Sunday, September 23, 2012

Ayam Sambal dan Telur Dadar Bersosej

Helloo readers.  Banyak betul Entry on queue dalam Draft Box .. tengah syok taip tiba-tiba blurrr .. SAVE dulu.  Tengah-tengah taip .. tiba-tiba mood melayang entah ke mana .. PAUSE lagi ~ menunjukkan bukan ASTRO je macam-macam ada .. kepala Misz-Ella juga. 

Kalau nak ikutkan my life yang bizi buat tu .. bizi buat ni .. memanglah penat. Hari Sabtu kerja .. pas kerja gi jumpa 'Darling' .. sampai rumah rehat sekejap .. borak dengan jiran-jiran sekejap .. tengok-tengok Girlfriend dah sampai .. keluar dengan Girlfriend sampai rumah 1 pagi.  Malam tu .. Aiman tido rumah Razman.

Pagi Ahad, sepatutnya gi Aero Class Teacher Tini tapi disebabkan My Blogger Friend Kak Azian percepatkan jadual berlepas ke Majlis Gathering Raya Kita-Kita Aje i sms my girlfriends Yanti dan Kak Zana ~ U olls carry on without me ya.  Pkl 8 pagi pegi Supermarket .. ambil tu ambil ni .. nak main masak-masak untuk Gathering Kita-Kita Aje.  Pkl 9 pagi asben ajak gi rumah Kenduri. Wat? Oh Myyy .. nape semalam tak cakap awal-awal? Ayoyo .. tapi tak pe .. boleh 'fix' lagi problem ni .. positif Ella .. positif *dlm hati*  Pastu cepat-cepat masak. Elehhhh .. jelly je pun .. bukan masak Nasi Minyak!!! hahaha *kecoh lebih*  Pkl 10 pegi rumah jiran.  Alaaaa .. orang dah habis baca Yassin.  Sori Nor .. lambat.  Tak pe la Ella .. Nor pun lupa nak bagitau awal-awal. Tak pe .. tak pe .. tak kecik ati pun kita. Makan .. minum .. borak .. gelak dengan Makcik Sara, Kak Ani, Azza dan yang lain-lain. Pkl 11:15 minta izin untuk beredar.  Pkl 11:45 start enjin keta bertemankan Aiman *asben ada hal lain*.  Pkl 12:30 lebih sikit sampai Seksyen 7 rumah Kak Yan terus tinggalkan CRV kat situ dan naik Estima .. menuju ke rumah Datuk Abdullah.

Pkl 3:45 petang gerak dari sana *nanti kita buat Entry lain ye* sampai SU dah hampir pkl 6 petang.  Rehat, solat, kemas rumah serba sedikit lepas Maghrib keluar makan malam bertiga *Yeayy .. tak yah drive* Malam tu tido hampir jam 12 malam. Pagi ni kunci jam pukul 6 dan marilah kita memulakan rutin biasa.

Kepak Ayam Sambal buat Aiman.

Telur Dadar Bersosej pun untuk Aiman jugak.

Dah habis masak bergegas hantar Aiman gi sekolah .. pastu balik mandi dan siapkan diri. Biasanya sebelum pkl 8 dah boleh keluar rumah. Dan pagi ni ...

Hahaha .. traffik jem tahap melampau ~ 9:22 sampai opis pagi ni.  Orang lain Monday Blues .. i red colour you *Kedatangan merah ler* ... Hihi.


15 comments:

pinky said...

sedaplah pulak tgk telur dadar bersosej tu....=)

:: Mrs.Eady :: said...

baik...telur dadar sosej tu mmg feveret kamiiiiii :)

♥MAMASYAZA♥ said...

telur dadar bersosej, feveret saya tu kak, hari2 mkn pun takpe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnye lauk sambal kepak utk aiman, adik nk sikit blh tak sis?

kaklong said...

berselara tgk ayam sambal tu...:)

Mat Gebu said...

Ooo....red color yg tu, ingatkan kak chik "ehem-ehem"..haha, sabar ok, nanti awet muda...

Ecah Mashuri said...

Waa sedap telur dadar bersosej tuu.dahla perut tgh lapo neh.hu

JaSSNaNi said...

OOOmakkkkai.... jem giler2 betul... hadoiiiii.. x larat nak menunggu jalan camni..

Mama Likha said...

kite pun suka bt telur dadar bersosej + mig vege utk Malikha :))

Kayna said...

Lapar plak tgk sosej dengan telur dadar tuu.. kena laa buat malam ni nieyh !!

shafiqabdshukor said...

adoi... ayam sambal... lapar balik.

Chekgu Azrine said...

take care sis..bznya sis..huhu

Bonda Ryan said...

tertarik dan menarik lah telur dadar bersosej tuh..nmpak sedap..hihi. ^_^

Rai Ourkizuna said...

anak2 saya pun suka telur ayam bersosej tu..untung aiman dapat mak pandai masak..jeless! nak jadi jiran kakchik la camni..

Irfa said...

simple lagi banyak tambah nasi ;)