Sunday, November 13, 2011

Impian dan Harapan

Impian dan Harapan ~ Perkataannya berbeza maksudnya sama, kan.

My impian dan harapan .. Satu hari nanti, bakal dapat berkongsi rasa dengan mereka-mereka. Kesusahan, kesakitan, kesengsaraan, jerit perih dan pedih. Suka, duka, ketawa dan airmata.

Sedar tak sedar, dah lebih 5 tahun i contributed to MAKNA ~ An organisation set for those who have Cancer and surviving Cancer patients. Tak banyak pun .. sikit jer. A very small monthly contribution with hope 'Moga mereka mendapat manfaat darinya'.

My impian dan harapan .. One day my contribution will become bigger ~  Bukan sahaja dengan wang ringgit malah dapat berganding bahu menyertai aktiviti bersama mereka-mereka. Menyelami suka duka mereka. Nak jadi salah seorang SUKARELAWAN MAKNA. Moga diberkati dan dirahmati impian dan harapan ku ini. InsyaAllah.

19 comments:

Cik Diana said...

murni nya niat anda.. :)

munna said...

INSYAALLAH.... PASTI TERCAPAI HASRAT KC NANTI

eliyaezlinalias said...

Semoga niat murni kc sentiasa diredhai dan temakbul

p/s: harapan sya smga dpt fax dr kc arini heheheheh

gedek! said...

Mulia ni....

sebab kita tak tau siapa yg kita tolong...

PUTUBAMBU said...

bagusnya...besar pahala kakchik!

Alin Marlini said...

Insyaallah Kak chik..kalau kita ikhlas ada hasilnya nanti..

shark said...

insyaAllah kak vik..go go go!!! :)

Ardini Humaira said...

bagus KC.. :') dni pun teringin nak beramal macam ni

JunAina said...

KCE...amal walaupun kecil ALLAH akan kira. kecil2 dikumpul2 jadi banyak nanti...

My Little Diary said...

seronok jadik sukarelawan ni...
i'm one of the sukarelawan, but not for MAKNA. :)
semoga impian menjadi kenyataan.

kakcik said...

InsyaAllah, impian yang baik itu akan dikabulkanNya. :)

Mamaleesya said...

banyaknye tender kak ella. Kalo mar mau nangis dah hehe sebab kat sini mar sorang je takde assistant

Tina Othman said...

insyaallah, rezeki yg ada dikongsi bersama

mama sara nur said...

salam perkenalan
ingin sekali jadi semurni anda
semoga impian jadi kenyataan

qemaishak said...

InsyaAllah niat yang baik akan dipermudahkanNya.

Anaa said...

semoga impian dan harapan murni KCE ini akan dimakbulkan.. insyaALLAH..

Queenie said...

moga impian menjadi kenyataan dear..

miya said...

semoga diberkati kak..

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik , niat yang baik dan suci , InsyaAlah dimakbulkan Allah SWT.Semog a Allah SWT permudahkan segalanya ye.