Thursday, March 29, 2012

I Love You

Ayat paling dinanti dari yang disayangi semestinya lah "I Love You" di akhir setiap perbualan. In my case, tiga ayat keramat itu menjadi penutup tiap perbualan baik di talian mahupun di saat perpisahan.

I Love You Ma. Bye.
Bye Ma. I Love You.
Aiman tidur dulu ye ma. Bye Ma. Gd night. I Love You*sambil salam dan cium pipi*

Macam tu la Aiman. Once my friend listen to our phone conversation and commented .. Anak aku tak reti nak cakap macam tu. Kalau dah besar ni tetiba dia cakap camtu, mesti aku terkejut, pengsan bangun, pengsan dan bangun lagi. Kahkahkah.

Well, those things started at the beginning. Dari kecik dah diajar dan dibiasakan macam tu. And i believe nak 'adapt' rasa kasih sayang ni dalam diri seorang anak, first of all kita sendiri haruslah seorang yang penuh dengan kasih sayang jugak. Kalau tidak, memang takkan jadi. After all, sume ni datang dari hati ... bukan lakonan dan tak boleh dibuat-buat. Bukan nak kata atau memuji tapi sememangnya i am filled with lots of love. I love all my friends, I love my family and most importantly i love myself very much. Every contributions to them all based on rasa sayang dan ikhlas. 

Tapi lain manusia lain ragamnya. Ada yang hanya mahu berkasih sayang saat mereka memerlukan bantuan. Saat tidak diperlukan, dicaci, dihina, dikata sesuka mereka. Saat bantuan diperlukan, yang keluar hanya kata-kata indah. Talam dua muka. Memang Munafiklah. Tapi tak pe .. God is fair. Every single things count. Kita hanya membantu seikhlas nya cos my heart is fill with love. Lagipun, kita sapa nak hukum mereka, kan. OK lah friend. Got to go. Mekaseh baca Entry I Love You ini ye. 

Bukankah indah kalau hidup ini penuh dengan kasih sayang?



13 comments:

Pok Amai-Amai said...

Klu dgn hubby wifey, mmg patut pgl SAYANG, DARLING, CINTA, LOVE sebab mengeratkan lagi kasih sayang walaupun hari2 berperang sakan. Hahahah....perkara yg same kite bt pd anak2 kite. Mcm KC dgn Aiman. Insya-Allah, sy akan praktikkan kata2 syg nie dgn anak2. Klu boleh bia I LOVE YOU smpi dia da beranak pinak pun. Huhuhuhu

Hanis Azla said...

mmg indah bila hidup kita penuh dengan kasih sayang.. Alhamdulillah, anak2 saya juga sudah terbiasa dgn kata2 tu..

Tina Othman said...

betul kc, kena train dari kecik lagi

tina dulu2 pun tak biasa dgn budaya hugging ni semua, tapi bila dah bercampur dgn ramai kwn2 yg kawin campur, duduk oversea, jadi dah mula nak biasakan diri dgn perkataan sweet dan hugging ni =)

gadisBunga said...

bila dah terbiasa baru tak kekok nak buat. :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Hehehe, si gurl dia cium je ngan mummynye, kalau ngan apaknya dia Ada ckp, sbb apaknya gemo melayan... :)

Suka ngan aiman n kc.... :D

eliyaezlinalias said...

love u jugaklah aiman! hehehe

kakcik said...

Alhamdulillah, anak kakcik pun tidak lokek menyebut perkataan itu dan tidak malu mencium kakcik walaupun mereka dah besar panjang. :)

miloais milo said...

my son macam aiman.... sebelum tidur cium pipi iols... i love you mama....
bahagia rasanya....

Citarasa Rinduan said...

setuju sangat entry kakcik..
ayu pun pupuk semangat kasih sayang dgn umai..

moga dia ingat dan sayang ayu hingga akhir nyawa...
amin

aiman nie cutelah.. bijak

Alin Marlini said...

teringat Qayyum yg manja..tiap2 mlm pun ckp camtu

mama maman aka yana said...

beshnyer jika tiap2 hari org berkasih sayang tanpa berlandaskan nafsu..:)

Peri PiA said...

family pia mcm kwn kc tu,tak reti tunjuk sgt kasih syg

tapi ttp syg,sb tu pia dgn hubby manje lebey hihi

kak yon said...

i love you kakchik..