Thursday, October 18, 2012

Phewwwww ... Settled

Baru habis menjilid Dokumen Penyerahan Siap Kerja untuk diserah pada Konsultant. Phewwwww .. lega sangat-sangat.  Dari sebelum Raya Arahan bagi menyiapkan Dokumen tersebut dah dikeluarkan tapi sangkut sana sini sebab kekurangan "Input" dari pihak-pihak berkenaan. When i laju diaorang pulak slow motion. Geram, kan.

Susun elok-elok ikut Index.

Serius banyak paper work nak buat tapi konsep bekerja Misz-Ella .. Rilek jer .. jangan kecoh. Tau-tau dah siap. Tak yah heboh 1 off meng "Up" diri .. Buat kerja tanpa "Up" diri tak boleh ke? Bikin wayang sungguh!! Pigi dah. Ehhh *ter emo lak i* Hihi.

Hampir 2 bulan Kertas-kertas ni berpenghuni di sini.

We have been working non stop from 10am-4pm yesterday.  Hanya berhenti waktu makan ~ makan laju-laju sebab banyak lagi kerja menunggu.

Ready for submission.  Ini baru "Pra".  Hope tak banyak Komen. Penat sehh.  BTW, We hope can deliver this baby by this year end.  Letih la Projek ni .. Projek tak besar mana .. kecoh nya lebih.  FR 54, Kuantan, Bkt Meow, K Selangor, BJ .. still the best!! Kerja banyak tapi 'smooth'  .. sikit tak kecoh.  Definitely I love my previous Project Team more than this. Tak pe lah. Dalam hidup kena telan semua dugaan, kan. 

Tapi belum betul-betul hepi sebab even 9 Set Dokumen Siap Kerja tu dah siap .. kerja-kerja lain banyak menanti. Owh ok tak pe .. chilll ye .. tarik nafas panjang-panjang dan bertenang. Tak yah kecoh dan riuh tarik muka masam komplen itu ini. Kerja itu juga ibadah. Buat dengan bertenang maka besarlah Ganjaran pahalanya, kan. 



11 comments:

JaSSNaNi said...

perghhhhhh.. bizi betul... tapi tu ape yg dlm pinggan tu.. sotong goreng ek..? mcm sedap je..

Rai Ourkizuna said...

pengsan..meriahnya kertas...

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer ye KC

Mat Gebu said...

Yeaa haaaa Kak Chik Iris....haha...ILUS pulak lepas tu.. (*____^)

laskar pelangi said...

wow..nak muntah kalau buat kerja banyak camtu..dah stress ngan keje tu,nanti kakchik bykkn rehat;)

Anonymous said...

kata tak up diri. tpi sibuk upload gmbar jugak. T_T

pinky said...

well down KC...hehehhe...good job!!

Peri PiA said...

kerja menimbun,wah

sutun2

Alin Marlini said...

perghh...tahniah kerana telah settle keje and KakChik..hehehe

kakchik@ella said...

@JassNani .. ye. itu sotong goreng daun kari. sedap tau rasa dia.

@ Cik Anonymous, Kc tak bukak blog utk up diri tapi utk dijadikan kenangan hari tua nanti. Lgpun, stail kerja kat sini kalo nak up diri mulut kena selalu nyanyi lagu "Byk Kerja" kat Boss. Nnt dpt la naik gaji setahun berkali2. Kc tak pandai buat camtu. So, tulis je la sebagai kenangan utk diri sendiri. hihi.

Anonymous said...

emm..sana sini kertas.jgn hilang dibalik timbunan itu dahlah kakchik ye

happyirfa