Thursday, November 8, 2012

Nasi Ayam Goreng Rempah Madu

Fullemakkkk .. pepagi rumah ku udah berbau wangi. Bau ayam goreng .. bau sos cili. WaWaWa .. jeles jiran sebelah u. Hihi.

Ayam Goreng Madu, Sos Cili dan Kicap yang Misz-Ella buat sendiri.
Eh .. terbalik ke gambor ni? Upload gambar dengan SIII gitu ler ..
Sokmo lupa betulkan 'alignment'. Hihi.

Nasi duk dalam periuk lagi time ni.  Sup Misz-Ella tak buat cos Aiman tak suka. Dia makan Nasi Ayam dengan Ayam, Sos Cili dan Kicap je. Ayam tu kan, best gila rasa dia.  Misz-Ella pernah repeat ayam goreng ni 3 kali dalam masa seminggu sebab tak tahan dengan kesedapannya. Sekarang ni kerja-kerja memasak dah semakin mudah.  Dah tak perlu Misz-Ella cari Madu, tambah bumbu dua tiga sudu sebab Rempah Kepak Ayam Madu dah sedia ada. Cepat dan segera. Kitchen's Friendly. I like. 


Jeng .. jeng .. jeng .. Ni lah dia Rempah Kepak Ayam Madu Segera yang Misz-Ella beli dari Rakan FB. Hanya dua, tiga sudu diperlukan untuk perap setengah kilo ayam.  Lagi lama perap lagi best. Dan untuk orang yang hidupnya "Ala-Ala Emejing Res' sokmo mengejar masa macam Misz-Ella .. malam ni perap dulu pastu simpan dalam peti ais. Sok pagi goreng. Sonang kojo den dan ..... sedap gila wa cakap lu.

Haaa .. camtu la 'packet' dia.  Ramai dah beli dan sangat puashati.  Boleh jugak diperap dengan Daging, Udang dan Ikan. Boleh grill atau goreng. Nak try tak? Nak tak? Cuba lah try. Anak korang mesti suka. Sebab Aiman pun suka. Tapi kalau tak suka nasib la ye. Hehehe.

OK lah. Since Sharing is Caring .. makanya Misz-Ella dengan ini sudi untuk berkongsi dengan my beloved readers semua tentang cara-cara nak membeli rempah yang sedap ni. Kol kawan Misz-Ella eh. Nama dia Fiza the Divas *hahaha .. jgn marah Fiza* kat no. ni. 019 - 2039373. Kalau dia tak jawab sms je dia .. sebab dia ni pun ada sikit-sikit macam Misz-Ella jugak. Superbizi!! Hihihi.











30 comments:

Kakcik Nur said...

Semua kerja sekarang adalah mudah. Cuma hendak atau tidak je, kan Ella? :)

yana halim said...

sy mmg suka mende express ni kak. pastu dijamin sedap. harus cuba jugak ni. hehe...

Tina Othman said...

pergh lepas ni makin bz lah puan fiza the divas tu

Nory Zoulkefle said...

mmg sedapp

Ratu Hatiku said...

Wah..sedap gler tgk! Nak try jugak la KC. Nak kol order :D

SURIA AMANDA said...

Waaa..senang la ekja i mcm ni....ok done..dah amik no dia..thanks ella

deno said...

nyum2... ni rasa lapa ni... belum mkn tengahari lagi ni...

~Cik Viva~ said...

eh..ade jugak yang segera camni? bagusnye...sebab suka beli kepak ayam madu kat pasar malam..

FARAH deeb said...

Wahhh udah terain rempah Fiza tu ye. Bolehla ku cobain selepas ini pulaks! Wehee...
My latest Entry :)
Baiti Jannati: Sebelum & Selepas

Daddy Ziyyad said...

boleh try ni..

ainnoraini said...

waaa..bagus ni...nnpk pun sedap jer...

:: Mrs.Eady :: said...

vavavavavava...

kakngah said...

waaa... KC buat kiet lapar la hujan2 gini. fiza d diva blh poskan tak tepung tu.. sepeket berapa rm??

eelobor said...

wahhh.... dah macam kat restoran jer gambar tuh. sangat2 menarik

Mama Likha said...

aah best kan ??? zte pun dh tergoda dgn rempah fiza ni.. apa lah fiza buh dlm repah ni erk hikssss alamakkk mrh dia kang! larikkk !!

kakchik@ella said...

@kakcik .. mmg senang dah sekarang ni kerja-kerja dapur kita, kan

kakchik@ella said...

Cuba lah yana. Dijamin best!

kakchik@ella said...

Makin susah la dia nak jwb SMS Kc. Hihihi.

kakchik@ella said...

Nory, nanti cuba tau. Memang best.

kakchik@ella said...

Sila la Ratu Hatiku .. Memang sedap gila rasa dia.

kakchik@ella said...

Sama-sama Suria Amanda

kakchik@ella said...

Hihi Deno ..

kakchik@ella said...

Wawawa .. bagus utk CikViva ni

kakchik@ella said...

Cuba la Deeb. Confirm tak nyesal.

kakchik@ella said...

Try la Doktor .. i'm sure your kids will love it.

kakchik@ella said...

Ainnoraini ... nmpk sedap dan mmg sedap rasanya.

kakchik@ella said...

Hahaha .. ztee notti

kakchik@ella said...

Rupa mcm kt restoran .. rasa mcm yg dibuat d hotel. Hihihi.

kakchik@ella said...

Boleh pos Kak Ngah .. nnt Kc tlg tanyakan harga ye.

kakchik@ella said...

Sedap tu Mrs. Eady ..