkualiti