Masa Untuk Bercanda Dengan Kesayangan

Sunday, October 28, 2012

Saat paling best masa Raya ialah bila semua ahli keluarga berkumpul raikannya bersama.  In my family, raya pertama khusus untuk Ahli Keluarga sahaja, memang tak da ruang langsung untuk sahabat handai.  Dari pagi sampai malam bertemankan diaorang.  Makan, borak, gurau, gelak.  Pas makan kemas.  Pastu sambung makan dan  borak lagi.  Tak habis-habis.  Yang pastinya meja makan meriah dengan makanan ~ Nasi Cantik, Pulut, Nasi Lemak, Rendang Ayam, Kurma Daging, Sambal Bilis, Banana Apple Muffin dan macam-macam lagi. Hmmmm .. memang masa untuk bercanda dengan kesayanganlah. Ekceli my adik beradik memang terlalu rapat.  Walau dah kawin, keakraban masih kami kekalkan.  Tradisi berhari raya bersama tetap kami jaga. 

 Aimannnnn ... Mama Love You.  
My anak buah ckp "Mama Uda cantik. U looks like Barbie in this photo"
"Barbie? Barbie mana ada kedut Dini syg. Mama Uda kedut dah bertamu".
Hihihi. Budak-budak ni macam-macam lah ... ada je gurauan diaorang. 

Posing manis Puteri, my anak buah yang semanis madu.
Cayang cangat-cangat kat Puteri. *Hugs and kisses*

Comel kan Sarah Ardinie dan Puteri.
Dua-dua suwit. Dua-dua kiut miut.

Alalalala .. comelnyaaa.
Helooo .. Not me ya .. diaorang berdua.

Then Mukhriz the handsome Boy join us. Yeayyy!!

Berakhir sudah one long tiring day for me and family. Menjelang malam, everyone muka dah penat dan lesu sebab siang tu mengerjakan 2 ekor lembu. Misz-Ella tak join pun sebab tak sehat.  Terlalu penat barangkali?  Apa pun Syukur nikmat Allah SWT bagi dapat luangkan masa berkualiti dengan famili. Sayang my famili ketat-ketat. I feel blessed dikurniakan seorang kakak yang always at my side during my shiny and rainy days. KY yang selalu beri kata-kata semangat, perangsang dan tak jemu-jemu beri tunjuk ajar pada adiknya ini.  Punya seorang adik perempuan yang tersangatlah 'caring'. Punya Abang, kakak ipar yang sporting, punya dua orang mama dan abah yang sentiasa ada untuk keluarga.  Walau harta tinggi menggunung, takkan sama nilainya dengan mereka semua. I only have one wish ~ Moga sampai Syurga kasih kita hendaknya. InsyaAllah. Amin.













You Might Also Like

7 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here