Tuesday, January 29, 2013

Recharged

Been busy 2, 3 hari ni.  Mengurus itu-ini dan macam-macam lagi.  Tipu la kalo cakap tak penat.  Kawan-kawan, kalau penat, sentiasa lah bertenang dan 'cool down'. Jangan naik angin or lost temper.  Nanti penat kita akan berdouble triple. Misz-ella usually will lapangkan fikiran selapangnya .. bertenang dan kalau tak tahan sangat then i know its time for me to recharge.  Take a short nap. Rehat kan badan, kosongkan minda 5-10 minutes.  Kadang-kadang boleh terlelap kalau kepenatannya tahap melampau.  Tapi seperti biasa .. quality rest even 5-10 minit sangat berharga.  Bila terjaga . . Tinggggg!!!wahhh .. badan macam completely recharged dengan bateri Energiser. Dah boleh sambung kerja. Hidup ini indah dan mudah bila kita pandai mengurusnya, kan.

Menunggu Kanda Dr. Rozzana dalan kereta before we went to the Studio last nite.  Siang tu pegi 'Site Visit' .. sebelum tu hantar Aiman tution .. selepas tu jumpa Yanti Si Bedak Sejuk.  Malam tu 2 orang jiran datang rumah untuk berbincang dan pulang nya diaorang selepas jam 12 malam. After quality sleep last nite, body dah fully recharged.  Dah boleh main masak-masak seperti biasa pagi ni.  Jom kita mulakan rutin biasa.  Selamat Bekerja kawan-kawan.  Baik yang di pejabat .. mahupun di rumah.  Buat kerja baik-baik eh. Bye.



7 comments:

pinky said...

huhhhhhh pax giler jadual KC...

:: Mrs.Eady :: said...

pack!

kasihibu said...

macam superwoman dah tu tenaganya(",)

ct cheery said...

selamat bekerja jejari halus..teruskan bersemangat yeh..hehe

Nory Zoulkefle said...

busyyy betul ni...hehe

Kesuma Angsana said...

penat tu mmg x yah nak ckp lah KC.. jadi mummy bkerja ni mmg gitula

azieazah said...

Sekali sekala memang graf hidup kita akan memuncak begitu... ada ketikanya musim mendatar dan kadang menurun. Itu biasa.

Jika tahu mengurus dan mengendali, memang hidup terasa sangat berkualiti.

Have a good rest, okeh!