Monday, January 21, 2013

Cerita kat Kedai Mamak

Hmmmm ... Cerita minggu lepas ni. Petang tu Misz-ella gi daftar Tution Aiman dekat Tution Center berdekatan dengan rumah.  Aiman was among the earliest student who registered at the Tution Center when it open 5 years ago and Alhamdulillah ... The Principle masih kenal Aiman. Lepas sume settled we decided to go for a drink at one of the Mamak restaurant. Aiman nak gi Kedai Buku tu dulu tau ma *sebelah resto je*. OK. Mama tunggu Aiman kat restoran ye. Mama hati-hati tau. Cari tempat duduk yang jauh sikit, jangan duduk kat tempat yang ramai lelaki. Hihihi .. i have told you before that Aiman ni orangnya very protective. I feel save when he is with me. Orang pandang-pandang ke .. jalan licin ke .. jalan tak rata ke .. he will care and concern about me.  Kalau abah dia jangan harap .. orang pandang-pandang jeling-jeling bini dia pun dia tak perasan. Kalo jalan berdua dia sebatu kat depan .. i kat belakang. Tak romantis langsung. Mentang-mentang le kita dah tua .... Hihihi.

Tengah syok makan Roti Kosong cicah Sup Ayam, tetiba seorang lelaki berkacamata tepuk bahu Aiman. Haaai .. apa khabar? sehat? buat apa sekarang? Sehat. Sekolah la sekarang ni. Sekolah eh? Waaa .. dah baik dah sekarang? dah pegi sekolah dah? dah tak ponteng lagi? dulu bukan main nakal. Kaki disko. Aiman gelak-gelak. Misz-ella senyum tapi dalam kepala ada tanda tanya yang paling besar punya. OK lah eh. pegi dulu. Assalamualaikum kak *sambil salam Aiman dan senyum kat Misz-ella* Seminit lepas dia pergi Misz-ella tanya Aiman .. Sapa tu? Kenapa dia cakap macam tu? Aiman siang malam dengan mama. pergi sekolah mama hantar .. malam ada kat rumah .. Mama pergi mana-mana Aiman teman. kenapa dia cakap camtu?

Jap eh. Jap lagi Aiman bagitau mama *sambil jeling-jeling that man*. Agak dah jauh sikit that man dari kitorang baru Aiman cakap .. Ma, dia tu bukan betul sangat ma. Aiman sebelum ni dah pernah jumpa dia masa Aiman minum kat sini dengan Abah. Dia kan ma, dia akan pegi kat mana-mana meja dia suka, tepuk bahu pastu borak, dah puas merepek dia balik la. Ooooo .. gitew eh? patut la mama heran dengan apa yang dia cakap. Hmmm .. patut la Aiman tengok Mama pandang Aiman kecik besar kecik besar macam nak telan je, takut Aiman tengok Mama tadi. Eh tak la .. Aiman all the time dengan mama. Mama tau la anak mama camana cuma mama heran nape dia cakap camtu? Then both of us keep on watching that guy dan memang betul dia pegi meja lain, tepuk bahu orang ,, borak sikit-sikit and then he left with his bicycle. Tak pe la Aiman .. dah dia tak betul kita nak buat camna. Kita doakan je la yang baik-baik buat dia. Moga dia dilindungi Allah SWT sentiasa. Amin.

Hmmm .. camtu la Al-kisahnya Cerita kat Kedai Mamak di satu petang yang mentari tersenyum senang dan kami pun hepi. Mekaseh baca ye. Bye.


14 comments:

Daddy Ziyyad said...

Bagus aiman...jaga ma betul betul...
Risau jugak KC kan masa mula2 dgr apa ' org tak betul' tu cakap kan...

Dah lama saya tak makan sup ayam cecah roti ...hihihi

umi alya said...

org cenggitu kita layan jer, jika dibantah mau diamuknya, yalah dia bukannya boleh berfikir..

JunAina said...

KC...nasib baik mai tepuk belakang & sembang2 ja kalau mai tepuk meja tengking2 tak ke haru.

diana said...

hehehe..baha ya orag gitu..buat nya ada suami isteri dok tengah makan dia cakap apa2 yang tak betul kat bini orang tu habis la..perang besar,,heheh..

Kniedaz said...

kalau saya pun mesti terkejut juga orang tak kenal ajak borak gitu..bagusla Aiman jaga mama dia...sudah menunjukkan sifat2 anak yang soleh...alhamdulillah

Nieda ramly said...

selalu cicah kari sj..

Kakcik Nur said...

Mujur juga Aiman 'dah kenal' orang tu!

Nurul Ain Zulkarnaind said...

huhu kalo yong terkejut.. tetiba ckp p disco bagai,,,

orang x betul.. hehe

el said...

xleh bla bila aiman kata
aima tgk mama pandang aiman kecik besar kecik besar mcm nak telan hahahahaha siyes kelakar

Nur Emilya said...

Sup ayam, urm sedapnya!

Haha, pernah jumpa orang macam ni.

Agak takut jugaklah memula.

Tapi dah tak betul kan, doakan je lah dia :)

jeBateja said...

Waka...waka....sah...sah...giler....suspen jerk....

akuzle ayu said...

Adeh! Goli usus den.. Mama Aiman dah jaga n didik beliau masa kecik2 lagi. Tentunya beliau jaga mama dgn elok. Tabik ngan KCE..

Rai Ourkizuna said...

hahaha..KC..sure terkejut gila dengar orang tu cakap macam tu kat anak kita kan..ish ish..

Irfa said...

sib baik x tepuk bahu kakchik.hehe