Thursday, September 27, 2012

Diet Ikan Baik Untuk Kesihatan?


English Fish & Chip with Green Salad & French Fries
Kalau betul-betul nak diet, makan je Fish and Green Salad tu.  Kentang Goreng tu kita lupakan. Manyak calorie oooo ..

Crispy Salmon with Asparagus and Fried Potato.
Jangan makan Kentang Kiub tu .. makan Ikan dan Asparagus sahaja *kalo ko nak diet ler*

Tapi kan .. kalau ikutkan tekak melayu daku .. Salmon rangup ni kalau cicah dengan Kicap Cili Api lagi best gamaknya ye. Lagi pedas kita makan ... lagi best .. lagi puas, kannn.  Melayu tetap Melayu lah .. walaupun makan kat kedai Omputeh. Takkan hilang Melayu di dunia. Yeayyyy!! *bangga jadi Melayu*

17 comments:

JaSSNaNi said...

Dengar cam sedap plak Crispy Salmon tu... huihhhshh.. meleleh ni.. teringin plak aihhhh..

Tina Othman said...

hihi byk ambik kalori, kena burn kan byk jugak lah kan kc

tina tak penah lg try ikan salmon, sedap ke

:: Mrs.Eady :: said...

alamak tak mkn sayur la pulokkk..

qemaishak said...

qema anak beranak suka ikan..ikan bakar berempah,ikan percik fuh sedapnya..memang tekak melayu gak la hihi

Aku Ibu Muda said...

sedapnyaaa kc...wani peminat salmon!

Mooniqueen said...

Betul tu KC... Saya ni asal2 tak kuat pedas, dapat husband kuat pedas, terpaksa la ikutkan jugak... Sudahnya dgn sy terikut pedas tu... Memang makan klu tak pedas, tak puas rasanya...

pinky said...

sedapnya KC....dah lama xlayan salmon ni....

Irfa said...

kakchik..
kat umah saya mmg sedia ada sambal cili kicap tu satu bekas :)senang boleh makan bila suka

Chekgu Azrine said...

suka sangat ikan time2 preggy ni..

faraherda. razalan said...

Heeee~ Mati sy tak sentuh karbo, KC...hehehe...

Daddy Ziyyad said...

ekceli kalau nak seimbang, fish tu pun tak seimbang sebenarnya..ekekeke..sebab deep fried..

-Sara- said...

aah betollah kakcik..cicah sambal kicap msti terangkat! hihi

Kesuma Angsana said...

kalau mknan melayu mmg x boleh nak dietlah

Kniedaz said...

Salam sis,
Betul tu..makan ikan goreng tu ngan sambal kicap lagi masyuk..bukan makan makanan pedas ble bakar kalori ke?

IdaShazana said...

Hajat nk diet jarang yg dpt dipenuhi

IdaShazana said...

Hajat nk diet jarang yg dpt dipenuhi

azieazah said...

Melayu makan nasik dan cecah Sambal Belacan. Hebat kan?