Cerita kat Kedai Mamak

Monday, January 21, 2013

Hmmmm ... Cerita minggu lepas ni. Petang tu Misz-ella gi daftar Tution Aiman dekat Tution Center berdekatan dengan rumah.  Aiman was among the earliest student who registered at the Tution Center when it open 5 years ago and Alhamdulillah ... The Principle masih kenal Aiman. Lepas sume settled we decided to go for a drink at one of the Mamak restaurant. Aiman nak gi Kedai Buku tu dulu tau ma *sebelah resto je*. OK. Mama tunggu Aiman kat restoran ye. Mama hati-hati tau. Cari tempat duduk yang jauh sikit, jangan duduk kat tempat yang ramai lelaki. Hihihi .. i have told you before that Aiman ni orangnya very protective. I feel save when he is with me. Orang pandang-pandang ke .. jalan licin ke .. jalan tak rata ke .. he will care and concern about me.  Kalau abah dia jangan harap .. orang pandang-pandang jeling-jeling bini dia pun dia tak perasan. Kalo jalan berdua dia sebatu kat depan .. i kat belakang. Tak romantis langsung. Mentang-mentang le kita dah tua .... Hihihi.

Tengah syok makan Roti Kosong cicah Sup Ayam, tetiba seorang lelaki berkacamata tepuk bahu Aiman. Haaai .. apa khabar? sehat? buat apa sekarang? Sehat. Sekolah la sekarang ni. Sekolah eh? Waaa .. dah baik dah sekarang? dah pegi sekolah dah? dah tak ponteng lagi? dulu bukan main nakal. Kaki disko. Aiman gelak-gelak. Misz-ella senyum tapi dalam kepala ada tanda tanya yang paling besar punya. OK lah eh. pegi dulu. Assalamualaikum kak *sambil salam Aiman dan senyum kat Misz-ella* Seminit lepas dia pergi Misz-ella tanya Aiman .. Sapa tu? Kenapa dia cakap macam tu? Aiman siang malam dengan mama. pergi sekolah mama hantar .. malam ada kat rumah .. Mama pergi mana-mana Aiman teman. kenapa dia cakap camtu?

Jap eh. Jap lagi Aiman bagitau mama *sambil jeling-jeling that man*. Agak dah jauh sikit that man dari kitorang baru Aiman cakap .. Ma, dia tu bukan betul sangat ma. Aiman sebelum ni dah pernah jumpa dia masa Aiman minum kat sini dengan Abah. Dia kan ma, dia akan pegi kat mana-mana meja dia suka, tepuk bahu pastu borak, dah puas merepek dia balik la. Ooooo .. gitew eh? patut la mama heran dengan apa yang dia cakap. Hmmm .. patut la Aiman tengok Mama pandang Aiman kecik besar kecik besar macam nak telan je, takut Aiman tengok Mama tadi. Eh tak la .. Aiman all the time dengan mama. Mama tau la anak mama camana cuma mama heran nape dia cakap camtu? Then both of us keep on watching that guy dan memang betul dia pegi meja lain, tepuk bahu orang ,, borak sikit-sikit and then he left with his bicycle. Tak pe la Aiman .. dah dia tak betul kita nak buat camna. Kita doakan je la yang baik-baik buat dia. Moga dia dilindungi Allah SWT sentiasa. Amin.

Hmmm .. camtu la Al-kisahnya Cerita kat Kedai Mamak di satu petang yang mentari tersenyum senang dan kami pun hepi. Mekaseh baca ye. Bye.


You Might Also Like

14 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here