Tuesday, December 4, 2012

"Pause" sekejap

I have a lot of interesting stories to share with my readers tapi entah kenapa mindaku seakan-akan tertekan butang "Pause".  Mood dan minda mungkin "pause" tapi jari-jari halusku tetap mahu menari-nari di atas keyboard ini.

Baru tadi tengok ada Payment Advice dari Nuffnang .. tak lama lagi sampai la payment blogging tu.  Tak banyak mana pun tapi kalau dikira dari mula sampai sekarang, dah cecah 4 angka rupanya. Kalau Allah SWT dah tetapkan itu rezeki kita, walau niat berblogging untuk suka-suka aje dan kenangan hari tua, tetap ada ganjarannya. Syukran. Alhamdulillah.  Ikhlas itu penting, kan.

Actually i did a lot of things my life, bukan setakat tiap month end pegi kat Mesin ATM cucuk gaji pastu joli. Siang i kerja, malam dan hujung minggu i ajar Aero.  Ada masanya bila Stok sampai, i will only sleep at 1-2 am in the morning.  Korang sure dah lena .. Misz-ella baru nak cari bantal.  The next morning, i woke up at 6am, masak, hantar anak sekolah dan siap-siap gi ofis.

Ramai tak tau tapi sedap sangat mulut diaorang mencerca bila tengok kesenangan kita.  Haihhh ... Sukati diaorang la nak cakap apa.  Certain things boleh 'share' .. certain things are for me only. Lagipun kang orang ingat aku kaya sangat padahal gue biasa je orangnya. It's just that i work double triple than others.  Only myself know that i work really hard in my life.  Bukan kerana duit gaji tak cukup untuk tampung kos sara hidup tapi kerana Misz-ella orangnya sokmo bersemangat, aktif dan tak tau duduk diam. Jangan mimpi  nak tengok gue goyang kaki masa tengok TV pastu terlena dan TV pulak tengok kita *macam my mum .. Hahaha*.  Sambil tengok TV pun jari-jari gue boleh buat sesuatu yang boleh dapat 'income' tau.  

Apa pun .. Syukur dikurniakan famili, brother-sista and all my kesayangan yang sangat memahami. They are my strength. They have all their support for me. Bersyukur diberi kesihatan yang baik, fikiran yang positif, kelapangan masa yang sentiasa ada walau Misz-ella macam-macam kerjanya.  Alhamdulillah. One thing i learned, bila kita buat dengan rela dan ikhlas, Alhamdulillah Allah SWT mudahkan urusan kita.  Yang susah jadi senang .. penat pun kau tak rasa.  Yang ada hanyalah rasa bahagia.

Nanti la eh .. bila 'mood' Misz-ella dah semakin OK .. i will share with you a new thing that i have just discovered. Good for me and i believe good for you too. Sharing is Caring, right.


5 comments:

Marina Monroe @Nanie said...

Salam Ella,

heheheheheh citer jgn tak citer, auntie tungguuuuuu...

Kniedaz said...

nanti cerita ye

♥MAMASYAZA♥ said...

wow dah 4 angka dari nuffnang, bestnya.

azieazah said...

Curahkan di blog mana yang bersesuaian sahaja. Hati lebih tenang...

Yaya Azura said...

tak sabar nie tunggu next entry