Friday, January 11, 2013

Dim Sum, Coklat Akak Rossi dan PMC

Terima Kasih Akak Rossi, my blog reader yang order PMC siap kirim sebekas cokelat for me. Tqvm. Ella dan Aiman memang suka makan cokelat. Nak bagi kitorang hepi dan gud mood senang jer .. bagi cokelat kat kitorg. Perghhhhh .. berbijik-bijik kitorang telan. Aiman lagi kelakar, kadang-kadang tengah syok makan, dia 'brek' sekejap. Bila kita tanya kenapa dia kata sayang nak habiskan. Hehehe.

Lepas ambik gambar ni, i terus makan seketoi, dua ketoi .. pastu tiga ketoi. Pastu stop sebab teringat kat Aiman. Tutup bekas baik-baik pastu naik atas. Mahu bikin 'surprise' kat dia, kononnya. Tup-tup dia balik, dia ambik terus bawak naik atas. Ni cokelat Mama beli ke? Tak la .. Blog reader mama bagi. Eh? Baiknya dia .. Mama kenal ke? Mama tak sempat kenal dia pun tapi Alhamdulillah .. Blog reader mama sume baik-baik. Tak de yang jahat. Mama jumpa dia ke? Mama nak jumpa dia tapi tak sempat .. so mama pass kat Acik Yanti. Dia kerja dekat-dekat dengan offis Acik Yanti. Oooo. Hmmm ..sedap la Ma. Alaaa .. bila kita nak 'diet' kan Ma .. asyik makan sedap-sedap jer. Tak pe Aiman. Itu rezeki .. ni dah malam .. makan sikit-sikit eh .. sok tengahari balik sekolah Aiman makan lagi. OK Ma ~ Camtu la cerita dia. Thanks akak Rossi. So far saya dah rasa 3 bijik dan sume sedap-sedap. Thanks again Akak.

Jumpa Yanti Bedak Sejuk kat Restoran untuk ambil Cokelat kiriman Akak Rossi. Dia baru nak 'dinner' dengan famili. Kak Ella duduk la dulu. Takmo la .. akak nak cepat. Alaaa .. cakap je tak nak .. kena pujuk lagi dengan Yanti terus cairrrr. So, Misz-ella makan Dim Sum dan minum Teh O Laici sahaja malam tadi. Tu pun sebab kena paksa dengan si Bedak Sejuk ni. Kita cerita-cerita .. gelak-gelak. Busu *asben Yanti* duk tepi main "Tab" tapi tumpang gelak dengar cerita kami. Lawak kitorang memang sokmo best!! Hihihi. Ehhh Busu .. mekaceh belanja Kak ella ye. Tenkiuuuu.

Tiap-tiap malam sebelum tidur, Misz-ella tak penah lupa minum Air berperisa PMC. Yang ni bancuh dengan  Blackcurrant. Sedap lah. Many of my customer are very happy with it and dah repeat order. RM26 yang menggembirakan kita semua. Saya hepi bila awak semua hepi. Saya doakan agar Misi Sihat dan Cantik kita semua berjaya ye. Yeayyy!!  Oh ye .. BTW, nanti Misz-ella cerita macamana nak dapatkan 'result' yang lebih 'superb'.  Bright shine like a diamond .. Chewahh .. siap nyanyi lagi. Hihihi.


23 comments:

JaSSNaNi said...

ingat tadi dim sum coklat... rupanya dimsum, and coklat.. hihihihi... air apa tu... kalogen ek...

kakngah said...

tetiba tekak rasa cam nk mkn coklat je..

pena rozie said...

I like coklat

deno said...

coklat dan wanita tak dpt dipisahkan :)

Muhammad Aiman said...

salam

sye nk bertanye psal vietnam, maaf tk berkaitan

tukar duit di saigon square (vietnam) lebih murah dari msia means kalau tukar duit di vietnam bleh dpt bnyk duit dong la kan berbanding tukar di msia?
akak selalu tukar duit mcm mne?

thanks for reply

laskar pelangi said...

wahhhhh! yummynye tgk coklattttt tu..

Nieda ramly said...

Amboi cantik2 coklat tu. Nak masuk mulut pun sayang.

Ummi Syafiq said...

Sedapnye nmpk coklat akk tu. rupa dia lawa2

azievee said...

Patut arrr cam kenal jek blog nie...rupanyer pernah jadik silent reader ...pecah rahsia...ngeh..ngeh..ngeh..

azieazah said...

Makan coklat jangan terlebih. Terutama budak sekolah. Nanti jadi hyperaktif. Tapi coklat memang bagus, merangsang pergerakan.

kakchik@ella said...

Air blackurrant bercollagen, Jassani

kakchik@ella said...

Meh kak ngah. Ada sikit lagi ni.

kakchik@ella said...

Kc pung

kakchik@ella said...

Btl tu denno. Jrg wanita tak suka cokelat, kan

kakchik@ella said...

Aiman, u tukar kat malaysia sikit. bwk dlm 100/200 duit USD dan 2, 3 juta dong. Certain things kalo byr dgn duit dong cheaper. Lps tu bwk duit m'sia buat spare. Kalau x cukup duit boleh tukar d saigon square. Murah dlm 2, 3 ringgit dik.

kakchik@ella said...

Mmg yummy le laskar pelangi

kakchik@ella said...

Kan Nieda ..

kakchik@ella said...

Rasanya pun sedap Ummi Syafiq

kakchik@ella said...

Hihihi. Azievee .. jgn senyap sgt. Khbr2 kan la kedatangan ye. Hihi.

kakchik@ella said...

Merangsang mood jgk, kak azie

Kniedaz said...

Saya pun ingat dimsum coklat hehe

jeBateja said...

kita tak maw lain...nak coklat tu jerk....ahakz

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...