Monday, October 29, 2012

Sambal Telur Dan Terubuk Masin

Pagi-pagi selepas Subuh lagi rumah Misz-ella sudah ada extra aromatherapy hasil gorengan Ikan Terubuk Masin Berbawang dan Cili Api.  Wangi kah? Hihihi.

Sambal Telur Dan Ikan Terubuk Masin buat Aiman.

Ikan Terubuk Masin Sarawak pemberian FB's Fren, Tini.
Tq Tini. Goreng garing-garing makan dengan nasik panas. Fuhhhh .. sedap

Sambal is always Aiman's favorite sampaikan Misz-Ella bagitau Aiman .. your future wife will have to learn how to cook delicious sambal from me. Ecece  ..  Mcm la sedap sgt. Hihihi.


17 comments:

Lynda Che Lah said...

ya Allah kak Chik...pagi yang indah ni terliur tgk sambal air tangan kak Chik..tp memang betul..sambal ni air tangan org gak..tgk pun tau sedap..mcm my mum pun klu masak sambal takleh lawan..air tangan istimewa ni :)

Kakcik Nur said...

Wah... sedap tu Ella. :)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. selamat pagi...
wahhhhhhhhhhhhhhh.. sedap betul terubuk masin goreng garing2 ngan cili api tu.. nak gi pasar tani shah alam ahad ni lah.. nak cari terubuk masin.. nyum nyum.. sedappppp...

Huda said...

sambal telur my fav jugak, sedapp

Marina Monroe @Nanie said...

Salam Ella,

Lauk yang sedap, amat menyelerakan

-Sara- said...

telur rebus tu sedapp! hehe

Kniedaz said...

salam pagi,
Wah sedap sungguh lauk sis pagi ni...simple tapi yang simple la yang paling sedap hehe

faraherda.razalan said...

Of cos la wangi. Peh...smpi sini baunye KC.

=p

:: Mrs.Eady :: said...

sambal tumis is my favvyyy...!!terliur!

eLL said...

salam KC. hihi baru sempat berjalan-jalan sini.

salam ukhuwah

Kesuma Angsana said...

very simpel but mmg sedap ni KC!

jeBateja said...

Alamak.....tekak kampung den ni...ngak boleh masuk terubuk aaa.....uhukz

munna said...

aduhai....terliurlah KC... lagi2 tgk ikan terubuk masin tu

JunAina said...

Sedapnya...pas tu potong2 timun buat ulam.

diana said...

tengok pun tau sedap tu kakchik..
heheh

Daddy Ziyyad said...

Perghhhhh..ikan terubuk...masin pulak tu...lama tak makan ikan terubuk

FARAH deeb said...

Sodapnyeeee... sambal telur! Aiman- taste kite sama! Agaga...
My latest Entry :)
Si Bruno dah besar! Hee...