Sunday, July 29, 2012

Nasi Lemak & Udang Goreng Kari

Sesekali terasa teringin nak makan Nasi Lemak, Sambal Kosong dan Udang Goreng Kari ~ Hmmm .. berpinggan-pinggan we ols makan. Pastu kenyang. Pastu rehat. *Makan banyak-banyak pastu menyesal* Haishhhh .. tak leh jadi ni. Hehehe.





Bulan puasa ni kan, tengok gambo Ikan Bilis Goreng dengan Telur Rebus pun boleh terliur. Acaner tu? *takmo tengok .. takmo tengok* Baca je .. jangan tengok gambar ye. Boleh ke?? Tehehehe.


25 comments:

cheqna said...

hahahahaha kc...semua tu nafsu hehehehe

faraherda. razalan said...

Heheheheheh...sy ok je. Tapi layan gak kan buke dgn nasi lemak?

pinky said...

kan...semua benda tgk rasa nak makan jer jam jam tu...


kita dah buat nasi lemak bln puasa ni...huhuhu

kakcik said...

Kakcik terliur tengok sambal merah tu. :)

Rai said...

teruja tengok sambal tu!

rATu kEBaYA said...

belum buat nasi lemak lagi bulan pose ni.. sedapnya tgk sambal dan udang goreng kari ni.

PUTUBAMBU said...

kakchikkkkkkkkkk..

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa....

terliur dah niiiiii.....!!

shah said...

simple,tang udang tu sedap tu

Chekgu Azrine said...

nasi lemak buat sndiri lbh sedap kak kc drp beli kat kedai...sure sedap kak kc punya nasi lemak..hehehe

Ati Masrif said...

ella sayang,

time puasa ni lagi ringkas lagi sedap
tapi mesti yg panaskan :)

Mooniqueen said...

Terus teringin nak masak nasi lemak sendiri... Sedapnya KC...

✿dazZdaEng✿ said...

camne nak wat udang kari tu...

-Sara- said...

eii xbaik tau :(

FARAH deeb said...

Tak acik la baca je tak nengok gambo hahaha... Lalu KC berbuka ngan nasik ek? Kite sampai hari ni takleh masuk nasik huhuuuu...
My latest Entry :)
JJCM: Day 9 Ramadhan 1433

JJCM: Day 8 Ramadhan 1433

JJCM: Day 7 Ramadhan 1433

Kak yon said...

bulan pose ni tengok apa pun sedap.nak nak tengok pulak masakan feveret..aduh! bikin gue ngenchess buk!

nurazzah8 said...

Salam kak Cik..adoyaiii..terliur nih tgk petang-petang gini..takpa..takpa... insyaAllah ada rezeki nanti..

Kak Azzah8
http://nurazzah8.blogspot.com/

Anonymous said...

Magnificent! (As usual. :-P )

Peri PiA said...

udang,sedapnya :)

diana said...

mujur baca entry ni lepas berbuka..heheh

azieazah said...

Kak Azie pun plan nak berbuka dgn Nasik Lemak Masak Sendiri. Kalu ada Ayam Goreng Berempah... perhhhh!
Udang Goreng Kari tu mesti wangi, kan? adehhhh

Azian Elias said...

boleh pulak nyesal2 gitu ek.. heee...

Mak Lagenda said...

Alamak..baru je mak plak nk msk nasik lemak utk berbuka kang. Alih2 mai sini KC dah msk dulu dah ye..

@cu SaYaNg said...

nafsu...nafsu..nafsu...hehehehe

My Little Diary said...

sedapnya udang tuuuuuuuu

SURIA AMANDA said...

nak resepi sambal ikan bilis yg mengancam tu sebab i kalau buat sambal ikan bilis mmg x best..