Friday, December 7, 2012

Dari dapur Misz-ella

Dapur Misz-ella hari-hari berbau wangi.  Kalau tak berbau cuma hujung minggu.  I bizi you.  Gi sana .. gi sini .. jumpa orang tu .. jumpa orang ni .. hujung minggu i macam-macam hal.

Ayam Goreng Madu rempah Fiza The Diva, Sos Cili Misz-ella buat sendiri, Sup Sawi Jepun feveret dan Air Sarsi Awet Muda *nanti i cerita pasal ni*. Hihihi.

Satu mangkuk ni, i makan sorang. Tapi mata tak ijo-ijo!! Hihihi.
Terpaksa la habiskan sebab diaorang berdua tak suka Sayur. Apa daaa .. 

Ayam Masak Lemak Cili Api dan Ikan Talapia Goreng.
Habis semua dibedal Aiman.

Petang-petang Misz-ella buat Cokodok Bilis. 

Kueh Kasturi yang Misz-ella buat sendiri. 
Setengah peket Kacang Hijau yang RM2.80 tu dapat 30 bijik sebab Misz-ella buat comel-comel. 

Aku heran la tengok kau ni rajin sangat ~ one of the comment from my girlfriend.  Entah la. I No Komen. Camna nak jawab eh? Hehehe.





9 comments:

el said...

samalah anak2 xmkn sayur
abah deme pun kdg2 je mkn
last2 el yg abiskan..el mmg hantu sayur..sedap tul tgk sayur sawi jepun tu haha

Marina Monroe @Nanie said...

Salam Ella,

Ibu yang rajin tetap masak utk anak tunggal. Lauk pauk sedap, auntie berselera nengok w/pun auntie demam.

Kuih muih, Huishhhh rajinnya..

ctpayong said...

assalamualaikum wbt.

mmglah akan penat sikit, tapi puas hati makan masakan sendiri. dan xbuang masa nak drive just for a few RM lauk kan.

tapi yang tidak berkesempatan tu tak boleh nak kata ape.

diana said...

org laki memang tak makan sayur..kan??entah nape..

Peri PiA said...

sedap nya,bila nak rajin mcm kc ni

munna said...

sedapnya sup sayur tu.... wah rajinnya kc buat kuih

yana lyana said...

rajinnyaa.. :)

jeBateja said...

sesekali rajin.....wajib lah tu...kang hilang skill kang....naya oooooo

Tihara said...

as salam

wajin la bagus kenyam anak2 :)