Tuesday, September 25, 2012

Mood Apakah Ini?

Se trolley penuh jajan mangsa keadaan.

Alkisahnya malam semalam, hati tiba-tiba gundah gara-gara mendengar cerita masalah rumahtangga.  Sebak, kesal, sedih .. macam-macam rasa.  Dalam 'emo' yang masih ada, kita keluar berdua.  Sambil jari-jari halus mengetuk 'keyboard' melayan WatsApp kawan-kawan, sambil   ...   Ambik la .. Ambik la Aiman.  Yang ni Ma?  Haaa ... ambek la.  Yang ni pun sedap jugak .. ambik la Aiman.  Betul ke ma? Ha ah ... ambek je. *walau dalam hati tetap gundah gulana*

Bila sampai kat Cashier, lebih kurang Rm75 dan Rm40 adalah jajan sahaja.  Selebihnya adalah serba sedikit barang untuk rumah.  Mood apakah itu?  Good?  Bad?

Your answer might be GOOD but my answer is BAD.  Gundah gulana buat saya shopping tanpa berkira.  Ambek la sahaja Aiman ... and in return, when i saw Aiman happy getting what he want ... aku terlupa rasa gundah itu.  Dalam berduka mengenangkan kedukaan orang .. terselit juga rasa gembira bila lihat dia bahagia.  Tuhan kaya, kan.  Dia beri kita macam-macam rasa dalam waktu yang sama.  Alhamdulillah.

*updet guna SIII adalah sangat best*  'Samseng' ni tetap terbaiklah.  *tido senyum lepas ni*

17 comments:

kakcik said...

Yang penting, Aiman happy. :)

cheqna said...

takpe..yang penting aiman tersenyum puas =)

Kniedaz said...

Salam kenal,
Nasib baik bila saya sedih, saya tak shopping hehehe..kalau tak..mesti macam ni juga

ct cheery said...

xpe janji owang tersayg happy kan..

kak ina kl said...

salam ziarah ella

untunglah Aiman..semua kehendak hati dapat..

Mak Lagenda said...

untung la aiman..masa mak dia sdg berfikir2kan benda lain,mudah je dia dpt apa yg dia nak.

Ahahaha..

Hidayah said...

:)

baik jugak la aiman..

klu dyh dpt peluang gini dgn mak dayah dulu...

wwuuu...mcm2 lg dyh amik tu..

hihi..

Rai Ourkizuna said...

seronok bila tengok anak2 happy kakchik..sesekali apa salahnya..

Tina Othman said...

kc, meh nak bagi bear hug ke kc

sebab tu kekadang tina tak nak tau masalah2 mcm tu, sebab nanti terikut2 emosi

apapun, dalam sedih mesti kc happy sebab aiman happy kan =)

Irfa said...

rugi tak pegi,kalau tak dapat jumpa kak chik ahad lepas.huhu

anaa said...

yang penting jugak aiman kena makan sorang sumer jajan tu.. kalo mama join sekali, halamak makin gundah gulana bila jarum timbang naik...

masih gundah ke?

Kesuma Angsana said...

moga semuanyer ok ye kakcik ella

[PCL] said...

bestnya layan 'samseng'..., klu sy mood mcm tu bila gaji masuk jer..haha, ank2 nk ikutkan jer...yg lain2 kan ada akaunten (mywife)

Kak yon said...

kakcik..
bes eah samseng s111? nak kawan dengan dialah..heheh

Mama Damia said...

tuk ilangkn mood jiwa kacau soping la terapinya kc..

Mama Damia said...

tuk ilangkn mood jiwa kacau soping la terapinya kc..

Mama Damia said...

tuk ilangkn mood jiwa kacau soping la terapinya kc..