Friday, January 25, 2013

Kotak Memori, Hiba-hiba, Gembira

Sometimes, i wish Kotak Memori ada butang delete .. supaya kita takkan terkenang peristiwa lama which will trigger our Memory dan perasaan sakit itu datang lagi. 

Hmmm .. Tiba-tiba terhiba. Terkenang bagaimana orang ketepikan hati kita, perasaan kita.  Makin banyak kita tolak ansur, makin hati kita hancur.  Makin kita 'flexible' makin kita tak diconsider.  True.  I'm not kinda shouting-shouting-yelling-yelling when i'm angry but that doesn't mean you dont have to consider my feeling.  True. Once upon a time hati Misz-ella sangat flexible macam hati getah tapi itu dulu.  Sekarang gue udah keraskan hati ala-ala The Rock gitew. Hihihi.

Hai la Ella ... tadi hiba-hiba. Sekarang gembira. As usual, i control my emotion.  Not my emotion control me.  Never-never hanyut dibuat perasaan dan emosi yang kerap kali turun naiknya. Never-never we bring our sour face dan rasa hiba-hiba itu ke sini sana.  Chill ya. Jom kita hepi-hepi. Hihihi.

Have a good weekend, Friends.

5 comments:

Ita Rossi said...

KC, bila hati hiba2 makanlah coklat kan. Ada clearance sale kat Muzium Coklat Kota Damansara on 1 - 3 Feb 2013 frm 10am-5pm for CNY. Borong banyak2!

||Sis aLeaSaRa|| said...

owh muzium coklat tu mmg teman terbaik utk hlgkan resah di hati ^^

kalaulah sy pun blh pilih utk delete mn2 memori yg x perlu,dh lama sy buat.tp memori baik pahit maupun mns,itu utk mematangkan kita berfikir n lbh tabah hdpi sgla rintangan.

# kdg2 berangan kan best klu blh cilok doraemon tu,suh duk diam2 temankan sy,ada mslh je dia kuarkan gadjet dr poketnya hehe.

azieazah said...

Kak Azie malas nak kenang-kenang kisah lama...

kasihibu said...

sedihkan bila hati kita tidak di jaga oleh orang2 yang kita sangat jaga hati mereka

Kesuma Angsana said...

moga semuanyer ok ye KC