Friday, March 30, 2012

Sorang-sorang

Keluar rumah sorang-sorang.
Drive sorang-sorang.
Buat keputusan "where to" sorang-sorang

Beli barang sorang-sorang

Makan sorang-sorang

'Tapau" makanan untuk seorang

Perut Kenyang


Hati senang.

Walau pun beramai lebih baik, bersendirian beri kita lebih ruang. Kalau tak percaya, cubalah jalan sorang-sorang. Fikiran lapang, jiwa tenang. One of the best therapy.

*teringat patung "CacheCache"* iskk .. nape tadi tak beli? Sekarang angau + sasau. Harap tak mimpi baju malam ni. OK. Sekian Entry mengenang my Friday morning. Mekaseh baca.

15 comments:

mama aini said...

salam KC..ehem mama tak pernah lagi lakukan aktiviti `sorang2` ni..he2x..best ke?..mama tak blh jln sorang2..hu2x..tak pandai drive..bila mama nak try aktiviti ni ek?..

kakcik said...

Kakcik suka bersendirian tapi jujurnya kakcik tak pandai 'jalan-jalan' sorang2. :)

Peri PiA said...

kc syg....saya pernah

setuju sgt ;),kalau sudi sila terjah,hihi ;D

http://pia-pinkylita.blogspot.com/2010/01/used-to-be-alone.html (xde gambar)

http://pia-pinkylita.blogspot.com/2010/01/used-to-be-alone-part-2.html

http://pia-pinkylita.blogspot.com/2011/03/used-to-be-alone-3.html

Pok Amai-Amai said...

Sy pun teringin nak jln sorang2 one day. Hahaha...

Melati Qistyna's Mummy said...

Mkn sorg, kenyang sorg, hati senang... Kekekeke

Yg tapau tu utk sapa?

P/s : Ada dpt email abby x?

munna said...

skrg ni selalu sorang2 sejak ofismate ni anak dia bersekolah... sokmo time rehat dia takde jadi munna pun rehat lah sorang2...

eMMe said...

Assalamualaikum, hye kak chik
sihat?
cantiknye kak chik, kalo hati senang, wajah pun berseri, heeee~

kakchik@ella said...

@MamaAini, mesti mama selalu meriah, kan. kerana selalu ditemani.

kakchik@ella said...

@kakcik, saya dah terbiasa dididik begitu dari dulu lagi.

kakchik@ella said...

@Peri Pia, kita sama. meh cium sikit. hehehe.

@Pok Amai-Amai .. tggu Aydin besar eh. Or y not suh absen take over while u out .. out .. and outing? hehehe.

@MelatiQistina .. 'tapau' utk KC minum petang. hehehe. dpt dh. one day when its final i invite u eh. U kan my loyal supporter. Cayang Abby ... muahhhhh.

kakchik@ella said...

@munna .. oooo .. dia jd 'rider' ambek anak balik school eh munna. KC dh biasa sorang diri sini sana. Tak de hal dah munna.

@eMMe .. cantik eh? hehehe. Anugerah Allah SWT. KC setuju dgn eMMe .. seri dtg dr 'dalam'. So, jom jaga hati agar slalu tenang, eh.

Cik IFAH♥ said...

setuju :)
kadang2x alone is the best ways to release stress .
;)

azam said...

salam kenalan.....
www.laman-ayahsu.blogspot.com

kak yon said...

akk dah biasa sesorang kakchik.sesekali seronok berseorangan.kekadang boring juga..nak2 kalau perlukan sesorang untuk bercerita.yang penting jangan senyum sorang ye..hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina spesis orang yg suka jalan sensorang tak pun ngan anak-anak. betul tu kak chik sesekali jalan sensorang "one of the best therapy"