Tuesday, March 27, 2012

Tau? Tak Tau?

Sesetengah perkara or certain things dalam hidup ni kan, lebih baik kita tak tau. Sebab kesan dan akibat bila kita tau adalah "Luka dan Sengsara".

Satu cerita yang lain pulak .. baru-baru ni saya didatangi teman seperjuangan untuk suatu perkara. Nak tau sesuatu @ bergossip sesuatu dengan saya tentang kata-kata orang tentang seseorang. My answer is simple .. Maaf .. Kak Ella tak tau dan tak mau ambil tau. Pergi tanya orang lain. Dont ask me. I'm not interested to gossiping about people especially yang melibatkan "Orang Kata atau Kata-kata Orang". Salah tafsir .. dosa. Daripada sibuk tentang dia lebih baik fikirkan tentang kita yang belum tentu sempurna, kan.





5 comments:

wahida said...

betul tu KC, kengkadang lebih elok kita tak tau, drp kita tau kang, kita balik sakit hati...huhu...

Mak Lagenda said...

Lg bnyk kita tau psl org, lbh bnyk skt kepala kita. So, better la tatau dr sesj sj nak amik tau..


P/s: Dah 2-3 arini nak mai blog KC ni but KC privatekan yeh?? Sian mak x diinvite ke sini..huhuhu

!eNa PnG said...

yeap betul tue sis.. yang penting kita tak kacau orang n happy

Liza @ Adzriel AB said...

cerita tak sahih, menyebut keburukan org memang tak elok le kan.

eliyaezlinalias said...

bahaya...silap cerita jadi fitnah.....kan kc kan???