Monday, November 28, 2011

Makanan dan Kehidupan

Orang kata dalam hidup kita kena "seimbang". Oleh kerana telah memewahkan perut dengan makanan yang mewah di pagi Jumaat yang indah, maka tengaharinya, perut kena dera dan tidak boleh dimanjakan lagi. Hanya yang berkhasiat dan ala-ala diet sahaja buat perut tengahari ini.


Hi Fibre Cheese Cake and Hazelnut Latte sahaja buat perut yang masih kenyang-kenyang manja.

Tapi kita cuit gak Cord Fish with Lemon Sauce milik teman kita sebab tidak mahu perut dan nafsu terlalu terdera.

One of the day, kita makan Chee Cheong Fun sahaja during lunch.

My Partner makan Roti Jala sahaja. Sahaja? Sahaja? Kalau sampai 5 keping dan dimakan dengan Rendang Daging, that's equal too one plate of rice. So, rasanya the word 'Sahaja' is not suitable here. Hihi.




10 comments:

gedek! said...

kenyang-kenyang manja...?

kalau lapar-lapar, apa pulak?

luahfikiran said...

SALAM,
TAK NAK MAKAN TAPI LAPAR .... JADI MESTI MAKAN

kakcik said...

Perut kakcik tengah lapar ni! :)

azieazah said...

Nak join! Nak join! Nak join!

diana said...

perkataan sahaja tu selalu kita guna untuk sedapkan diri sendiri..
ekekkek

el said...

wahh semua sahaja tu
tp semua tu mengenyangkan or terlebih hehehehe

Tina Othman said...

ada ye hi fibre cheese cake, tak penah nampak pun

alahai kc sayangnya lah perut tak nak dia terdera makan mcm2, klu tina selagi boleh makan mmg tak boleh stop makan, lepastu menyesal hehe

Fara said...

KC, minum hazelnut latte je pun mmg dah bley bt kenyang sgt2 tau!

Too much carbo tu. Hiks!

Suara Kalbu said...

Musim hujan ni memang saya asyik lapar je kak kehkehkeh

MamaYatie said...

kalo takde gambar foods bukan blog KC la namanya...wink3x