Monday, November 19, 2012

Aero and Fun Dance Class

Cerita orang bersenam .. cerita orang joget-joget .. Apa la yang best, kan? Tak best tak apa .. sebab Misz-Ella menulis buat kenangan Misz-Ella dan kawan-kawan je. Bukan untuk 'impress' sesiapa.

Malam Biru di Meru


I call my Teacher Pretty Belinda. 
She is pretty and sweet.

Auwww ..  mcm bediri sebelah KLCC. Hihi.

Mrs Bola-Bola


Burn 40 calories in 5 minutes with Bollywood Dance.
Buat 10 round if you can tahan. Penat siot gelek pinggang.

Ella buat hal lagi ~ Kata my fren Dr. Rozzana.
Sekali sekala gila-gila. Haha.

Saya dah hampir 20 tahun ber exercise. Dari dulu hingga kini beraerobic dan "Fun Dance". Even penat dan mencabar .. still i'm in love with it.  When Aiman was a small boy, i used to bring him for Jogging. Pagi petang i jogging. Then i stop sebab i dont like the enviroment ... tak suka orang pandang masa lari-lari. Kelakar kot the way aku lari? Hahaha.  Then i buy CD .. i follow the step. From 1 CD now i have a set of CD's. Serius best masa ni.  About 3-4 years ago i started to join class and i found that its more fun. Enjoy gila beb exercise ramai-ramai. Nak Cha Cha? Nak Rock n Roll? Nak Twist? Nak K-Pop? Nak Gelek Arab? Nak Gelek Bolly? Nak Latino? Nak Joget Pahang? Nak Jong Jong Inai? Semua ada di Kelas Aero and Fun Dance Teacher Tini. On top of that i also tried Exercise kat Gym but still i rasa aerobics and fun dance is more fun. 

For those of you who want to exercise, there are many methods of exercise outside there. Pilih la yang bersesuaian dengan jiwa korang. Do it consistently, jangan cepat 'give up'.  Give yourself 3 months. 3 bulan bersenam dengan konsisten .. i'm sure you will see the result.  Otot badan semakin pejal, pinggang makin ramping dan tahap kecergasan meningkat. Tak percaya? Cuba. 






14 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu kak, ada sowang kawan saya kat ofis pun rajin sgt pegi aero. mmg nampak byk perubahan kat badan dia.

Rai Ourkizuna said...

orang kita tak biasa dengan environment jogging bagai ni.. lagi pun saya rasa diorang tengok kak ella comel sangat..senyum manis je.. hehehe..

bagus masuk kelas camni..sbb ramai2 tu tinggi sikit motivasi kan..

Ratu Hatiku said...

Bestnya....patut bdan KC maintain slim..I LIKE :-)

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh best nyer kak!

EriN HairudiN said...

KC, soalan: ada tak kenalan or sapa2 yang tau jika ada this kind of class kat nilai ni ha? best nye

SangRatoo said...

hye KC..lama tak jengah di sini...semoga sehat sentiasa hendaknye :)

Kesuma Angsana said...

amboi seronoknyer KC, sebab tu maintain aje

Mama Zharfan said...

baru perasan kc dh ada new header :) :) me aero gak tp tak konsistent--now join swimming class plak

pinky said...

bestnya KC...kat mn ni??? teringin jgk nk aerobik mcm ni tp xde tmpt nk follow...

Kak yon said...

macam teringin nak ikut KC..tapi bilalah yer..

Chekgu Azrine said...

tingin sgt n suka exercise nari2 nih..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Bestnye KC! Hepi2 smbl keluarkan peluh

azieazah said...

Tingin gak!

shafa said...

teringin jgk nk exercise tp nk exercise yg joget2 mcm nih...
tp kl kt kb nih mcm xde jer...
kl ada mst dh join..sbl2 release tension lgpn saya mmg suka menari...