Wednesday, December 5, 2012

Coklat Langkawi

Dalam  masa 2 bulan, antara bulan 10 dan 12 ni .. ramai betul kenalan rapat Misz-ella ke Langkawi. Musim sopink pinggan mangkuk eh? Ke musim orang melawat Makam Mahsuri? Ke musim men 'tanned' kan badan dengan cara berjemuran di tepi pantai? Watever la ye ... yang penting korang hepi. Tihihihi.

Macam-macam 'method' diaorang pegi Langkawi. Ada yang menyeberang dengan Feri, ada yang terbang tinggi-tinggi. Kalau Misz-ella, paling suka naik Feri lah. Dalam perjalanan ke Kola Kedah tu, banyak tempat boleh singgah terutamanya rumah Bestfriend yang 1km je dari Jeti. Balik dari Langkawi tu singgah Alor Setaq, Tepen, Ipoh .. merata stop sana sini untuk Agenda seterusnya iaitu Jalan-jalan Cari Makan. Malaysia kan terkenal dengan makanan enak, lazat dan sedap. Maka akhirnya Cuti-cuti Misz-ella bukan sekadar cuti sahaja tapi berpakejkan dengan aktiviti menternak lemak sekali. Balik dari cuti berat badan pun naik se kg. Pastu komplen gemuk. Padan muka aku. Hahaha. 

And one of my kesayangan came back from Langkawi with loads of chocolate for me. Perghhhhhh ...  Best!! Boleh buat kenduri ni Beb. Tqvm Darling Sista.  Senget bahu you bawak coklat i ye? Hehehe.

Daim, Vochelle n Beryl's from Langkawi.
Sila makan waktu stress untuk tenangkan jiwa yang lara.
Confirm cool pas makan tu.
Tak percaya? 
I dah penah buat masa jiwa kacau dulu.
Fikir itu .. fikir ini. Nak buat tu .. nak buat ni.
Makan choc terus rasa 'cool' gila.

Yang dua ni kita beli as a reward untuk diri sendiri.

Dan bukan ni je .. ada lagi yang on the way. Mahu jumpa Kanda Seroja .. dia pun ada Coklat Langkawi untuk saya. Mekaseh banyak-banyak Kakcik.  Gigih carikan coklat untuk saya dari sana. Cayang Kakcik jugak ketat-ketat. *Hugs* 



















10 comments:

Mama Zharfan said...

dh lama tak pegi langkawi...:)

Tina Othman said...

wah heavennya kc

bestnya dpt jumpa dgn kakchik nanti

Kniedaz said...

sedapnya...kami punya stok coklat langkawi pun dah habis...rindu nak makan kiss tu

Puteri BeriBiru said...

salam KC
wah klu puteri dpt byk gini habisla...selagi tak selesai mmg tak sabar nk habiskan.ehehe

محمد رازيق said...

wah. bestnya. kumpul coklat :)

el said...

kecur lidah tgk coklat byk ni..dah lah el pose huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa lol

محمد رازيق said...

bestnya cekelat. lama tak dapat. hehe

Kesuma Angsana said...

best & sedap ni

Nurul Ain Zulkarnaind said...

mak aihhh! byk tuuu

momnsofea said...

I x minat sgt choc he he tp choc putih ok skt...tp hubby selalu beli dan selalu expired..malas nak g langkawi naik feri lama betul terutama dr k kedah..walaupun i org kedah tp pic akak nih cam sedap lak...enjoy