Monday, December 19, 2011

Rindu masakan Malaysia di Bandung?

Just nak share dengan readers yang mahu terbang ke Bandung atau berimpian nak ke Bandung dalam waktu terdekat ni. Kalau agak-agak dah rindu dengan masakan Malaysia, sila lah ke Paris Van Java dan makan di Restoran ini.


Kuetiaw Goreng Penang

Nasi Goreng Kari ..

Set Tomyam dan Telur Dadar ~ Makan bertiga bersama Hanis dan Kak Nani

Allisya pilih Choco Fantasy
Lepas minum Nata De Choco ini bolehlah berfantasi .. Hihi.

Choco Delight ~ Dibuat dari Choco Crunch
Indonesian are very creative in food presentation and food ideas. 
Don't forget to enjoy 'makan-makan' if u are there.

Haipp .. Jangan lupa guna Sedotan tau. 
Buruk sangat kalau gogok terus dari gelas, kan. 

Kalau mahu tempat tinggal yang selesa dan boleh lepak golek-golek ramai-ramai, jangan lupa baca kat sini.



25 comments:

gedek! said...

Sedotan...?

orang kelantan panggil 'pleting'

kakcik said...

Nasi goreng kari tu nampak macam nasi goreng Pattaya pulak. :)

Alin Marlini said...

adohaii kak chik..memang rindu gilak sama masakan bandung terutama gurame bakar..

Hanis Azla said...

pergi jalan2 ke luar pun, makanan malaysia tetap jadi pilihan kan kakchik.. boleh demam rindu dibuatnya..

Lelord said...

ekekekkee guna "sedotan" utk menyedut minuman nyamannnnnnn

Cik Ina Do Do Cheng said...

tima kacih banyak kak chik , bagi tau pasal restoran tu , senanglah anak cik ina nak pegi bandung lenkali, sebab setiap kali dia pegi bandung masalah makanan jadi hal.dia tak suka masakan bandung.

Tina Othman said...

haha sedotan? lawaknya

Chekgu Azrine said...

kat Bandung makan mmg sedap2 la.. kena dengan tekak saya KC.. teringin nak gi Jakarta plak.. hehehe

Pok Amai-Amai said...

Tomyam dan nasi share 3 org? KC?

khairul said...

lapaq dah nie

BisMi Aishah said...

wah menyelerakan laaaa...

sedap nye laaa

lapar niE

diana said...

o..depa panggil sedotan ye??
kita panggil penyedut ..
eh!ye ke??
hehehe

Mama Likha said...

dpt byk2 teliur set tomyam dgn air coco fantsy aleesya !!

auni bazilin:) said...

next week pergi bandung :) hehehe..cant wait nak rasaa choco delight :)

Hassan said...

Salam Sejahtera
Blog yang menarik ~~~

cikpuanhady said...

wahh..menariknya nasi goreng kari tu..terliur sudaa..

Cik Nurul said...

wah, terus lapar ni! ^^

MaryaYusof said...

Klau pergi indonesia especially tmpt pelancongn die food presentation mmg tip top...tp mknan tu mcm masakan thailand je...bkn malaysia..eheee... tq for visiting my blog...terus follow di sini~

suri solehah said...

Kalau ank2 suri mesti seronok tgk air koko krunc tu..bestnya cuti2 ke bandung KC.

suri solehah said...

Kalau ank2 suri mesti seronok tgk air koko krunc tu..bestnya cuti2 ke bandung KC.

JunAina said...

Bandung melambai2...teringin skali lagi ke sana.

MamaYatie said...

sedotan?hahaaa

KC, tali pinggang dlm flight depa panggil apa?lupa dah..

Ibu Darwisy said...

mak aihhh sedapnyer KC..terliur tgk tomyam tuhh

el said...

nasi goreng kari tu mmg npk best betul hehehe..a'ah lah menu2 kt sn tu sgt2 ketip....yg coco crunch cam nak tiru gaya presentation hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

KC..jiran dpn umah adik kan, dia kata tiap tahun dia blk bandung pasti ada resepi baru dicipta. org sana mmg suka cipta resepi dan hias2 makanan kot