Monday, December 10, 2012

Looks Better & Better. Feels Better is The Best!!

Dah lama sangat Boss anak TS Misz-ella ni tak masuk offis. Boss yang 'bossy', 'fussy' and always put a high expectation on me.  Kadang-kadang naik menyampah dengan sikap cerewet dia.  He is a very particular guy. Pernah sekali dia reject one of my officemate work dengan remarks  .. Correct your English.  Punya la cerewet dia sampai dia pernah cakap .. Kalau u tak ada, i pun tak nak masuk ofis. I pegi ofis lagi satu. Ehhh .. you ada ofis lagi satu ke Boss? Waaa .. i baru tau ni. Manjakan boss aku? Jap .. i think the most proper word is mengada, bukan manja. Pernah sekali tu Public Holiday dia kol handphone Misz-ella suruh buat surat till i stop him by saying .. Boss, today is Public Holiday and i sekarang kat rumah kenduri. Perghhhhh .... dasar Boss!!

On top of sifat mengada dia tu, i really admire his character and style. Cara bercakap, cara berjalan, cara memandang. Nama pun anak Tan Sri, mesti la ada stail, kan. Yang kelakarnya .. wife dia pun secerewet dia jugak orangnya. She is a nice, beautiful and outspoken lady. Selalu kol i sembang-sembang dan seriously, seronok sembang dengan dia. Infact i enjoy talking to her more than the husband. They have 3 kids ~ Andy, Barrie and Amanda yang sangat sopan santun and 'humble'.  They called me Kak Ella. Well .. bukan semua Orang Kaya sombong. My Boss and family adalah contoh orang kaya yang tidak sombong malah merendah diri.

Sometimes i bengang dengan Boss and till the extend i will not pick up his phone. Dah tau orang cuti, MC kol jugak handphone kita buat apa?. Tak dapat handphone dia call offis. Pesan kat orang offis suruh ella call i balik .. i need to talk to her urgently. Alahaiii .. i pun ada kepala angin i jugak Boss .. bukan you je. Hahaha. Tapi tu lah .. Alhamdulillah. Dia dan keluarga terima Misz-ella seadanya. Misz-ella yang tak hipokrit .. bukan kaki bodek dan tak reti bermuka-muka.  Almost 20 years kerja dengan dia .. baik dia i kenang, yang pahit dan masam i tolak tepi je. Dibanding dengan Boss orang lain, my Boss jauh beribu batu lebih baik walaupun dia bersifat "angin sepoi-sepoi bahasa". Hihihi.

And today, dia masuk dengan remarks "U look better and better now, Ella". Ye ke? I dah tua la Boss. U watch me getting older day by day, right. I worked for you since i was 20's and now i am approaching 4 series. But you are getting better as you grow older.  Dah 40 ke? You doesn't look your age. OK dah stop. Misz-ella malas nak layan lagi dan terus angkat kaki *sambil gelak-gelak*.


Hello Boss. Saya lahir tahun 73. Tahun depan i dah 40 Boss. Percayalah. I never lie about my age. I terima kenyataan .. as times goes by .. umur kita meningkat .. takkan turun punyalah. Terima la kenyataan that we get old day after day.

I think the secret of looks better day by day is Keep on be positive at all times. Then you will looks better inside out.  Hati kalau dah bergelodak, mekap cantik mana pun takkan berjaya menutup airmuka yang bergelora. Betul tak? Betul kan. Macamana sedih pun Misz-ella, give me 5-10 minutes untuk layan perasaan .. after that i dah ok dah. Macamana marah pun Misz-ella, tetap Misz-ella takkan jerit-jerit meluahkan. Tu semua menyakitkan hati kita sendiri by the end of the day. God give us only one heart. Why let it pain? Kita yang bertanggungjawab jaga hati kita .. bukan orang lain. Bila hati kita OK .. the rest wil lbe fine. Tapi kannn .. tapi kannnn .. Misz-ella ada something nak share dengan korang.  Something that i have been taking for the last 5 weeks and makes me really happy. Nak tau tak? Tunggu ye. Misz-ella duk terkial-kial lagi cari masa menyiapkan The Beautiful Entry. Once its ready, i will share it with you tanpa ragu-ragu. Tunggu tau. Tunggu Entry kita tau.

10 comments:

Princess Nur said...

ok kakchik..kita tunggu.. *kagum dengan kc nih.. sgt penyabarr orangnya :)*

Kakcik Nur said...

Ella memang dikurniakan oleh Allah SWT dengan kecantikan semulajadi. :)

Adik kakcik juga setiausaha di sebuah syarikat. Macam itulah juga, tak kira siang malam, hari kerja atau cuti... memanjang je bossnya telefon atau sms pasal kerja!

Ratu Hatiku said...

Yalah KC nmpk muda dr usia...
Yalah ada masalah jgn d pikir sgt...hepi go lucky...hehehe...

:: Mrs.Eady :: said...

Cun!

citarasa rinduan said...

ayu nak cantik dan muda macam kakcik juga...
sayangnya ayu nampak tua dr usia sebenar... beza ayu ngan kakcik 7tahun jer kan.

moga kakcik sentiasa sabar dan tabah ya

mamyharraz said...

kc mmg cun.
tak nampak mcm 40an pun.

sisdee said...

Mmg msh cntik hihi..actually umur tu angka jek..tpi tips bpikiran positif saya sokong..kita x pyh pikir negatif nnt aura ngatif tpncar kt muka hihi..serious..sis mcm 30

ibuhebat said...

awet muda. ;)

yana lyana said...

seriously dah 40 akak ni?
macam tak percaya...namak muda sgt ok! ni kite jeles nih..hehe..

Kesuma Angsana said...

nampak muda lah!