I Love You

Thursday, March 29, 2012

Ayat paling dinanti dari yang disayangi semestinya lah "I Love You" di akhir setiap perbualan. In my case, tiga ayat keramat itu menjadi penutup tiap perbualan baik di talian mahupun di saat perpisahan.

I Love You Ma. Bye.
Bye Ma. I Love You.
Aiman tidur dulu ye ma. Bye Ma. Gd night. I Love You*sambil salam dan cium pipi*

Macam tu la Aiman. Once my friend listen to our phone conversation and commented .. Anak aku tak reti nak cakap macam tu. Kalau dah besar ni tetiba dia cakap camtu, mesti aku terkejut, pengsan bangun, pengsan dan bangun lagi. Kahkahkah.

Well, those things started at the beginning. Dari kecik dah diajar dan dibiasakan macam tu. And i believe nak 'adapt' rasa kasih sayang ni dalam diri seorang anak, first of all kita sendiri haruslah seorang yang penuh dengan kasih sayang jugak. Kalau tidak, memang takkan jadi. After all, sume ni datang dari hati ... bukan lakonan dan tak boleh dibuat-buat. Bukan nak kata atau memuji tapi sememangnya i am filled with lots of love. I love all my friends, I love my family and most importantly i love myself very much. Every contributions to them all based on rasa sayang dan ikhlas. 

Tapi lain manusia lain ragamnya. Ada yang hanya mahu berkasih sayang saat mereka memerlukan bantuan. Saat tidak diperlukan, dicaci, dihina, dikata sesuka mereka. Saat bantuan diperlukan, yang keluar hanya kata-kata indah. Talam dua muka. Memang Munafiklah. Tapi tak pe .. God is fair. Every single things count. Kita hanya membantu seikhlas nya cos my heart is fill with love. Lagipun, kita sapa nak hukum mereka, kan. OK lah friend. Got to go. Mekaseh baca Entry I Love You ini ye. 

Bukankah indah kalau hidup ini penuh dengan kasih sayang?



You Might Also Like

13 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here