Tuesday, March 27, 2012

Cerita Kosong Dari Hati

Hmmm .. Sebenarnya ada benda nak cakap tapi camna eh nak cakap? Tak tau dimana nak mula tapikannnn .. first mahu maaf pada Silent readers, Pengomen tegar dan yang menjenguk ke sini dari Sabtu sampai lah ke semalam. Blog Misz-Ella dijangkiti virus mengejut .. so Misz-Ella ambil keputusan segera dan mengejut juga. Len kali, if i have decided to tutup terus blog ini, i bagi cukup Notis kat korang ye. So that i boleh jemput you as my Invited Reader.

Malam tadi kita marah. Kita marah Aiman sebab dia buat benda yang kita tak suka. Tapi buat mereka yang kenal Misz-Ella .. banyak manalah marahnya? Tak berdentum punnn. Kita tak pandai lah nak poom pamm poom pamm marah-marah.  Kalau kita buat camtu, terus akan datang rasa bersalah pada orang yang kita marah nak pulak Si Aiman. Membebel pun kita tak pandai tau cuma tak nak tipu korang la kan, kadang-kadang terbebel la jugak. Tapi pastu kita cepat sedar. Eh .. membebel lak kau .. mcm makcik la kau Ella!! So, dan dan tu kita stop. Dah terbiasa derrr .. dari mula kawin asben akan tarik muka kalau kita terbebel. Even Ipar-ipar kita pun bagitau yang abang diaorang cukup tak suka kalau Mak (my MIL) membebel. Kalau mak membebel, dia keluar rumah .. duduk bawah pokok cempedak lagi best!! Hmmm .. camtu la kejadian dan asal usul  serta punca kenapa saya tak membebel atas tiket ibu dan isteri. Atas tiket kawan .. lain!!! Marah tak berdentum .. meletops jer. Hehehe. Eh .. tak lah .. kita ni jenis tak simpan dalam hati. Tak pandai berdendam dan tak reti bergaduh. Kalau tak suka, kita cakap sekali jer pastu dah ok balik. Kita tak suka gossip pasal orang dan suka buat hal sendiri. Tak kuasalah nak bawak kaki sana sini sambil mulut tak henti gossiping. Sorry .. dat's not me. I duduk diam jaga diri sendiri but still .. people are very much interested with me. Kita pakai baju apa .. kita buat apa .. kita pegi mana .. kita beli apa .. tapi diaorang tak tanya .. diaorang 'spying' on me. Eh .. Diaorang buat kita perasan retislah*sambil feeling ala Tokti*  Hehehe .. Mekaceh  ye buat saya rasa begitu berharga. Hehehe.

OK.OK. Berhenti kelaut ye Cik Ella .. please go back to the right track. Back to cerita marah Aiman tadi kan .. akhirnya malam tu kita tidur bertemankan SMS mintak maaf dari anak tersayang. Aiman is such a nice boy, kalau dia buat salah, dia akan cepat-cepat mintak maaf. Kalau kita merajuk jauhkan diri, tak nak tengok dia sebab kita tengah 'emo' dengan dia, dia akan hantar SMS kat kita. Cairlahhh korang dipujuk oleh anak sendiri. Thank you Aiman. You light up my day today. Mama doakan kesihatan dan kesejahteraan Aiman dunia akhirat. Mama doakan Aiman bahagia. 

Saje je nak tayang Spagetthi Meatball dari Kedai Resepi Rahsia. Kita suka makan Spagethhi tapi tak la pandai sangat membuatnya. Kalau kita buat, rasa dia biasa-biasa jer .. gerenti korang takkan teringat-ingat punya lah. Hehehe.

Fried Kueytiaw dari Food Court 1Utama - RM7.95 sepinggan. Apa yang murah sekarang? Kalau masak sendiri, RM7.95 tu boleh makan 5 orang kot? Tapi kannn ... kita tak rajin .. kita pemalassss. So, mari kayakan Tokey Food Court 1Utama. Kahkahkah.





19 comments:

Pok Amai-Amai said...

Sy terkejut bile KC private kan blog. MCm secara tibe2. Huhuhuhu...tp kes tak reti bahasa. Nka gak try. Alhamdulillah, hari nie dpt masuk lak.

