Thursday, May 24, 2012

Hujan pagi, Black Pepper Meatball & Puding Jagung

Hujan pagi Jumaat jam 4:30 pagi ... masa paling sesuai untuk tarik 'Comforter .. Gebar .. Selimut' sambil melayan kehendak mata. Syokkknyaaaa sambung tidur lagi ... malasnyaaaaaa .. nak bangun pagi. Tepat jam 6:15 .. seruan 'alarm' dari handphone cap Ayam berbunyi. Kalau ikut kan hati .. mahu melayan bisikan Syaiton yang direjam .. 'Tidurlah .. tidur lagi' tapi  'oh tidakkkkk ...' harus segera bangun untuk menjalankan rutin pagi.


Black Pepper Beef Meatball kegemaran anak kesayangan. Budak sekarang suka betul makan ball .. ball .. kan. Berbeza dengan Mama dia yang lebih suka makan Freshmeat. Tapi kerana masak untuk anak dan bukan untuk diri sendiri ... "Layannn ... "

Sempat masak Puding Jagung feveret one of the night this week. Suka. Suka sangat-sangat makan Puding Jagung ni dan suka sangat buat sendiri ... walau makannya hanya sepotong dua dan selebihnya untuk jiran-jiran sebelah.

Last but not least .. hari ni nak senyum kat pembaca blog Misz-Ella. Walau orang kata senyum Misz-Ella tak manis and doesn't matter yang datang itu samada baik atau buruk niatnya .. i still want to smile to you. Senyum itu sedekah  ... Jangan emo emo eh. Jom senyum.

*Esok keja .. tak suka .. tak suka*


25 comments:

laskar pelangi said...

aduhai..black pepper beef meatball tu rasa dah lapor je ni haaa..hik2;) puding jagung tu pon yumyum;) makan time sejuk mesti syiokkk kan =)
kakchik!jeles tgk muka kakchik flawless abissss...gebu je tanpa jerawat..uhuuu~

rafaliah said...

SENYUMMMM!! I Loikee!!
SMILE and the WORLD SMILE TO U TOO..(^__^)

miloais milo said...

blackpepper meatball ni... dah jadik my kids favourite jugak...
thanks to kakchik - iols copy resepi ni dulu!

Daddy Ziyyad said...

mmg susah kan nak lawan bisikn syaiton yg direjammmm pagi2 tu..:P

saya yg tak budak pun suka makan meatballs !

Pok Amai-Amai said...

Sy baru pas emo sbb kes smlm. Tapi tak manis KC kate mcm nie?

Grrr...grrr....

Anonymous said...

comel lah kak chik ni kita suka. mcm zila bakarin pon ade gak ehehehe. tapi kak chik jauh lebih lawo gitewww

pinky said...

suka puding jagung.... tp xsuka air jagung...hahhahhaha

Kunang-Kunang said...

Salam dan terima kasih Ella,

Terima kasih sudi senyum. Kak Ani suka kalau orang senyum kat kita rasa seronok dan bahagia.

Semoga Ella pun bahagia yer.

munna said...

senyum pada KC juga....alahai cantiknya puding jagung bentuk love tu....

Myra Jay said...

Myra pun suka makan + buat puding jagung..

Berkali-kali angkut makan especially sejuk2 :)

-Sara- said...

meatball bestlah kak! :)

-Sara- said...

meatball bestlah kak! :)

Bakal jutawan said...

Slmt ptng...Blog yang baik untuk dibaca.. Teruskan Blog ini

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak..nak puding jagung!nak jmp akak jugakkk

Aida Omar said...

makanan tu alahai sedapnya sis.. mengaliur tengok.. dah la dua2 aida suka.. hehe.. manis je senyuman sis ape.. baru la ceria kan sis ^^

pena rozie said...

sedapnyer puding jagung... Biler tah nak buat.

Anonymous said...

kak chik, akak sgt cantek lam pic nih..ngan muka yg saaaangat flawless nih.. k.chik sgt chantek ngan rmbut mcm nih.btulkn ckap sy.style rmbut cam nih lbih suit ngan k.chik.jgan potong pendek smpi paras tlinga, kpala akak nmpk mngembang style camtu..sngat suka tgok akak lam pic nih..sukaaaaa

Anonymous said...

dsebabkan klit muka akak sngatla flawlessss dan sgt cantek..nk tnya akak produk apakah or ptua nnek moyang ape nk guna ntok hilangkan bekas luka kat muka.sy jtuh motor n luka kat pipi..luka dah sembuh tp tggal bekas..dlu flawless skrg dh xflawless kat pipi..dh mcm cra guna tp xilang jgak bekas tu.. sy pmbca stia blong akak.akak gna skII kn ntok kcntikan wjah akak.. hrap dpt tlong sy..nk wjah sy kmbali flawless..hrap sgt.tq..

Farah Shamsudin said...

rajinnye kc masak..

Azian Elias said...

sama je anak2 kita tu kann..

akak lak kalau buat puding jagung ni suka makan dengan kuah n fruit cocktail...sejuk2 bestt...

el said...

el pun suka mkn ball ball ni kc..hahahaha
manisnye senyuman mu :)

Peri PiA said...

serious,sweet je pia tgk :)

so sweet puding jagung LOVE

Chekgu Azrine said...

Ok..terliur dgn puding jagung k.kc haha..

ejulz said...

waaaa.. puding siap ada love lagi. hehe

ejulz said...

slmt bercuti.. :)