=D

POSH76 said...

patutla senyap jer...takper yg penting back on track...takmo majuk2 yer

POSH76 said...

patutla senyap jer...takper yg penting back on track...takmo majuk2 yer

kakcik said...

So touching bab Aiman hantar sms tu. Good boy. :)

Kakcik rasa nak bawa spaghetti je ke rumah Dato' nanti. Tapi, Abg Mus sangat anti dengan spaghetti, dia lebih suka dengan mee kari.

Kakcik harap sangat dapat jumpa Ella di sana.

Mama Likha said...

fudkot 1 utama kt mne eh ? yg food republic tu ko kc

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

camnerlah akak marah ek?mesti comel kan?

tgk masakan akak sgt sedappp

Ummiakid @ lily said...

sejuk hati bila anak mengakui silap serta mohon maaf...touching & very good boy.

bab perihal marah & cari pasal...susah nak cakap kan kc...ada org kdg kala x leh terima kalau org marah or kondem...hanya fikir dia betul dan org hanya tahu cari pasal...tapi kdg kala kita sebagai manusia yang tidak sempurna harus terfikir jugak kan...bahawa ada sebab kenapa org marah or cari pasal dgn kita....pasti ada sebab....cuma kena banyak muhasabah kan diri...

apapun ...tahu kc seorg yang lembut...air muka dah mencerminkan...

Mama Zharfan said...

i pun kdg2 kuat membebel esp kat my kids wpun diaorg masih kecil..kdg2 regret lps bebel2 tu hehhe

have a nice day KC :)

gadisBunga said...

7 ringgit lebih tu boleh makan 5 orang kalau bahannya kueyteow dan toge je. kalau nak tambah kerang ke, ayam ke, daging ke - dah lain dah regenye. hehehe~

Hanis Azla said...

yeay.. dah boleh masuk blog KC semula.. bagusnya KC tak reti membebel.. kena contohi ni.. sweetnya aiman.. Alhamdulillah ada cahaya mata penyejuk jiwa gitu..

betullah KC semua benda mahal skrg ni.. makan anak beranak kalau tak lebih rm50 mmg tak sah.. tp klu dasar tak berapa rajin mcm saya juga tu, mmg makan juga di luar wp mengeletar juga tangan ni waktu nak membayar..

mrs Gee :) said...

owh..boleh pun lagi masuk blog KC nih.. tanjat gegurl ari tuh xleh masuk dh di privatekan.. even kite xle blogger tegar, dek masa menjeles..slalu la jugak menjenguk nyer..

miloais milo said...

kakcik - ajar iols cam na nak jadik peyabar cam kakchik....
iols - kalo marah - memang meletups hoccay!

Ati Masrif said...

kita baru saja online hari ini ella
risau juga kalau terkena virus tu

marah mak kpd anak tak lama mana pun
apa2 kesalahan pun pasti akan kita maafkan

Daddy Ziyyad said...

kira okay lagintu koey tiau RM7.95 sepinggan...kalau tak, saya biasa makan kat sini RM13.50 sepinggan...boleh buat 6 pinggan kuey tiau baisa..hahah

Liza @ Adzriel AB said...

tau tak kenapa aiman cepat minta maaf. tentulah sebab ikut karektor mama dia yg marah, sedih, kecik hati tu tak simpan lama. satu lagi dia anggap KC bukan setakat mama yg dia mesti hormati tetapi seorang sahabat yg sgt karib, ada di masa susah dan senang. seorang yg sgt dia percayai. ye lahkan.. liza pun ada anak dara seusianya dan anak teruna yg dah 14 tahun. depa pun close dgn liza. suka aiman... aiman tak kisah.. he..he..

Citarasa Rinduan said...

mujurlah aiman cepat pemaaf orangnya..
kak........
kuew teow tu mmg mahal.
kedai ayu br rm 3.50

kakyon said...

akk pulak sedih..bila Aiman kena marah. biasalah kakchik..anak remaja mesti ada kesilapan yg dia lakukan.bila dia dah minta maaf..maknanya dia dh sedar kesilapan dia.masa usia mcm nilah cabaran paling besar membesarkan anak2.akk dah lalui semuanya..

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Apa khabar? Jemput ke Bangi ahad ini ... kita berjumpa dan kita berbual panjang. LF dan isteri menanti !

Ariannalissa82 said...

Salam kak chik..How are u?..Lama x borak ngan kak chik...